Noniin, nyt on vuorossa toivepostaus kesälomareissustamme Muumimaailmaan & Viking Gracelle. Laskin teille myös kulut, koska nehän aina eniten kiinnostaa. Tää postaus tulee myös sisältämään enemmän kuvia, kuin koko blogi yhteensä!

Muumimaailmahan oli jo talvella selkeä valinta kesälomareissukohteeksi, koska meidän 2v rakastaa muumeja! ...ja äiti kans!<3

"Anna nyt mä katon, että missä suunnassa se muumitalo oikein on"
"Anna nyt mä katon, että missä suunnassa se muumitalo oikein on"

Tää on yhdestä mun lempijaksosta! (muumilaakson tarinoita - muumipeikko rakentaa talon)
Tää on yhdestä mun lempijaksosta! (muumilaakson tarinoita - muumipeikko rakentaa talon)

Muumimaailma

Ajattelin, että kolme tuntia tutkimista 2-vuotiaalle riittäisi varmasti ja niin riittikin.

Lähdimme perjantaiaamuna kohti Naantalin Muumimaailmaa noin klo 10. Lähtö oli ajoitettu siten, että olisimme noin klo 11:30 parkanossa lounaalla, jonka jälkeen taapero saisi nukkua päikkärit autossa. Päikkärien lopulla olisimme pian kohteessa. No hommahan meni juuri niinkuin strömsöössä ja suunnitelma toteutui! Noin klo 15 kävelimme kohti muumitaloa. Ajattelin, että kolme tuntia tutkimista 2-vuotiaalle riittäisi varmasti ja niin riittikin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Muumitalo sekä sen ympärillä pyörivät hahmot olivat koko reissun jännittävin paikka!

Muumimaailma oli pienempi, kuin ajattelin. Tämä oli vain positiivista, koska lapsen kanssa reissatessa lyhyet etäisyydet ovat plussaa. Kävimme katsomassa kaikki rakennukset, mitä löysimme ja muumitalo sekä sen ympärillä pyörivät hahmot olivat koko reissun jännittävin hetki! Teatteri-Emmassa kävimme katsomassa pari näytöstä ja ne saivat kaksivuotiaan tutkijankin huomion kiinnitettyä. Ennen poislähtöä pyörimme vielä satupolun läpi. Kahvia ja vesipulloa lukuunottamatta emme käyttäneet rahaa ja hyvä niin, koska Muumilaaksossakin oli huvipuiston hinnat.

Toisesta lempparijaksosta! (Muumilaakson tarinoita - talon maalausta)
Toisesta lempparijaksosta! (Muumilaakson tarinoita - talon maalausta)

Laakson lempikohde: Muumimamman jättikurpitsa ja sieltä yksi ristuksen PERUNA!
Laakson lempikohde: Muumimamman jättikurpitsa ja sieltä yksi ristuksen PERUNA!

Viking Grace

Ennen kuutta lähdimme Naantalin satama-alueelle syömään ja siitä kaupan kautta Turun satamaan. Kaupasta haimme hieman välipaloja tytölle laivareissua varten. Satamassa tuli hieman ikävä kokemus, josta kerroinkin jo instagramin puolella. Hölmistyin, kun eräs aasialaismies kuvasi salaa tytärtämme. Nyt olen ymmärtänyt, että tässä on kyse niistä kuuluisista kulttuurieroista, mutta silti järkytyin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Viking Gracelle pääsimme 20:30 jälkeen ja tiemme kävi suoraan hyttiin. Taapero nukahti vasta noin klo 22 ja mutta nukuimme koko poppoo yhdeksään saakka! Ehkä tapahtumarikas päivä, hytin ultimaattinen pimeys, sopivan viileä ilma ja kevyt ilmastoinnin humina ( & Whisbear tietenkin) sai kai meiltä kaikilta tajun aivan kankaalle?

RV31 pyörähti käyntiin laivalla! Huh, on kyllä konttia tullu äidille :D
RV31 pyörähti käyntiin laivalla! Huh, on kyllä konttia tullu äidille :D

Emme olleet erikseen ottaneet aamupalaa, koska meidän typy syö niin huonosti reissussa. Kävimme siis kahvilasta ostamassa kaikille aamulla syötävää ja Kipsukin söi hyvällä ruokahalulla croissantin, banaanin ja marjasmoothien. Tuon jälkeen lähdettiin pyörimään leikkitiloissa, joita Gracelta löytyi useampi - kanneltakin yksi! Tekemistä kyllä löytyy kaiken ikäisille, niinkuin itsekin muistan oman lapsuuteni laivareissuista! Lounas ostettiin samasta paikasta, kuin aamupalakin punnitse ruokasi -tyylillä. Jälleen otimme lapselle vain sen verran ruokaa, kuin mitä hän muualla kuin kotona malttaa syödä. Päikkärit hän nukkui vaunuissa samalla, kun me vanhemmat söimme lounaaksi hampparia :D 

Sain instagramiin kysymyksen, kuinka paljon stereotypisiä Ruotsinlaivan matkustajia näkyi käytävillä. Vastaus on, että ei yhtäkään. Mehän pysyimme hytissä 21-09 välisen ajan ja muutenkin pyörimme lähinnä leikkipaikoissa, joten ehkä ei eksytty hiprakkaisten matkustajien tiellekään :)

Scandic Atrium

Tähän hotellivalintaan päädyin puhtaasti sijainnin ja hinnan vuoksi - se oli halvin sataman lähellä oleva yöpaikka, joka oli meidän reissuviikonloppuna vapaana!

Pääsimme laivasta pihalle noin klo 20 ja olin varannut läheltä hotellin yhdeksi yöksi. Mietin kyllä, jaksaisimmeko lähteä ajamaan yötä myöden takaisin kohti Vaasaa, mutta se olisi ollut huono päätös. Yövyimme siis Scandic Atriumissa sunnuntaihin saakka. Tähän hotellivalintaan päädyin puhtaasti sijainnin ja hinnan vuoksi - se oli halvin sataman lähellä oleva yöpaikka, joka oli meidän reissuviikonloppuna vapaana! Hotelliin päästyämme (ja respassa puoli tuntia jonotettuamme!!!) isi laittoi tytön yöpuulle ja minä menin alakerran uima-altaaseen helpottamaan aktiivisten päivien aiheuttamaa selkäkipua. Ai että, kun vesi ja sauna tuntuikin hyvältä rasittuneelle ristiselälle!

Kupittaan puisto

Meillä ei ollut juurikaan odotuksia puistoa kohtaan, mutta sehän oli aivan mahtava! Ja mikä parasta: ilmainen!! 

Koska päätimme jäädä vielä sunnuntaihin asti Turkuun, piti tuollekin päivälle keksiä vielä tekemistä (ennen päikkäreitä). Sain instagramin puolella ehdotuksen Kupittaan puistosta, jonne sitten suuntasimme runsaan hotelliaamupalan jälkeen. Meillä ei ollut juurikaan odotuksia puistoa kohtaan, mutta sehän oli aivan mahtava! Ja mikä parasta: ilmainen!! 

Puistosta löytyi useampi aidattu leikkitila, jotka oli selkeästi jaoteltu eri-ikäisille. Aluksi koko loppupuisto meinasikin jäädä tutkimatta, kun jo ensimmäisenä bongattu hiekkalaatikko leluineen oli tytölle niin mieluinen. Leikkipaikkojen lisäksi alueelta löytyi liikenne- ja seikkailupuisto, eläimiä ja maksullinen pomppulinna. ISO SUOSITUS tälle mestalle!

Liikennepuisto
Liikennepuisto

Mitä tämä viikonloppu sitten maksoi?

Muumimaailma & Viking Grace -liput yhteispakettina, 187 euroa (165 euroa perushytillä, mutta halusin parisängyn ettei tarvinnut rehata omaa retkisänkyä taaperolle!)
Scandic Atrium, 1 yö, sis. aamupalan, 164 euroa (tässä olisi voinut säästää, jos olisi tajunnut olla aiemmin asialla)
Parkkimaksut, muumimaailma/hotelli/satama, n. 40 euroa
Bensat, 70 euroa
Meno- & paluumatkojen ruuat kolmelle henkilölle, 45 euroa 
(menomatkalla eli arkena noutopöydän lounas, paluumatkalla RAX)
Ruuat laivalla, kolme henkilöä, noin 60 euroa. Tässä säästämme tarkoittamatta, koska taapero syö vain yhden lämpimän aterian reissussa. Mukana onkin aina useampi välipala.
Iltapala lauantaina, hese, 15 euroa

Yhteensä hintaa reissulle tuli siis noin 580 euroa. Olisimme voineet säästää hytissä ottamalla retkisängyn sekä hotellissa, jos olisin ollut ajoissa asialla, mutta nyt mentiin näin. 

Miltä reissu kuulosti? Täytyy kyllä vielä todeta, että en oo koskaan tajunnut, kuinka kalliita tälläset kesälomareissut on! Tietää ainakin, miksi paiskii koko talven töitä!

 

Kommentit (4)

Iitalinta
1/4 | 

Mekin käytiin Muumimaailmassa 3v ja 4kk poikien kanssa. Ei ristus mikä reissu..🙈 Tuntui et koko ajan oli jompikumpi huonolla päällä..😒 Sit ku molemmat kiukutteli niin vanhempien v-käyrä nousi ja sit kiukuteltiin me miehen kanssa toisillemme. No, suht järjissään selvittiin..👍 Me oltiin yötä varmaan kalleimmassa mahdollisessa eli Naantalin kylpylässä (jossa jäi kylpylä kokematta..☹️) ja täältäkin otin kalliimman huoneen vain mikron takia! 😅 Meillä siis korvikevauva, ku mun imetys ei onnistunut, niin hirveä stressi täytyy ottaa siitä et miten saa maidon toiselle lämpimäksi..😒 Huoneella oli hintaa 206€! 😱 Suomessa matkailu on kyllä ihan törkeen kallista mikä on tosi harmi..😔 Nyt ymmärrän täysin et miten kesä ja lomareissut aiheuttavat köyhemmille perheille hirveen stressin..☹️

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Siis älä! Miten ihmeessä riittää raha, varsinki yksinhuoltajilla?! Voi ei toi teidän muumimaailmakäynti 😂 siis miten huono päivä osuikaan lapsille just tuolloin 🤐

Vierailija
2/4 | 

Ihana postaus :) Mä oon kahden lapsen totaaliyh ja hoitovapaalla. Meillä ei siis ole mitään mahdollisuutta reissata mihinkään, rahat riittää juuri ja juuri ruokaan ja vaippoihin. Mutta se ei meitä haittaa: mulla on onneksi hyvä mielikuvitus ja kehittelen lapsille retkiä metsään/ piknikkejä erikoisiin paikkoihin/ ilmaisia museokäyntejä/ ilmaistapahtumia ym. Ja tällä en dissaa siis huvipuistokävijöitä! Kyllä mekin varmaan käytäisi, jos olisi mahdollisuus. Haluan vaan sanoa, että elämä voi olla jännää nollabudjetillakin :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Voi todellakin! Ja noihan on ihan parhaita! Jos nyt miettii, mitä itse muistaa lapsuudesta, niin suurin osa jutuista on ihan "perusjuttuja". Esimerkiksi se oli parasta, kun sai istua äitin kyydissä pyörässä ja tuuli silitteli naamaa! Tai ku pakattiin leipiä ja mentiin rannalle syömään ne. Tai ku kerran juostiin kaupasta kotiin, ku alkoi sataa kaatamalla. 😍 Eli ei todellakaan tarvita rahaa, varsinkaan jos on hyvä mielikuvitus ❤️ ihanaa kesää teille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram