Jälleen on aika ihmetellä Englannin elämää! Täällä on nyt elelty reilu kuukausi ja oon tykännyt tosi kovaa! Kuukaudessa on ehtinyt myös raapia päätään uusien kummallisuuksien kanssa. 

Ajattelin, että en edes lähde tätä asiaa ihmettelemään ja siksi se ei ole jo ensimmäisten joukossa, mutta kyllä pitää nostaa kissa pöydälle sanalla rakennustekniikka: Onhan tää nyt ihan mahdotonta :D ikkunoista tuulee joka välistä ja seinät on paperia. Ilmastointi on olematonta tai sitä ei ole, poistoilmaa ei lähe edes vessasta! Yksi ilta katsottiin tv:stä mold spray -mainosta. Eli siis jos sulle tulee hometta, niin spreijaa se piiloon. Problem solved! :D

kummitustalo
kummitustalo

Maanteillä ei oo valoja. Tai on, mutta ne on pieniä lamppuja (?) tien pinnassa. Hetken ehdin miettiä, että miksei Suomessakin valaista samoin, mutta sitten muistin lumen.

Pukeutuminen. Ei vitsi, tätä ihmetellään joka päivä miehen kanssa. Täällä on ehkä +5 astetta lämmintä, mutta silti päivittäin tulee useampi tyyppi vastaan shortseissa. Useimmat lapset, joita näkee, on mun mieleen alipuettuja ja pipoja on harvoilla. Jos haluat bongata maahanmuuttajan tai turistin, niin katso kenellä on hanskat kädessä. He, joilla on tumput, eivät todennäköisesti ole englantilaisia.

Sorry -sanan käyttö. Sitä pitää sanoa koko ajan joka paikassa. Vaikka et olis ees tehnyt mitään pahaa :D Sorrysorrysorry.

meidän lähikatu
meidän lähikatu

Kadut. Ne on kaksisuuntaisia, mutta ei perhana niissä mahdu ajamaan kun yksi auto! Ei viitti koko ajan jarrutellakaan, niin mä pidän suurimman osan ajomatkoista silmät kiinni ja puristan penkkiä. Tien sivustoille voi myös parkkeerata kumminpäin vain. Ei siis kuten Suomessa, että autosta katsottuna vain oikealle puolelle tien myötäisesti. 

Kaikkea voi tilata! Täähän onnistuu varmaan kaikissa isoissa kaupungeissa, mutta onhan tää nyt mahtavaa! IHAN MITÄ TAHANSA pystyy tilaamaan kotiin. Kaupassa en enää käy lainkaan (paitsi huvikseni), koska tilaan kaiken Ocadosta kotiovelle. Eli app, jossa teen ruokaostokset ja valitsen deliverytimen seuraavalle päivälle aikaisintaan. Eilen tilattiin keskiyön paikkeilla kiinalaista ja tänään tilaan kuorimaveitsen :D

Posti jaetaan myös lauantaisin. Ja Suomessa vuoroja vähennetään. Tosi sääli.

Aamiaiset 'ulkona'. Tuntuu, että viikonloppuisin joka ikinen paikka on tupaten täynnä aamiaiselle lähteneitä brittejä. Kiva tapa, ollaan omaksuttu se hyvin ;)

Aamiaismaisemat
Aamiaismaisemat

Kanavapaketit. On täysin normaalia, että ihmisillä on useampi kanavapaketti. Niitä voi sitten selailla samalla kun syö kotiintuotua ruokaa - ei tarvis lähteä koskaan kotoa! :D

"Hassuja" työtehtäviä (-paikkoja?). Kun Suomessa automatisoidaan kaikkea ja vähennetään ihmisiä palveluammateista, täällä on oma työtehtävä kaupassa näyttää isolla, kädenmuotoisella, pahvipalalla mikä jono on lyhyin. Jokaisessa pikaruokalassa pyörii 1-2 henkilöä keräämässä tarjottimia ja roskia ja jokaisessa vaatekaupassa on oma vartija. 

Tässä taas joitain! Jee, ensi viikolla meille tulee ensimmäiset vieraat! Ihanaa! <3 Täällä on nyt ollut pari päivää ihan kevät - voi kunpa tää jatkuisi!

Kommentit (8)

Annika79
1/8 | 

Lyhimmän jonon näyttäjä!? :'D

Toivottavasti et oo kuskina, kun pidät silmät kiinni ja puristat penkkiä. ;D Mä muistan vielä nuo kammottavat tiet, joissa ajetaan pirun kovaa (väärällä puolella tietä) ja vastaantulijan ohi ei tunnu mahtuvan. :)

Vierailija
2/8 | 

Ne on heijastimia, mitä on teillä merkkinä kaistoista yms. Todella hyviä huomioita, jotka todellaki ihan arkipäivää täällä Briteissä.

Etna
3/8 | 

😀 olipa kiva lukea teidän englannin kuulumisia. Pari viikkoa sitten puolison kaveri kävi meillä vaimonsa kanssa, joka on asunut toistakymmentä vuotta englannissa ja kertoi samanlaisia juttuja. Ja sitä että joka ikinen talo on homeessa ja aina vähän ruiskutellaan homeen päälle homeenestomyrkkyjä ja maalataan uus kerros maalia. Toi vei tosin halut muuttaa englantiin. Toivottavasti teillä on homeeton kämppä. 😊💞

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Ainakaan ei tälläsen allergikon nenään oo vielä haissut, mutta ehkä ku sprayn haju haihtuu 😂 yks lukija joskus kommentoi, että ihmettelee miten näin taukki kansa on selvinnyt hengissä ja täytyy kyllä ihmetellä samaa 😂 (oikeesti hyviä puolia on edelleen enemmän kun huonoja💜)

Rusinapulla
4/8 | 

Ja hei kaikki paketit tuodaan kotiovelle ja jos et oo kotona, niin jatetaan naapurille (tai pokkana oven eteen tai "piilotetaan" roskikseen tai heitetaan aidan yli takapihalle tai..), aniharvoin tarvii noutaa postista. Ja on tietty erikseen postitoimistot, joista lahetetaan asioita, ja sit ne, mista haetaan. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018