Kirjoitukset avainsanalla lapsiperheen arki

On muuten suht hämmentävää, kun tällainen pukeutumisen kaava on muuttunut täysin toisinpäin äitiyden ja töissä käymisen myötä. Ennen pistin arkena päälle ihan mitä tahansa ryppyistä pieruverkkaria ja reikäistä mieheni kollaria, koska viikonloppuna kuitenkin piti ladata ykköset päälle. Jos/kun perjantaina ja/tai lauantaina lähti miehen tai kavereiden kanssa viettämään iltaa jonnekin, alkoi naaman tällääminen jo monta tuntia ennen. Nyt homma on kääntynyt niin, että viikolla laitan parempaa seppälää niskaan (töihin) ja viikonloppuisin oon ihan maailmanlopun rönttä-Liisan näköinen. Meikkaamiseen ei edelleenkään mene kuin sen viiden minuutin mutsimeikin verran, mutta hiukseni sentään harjaan. Onko ketään muu huomannut samaa muutosta pukeutumisessaan?

Vuonna 2015 tykkäsin tehdä pienellä kihartimella ittelleni tällasen afron. Siihen meni varmaan 2h, mutta mikäs siinä ku oli aikaa! Enää ei olis :D
Vuonna 2015 tykkäsin tehdä pienellä kihartimella ittelleni tällasen afron. Siihen meni varmaan 2h, mutta mikäs siinä ku oli aikaa! Enää ei olis :D

Nyt mun asusteeni on lapsi lantiolla tai jos oikein fancyksi alan, niin nappikorvakorut.

Ja mites noi asusteet? Ennen lasta mulla oli aina kello kädessä. Ihan tarkoituksella opettelin sen käytön joskus 25-vuotiaana ja sen jälkeen mulla oli useampi kello, joista valita päivittäinen asusteeni. Samoin pidin aina kaulakoruja – joko isoja ja näyttäviä tai pieniä ja siroja. Nyt mun asusteeni on lapsi lantiolla tai jos oikein fancyksi alan, niin nappikorvakorut. Niitä kun ei lapsi pysty niin helposti repimään! Kyydissä kulkeva lapsi saa aika äkkiä äitinsä kuristettua kaulakoruun tai huiviin ja sormusten alta löytyy helposti koko viikon ruokalista, joten olen jättänyt nuo elementit korulippaan perukoille.

Kesä 2016 ja lemppari hattu!
Kesä 2016 ja lemppari hattu!

Niin kuin äidit ei vois bilettää tai jos juhlivat, niin pitää olla teltta tai pilkkihaalarit päällä. Voi haloo Sarianna?!

En oikein tiedä, mitä ajattelin vasta synnyttäneenä heittäessäni kaikkia hienoja ”biletoppeja ja -mekkoja” mäkeen. Jotenkin kuvittelin, että en tule enää tarvitsemaan niitä, koska olen nyt äiti :D Niin kuin äidit ei vois bilettää tai jos juhlivat, niin pitää olla teltta tai pilkkihaalarit päällä. Voi haloo Sarianna?! Kun ensimmäisen kerran lähdin Kipsun syntymän jälkeen juhlimaan, tajusin, että eihän mulla oo mitään päälle laitettavaa. Hyvä, etten joutunut lainata omalta äidiltäni hienompia vaatteita. Mummankin vaatteet olisivat varmaan toimineet paremmin kuin omani.

Kommentit (3)

Annika79
1/3 | 

Lainasin just pari viikkoa sitten omalta äidiltäni vaatteet kun menin kaverin synttäreille. :D Oli mulla itellä mekko, mutta halusin mieluummin paidan ja housut. Housut oli kaikki äitiyshousuja, vaikka nuorimmainen on jo yli vuoden. =) Sain housut ihan omaksi.

Satu K.
2/3 | 

Mä oon ollu asusteiden käyttäjänä oikeestaan aina sellainen, että kotiin tullessa riisun korut ja kellot yms. heti pois. En vaan jotenkin osaa olla ne päällä kotona. :D Sen takia mun korujen käyttö ei oikeestaan oo muuttunu miksikään, samat korut eksyy joka päivä päälle (jos siis kotoa poistutaan). Tosin poitsun vauva-aikana en ranteissa halunnu pitää mitään, ku aattelin, et ne painaa inhottavasti vauvaa pyllyä pestessä. Ja pahimpaan repimisaikaan en käyttäny kaulakoruja.

Vaatteiden suhteen musta oli ihanaa äitiysloman jälkeen alkaa käyttää muitakin kuin imetyspaitoja ja legginsejä, koska oon aina tykänny vaatteista ja "pukeutumisesta" (en sano tähän muodista, koska en voi hyväksyä nyt jyllääviä ysäritrendejä :D).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oon kirjoittanut jo aiemminkin vauva-ajan hyödyllisistä tuotteista, jotka olivat vielä 10-kuisella käytössä. Ajattelin nyt kertoa ne tuotteet, jotka ovat vielä 1,5-vuotiaankin kanssa päivittäisessä käytössä eli näin ollen voisi laskea todellakin ”hintansa väärriksi”! Tämä ei ole kaupallinen postaus eli en saa näiden "hehkutuksesta" mitään vaan ihan aidosti suosittelen näitä lapsiperheiden elämää helpottaakseni!:)

Whisbear – Ei tultais toimeen ilman tätä! Uutena tämä ylempien voimien lahja perheellemme maksoi muistaakseni posteineen noin 75 euroa, joka tuntui sillä hetkellä melko tyyriille. Nyt jälkeenpäin mietittynä, ei se niin kallis ollut hyötyyn nähden. Nalle ei ole kunnoltaankaan mennyt miksikään, vaikka se on ollut jokapäiväisessä (tai siis -öisessä) käytössä jo puolitoistavuotta. Niille, jotka eivät Whisbearin hehkutusta ole vielä blogistani lukeneet, kyseessä on siis nallukka, joka suhinallaan rauhoittaa lasta. Tuo ääni jäljittelee kohdun ääniä ja pehmolelussa on sensori, jonka avulla suhina alkaa itsestään vauvan älähtäessä. Tuo onkin suurin syy, miksi esimerkiksi youtuben white noise ei ”riittänyt” meille. Eniten suhinalle on tullut käyttöä öisin, kun vauva alkaa unissaan ähisemään. Whisbearin sensori tunnistaa ähinän ja white noise käynnistyy. Meillä tuo suhina on riittänyt rauhoittamaan lapsen noin 90%:sti kaikista heräilyistä ja pyörimisistä. Toiseksi paras käyttötilanne on se, kun ympärillä olevaa hälyä pitäisi blokata. Esimerkiksi päikkäreitä ulkona nukkuva vauvamme tuplasi uniaikansa, kun laitoin nallen vaunuihin. Pihassamme asuu mopopoikia, joiden menopelin äänet herättivät Kipinän aiemmin. Myös vauvan huoneesta on helpompi hiipiä pois iltaisin, kun nalle blokkaa lattian narinat!

Manduca pääsi uudelleen päivittäiseen käyttöön, kun palasin töihin. Työpäiväni jälkeen lapseni liimautuu minuun kiinni kuin purkka tukkaan ja mikäli ruokaa meinaan tehdä, tarvitsen molemmat kädet. Se on mahdollista, kun vauvan laittaa kantoreppuun. Nyt, kun Kipinä ei enää nukahda reppuun aina kun hänet sinne laskee, olemme alkaneet tekemään luontoretkiä hän Manducassa. Erona vauva-ajan Manducan käyttöön, nyt lapsi on kyydissä selkäpuolella eikä edessä tai lonkalla.

Videokuvallinen itkuhälytin on myös edelleen käytössä. Varsinkin nyt, kun omaa tahtoa löytyy iltaisinkin ja vanhemmat ovat nukutustilanteessa kuin armeijassa. Pitää palvella komentajaa milloin mitenkäkin. Joskus, kun draamailu menee liiallisuuksiin, voidaan poistua huoneesta ja tarkkailla tilannetta hälyttimen kautta. Yleensä sängyssä näkyy väsynyt tyttö, joka hetken komentaa Eeliä (unileluaan) ja sammuu Eelin osatessa pysyä rauhallisena.

Tavatkaa taaperomme rakkain lelu, Eeli <3
Tavatkaa taaperomme rakkain lelu, Eeli

Baby-vac ja syysflunssa – hyvä, mutta (vanhempienkin) voimia vaativa yhdistelmä. Mitä isommaksi taaperomme kasvaa, sitä enemmän hänellä on poweria pistää nenän imuroimista vastaan. En tiedä onko toiveajattelua vai totuutta, mutta tuntuu kuin hän alkaisi ymmärtää, että tuo laite auttaa eikä pahenna asiaa. Tämä päätelmä siis siitä, että toisinaan hän on ihan rauhassa. Joka tapauksessa, tässä varmaan syy, miksi korvatulehduskierre jäi yhteen tulehdukseen pitkästä korvanpunotuksesta huolimatta.

Onko teillä mitään samoja, elintärkeitä, tuotteita edelleen käytössä kuin vauva-aikana? Entä mitkä teillä on olleet hittejä vielä taaperoaikanakin?

Kommentit (6)

Tuurimartta
1/6 | 

Vitsi hajoilin ihan täysin tuolle manducan ja itkuhälyn teksteille :D Voin vaan kuvitella millainen pirttihirmu-tättähäärä täällä asuu muutaman kuukauden kuluttua! Itse harkitsin wishnbearia mutta en koskaan tullut tilanneeksi, voi olla, että jos joskus tulee lisää vauvoja ja ne nukkuu yhtä "hyvin" (huonosti) kun tää eka, se lähtee kokeiluun! Meillä ei ähinäpuhinaan kyllä auta mikään muu kun tissi - eikä auttanut vauvanakaan.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahah, joo mä heitin monta kertaa miehelle läpän tiheän imun kausina, että harmi kun nalle ei osaa imettääki ;D onneks voin varotella tättähääristä, nii osaat sit olla täysin coolina ku teidän vauva saa ekan raivarin ;)

Satu K.
2/6 | 

Meillä myös Tulan reppu on vieläkin käytössä ja itkuhälytin, koska herra nukkuu kotona edelleen päikkärinsä ulkona vaunuissa. :)

Vierailija
3/6 | 

Ei pystyis käyttään suhinanalleja, mietityttää mitä säteilyä siitäkin lähtee ja ihan lapsen pään vieressä. Itkuhälytintäkin käytän mahdollisimman vähän. Nukkuu päiväunet ikkunan alla niin pystyy tsekkaa vähä väliä ilman hälyytintä. Oonpa kuullu et hälyytintä voi salakuunnellakkin. Ite oon tykänny ruokailua helpottavista tuotteista: hihallinen ruokalappu ja silikooninen pöytään liimautuva kulho.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Tuo nalle on sängyn toisessa päädyssä reunassa kiinni eli kaukana vauvan päästä 😊 meilläkin tollanen ruokalappu mutta jotenkin ei jaksa enää tapella 5x sen päällelaiton kanssa 🙈

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän perheellä kolkuttelee loma oven takana ja niinkuin tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet hehkutuksestani instagramin puolella, suuntaamme Seinäjoelle Provinssiin rokkaamaan koko poppoo! Tämän setin jälkeen käydään vain sunnuntaina kääntymässä kotona ja jatketaan matkaa mökkeilemään ystäväperheen kanssa. Tuolle matkalle ajattelin haastaa toisen perheen maman pelaamaan kanssani Shitty is the new blackin -reissubingoa, joka löytyy alta ;)

Jos kuva ei näy tai siitä ei saa selvää, löytyy kohdat myös alta:

 1. Kuski EI KAIPAA neuvoja
 2. Joku kysyy, koska ollaan perillä
 3. Joku itkee
 4. Joku nauraa
 5. Joku laulaa
 6. Joku sanoo, että on nälkä
 7. Joku sanoo, että on jano
 8. Joku sanoo, että on TYLSÄÄÄÄ
 9. Radiosta tulee "huonoa musaa"
 10. Juomaa läikkyy takapenkille
 11. Jonkun selkänojaa potkitaan
 12. Joku puklaa
 13. Joku kysyy uudelleen, koska ollaan perillä
 14. Autossa alkaa haista kakka
 15. Autossa alkaa haista pissa
 16. Jollain on kuuma
 17. Jollain on kylmä
 18. Ajetaan oikeasta risteyksestä ohi
 19. Joku nukkuu, vaikka ei pitäisi
 20. Joku ei nukahda, vaikka pitäisi
 21. Joku KIUSAAAAAAAA
 22. Joku huutaa ÄITIIIII
 23. Joku huutaa ISIIIIIIIII
 24. Jotkut tappelevat
 25. Jotain unohtui

Ihanaa kesää muillekin loman aloittelijoille (ja tietty niillekin, joilla ei loma vielä ala/oli jo/ei sitä ole lainkaan) ja jos kiinnostaa seurata meidän lomaa muuallakin kuin blogissa, Shittyn instagram päivystää! 

Kommentit (12)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016
1/12 | 

Ei vitsi ku alkoi hymyilyttään. Kuulostaa moni niin tutulta. Tähän voisi vielä lisätä meidän perheen bravuurit: kuskin menee hermot kitinään ja se uhkaa jättää lapset seuraavalle bussipysäkille, tulee kiire lähdössä ja sinkoillaan paniikissa ympäri kämppää, joku kieltää ettei saa laulaa vaikka toinen osaa tosi hienosti kaikki sanat ja äidille tulee nälkäkiukku.

Hanna-Mari/life with Hanna-Mari
3/12 | 

Hauska bingo! Meidän lapsi on niin pieni vielä, että tänä kesänä en pääse tätä pelaamaan, mutta omasta lapsuudesta muistan, että olisi äidilläni aika nopeasti apukuskin penkillä tämä bingo ollut täynnä, ihan täynnä :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hahha, mäkin muistelin just omia lapsuusmatkojaki ja toi lause "koska ollaan perillä" jatkui aina "JOS KERRANKI VIELÄ KYSYT NII EI MENNÄ MIHINKÄÄN!!!" :D

Vierailija
6/12 | 

Ja se jokaisen vanhemman lemppari keskellä ei mitään "mulla on KAUHEE vessahätä"

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

toi oli myös mun miehen lemppari kun olin raskaana ja ajeltiin puerto ricon vuoristossa :D parit puskapissat sain kokea sillä matkalla! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018