"Kuka meillä antaa lahjat?", kysyin mieheltäni. "...siis, että onko ne ostanut joulupukki vai esimerkiksi mumma ja paappa?". Mulla oli itsellä tästä jo mielipide, mutta se on vasta 50%:ia lopullisesta päätöksestä. Onnekseni oltiin jälleen samaa mieltä. Meillä lahjat saadaan niiltä, jotka ovat ne oikeastikin hankkineet.

Ei minulle mitään traumoja Joulupukin "paljastumisesta" jäänyt, mutta voisi sanoa, että isojen tyttöjen tarinat muuttuivat kertaheitolla todeksi.

Kuuntele aiheesta podcast alta:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Muistan, kun pienenä kävelin mummolan 'pikkukamariin', jossa oli tietokone. Ajattelin, että pelaan parit leijonakuninkaat aikaa tappaakseni. Kun astuin ovesta sisään, näin valtavat määrät lahjoja! Tulin kenenkään huomaamatta ovelta pois enkä kertonut kellekään näkemääni. Olin tuohon ikään mennessä toki kuullut huhuja joulupukin epätodellisuudesta, mutta en ollut ajatellut asiaa sen enempää. Ei minulle mitään traumoja tuosta tapahtumasta jäänyt, mutta voisi sanoa, että isojen tyttöjen tarinat muuttuivat kertaheitolla todeksi. Joulupukki ei siis vääntänytkään lelujamme näpit ruvella korvatunturilla, vaan läheiset ne ostivat!

Mitä, jos lapseni joskus kysyvät minulta, että miksi pukki viel Penan perheeseen lahjoja mutta ei meille?

Mä pidän ajatuksesta, että mun lapset tietää, ketä on mitäkin ostanut tai tehnyt. Näin he osaavat antaa siitä kiitokset oikeaan osoitteeseen. Muiden valinnat tän asian tiimoilta ei vaikuta mun mielipiteeseen, mutta en halua kuitenkaan, että lapseni romuttavat jonkun pukkiin uskovan lapsen uskomukset. Mitä, jos he joskus kysyvät minulta, että miksi pukki viel Penan perheeseen lahjoja mutta ei meille? Riittäisikö, että sanoisin, että "En tiedä, kuka Penalle lahjat tuo, mutta meille ne tuo läheiset"? No, se taitaa jäädä nähtäväksi.

Joulupukkia itsessään ei oikein pysty - tai en edes halua - välttää. Toki pukkiin saa uskoa, jos haluaa eikä (asiaan kuin asiaan) uskomiseen usein muut pystykään vaikuttaa. Ajatus ja ideologia Joulupukista voisi meillä lahjojen sijaan "tuoda" jotain muuta? Kuten joulurauhaa ja sitä ihanaa fiilistä, mikä aatossa on? Ja joulun taikaan uskon itsekin!

Tuoko teille pukki lahjat vai ovatko ne läheisiltä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram