Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Britaxin kanssa. 

Jo raskaana ollessani näin lähes tulkoon painajaisia kolmesta hankinnasta: vauvan vaunuista ja turvakaukalosta ja -istuimesta. Malleja, värejä, muotoja, merkkejä ja ominaisuuksia on niin pitkä lista kuin vain jaksaa kirjoittaa. Juuri tästä syystä siirrettiin valintaprosessia jatkuvasti eteenpäin. Vaunut hankittiin pari viikkoa ennen lapsemme (ennenaikaista) syntymää ja turvakaukalo oli kaupassa vielä Kipinän nähdessä päivänvalon!

Maitopumppu, turvakaukalo ja on se vauvakin jossain <3
Maitopumppu, turvakaukalo ja on se vauvakin jossain

Vaunujen kanssa lähdin lähestymään asiaa päättämällä, mitä oikein haluan niiltä? Missä käytän niitä? Asumme keskustassa, joten mitään ihan mahdottomia metsäreittejä ei ajatuksissa ollut rullailla. Tärkeämpää oli helppo ja ketterä liikkuvuus eli kääntyvät etupyörät. Kuitenkin Suomessa asutaan, niin ihan minimaaliset renkaat eivät saaneet olla – pitäähän niillä päästä loskassakin eteenpäin! Päädyttiin ostamaan Britaxin Smile -vaunut ja oon ollut todella tyytyväinen. Tämän valinnan jälkeen oli helppo valita runkoon sopiva (Britaxin) turvakaukalo.

Britaxin (vanhan Brion) Smile -kärryt Englannin kotikadullamme <3
Britaxin (vanhan Brion) Smile -kärryt Englannin kotikadullamme

...ja Britaxin turvakaukalo näppärästi runkoon napsautettuna!
...ja Britaxin turvakaukalo näppärästi runkoon napsautettuna!

Melkein 1,5 vuotta pärjäsimme tuolla kaukalolla, kunnes vauva kasvoi ulos siitä. Silti se tuntui tapahtuvan liian nopeasti, vaikka olisihan tuossa puolessatoistavuodessa ollut aikaa googletella. Aloin jo vaipua epätoivoon kaikkien arvostelujen ja suositusten kanssa, kunnes löysin facebookista turvaistuimet / bilbarnstolar -ryhmän! Ryhmästä löytyi paljon faktatietoa, tutkimuksia ja suosituksia peruspulliaisen kielellä eli minäkin ymmärsin. Ei tarvinnut kauaa selata keskusteluja huomatakseen turvaistuinten Top 3:n. Omien havaintojeni mukaan ne olivat Axkid Minkid, Maxi-Cosi Pearl XP ja Britax Max Way (Plus).

Loppujen lopuksi kynnyskysymykseksi tuli automme (Toyota Auris) tila. Mikä näistä mahtuu pienimpään tilaan? Tämä kysymys sai meidät valitsemaan meille sopivimmaksi Britax Max Wayn.

Mummolan oma Britax-turvakaukalo
Mummolan oma Britax-turvakaukalo

Liikenneturva suosittelee matkustamaan selkä menosuuntaan ainakin kolmevuotiaaksi asti, joten se oli yksi ehdoton kriteeri istuimelle. Ruotsissa sama suositus on 4-5-vuotiaaksi asti ja meilläkin tyttö todennäköisesti mahtuu helposti ainakin siihen ikään matkaamaan selkä edellä. Toinen kriteeri oli myös turvallisuuteen liittyvä, eli halusin tuolin olevan Plus-testihyväksytty. Kaikki yllämainitut istuimet asennetaan selkä menosuuntaan ja ovat Plus-testihyväksyttyjä (Maxi-Cosi FamilyFix XP - ja FamilyFix One -jalustojen kanssa käytettynä) eli se ei vielä ratkaissut sopivinta yksilöä meidän perheellemme. Loppujen lopuksi kynnyskysymykseksi tuli automme (Toyota Auris) tila. Mikä näistä mahtuu pienimpään tilaan? Tämä kysymys sai meidät valitsemaan meille sopivimmaksi Britax Max Wayn. Koska hinta kaikissa vaihtoehdoissa useampi satanen, halusin istuimen menevän Kipsulle pitkään. Max Wayssa painohaarukka on 9-25kg ja 125 cm eli todennäköisesti Kipa mahtuu kyseiseen tuoliin vielä yläkoulussakin (nimimerkillä 135cm 6. luokalla!).

Tyylikäs kuosi vai mitä?
Tyylikäs kuosi vai mitä?

Lähetin viestiä suoraan Britaxille ja asiantuntijan kanssa keskustelun jälkeen olin entistä vakuuttuneempi valinnasta. Valitsimme vielä hieman parannellun version eli Max Way Plussan, jossa on lisänä parempi pääntuki, sivutörmäyssuoja ja olkapehmusteet. Nämä ominaisuudet sopivat paremmin kuin hyvin meidän pienikokoiselle tytöllemme myös turvallisuuden kannalta ja useamman kallistusvaihtoehdon ansiosta automatkoista on tullut ihanan rauhallisia. Lisäplussana monta värivaihtoehtoa, joista valitsin supercoolin farkkukankaisen! Ainut haittapuoli, jonka ymmärsin MW:ssä olevan verrattuna MiniKidiin oli aiemmin mainitun vaikeampi asennus. En kuitenkaan kokenut sitä itse hankalaksi (okei, mies ei kokenut) ohjeiden avulla eikä meidän ole tarkoitus siirrellä tai irrottaa tuolia kuin aniharvoin. Näin ollen tuolla ei ollut meille mitään merkitystä.

"Noniin, mites tää nyt siis asennettiinkaan"
"Noniin, mites tää nyt siis asennettiinkaan"

Loppukevennyksenä meikämandoliini kivikautisessa kaukalossani ja oikealla Kipaliinos <3
Loppukevennyksenä meikämandoliini kivikautisessa kaukalossani ja oikealla Kipaliinos

Oletteko päätyneet samaan istuinvalintaan kuin me? Mitkä ominaisuudet koit tärkeimmäksi  valintatilanteessa?

Lisää kuvia ja arvosteluja Britaxin Max Wayn pidemmän käytön jälkeen löydät instagramistamme

Kommentit (9)

jjennim
1/9 | 

Meiltä löytyy Britaxin joku istuin, mallia en muista. Se on telakallinen ja naama menosuuntaan päin. Meille ensimmäinen kriteeri oli siirrettävyys, joudumme melkein päivittäin siirtämään autosta toiseen istuinta enkä löytänyt selkä menosuuntaan päin menevää istuinta joka olisi helppo ja nopea siirtää. Toinen oli mukavuus, matkaamme suht usein mökille johon aikaa autossa kuluu 5h/ ruuhkissa vielä enemmän. Meidän poikamme ei viihtyisi selkä menosuuntaan päin niin pitkää matkaa.  Tiedän että selkä menosuuntaanpäin olisi kaikista turvallisin ratkaisu ja tuntuu että tästä joka somessa painetaan tekstiä ulospäin mutta totesin että olen 100 kertaa turvallisempi kuski kun olemme kaikki sulassa sovussa autossa :D Tämä aihe on myös mielestäni jotenkin ehkä arka, tai olen kuullut että monet äidit kokevat syyllisyyttä ja pahaa mieltä kun heillä ei ole varaa ostaa uusia autoja/istuimia että tämä asia olisi kaikista turvallisin lapselle. Mutta kaikista parasta näissä selkämenosuuntaanpäin istuimissa on, että loistavaa että nämä on kehittyneet niin pitkälle että turvallisuus pystytään maksimoimaan! :) Sekä hyvä juttu näissä on että tietoa jaetaan eteenpäin! :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Joo aika kalliita kyllä ovat istuimet nykyään, musta tuntuu että ovat kalliita vaikka selkä olis mihinkä suuntaan :D toki sitten, kun jakaa summan käyttöiälle niin ei hinta sitten ole paha! Mutta ymmärrän kyllä, mistä tuo syyllisyyden tunne voi kummuta.. ja äiti-ihminenhän keksii sitä aihetta vaikka sitten vaatteiden väreistä, jos ei muuta löydy :D 

Käyttäjä10845
Liittynyt25.3.2018

Meillä on Klippanin Triofix (tms), joka menee telakalla selkä menosuuntaan 18kg asti. Helppo siirtää, kun isofix kaukalo , ja saa näppärästi myös vöillä , kun ei ole niitä alavöitä asennettavana. Arvioiden mukaan lapsi on 5,5v kun tuo 18kg täyttyy 😂 sitten voidaan alkaa vertailemaan noita "vaikeammin" siirrettäviä, kun menee 25kg saakka.
Selkä menosuuntaan istuimien turvallisuus on ollut tiedossa jo 60-luvulla & niitä on jo silloin ollut. Jostain syystä tieto levisi hyvin Ruotsissa, mutta Suomessa ei niinkään (vaikka myynnissä Suomessa myös silloin). Tiedä mistä johtuu sitten 🙄
Mutta syyllistää ketään ei saisi, jokainen tekee varmasti päätökset niinkuin katsoo perheensä kannalta parhaaksi ❤️

Vierailija
2/9 | 

Hyvän istuimen valitsitte! Asennus ei lainkaan vaikea tai edes hidas, kunhan vain ottaa ja opettelee! :) Hinta-turvallisuussuhde aivan loistava.
Ja eikös nuo teidän kärryt ja kaukalot ole nimenomaan brioa, ei britaxia🙈 Meillä oli kans aikoinaan samat ja tosi tyytyväisiä oltiin👌🏻

Vierailija
3/9 | 

Kyllä olette kuvassa niin samannäköisiä 😊
Meille turvaistuimeksi valikoitui Besafe izi modular. Ollaan tykätty ja oltu tyytyväisiä istuimeen.

Satu K.
4/9 | 

Meille valikoitui Britaxin Dualfix, koska se on saanut hyvät arviot turvaistuintesteissä ja koska siinä on 360 astetta pyörivä telakka. Joten istuimen saa käännettyä ovelle ja lapsen laittaminen autoon on itselle paljon helpompaa. :D Meille tärkeintä istuimen valinnassa oli tosin juurikin se, että sillä voi matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman kauan. Perääni on ajettu kaksi kertaa viimeisen 5 vuoden aikana :( , joten haluan yrittää minimoida pikkuisemme loukkaantumisen riskit, jos kolari sattuisi taas kohdalle.
Ja voi vitsit noi viimeset kuvat, voitteko olla enää söpömpiä! :D <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018