Kirjoitin tämän tekstin viime lokakuussa ja ajattelin, että olisi hauska katsoa, mitä tuolloin elintärkeitä tuotteita käytämme vieläkin. 

Hei sinä raskaana oleva nainen/raskaana olevan naisen puoliso, joka olet yhtä pihalla hommasta kuin minä olin (ja edelleen olen)! Listaan sinulle alle omasta mielestäni parhaita apureita vastasyntyneen (0-4kk) kanssa elämiseen!

Huumori

Tää on tärkein! Voi että, kuinka monista katastrofeista on päästy helpommin eteenpäin kun on vähän heittänyt vitsiä :)

--> edelleen tärkein! Ripaus kakkahuumoria piristää jokaista päivää!

Unipesä

Tää on oikeesti ollu yks ihan parhaista jutuista. Varsinkin, kun meille suotiin keskonen, niin "lisäturva" nukkuessa on ollu tosi tarpeellista. Edelleen mahtuu sinne, vaikka vähän tiukkaa tekeekin. Onneks voi vielä aukaista pesän alaosan, niin mahtuu pidempään :)

Nyt, jos saisin palata ajassa taaksepäin, käyttäisin alusta asti pientä peittoa (joita saa esim. kappahlista tai lindexistä) vauvan ja pesän välissä ja vielä puklurättiäkin pään alla.

--> Tämä on oikeastaan viimeisen kuukauden aikana vasta tullut käyttökelvottomaksi. Keskosuuden etuja, kun mahtuu pesiin ja vaatteisiin pidempään. Ja nytkin ongelma oli kääntyminen, nouseminen ja yleinen häsääminen - ei niinkään tilanpuute.

Mamilan

Alussa välttämätön. Löträsin tällä joka imetyksen jälkeen eli noin 10 minuutin välein. Onneksi mahtavassa äitiyspakkauksessa tulee pieni purkki tätä, jota minulla on edelleen jäljellä. Eli riittoisaa on :)

--> Mamilania en tarvinnut pitkään aikaan, mutta nyt kiitän ylempiä voimia, että pakkasin tuubin silti mukaan Englantiin. Auttaa nimittäin rikkipurtujen nännien rauhoittamisessa!

Kapalo (Swaddle UP)

Tämä saatiin kavereiden vauvalta, kun heidän baby ei kapalossa viihtynyt. Meillä se on ollut ihan hitti. Pikkuvauvana saatiin kapaloitua pieneen peittoon, mutta parin kuukauden jälkeen vauva osasi kaivautua sieltä pihalle. Lisäksi Kipsu alkoi samoihin aikoihin huitomaan käsillään kellon ympäri ja niillä herätti itsensä tahattomasti useita kertoja yössä, mutta kapalo pelasti tilanteen! 

--> Tämä jouti pois käytöstä siinä 4-5 kuukauden paikkeilla, kuten ohjeissakin luki. Muutama yö oli hieman (lue: paljon) levottomampi, mutta ei onneksi pahempaa. Tämän tilalle voisi sanoa pinnasuojus pinnasängyssä. Mietin aluksi, että mihin sellaista muka tarvitaan, mutta sekin opittiin sitten kantapään kautta.

Pikkuinen tirriäinen kapaloituna peittoon sairaalassa<3
Pikkuinen tirriäinen kapaloituna peittoon sairaalassa

Tuttinauhat

Meillä syödään tuttia 24/7 posket lommolla, mutta vieraskorea kun vauveli on, niin hymyillessä tutti aina tipahtaa. Tuttinauhat on säästäneet maailmasta vettä monta litraa ja äidinki hiukset pysyneet paremmin päässä ;) 

--> Tärkeitä edelleen! 

Baby-vac

Nokkaimuri, joka vetää räät sielustaki asti.

--> aivan huikee edelleen, vaikkakin nykyään Kipsu on huomattavasti kovempi protestoimaan! Melkein on molempien vanhempien homma pitää vauva paikoillaan.

Haalarit/OnePiecet/Mitkälie

Parhaat vaatteet on kaikenmoiset haalarit ja plussaa jos ne aukee haarovälistä, niin vaipanvaihto on huomattavasti helpompaa. Metsästän niitä joka paikasta jatkuvasti, mutta tuntuu, että pääsääntöisesti löytyy vaan yökkäreitä. Tosin en tiedä mitä väliä sillä olisi, vaikka vauvalla yökkäriä pitäiskin päivälläkin päällä :)

--> Ei löydy oikein enää näin isolle vauvalle :( Pidän kyllä näistä edelleen.

Unikarhu/Whisbear

Tää oli villi kortti. Aika pelokkaana tilasin melko hintavaa nallukkaa kertomatta T:lle, mutta nalle todisti itsensä jo parin yön jälkeen. Laitetaan Nalle aina "päälle", kun aletaan nukuttamaan Kipsua. Whisbearista kuuluu kohtuääniä, jotka rauhoittaa ainakin meidän vauvaa. Äänet laantuvat hiljalleen, mutta jos Kipa parkaisee yöllä, alkaa äänet taas pauhata. Ja uskomatonta - mutta totta - vauva nukahtaa uudelleen. Toki synkimpinä hetkinä hoen itelleni, että "tuo nalleki on parempi äiti sun lapselles ku sä", mutta onneks mä oon se, jolla on meijeri!

--> Edelleen käytössä jokaikinen kerta, kun vauva nukkuu. Ihan korvaamaton. Ensimmäisenä laukussa, kun lähdetään jonnekin ja jos jäisi kyydistä, en tiedä mitä tekisin :D

Nännisuojukset

Edelleen tarvin tälläsiä tai muuten on imettäessä tauolla olevan tissin edessä törkeet läikät. (Hitto mä edelleen ihmettelen vähä väliä, että kirjotanko mä tosiaan blogia, jossa joka toinen sana on tissi, nänni, imetys, paska, jne. 😀 ) Voihan sinne liiveihin tukkia vaikka vessapaperia jos haluaa, mutta itellä tuli liikaa ala-aste mieleen.

--> Näitä en oo enää tarvinnut! Vaikka aluksi tuntui siltä, että suihkutissit ovat tulleet jäädäkseen, maitosingot todellakin rauhoittuvat siinä 3-4 kuukauden paikkeilla!

Manduca

Ensimmäiset kolme kuukautta vauva nukahti tänne 100% varmuudella. Enää ei toimi yhtä varmasti, mutta vapauttaa silti edelleen kaksi kättä, jos vaikka on kotitöitä tehtävänä (HAH!).

--> Manduca on nyt tärkeämpi kuin koskaan ennen. Terveisin about neljä viikkoa eroahdistuksesta kärsivä vauva (ja äiti?).

Videokuvallinen itkuhälytin

Tämä on säästänyt minut ylikunnolta. Ilman videokuvallista itkuhälytintä mulla todennäköisesti olis rautaset pakaralihakset vauvan tarkastelun ansiosta, mutta onneksi tämä masiina säästi minut niiltä. Voin rauhassa vetää Maraboun minttukrokanttisuklaata ja kattoa sohvalta, mitä älämölöä sielä makkarissa pidetään.

--> Ilman tätä en tietäisi varmaan vieläkään osaako lapseni kääntyä selältä mahalleen :D

Imetysliivit/-topit

H&M:ltä on kaikki mun omat ja ne on ollut oikein hyviä. Nykyään pidän rohkeesti vaan imetystoppia, josta nännit paistaa läpi, mutta eiks se oo muotii ja sillai?

--> kymmenen kuukauden aikana oon pitänyt oikeita tissiliivejä ehkä kolme kertaa. Okei, kaksi noista kerroista oli liioittelua.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä:

Harsot

Niitä meillä menee noin miljoona. Tiedän kyllä yhden perheen, jossa niille ei ole löydetty koskaan käyttöä, eli perheet on tässäkin erilaisia :)

--> Näitä ei enää puklujen takia tarvita, mutta toimivat nykyään pyllypyyhkeenä ja erikseen voisi mainita baby wipesit, joilla pyyhin nykyään IHAN kaiken. Naamat, peilit, pöydät, tuolit, silmämeikit ym. Mahtava keksintö!  

 

Kurkkaa myös big mamas homesta Jennin vinkit vastasyntyneen ensikuukausiin <3

----

psst! Ootko huomannut, että blogini on lähtenyt mopolla moottoritielle Inspiration Blog Awards -äänestyksessä Arjen Sankari -kategoriassa? Mikäli koet, että Shitty is the new black olisi äänesi ansainnut, käy jättämässä se tänne! Kiitos <3

Kommentit (8)

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018
1/8 | 

Samaa mieltä kaikista (paitsi Whisbearia ei oo) nyt kahden vauvan kokemuksella, mutta harsoille meillä ei koskaan löytynyt kummankaan kanssa käyttöä. Eivät ole puklailevaa sorttia olleet :-D Unipesän löysin valitettavasti vasta kuopuksen kanssa, loistokeksintö perhepetiin 💗

Nina L

Meillä kans kahdella ekalla lapsella harsoja todella tarvittiin ja nyt kolmannen kohdalla hamstrasin niitä etukäteen oikein huolella ja ei ei olla tarvittu juuri ollenkaan :D ! Hän ei vaan pulauttele ikinä! En oo keksiny niille edes kauheesti käyttöä..:/

Vierailija
2/8 | 

Hauska oli lukea, että teilläkin käytetään babywipeseja kaikkeen. Just yks päivä, kun pyyhin pölyjä babywipeseilla, niin aattelin, että tätä tuskin muut äidit sortuu tekemään :D

Satu K.
3/8 | 

Suurin osa noista on ollut meillekin korvaamattomia. Ykkösenä varmaan harsot, ilman niitä olisi jokainen paita ja paikka puklussa. Ja meikäläinenkin putsaa lavuaaria ja freesaa kainaloita baby wipeseilla.  :D Meillä vielä lisäksi tärkeä varuste vauvalle on ollut kuolahuivit. Ilman niitä bodya pitäisi vaihtaa puolen tunnin välein. Jos siis body ei jo ole siinä puklussa. :'D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

aa joo totta! meillä oli kans niitä! olin just ostanu ison satsin niitä, ku yhtäkkiä puklailut loppui! :D mulla on ihan tuikkuja lappuja kaapissa ja ärsyttääääää:D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018