Yksi postaustoiveista oli, että kyylään ympäriltä asioita, jotka Englannissa hämmästyttää, kummastuttaa pientäää kulkijaaaa. Alla ensimmäisen viikon aikana bongatut ihmetykset.

Tiskisieni - Tiskisieni taitaa ulkomailla olla enemmän sääntö kun poikkeus? Budapestissa myös tiskattiin sienellä ja harjasta ei kukaan tiennyt mitään. Mua ällöttää märällä sienellä hangata paskoja astioista, niin täälläkin käytiin ensitöiksi hakemassa supermarketista tiskiharja.

Kokolattiamatot & kenkien pitäminen sisällä - outoaaaaaa! Meillä ei oo kokolattiamattoa, koska se oli ehdoton EI asuntokriteereissä. Sen lisäksi että on kokolattiamatot (parhaassa tapauksessa myös vessassa), niin kävellään kengät jalassa sisällä. 

Subwayt - meidän kämpiltä on 2 km säteellä SEITSEMÄN subwayta. Onhan se toki terveellisempää, ku vaikka mäkki...

Lounas - Täällä ei syödä lounasta ollenkaan. Tai syödään, mutta se on joku sämpylä, limu ja sipsipussi. Ehkä siksi noita subeja onkin niin pirusti? T:n duunissa kuulemma pyörii sämpyläauto, jossa on sireenit ku jätskiautossa ja sieltä jengi sit ostaa ravitsevan lounaan.

Sipsit - Tämä kansa selkeästi rakastaa sipsejä. Niitä on kaupoissa jumalaton hyllyllinen ja säkit on jätesäkin kokoisia (kuten ehkä osa instagram seuraajista jo huomas?). Jätesäkeissä on pikkupusseja sipsejä, joita voi kivasti laittaa jokaiseen laukkuun ja takin taskuun, jota omistaa :)

Ovet aukeaa sisäänpäin. SUPERärsyttävää :D 

Liikenneympyrät - tää on kyllä yks fiasko aina! Vaikka taksikuski kertoi meille säännöt ja niitä noudatetaan, on se ihan yhtä tyhjän kanssa! Toimiakseen kaikkien pitäis noudattaa samoja sääntöjä, mutta ihan samanlainen villi länsi tää on, kun muuallakin. Eli ohjeeni on: vilkuta jonneki suuntaan ja ens kerralla vilkuta toisin - kyllä se joskus oikein menee.

Sään seuraaminen - Kerrottiin meidän vuokraemännälle, että ollaan lauantaina lähdössä äänestämään Brightoniin. Hän kauhistui. Oli kuulemma luvattu niin karseeta ilmaa. No lähdettiin silti eikä säässä sen kummempaa. Suomen sateinen syyskuu. Muutenkin tuntuu, että säitä seurataan tosi paljon. Seuraava päivä suunnitellaan säiden mukaan toisin kun Suomessa. Satoi tai paistoi niin Kipsu nukkui ulkona.

Uskon, että näitä postauksia on tulossa vielä jokunen, koska joka päivä ihmettelen jotain! Puolustukseksi sanon kyllä vielä sen verran, että kokonaispisteissä Englanti ja Portsmouth on piiiiiiitkälti plussan puolella. Ihmiset on aivan ihania ja ystävällisiä, ilma on ollut pääsääntöisesti kivan keväinen ja viimeisimpänä plussana - täällä on musa-tv, josta oikeasti tulee musiikkia!! 

Kommentit (16)

RvaJ
1/16 | 

Aloin nauramaan ääneen tuolle sämpylä-autolle :D 

Tää oli hei ihan huippu postaus!  Näitä lisää, ehdottomasti :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahah, nii mäki nauroin ku T siitä kertoi :D kuvittelen ku se kurvaa sireenit päällä myymään sämpylöitä!

Kiitti <3 pitääpä alkaa kirjoittamaan jatko-osaa :D

RvaJ

Sireenit :D Ai kauhee :D

Siellä ei kysytä, että kuka tilasi ambulanssin vaan, että kuka tilasi sämpylä-auton? :D

RvaJ

Eikös ne käytä semmosta juustoveistä? Vai onko ne niin kehittyneitä, että kaikki juusto on vaan yksinkertaisesti valmiiksi viipaloitua :D

Annika79
3/16 | 

Meidän mummu tiskaa sellasella rätillä. Niin ällöttävää! :P

Kaveri oli Englannissa aikoinaan au pairina. Oltiin siellä kylässä. Maito oli pahaa ja liha maistui oudolta. Kun tehtiin ruokaa, niin kaveri kysyi mikä siinä on kaasunumero. Anteeksi mikä??? Kaikissa pakkauksissa oli joku pirun kaasunumero uunin lämpötilaa varten. :o

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hyyiiiii :D oho! tollasesta en oo tiennykää! Maito on mun mielestä aina ulkomailla ihan paskaa, mut liha on onneks ollu vähintään yhtä hyvää ku suomessa :) äääkk, mistään kaasunumerosta en oo kuullukaan, ehkä nää on päässy teknologiassa eteenpäin :D

Annika79

Mun kummien tyttö asui vuosikausia Lontoossa. Sillä oli yhdessä kämpässä kylppärissä kokolattiamatto. :D Mun mielestä laivallakin on kuvottavaa kun on hytissä kokolattiamatto. Ennen ei niinkään, mutta silloin kun on konttaava lapsi niin yööök!

Me oltiin Englannissa 2004. Silloin ainakin oli kaikilla kaasuhella ja ruokapakkauksissa kaasunumero, kuten meillä uunin lämpötila 200 astetta. Onko vielä kylmä- ja lämminvesikraana erikseen? Noilla oli jopa suihkussa. Siinä sitten yrität saada sopivaa vettä. Ja luulin että siellä oli kylppärin kattovalo rikki, mutta se katkaisija kuuluikin kääntää alaspäin. :D Ilmeisesti järkytyksiä, kun edelleen muistan. :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahah :D tää taitaa itseasiassa olla aika uus talo ja tää omistaja on rempannut tätä, niin täällä on kyllä kaikkea "luksusta" kuten kuumat ja kylmät vedet samasta nupista! tää kaasujuttuki on onneks utopiaa mulle :D mut toi kokolattiamatto on kyllä karsee - myös laivoilla

Annika79

Tuokin oli kyllä viimeisen päälle rempattu, mutta vanhaan tyyliin, kun oli entinen pappila. Pelottava vanha talo. Siellä kummittelikin. Ja uskon siihen todella. Koin sen itsekin vaikka ensin naureskelin. Siellä oli yksi ruokakomero, jonka ovea ei saanut aina auki. En uskonut, mutta kun sata kertaa yritettiin kääntää kahvasta, niin pakko oli uskoa. Jonkin ajan päästä se sitten aukesi. Siinä ei ollut mitään lukkoa. Se ei vaan auennut. Muutenkin sieltä kuului ääniä. Olisiko se ollut sodan aikana väliaikaisesti sairaala, vai miten se meni. Ainakin naapurissa oli kirkko ja hautausmaa. Öisin ketut ääntelivät ulkona. Unelmien talo. :D

Rusinapulla
4/16 | 

Juusto on todellakin valmiiks viipaloitua tai sit sita leikataan veitsella. Taalla on tosi vahan esim. kermajuustoja mita vois hoylata, naa naiden juustot ei oikein toimi juustohoylan kanssa.

Ja tosiaan, siis ruokapakkauksissa on myos se "kaasunumero", siis jos on kaasu-uuni, niin siina nupissa ei lue montako astetta on, vaan on vaan numerot samaan tapaan kuin hellan levyilla. "Kun paistat taman pizzan, niin laita kaasu-uuni neloselle". Aika vahan niita kaasu-uuneja enaa nakee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018