Uskomatonta, kuinka nopeasti aika on kulunut. Englannissa on nyt asuttu kolme kuukautta ja matka kotiin alkaa huomenna. Se on ihanaa. On jo tosi ikävä kotia (jossa muuten ollaan asuttu vähemmän aikaa, kun täällä:D), läheisiä, mammakavereita ja heidän lapsia, omaa saunaa ja salmiakkia!

On kuitenkin myös juttuja, joita jään englannista kaipaamaan, kuten...

... kun mua luullaan teiniäidiksi. 5%:ia luulosta johtuu siitä, että näytän 15-vuotiaalta kun en meikkaa ja 95%:ia siitä, että täällä keski-ikä esikoisen saannille on varmaan aika korkea. Asumiskulut on niin huimia, että ura on luotava ennen sitä, että pärjää "lomailla" lapsen kanssa kotona. Korjatkaa jos oon väärässä tässä :)

... musiikki-tv. Vitsi, miksi Suomessa ei enää oo musa-tv:tä?! Tai edes kunnon musiikkiohjelmaa?! Kuka muistaa Jyrkin? Aivan paras ohjelma, saisko sen takas?

... tekstitykset. Siis tekstitykset löytyy sekä musiikkivideoihin että mainoksiin. Ei tää nyt kamalasti mun elämää hetkauta, mutta musta on toi on siisti piirre!

... small talkkia ja ystävällisyyttä. Täällä ei kukaan lukitse kahvilan ovea kun äiti lähestyy vaunuineen. Täällä tullaan auttamaan vaunujen kanssa ja jos vauva kiljuu kurkku suorana raflassa, et saa pahoja katseita vaan tarjoilija tuo porkkanan ja höpöttelee vauvalle hetken. 

... Muovipussipalautus. Kierrätys on monin osin aivan outo juttu tälle kansalle, mutta kun tilaat ruokaa Ocadosta, he vie sun muovipussit mukanaan ja saat 5p hyvityksen per pussi. Tää pitäis ehdottomasti ottaa käyttöön myös Suomessa!

... No just toi Ocado. En tiedä miten kuvailla kuinka pahalta tuntuu, kun ei voi enää tilata ruokaostoksia kotiin. Kaupassakäynti on niiiiin pyllystä. 

... Viimeisenä lemppari nro1: kaunis, värikäs ja yksityiskohtainen katukuva, josta tämäkin postaus tarjoilee otteita. Voi kuinka tätä jääkin ikävä.

Sanokaa pliis, että Suomessa on jo kevät pitkällä ja lumet sulaneet? <3

Kuvat: Tiia Kurula

Kommentit (13)

Annika79
1/13 | 

Lunta on vielä runsaasti, mutta pyörätiet alkaa olla sulana. Katuhiekat pöllyää. :( Aurinko on paistanut viime päivinä todella kauniisti. Aamulla on useita asteita pakkasta, mutta päivällä ollaan reilusti plussan puolella. Varjoisilla paikoilla on niin loskaista sohjoa että meinaa järki lähteä, kun kiskoo tuplarattaita takaperin, että pääsee kulkemaan. Mä oon jo niin valmis kevääseen. :D

Pakko sanoa että meidän lähi-Lidliin oli tullut uusi todella ystävällinen myyjä. Meidän 2v uhmapoika oli eilen aivan hermona kauppareissulla. Hänen olisi pitänyt päästä rattaista pois kassalla. Sanoin että pysyt siellä. Hän alkoi kiljua ja raivota. Kassatäti alkoi leperrellä hänelle ja poitsulla meni pasmat aivan sekaisin. Hän jäi tuijottamaan hassusti ilmeilevää tätiä ja me päästiin kaupasta ulos kunnialla. Ja lienee sanomatta selvää, että hän oli kotoisin jostain muualta kuin Suomesta. :) Suomalaiset ei tuollaista harrasta.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

oi ihana! <3 täällä leperrellään aina niin kivasti, ja mitä enemmän näytän siltä että oon kahvin tarpeessa, sitä enemmän saan aikaa juoda sitä kun tarjoilijat pitää vauvalle seuraa :D

PMK
2/13 | 

On täällä noita kotiin tulevia kauppakasseja! :) Ei tosin meidän kylällä, mut isolla kirkolla kuulemma joo :D Barcelonassa kans tarjoilijat oli ihania lapselle. Höpötti, otti sylkkyyn (kysyivät toki) yms. <3 Ja todellaki... Jyrki takaisin!!!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Niin Sannan ruokakassin tiedän, mutta siis tosiaan, että appista ite valitsee vaikka maraboun minttusuklaan ja klikkaa ostoskoriin. Sitte huomenna tuodaan ovelle valitsemanani ajankohtana ;D

PMK
3/13 | 

Eiku onko ne niitä ruokakasseja vaan ku tulee kotio, reseptien ja ainesten kera. Prismasta saa hakea sen valmiin kauppakassinn. Netissä ku naputtelee eka, et mitä ottaa. Aivan aivan. Mä haluan kans kauppakassin etuovelle! Lidlistä pliis.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

haha :D mutta joo siis kyllä vissii isolla kirkolla joku samantapainen on, mutta vissii maksaa jonku verran sit toimituskulut... kaikki on paremmin isolla kirkolla ;(

RvaJ
4/13 | 

Tervetuloa takaisin Suomeen <3 :)

Ja totta kai täällä on kesä hei. Mitä sä ajattelet? ;D 

Vierailija
6/13 | 

Englannissa taitaa kyllä olla melkei Euroopan nuorimmat äidit. Tai täällähän on tosi paha teiniäiti epidemia ja sen takia kaikki ehkäsykin on ilmasta :-) councililta saa myös puoli-ilmasen talon, kun tulee paksuks 16v jolloin välttää nää hirveet talojen hinnat kätevästi. Tai sit tekee niinku minä ja menee naimisiin brittimiehen kanssa, joka osti talon sillon kun ne oli vielä halpoja täällä :’D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

tiedän muitakin noin tehneitä ;D hyvä taktiikka! joo totta muuten, ehkä siis keski-ikä onki aika normaali tai jopa alhainen kun on sitten tosi nuoria äitejä! Mulla onkin aika pieni otanta kyllä. Mutta positiivista tässä: näytän siis nuorelta :--)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram