Instagramissa blogia seuraavat ovatkin jo päässeet viimeistään meidän mukana uuteen villitykseen: nimittäin curly girl metodiin.  Kyseessä on siis hiustenhoitotapa, joka sopii täydellisesti kiharalle hiukselle. Tämä villitys tuli kuin tilauksesta, koska oon joutunut nyt viime aikoina painia lapsemme hiustenleikkuupäätöksen kanssa. Fakta on se, että en osaa hoitaa tuota kaunista kiharapehkoa eikä isi ei jaksa/osaa/viitsi harjata hiuksia joka aamu. Näiden syiden tuloksena lapsemme tukka on kuin kanan takapuoli. Tämä metodi on siis kuin tehty lapsellemme, kunhan sitä vähän tuunaa!

Lähtötilanne
Lähtötilanne

Oikealla harjattu kananpylly
Oikealla harjattu kananpylly

Lapsemme hius on pysynyt tähän kahden vuoden ikään asti oikein puhtaana pelkällä vedellä

Me emme ole koskaan pessyt lapsemme hiuksia shampoolla enkä aio aloittaa sitä nytkään. Lapsemme hius on pysynyt tähän kahden vuoden ikään asti oikein puhtaana pelkällä vedellä, mutta kosteutusta hius varmasti tarvitsee! Metodin ideanahan on, että hiuksissa käytettävät aineet eivät sisältäisi sulfaatteja tai silikoneja ja näistä hoitoon sopivista tuotteista onkin erilaisia listoja pitkin internetiä. Muun muassa facebookissa on loistava ryhmä (curly girl suomi), josta itse löysin "hyväksytyt" mömmöt ja muutenkin idean tähän lapselle sopivaan metodiin. 

Meidän käyttämät tuotteet
Meidän käyttämät tuotteet

Garnier Fructis hiusnaamio (banana), XZ hiuksiinjätettävä muumi-hoitoaine, kampa ja harso
Garnier Fructis hiusnaamio (banana), XZ hiuksiinjätettävä muumi-hoitoaine, kampa ja harso

Kirjoitan alle stepit, miten meidän metodin noudattaminen alkoi. Tähän on hyvä sanoa, että en ole alan ammattilainen, vaan nämä askeleet ovat netin kollaamisen ja kokeilun kautta vaikuttaneet hyvältä:

 • Pese lapsen hiukset vedellä
 • Lisää runsaasti hoitoainetta koko päähän
 • Harjaa/kampaa hiukset tässä vaiheessa, kun hoitoaine on hiusten suojana. Täten (fb-ryhmän mukaan) hiukset eivät kärsi niin paljoa harjauksesta
 • Anna vaikuttaa
 • Huuhtele hoitoaine huolellisesti pois
 • (Lisää hoitoaine uudelleen latvoihin ja anna vaikuttaa. Pese pois huolellisesti (tai hieman huolimattomasti, jos latvat ovat kovin kuivat))
 • Kuivaa hiuksista kevyesti enimmät vedet pois harsolla tai t-paidalla puristelemalla hiuksia. Nämä vaihtoehdot ovat (fb-ryhmän mukaan) hellempiä hiukselle, kuin kova pyyhe
 • Lisää hiuksiinjätettävä hoitoaine
 • Jatka hiuksien kuivaamista aiemmin mainituilla kankailla puristelemalla hiuksia – ei hangaten tai hieroen

Vasemmalla hiukset ensimmäisen pesun jälkeen & oikealla toisen pesun jälkeen
Vasemmalla hiukset ensimmäisen pesun jälkeen & oikealla toisen pesun jälkeen

Ensimmäisen ja toisen pesun jälkeen en huomannut hiuksissa paljoa eroa märkänä, mutta kuivuessaan toisen pesukerran jälkeen hius meni nopeammin ja tiheämmälle korkkiruuville. Myös jo ekan pesun jälkeen päiväkotipäivän jälkeinen kananpylly oli huomattavasti kevyemmällä takulla!

Toisen pesun jälkeen puolikuivana!
Toisen pesun jälkeen puolikuivana!

Korkkiruuvia!!
Korkkiruuvia!!

Muistettavaa:

 • Hiuksia ei ole tarkoitus harjata lainkaan muulloin, kuin suihkussa hoitoaine suojana
 • Metodissa suositellaan myös tyynyliinan vaihtamista silkkiseen tai satiiniseen: se on hellempi hiukselle
 • Tuloksia ei näy välttämättä heti, vaan siihen voi mennä aikaa ja hiukset voi "välivaiheessa" olla rasvaisenkin näköiset
 • Aikuisten metodiohjeessa on enemmän steppejä kuin tässä meidän tuunatussa lasten versiossa, joten jos haluat tehdä metodia itsellesi, suosittelen liittymään tuohon fb-ryhmään tai googlaamaan ohjeita

Kananpylly illalla päiväkotipäivän jälkeen (2. pesua takana). Ei lainkaan sitä isoa möhköpehkoa, mutta pientä takkua kyllä.
Kananpylly illalla päiväkotipäivän jälkeen (2. pesua takana). Ei lainkaan sitä isoa möhköpehkoa, mutta pientä takkua kyllä.

Mikäli kiinnostaa seurata vielä jatkossakin metodimme noudattamista, liity seuraajaksi blogin instagramiin! Siellä myös oma kohokohta CurlyGirl-päivityksille!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Meille myös tosi ajankohtainen aihe, puolitoistavuotiaallamme on just samanlainen takulle vanuttuva linnunpylly, vain kylvyn jälkeen märkänä ja ulkomaanreissuilla missä ilmankosteus on lähellä sataa ovat kauniit korkkiruuvit kunnolla esillä. Itselläni korkeintaan vähän laineikas tukka joten ihan vieraalla alueella ollaan...kiitos inspiroivasta tekstistä!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Tiedän just mitä meinaat! Oon välillä (koko ajan) ihan pulassa, ku enhä mä mun lehmännuoleman tukan kanssa tiedä mitään kiharoiden hiuksien hoidosta! 🙈

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018