Hups! Valehtelin kyllä pahemman kerran kirjoittaessani parista hassusta (käyttäytymis)tavasta, jotka Kipsun keskosuus on aiheuttanut. Siis valehtelin siinä, että ei niitä kyllä ihan paria vain ole! Jaettuani tekstin sain kommentteja muilta keskosäideltä heidän tavoistaan ja olisin voinut allekirjoittaa JOKAISEN. Niistä tavoista on tullut niin normaaleja, että en ole edes tajunnut ihmetellä! Tunnustan nyt siis loputkin:

Hengityksen tarkkailu - harrastan sitä jatkuvasti. Kipsun ollessa hereillä, nukkuessa, sylissä, hänen leikkiessä...

Mahalla nukkumisen pelkääminen - En haluaisi edelleenkään, että Kipsu nukkuisi sekuntiakaan mahallaan. Luin synnytykseni jälkeen, että kätkytkuolema on hieman yleisempää pienenä syntyneillä vauvoilla, joten se on varmasti osasyy tähän!

Kasvojen pusuttelun välttäminen - Meni pitkään ennen kuin uskalsin antaa vauvalle suukon naamaan. Edelleenkään en sitä harrasta kovin paljoa, koska sairaala-ajan bakteeripesien välttely (=suu) on iskostettu syvälle sieluun!

"Voi äiti, älä nolaa itteäs..."
"Voi äiti, älä nolaa itteäs..."

Keskosen iho - Käytän vauvallani vain "puhtaimpia" rasvoja enkä kestä hajusteita MISSÄÄN Kipsun ihoa koskevissa tuotteissa. Jos kylään tulee paljon hajusteita käyttänyt vieras tai vaunulenkkireitillämme haisee kovasti pakokaasu tai muu vastaava, välttelen niitä taidokkaasti! Kipsulla muuten oli söpöä lanugokarvaa vielä monta viikkoa syntymän jälkeen ympäri kehoa :)

Nostin vauvan AINA kyljen kautta - ja edelleen harrastan tätä. Nykyään tosin Kipsu "päättää" miten häntä nostetaan eikä kyljen kautta aina ole vaihtoehtona.

Vauvan lämmönkarkaamisen hysteerinen estäminen - Tää on kyllä yksi pinttyneimmistä! En olis ikinä tajunnut pitää tätä piirrettä epänormaalina ilman, että keskosäitikaverini mainitsi tästä. Varsinkin pesujen jälkeen, vauva ei koskaan ole 10 sekuntia kauempaa ilman vaatteita, koska pelkään että hän kylmenee! Keskosvauvat tarvitsevat kaiken energian kasvamiseen, joten usein he nukkuvat lämpöpatjalla. Täten kehon lämmitykseen ei kulu voimavaroja. Mä selkeesti edelleen kuvittelen, että vauva jäätyy jos on 11 sekuntia nakkena. Uskon, että tähän samaan piirteeseen pohjautuu sekin, että puen Kipsulle aina AIVAN liikaa vaatteita.

Kahden iän ilmoittaminen - Jos joku ressukka erehtyy kysymään lapseni ikää, vastaan aina molemmat iät. Eli sekä kalenteri-iän että kehitysiän, joka lasketaan lasketusta ajasta.

5 viikkoa kalenteri-iässä, -1,5vkoa kehitysiässä :D
5 viikkoa kalenteri-iässä, -1,5vkoa kehitysiässä :D

Yleinen hygienia ja pöpöjen välttely - Lapseni on pian jo vuoden, mutta edelleen pelkäsin mennä esimerkiksi Lapsimessuille. Siellä vielä oli niin paljon lapsia eli 100%:n varmuudella joku oli kipeänä! Nykyään on myös aivan mahdoton ajatus koskea esimerkiksi yleisissä kulkuneuvoissa ovenkahvoihin tai muihin vastaaviin paljaalla kädellä. HYI! 

Tiukka raportti oman perheen terveydentilasta ennen vauvaperheessä vierailua - this says it all! Annan tarkan potilaskertomuksen kaikkien perheenjäsenteni terveydentilasta jokaisen kyläpaikan emännälle/isännälle. En siis missään nimessä halua tartuttaa kenenkään muunkaan vauvaan tai lapsiin mitään tauteja!

Hymähdys pään sisällä, kun joku sanoo vauvaani pieneksi - Pieni partaan nauraminen joka kerta ja pään sisällä lause, 

"Olisitpa nähnyt hänet vuosi sitten" :)

Olisko nyt kaikki kummat tavat tunnustettu! ;)

Kommentit (2)

Annika79
1/2 | 

Eikös ilmakylpyjä olisi hyvä ottaa ilman vaippaa. Meidän neiti ainakin rakastaa olla ilman vaippaa. Tässä jokin aika sitten olin varannut harson viereen ja tarkkailin koko ajan että jos lirisee pissat, niin kuivaan samantien ennen kuin imeytyy mattoon. Sieltä tulikin kakka... :D Miten voi yhdellä töräyksellä niin yllättäen tulla sellainen määrä! :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Voi Annika, mä oon jo miettinyt että missä sä oikein oot kun et oo kommentoinut hetkeen mitään! :D 

Joo ilmakylvythän tekee tosi hyvää ja varsinki jos on ihottumaa, niin oikein ihanaa! HAHAH voi eikä, uskon että vauva teki sen tahallaan ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram