"Onpa hassut nimet!", toteaa ystäväni 2,5-vuotias taapero, kun kerhossa käydään osallistujalistaa läpi. "Eikä ole kun hienot nimet on!", ystäväni huudahtaa kuin refleksinä. Minun on vaikea pidätellä naurua. Jotenkin tilanne on niin sympaattinen. Vielä lisätäkseen tuskaani taapero kivahtaa äidilleen, että "ONPAS HASSUJA!".

Kuuntele podcast aiheesta alta (mukana myös ig-seuraajien lasten heittoja!):

Karma puri minua hyvin pikaisesti takalistosta, kun olimme oman 2,5-vuotiaani kanssa kaupassa. Meidän kanssa samaan hissiin tuli hyvin tyylikäs ja kaunis, noin 40-50-vuotias nainen. Tyttäreni toljotti naista koko kerrosvälin ja poistuessamme huudahti:"MUMMA!". Kuin kaupan hyllyltä lisäsin, että "Joo, niin onkin samanlaiset hiukset kuin mummalla". No eipä ollut. Anopillani on tumma lyhyt tukka, ja omalla äidilläni on pitkä ja tumma. Tällä naisella oli kauniisti muotoiltu vaalea polkka.

Aloin miettiä noita minun ja ystäväni reaktioita lastemme havaintoihin tarkemmin. Miksi meitä hävetti?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Aloin miettiä noita minun ja ystäväni reaktioita lastemme havaintoihin tarkemmin. Miksi meitä hävetti? Ystäväni taapero oli ihan oikeassa. Voisihan nimiä hassuiksikin kuvailla, koska ne sointuvat toisiinsa hauskasti ja ovat hyvin erikoiset. Kauniit, mutta aika hassut, kun ne putkeen sanoo! Ja mitä oman tyttäreni huudahdukseen tuli: hän näki lempeät ja ystävälliset kasvot, jotka kuuluivat äitiä vanhemmalle naiselle. Tuntomerkithän ovat lapsen silmiin varmasti juuri samat kuin isoäideistä?

Me (aikuiset) emme enää osaa olla niin vilpittömiä ja puhdasmielisiä kuin lapset ja säikähdämme herkästi sitä, että lapsemme letkautuksellaan loukkaa toista.

"Vika" taitaa olla meissä aikuisissa. Me emme enää osaa olla niin vilpittömiä ja puhdasmielisiä kuin lapset ja säikähdämme herkästi sitä, että lapsemme letkautuksellaan loukkaa toista. Useampi ig-kyselyn vastaaja kertoi oman lapsen heittona "Onpa tuolla miehellä iso maha!"-tyylisen toteamuksen. Mutta ehkä lapsi kuvailee vilpittömästi sitä mitä näkee: isomman mahan kuin mitä tavallisesti on tottunut näkemään? 

Itse yritän jatkossa keskittyä ajattelemaan lapsen heittoja niin sanotusti riisuttuna kaikista ennakkoasenteista.... koska heitot tuskin alkavat tästä vähentyä? Päinvastoin!

Kommentit (2)

Satu K.
1/2 | 

Just tänä aamuna taapero huusi "Lindan äiti!" päiväkodin portilta kadun toisella puolella kulkevalle, hyvin rock-henkisesti pukeutuneelle, parrakkaalle, n. 35-40-vuotiaalle miehelle. Mies alkoi nauraa, minä aloin nauraa ja taapero tyytyväisenä tokaisi hiljaisemmalla äänellä kuin itseään onnitellen, "joo-o, Lindan äiti". :'DD

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram