Niin, mistä? Kysyin Shitty is the new blackin instagramissa, mistä teillä riidellään. Vastauksia tuli tosi paljon ja kuusi yleisintä aihetta olivat: ajankäyttö, seksi, siivous, raha, väsymys ja lapsiin liittyvät asiat. Koska halusin selvittää näistä sen kaikista yleisimmän, tein teille lisää kyselyitä joihin tuli yli 150 (!!) vastausta jokaiseen eli kuuteen kysymykseen.

Jokainen riita johtui enemmän ja vähemmän väsymyksestä, jonka takia pienetkin asiat nähdään toisen osapuolen provosointiyrityksenä.

Kuva: Tiia Kurula
Kuva: Tiia Kurula

Kuudenneksi eniten ääniä sai lapsiin liittyvät asiat. Niistä harvemmin riidellään, vaikka sekin erikseen mainittiin. Nämä riidat ovat yleensä vastaajien mukaan enemmänkin pieniä väittelyitä.

Viidennen sijan nappasi raha. Rahasta riidellään enemmän kuin lapsiin liittyvistä asioista, mutta ääniä tämä sai vain alle 50 kappaletta. Yllättävän vähän siis raha-asioista joudutaan kinastella!

Neljäntenä seuraa seksi. Eräs vastaaja sanoi, että tästä ei jakseta enää tapella vaan muut aiheet ovat “tärkeämpiä”. Usea sanoi näkevänsä seksistä riitelyn “turhana”, koska molemmat tiedostavat tämän elämänvaiheen olevan ohimenevää.

Pronssille sijoittui väsymys, jonka moni koki olevan kaikkien riitojen alku ja juuri. Eli jokainen riita johtui enemmän ja vähemmän väsymyksestä, jonka takia pienetkin asiat nähdään toisen osapuolen provosointiyrityksenä.

Hopeaa tässä skabassa sai kotityöt ja siivous. Tämä ja yleisin riidanaihe ajankäyttö erosivat vain kahdella äänellä toisistaan. Kotitöissä ongelmaa tuotti hommien jakaminen, eri siisteyskäsitteet ja se, kuinka usein olisi hyvä esimerkiksi imuroida. Ajankäyttö sisälsi ylityöt, harrastukset, somettamisen ja omat ajat.

Tässä vielä riidanaiheiden top6. Näyttääkö sun mielestä oikealta?

  1. Ajankäyttö
  2. Kotityöt ja siivous
  3. Väsymys
  4. Seksi
  5. Raha
  6. Lapsiin liittyvät asiat

Meillä yleisin riidan aihe on ajankäyttö, koska kotityöt ei oo koskaan ollut (onneksi!?) kummankaan vahvin osa-alue. Meillä on yhteinen kalenteri puhelimissa, mutta sinne ei jostain syystä tuu koskaan laitettua muuta kuin ne pakolliset menot. Ei esimerkiksi tuntia jollekin illalle “omaa aikaa”. Nyt testissä on keittiön liitutaulu, jonne piirsin viikkoaikataulun.

Miten teidän perheessä muistetaan omat, yhteiset ja lapsen ajat ja menot?

Loppukevennyksenä ja vertailun vuoksi pikasiivous ennen lasta ja lapsen jälkeen:

 

 

psst! Edellinen postaus koskien lapsiperheen vanhempien myllyttämisiä löytyy täältä!

Kommentit (4)

RvaJ
1/4 | 

Tuo siivous, niin totta :D 

Meillä tarvis jo puskutraktorin hoitamaan tuon homman :D 

Satu K.
2/4 | 

Hahahaha! Mä olin jo hetkeksi unohtanut ton miten koriste-esineitä piti asetella millin tarkasti, kun tiesi, että on vieraita tulossa kylään. Nyt ne koriste-esineet on vaan aseteltu taktisesti tarpeeksi kauas pöydän reunasta jottei pikkuherra yletä niihin. :'D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

niin, sisustustahan toki sekin :D kuten meidän vakkari: harja ja kihveli sivupöydällä (ettei Kipsu napsi eilisiä makaroniloduja jotka tarttuneet kiinni pohjaan!)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018