Tänä vuonna - kuten aiempinakin - ostin jälleen "joululahjan" köyhiin maihin. Olen ostanut kaikkea hyttysverkoista syntymätodistuksiin ja vuohesta terveystarkastuksiin. Myös mieheni osti minun joululahjani samasta osoitteesta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Tämähän ei tee minusta sen parempaa ihmistä kuin kestään muustakaan vaan minulla on käyny älytön tsägä. Oon syntynyt Suomeen ihanaan perheeseen, jossa mua on aina rakastettu ehdoitta ja jossa talous ja terveys on ollut aina hyvällä tolalla. Mä oon aina saanut (järjellisissä rajoissa toki) kaiken, mitä oon halunnut ja jos en, mulla on ollut jo 18-vuotiaasta saakka mahdollisuus ostaa tarvitsemani asia itse. Mulla on ollut kannustavat vanhemmat, jotka totesivat 17-vuotiaan Sariannan ilmoitukseen hakea töitä, että anna palaa. Seuraavana päivänä olin menossa työhaastatteluun.

Olen onnellisessa asemassa, koska minulla on mahdollisuus epäonnistua turvallisesti.

Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Uskon, että koska oon saanut elää niin turvallisen elämän, uskallan kyseenalaistaa. Mulla on mahdollisuus siihen, koska vaikka erehtyisin, en loppupeleissä menetä oikeastaan mitään. Parhaassa tapauksessa saan virheen kautta kallisarvoisen opetuksen. Minulla on läheisiä, jotka ottavat minusta koppia. Olen onnellisessa asemassa, koska minulla on mahdollisuus epäonnistua turvallisesti. Lapsuuden ja nuoruuden päivästä toiseen selviytymisen sijaan olen saanut opetella ja oppia elämästä rauhassa. Mä oon elänyt tietämättömänä maailman pahuudesta pitkälle teini-ikään asti ja muun muassa siksi, että minä ja läheiseni olemme saaneet elää varsin sairauksista vapaata elämää, olen oppinut näkemään ensisijaisesti maailman, ihmisten ja elämän kauneutta.

Näin ei ole kaikilla. Siksi lahjoitan. Tänä vuonna siksi, että iän ikuinen uskomus tyttären silpomisen tarpeellisuudesta, saataisiin koulutettua pois. Ei niin, että me onnekkaat ja hyväosaiset rymistelemme toiseen kulttuuriin huutamaan asian vääryyden. Tottakai me sen tiedämme, koska meille on jo lapsesta opetettu tutkittuja faktoja esimerkiksi tulehduksista. Silpominen vähenee ja toivottavasti joskus loppuu kertomalla äideille, isille ja isovanhemmille sama tieto, jonka me jo tiedämme.

Psst! Vähän kevyempää opiskelua alta:

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram