Kuuntelin viime viikolla spotify-listojani ja korviin pärähti soimaan tuttu biisi. Biisi, jota kuuntelin vuoden 2016 keväällä repeatilla päivästä toiseen. Tuolloin pian tulisi kolme vuotta täyteen tahattomasta lapsettomuudesta kärsimistä ja se alkoi todella painaa mieltä.

Mietin, kuinka minulla voi olla niin helvetin paha olo sisällä, kun ilmakin on näin upea.

Muistan erityisesti yhden päivän, jolloin tuo kappale pauhasi korvissani. Oli varmasti kevään kaunein päivä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ilmassa oli ihana kevään tuoksu. Juuri se tuoksu, josta pienenä tiesi, että saa hakea pyörän vajasta. Lähdin ulos ja juoksin varmasti raskaimman lenkin ikinä elämässäni. Juoksin niin kovaa kuin pääsin ja niin, että veri maistui suussa. Puissa näkyi jo vihreitä nuppuja ja lumet olivat sulaneet lähes joka paikasta. Auringon valo helli naamaani ja lähellämme sijaitsevan raviradan ojat olivat jo melkein sulaneet. Ne olisivat olleet täydellisiä uhkarohkeille leikeille, joita pienenä harrastin. Mietin, kuinka minulla voi olla niin helvetin paha olo sisällä, kun ilmakin on näin upea.

Jokainen EI RASKAANA -testi särkee hieman sydäntäsi. Osaksi itsesi puolesta ja osaksi sen potentiaalisen isän puolesta.

Uskallan väittää, että suuri osa naisista ei osaa vilpittömästi täysin ajatella ehkäisyn poisjätettyä, että lapsi ”tulee kun on tullakseen”. Toki näitäkin harvinaisuuksia on, mutta uskon, että suurin osa alkaa kuuntelemaan tarkemmin kehoaan sillä samalla sekunnilla, kun pillerit on jätetty apteekkiin. Joka kerta - se päivä ennen kuin ne menkat alkavat - leikittelee ajatuksella ”joko nyt?” ja pettyy (salaa), kun se kp1 onkin totuus. Jokainen nippaus kehossa saattaisi olla hedelmöittyneen munasolun kiinnittyminen ja huonovointisuus raskausoire. Jokainen EI RASKAANA -testi särkee hieman sydäntäsi. Osaksi itsesi puolesta ja osaksi sen potentiaalisen isän puolesta.

Pelkäsin, että pian mieheni tajuaa olla minuun yhtä pettynyt kuin minä olin.

Tuona keväisenä päivänä sydäntäni oli särjetty tarpeeksi. Sielua ahdisti valtava epäonnistumisen tunteen paino, joka kasvoi kasvamistaan. Olin niin pettynyt itseeni ja kehooni. Pelkäsin, että pian mieheni tajuaa olla minuun yhtä pettynyt kuin minä olin.

Olisinko voinut nauttia elämästäni ilman lasta, jos olisin tiennyt varmaksi tulevani äidiksi reilun vuoden sisällä? En

Oon miettinyt jälkeenpäin paljon reaktiotani, jos tämänhetkinen Sarianna pääsisi kertomaan tuolle 27-vuotiaalle Sariannalle, että pian olet äiti. ”Nauti nyt elämästäsi ilman lasta, kun siihen on mahdollisuus”. Tuo tuttu lause, jolla tahattomasti lapsettomia yritetään vilpittömästi lohduttaa. Olisinko voinut nauttia elämästäni ilman lasta, jos olisin tiennyt varmaksi tulevani äidiksi reilun vuoden sisällä? En. Niin kuin sanottu, jokainen 1. kiertopäivä lasta toivova pettyy. Kuukausien ja vuosien yrittämisen jälkeen, et halua enää ”nauttia elämästä ilman lasta”. Haluat perheeseenne lapsen joka ikisellä solulla kehossasi. Haluat nauttia elämästä miehesi ja lapsesi kanssa – et ilman häntä.

Please don't stop loving me, loving me
Ooh ooh ooh ooh ooh ooh ooh ooh
Wanting me, wanting me like you do
Please don't stop caring now, caring now
Ooh ooh ooh ooh ooh ooh ooh ooh
Caring now, caring now like you do
John Newman - Losing sleep

Kommentit (4)

kuumeilija
2/4 | 

Kiitos tästä. Olen itse vastaavassa tilanteessa, tosin yrittämistä ollut alle vuoden. Mutta ikää on 10v enemmän joten onnistumisen mahikset pienemmät.. Mutta se turhautuneisuuden määrä! Voi että ja jokaiset menkat tulee itkun kera. Huomaan että kaipaan vertaistukea, joten tällaiset rehelliset avautumiset ovat itselleni tarpeen. Itselläni vauvakuume iski vasta kun sain keskenmenon. Olin jo ehtinyt niin tottua ajatukseen. Aihe on sinänsä "nolo", ei halua epätoivoisen naisen leimaa otsaan. Eikä kuulla että tulee kun on tullakseen tai että täytyy vain luottaa. Eikä ainakaan pitäisi stressata koko asiasta. Ei, ei :D 

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Voi ei tämä viesti on mennyt multa ohi! Mikäköhän teidän tilanne mahtaa nyt olla? Tiedän just mitä meinaat tolla leimalla! Ja helppo tosiaan olla stressaamattakin! 🤦‍♀️ Onnea yritykseen ❤️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram