Kirjoitukset avainsanalla kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

Vielä kuukausi sitten mietin, että tällä kertaa en tee miehelleni isyyspakkausta. Tein pakkauksen jo esikoisemme kohdalla ja mielestäni se sisälsi jo kaiken, mitä tuore isä voi tarvita (okei, ja aika paljon ylimääräistäkin). Pari viikkoa sitten kuitenkin tajusin, että miehelläni on TAAAAAS synttärit edessä joten päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! 

Vuoden 2017 isyyspakkaus :)
Vuoden 2017 isyyspakkaus :)

Tässä siis meidän vuoden 2019 isyyspakkaus:

Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero
Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero

Ensimmäisenä halusin jotkin samistelupaidat isälle ja pojalle ja Martinexilta löytyi muumeja, mikä tietty on aina mun ykkösvalinta! Samasta paikasta sain myös kylpyleluja (koska isi haluaa saunakaverin :D), haisulipehmon (kuvaava Shitty is the new blackin kirjoittajan lapselle) sekä Lamazen leijona -pehmolelun ja muumipalapelin

 

Olin viikolla parturissa ja muistin siinä hiustenpesun yhteydessä, että miehenihän rakastaa päähierontaa! Ostin siis kampaamosta lahjakortin leikkaukseen, johon kuuluu päähieronta. Sopivasti osui myös Kaikon alet isyyspakkauksen rakennuksen ajalle, niin tilasin ruosteen värisen paidan 10 eurolla!

Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi!

Hello Ruby -kirjasarjan "Maailman paras koodisatukirja" oli vain pakko saada, koska tietokonehäärääminen on isin sydäntä lähellä. Tuotahan voi lukea toki esikoisenkin kanssa. Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi :D Viskiä ostan usein lahjoiksi. Tälläkin kertaa menin samalle myyjälle sönkkäämään saman litanian, minkä olen mieheni viskimausta oppinut yhdeksän vuoden aikana. 

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja".

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja". Jotkut sanovat näitä "vapaudu vankilasta"-korteiksi, mutta nämä meidän omat on aina hieman tarkemmin rajattuja :D Yksi on Slush -tapahtumaan, yksi on bändiharkoille ja yksi on krapulapäiville. Isillä, kun tuppaa nuo darrat vievän voimat koko päiväksi.

Päällimmäisenä paketissa oli taideteoksemme, jonka minä piirsin uskomattoman lahjakkuuteni inspiroimana ja esikoinen väritti.

Ootteko te tehneet puolisollenne tällaisia vanhemmuuspakkauksia? Mitä ne ovat sisältäneet?

Psst! Seuraathan meitä jo instagramissa? Löydät meidät @shittyisthenewblack -nimimerkillä!

Psst! Ootko kuunnellut jo Shitty is the new black -podcastin uusimman jakson? Se löytyy alta :)

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Syyskuinen2019
1/2 | 

Kahdesta ensimmäisestä en tehnyt. Nyt kun odotan kolmatta yhteistä ja olemme eronneet, päätin tehdä jotta hän muistaisi ja tietäisi kuitenkin, että arvostan hänen isyyttään edelleen: mukana on nyt body jossa lukee isin tyttö (kaksi edellistä lastamme on poikia), isin ja tyttöjen lettikirja ja tuttipullo. Mietin mitä mukavaa vielä keksisin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Fysio Wikbergin kanssa.

Niinkuin varmasti ainakin osa blogin ig-seuraajista tietää, kävin vähän aikaa sitten osteopaatilla selkä- ja ylävastsakipujen vuoksi. Varasin ajan teidän suosittelujen perusteella - itse en ollut koskaan edes kuullut koko osteopatiasta raskausaikana! Suoraan sanottuna luulin alaa joksikin homeopatian, kiropraktiikan ja runnomishieronnan sekoitukseksi. Huomasin, että instagramissa moni oli ihan yhtä pihalla aiheesta, joten pyysin osteopaatti Miika Wikbergiä lyömään muutaman faktan pöytään!

Osteopatia on Suomessa nimikesuojattu Valviran valvonnan alaisuudessa oleva ammattinimike. Suomessa on kolme erilaista koulua jossa voi opiskella osteopatiaa ja koulutukset eroavat hieman toisistaan. Tämän lisäksi myös jokainen osteopaatti on yksilö riippuen hänen jatkokoulutuksista, erikoisuuksistaan ja preferensseistä hoitotekniikoissa. Kaikkia osteopaatteja ja heidän hoitoaan kuitenkin yhdistää perusperiaatteet, jotka ovat osteopatian kulmakivet. Tästä pääsemmekin ensimmäiseen kysymykseen;

Rv30. Kuva: Tiia Kurula
Rv30. Kuva: Tiia Kurula

Mihin osteopatian "voima" perustuu?

Osteopaattinen hoito perustuu tiettyihin perusperiaatteisiin. Ne toimivat taustalla aina kun tehdään osteopaattista hoitoa. Nämä periaatteet ovat:

- Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus

- Keho on itsesäätävä, itseparantava ja sillä on pyrkimys terveyteen

- Rakenne ja toiminta ovat vuorovaikutussuhteessa toisiinsa nähden

- Osteopaattinen hoito perustuu näiden pääperiaatteiden ymmärtämiseen

Osteopaatti ei jahtaa vain oireita ja niiden helpotusta, vaan ongelman taustasyytä.

Osteopatian voima perustuu ihmisen sen hetkisen tilanteen tunnistamiseen ja hoitamiseen. Pyrimme löytämään ne tekijät, jotka häiritsevät kehon itseparantavia prosesseja ja hoitamaan niitä. Osteopaatti ei jahtaa vain oireita ja niiden helpotusta, vaan ongelman taustasyytä. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä ja vaikka oirekuvat voivat olla samankaltaisia, emme käytä "reseptejä", joilla hoitaisimme kaikkia samalla tavalla. Osteopaatin tärkeimpiä työkaluja ovat diagnostiikka ja tutkiminen, jota teemme jatkuvasti hoidon aikana pyrkien saamaan tarkempaa kuvaa tilanteesta. Taustalla diagnostiikassa on laaja anatomian ja fysiologian tuntemus, jota painotetaan hyvin paljon osteopaatin koulutuksessa. Tekniikat, joilla hoidamme, mukautuvat tunnistamamme tilanteen mukaan. Osteopaatilla on yleensä taustalla myös laaja kirjo erilaisia hoitotekniikoita, josta valita sopivimmat.

Mihin perustuu apu osteopatiasta (raskauden aikana) ja minkälaista apua osteopatiasta voi saada (ajatellen raskautta)?

Raskausajan osteopatiassa otetaan huomioon uuden elämän kasvu kohdussa ja hoito on hellävaraista sekä tekniikat pehmeitä.

Raskausajan muutokset naisen kehossa voivat aiheuttaa rasitusta kehon rakenteille, kuten nivelille, lihaksille ja sidekudoksille. Nivelsiteet venyvät, nivelet löystyvät ja painopiste muuttuu, keho reagoi kivulla. Nämä rasitukset ja kivut voivat aiheuttaa haitallisia muutoksia liikemalleissa, jotka ruokkivat edelleen näitä oireita. Osteopaatin tehtävä on helpottaa ja vapauttaa kehon rakenteita, jotta kivut helpottuvat ja keho pystyy toimimaan vapaammin. Näin tuleva äiti voi saada apua erilaisiin vaivoihin, esimerkiksi erilaisiin selkäkipuihin, nivelkipuihin, häpyliitoskipuihin ja muihin rakenteiden jännitteistä ja rasituksista johtuviin vaivoihin. Tämä helpottaa myös raskausajan eri vaiheiden toteutumista helpommin, kuten esimerkiksi vauvan kääntymistä kohdussa valmistellessaan maailmaan saapumista sekä lantion avautumista synnytyksessä.

Raskausajan tyypillinen turvotus voi aiheuttaa kipua ja kiristyksen tunnetta sekä rannekanavan ahtautuma -tyylistä oireilua. Turvotusta voidaan myös hoitaa osteopaattisesti edistäen ja vapauttaen kehon nestekiertoa. Raskausajan osteopatiassa otetaan huomioon uuden elämän kasvu kohdussa ja hoito on hellävaraista sekä tekniikat pehmeitä.

Kuva: Tiia Kurula
Kuva: Tiia Kurula

Miten välttää selkäkipuja raskauden aikana ja sen jälkeen?

Vaiheittainen ja sovellettu harjoittelu on hyvä aloittaa mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen.

Hoidoissa käyminen on toki osteopaattinen apu raskauden ajan selkävaivoihin, mutta kuten muissakin elämänvaiheissa liikunta ja liike ovat kehon hyvinvoinnin kulmakiviä. Ne täytyy vain soveltaa sopivaksi raskauden eri vaiheisiin. Paikalleen jääminen ajaa kivut ja jännitteet syvemmälle kehoon. Selkäkipuihin vaikuttaa useat tekijät. Selkä on monesti se paikka, jossa tuntuu alaraajojen, lantion ja ylemmän kehon häiriöt. Jos haluaa valmistautua raskausaikaan hyvissä ajoin ja ennaltaehkäistä selkävaivoja, kannattaa pitää huolta lihaskunnostaan ja liikkuvuudesta - hyvinvoiva keho kestää paremmin rasitusta. Näin myös palautuu nopeammin raskausajasta ja synnytyksestä. Vaiheittainen ja sovellettu harjoittelu on hyvä aloittaa mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen: tästä kannattaa kysyä neuvoa ammattilaiselta kuten fysioterapeutilta tai osteopaatilta.

Minkälaista apua osteopatiasta voi saada (ajatellen synnytystä)?

Lantion alueen jännitteet voivat pitkittää synnytystä ja aiheuttaa ylimääräistä kipua synnytyksen aikana.

Raskausajan lopussa osteopaatti pyrkii valmistamaan kehoa synnytykseen, jossa muun muassa ristiluun ja lantion alueen jännitteiden hoitaminen on olennaista. Lantion alueen jännitteet voivat pitkittää synnytystä ja aiheuttaa ylimääräistä kipua synnytyksen aikana. Kohdun sidekudosten jännitteet voivat puolestaan häiritä lapsen oikeaan asentoon kääntymistä. Kehon yleinen rentoutus ja avaaminen on hyödyllistä ajatellen synnytyksen luonnollista sujumista.

Miten optimoida lantion asento synnytyksessä ja välttää alakerran jumituskohdat?

Osteopaatti tutkii lantion rakenteiden liikettä ja sitä kautta paikallistaa jännitteitä, jotka voivat häiritä synnytyksen sujumista. Lantion alueella on paljon lihaksia, nivelsiteitä ja kiinnityskohtia, joita voidaan hoitaa ja edesauttaa lantion avautumista synnytyksessä. Lantionpohjaa voi osteopaatti myös hoitaa ulkoisesti, esimerkiksi istuinluiden kiinnityskohtien kautta. Yleisesti koko kehon jännitteet voivat vaikuttaa lantionpohjan jännitykseen. Käytännössä ollaan huomattu esim. leukajännitteiden vaikuttavan lantionpohjaan, joten koko kehon hoito on olennaista myös alakerran jumitusten välttämiseksi.

Minkälaista apua osteopatiasta voi saada (ajatellen synnytyksen jälkeistä aikaa)?

Monet raskausajan vaivat voivat jäädä kehon rakenteisiin myös synnytyksen jälkeen. Kirjallisuudessa puhutaan kolmen kuukauden palautumisajasta, jonka aikana hormoonitoiminnan pitäisi palautua normaaliksi ja sitä kautta erinäiset vaivat vetäytyä synnytyksen jälkeen. Käytännösä ollaan kuitenkin huomattu, että joissakin tapauksissa vaivat voivat jäädä päälle: äidin oma palautuminen kun ei aina ole täysin optimaalista uuden elämän hoitamisen kanssa. Muun muassa selkävaivat, nivelkivut ja kivulias liike ovat asioita, joissa osteopaatti voi auttaa.

Kehon rakenne voi hakea omaa paikkaansa jopa vuoden synnytyksen jälkeen, mutta se on myös hyvä mahdollisuus saada rakenne parempaan kuntoon kuin ennen raskautta.

Vaikka raskausaika ei olisikaan ollut vaikea, synnytyksen jälkeen keho on silti herkkä rasituksille. Huonot imetysasennot  voivat herkästi aiheuttaa vaivoja niska-hartia tai yläselkä -alueelle. Kehon rakenne voi hakea omaa paikkaansa jopa vuoden synnytyksen jälkeen, mutta se on myös hyvä mahdollisuus saada rakenne parempaan kuntoon kuin ennen raskautta. Osteopaatti auttaa palautumisen tehostamisessa, rakenteen palautumisen ohjauksessa ja voi ennaltaehkäistä ongelmia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Kuinka nopeasti uskaltaisi mennä osteopaatille synnytyksen jälkeen eri vaivojen takia?

Vaikka seuraavana päivänä. Osteopaatti tutkii tilanteen ja mitoittaa hoidon tarpeen mukaan. Yleensä heti synnytyksen jälkeen hoito voi olla lyhyeempi ja hyvinkin kevyt, edistäen luonnollista palautumista.

Auttaako osteopatia hermojumeihin, joita tullut raskauden aikana?

"Hermojumi" on yleensä tila missä jokin hermo on ärtynyt yleensä hermon verenkierron häiriintymisen vuoksi. Taustalla voi olla lihasjännitystä, liikehäiriöitä tai osassa tapauksia ihan konkreettinen paine hermolle selkärangan välilevystä. Osteopaatti voi hyvinkin auttaa näissä tilanteissa. Hän voi vapauttaa hermon verenkiertoa, poistaa jännitteitä tai edesauttaa välilevyn palautumista.

Mikä on yleisin harhaluulo liittyen osteopatiaan?

Yleisin harhaluulo on että osteopaattinen hoito on pääosin kovia manipulaatiotekniikoita, eli 'niksauttelua'.

Yleisin harhaluulo on että osteopaattinen hoito on pääosin kovia manipulaatiotekniikoita, eli 'niksauttelua'. Tämä on todellisuudessa vain yksi työkalu osteopaatin työkalupakissa, jota käytetään sopivissa tilanteissa. Asiakkaan kannattaa aina ilmaista, jos on epäluuloja jonkin tekniikan suhteen, esimerkiksi 'niksauttelusta', niskan manipulaatiosta tai muusta eikä halua näitä tehtävän. Osteopaatilla on yleensä vaihtoehtoisia tekniikoita samoihin päämääriin. Pääasia on, että voimme tehdä yhteistyötä hoidettavan kehon kanssa, eikä yritetä taistella suojareaktioita vastaan: näin hoitotulokset ovat yleensä parempia.

Kiitos kaikille kysymyksistä, joita lähettelitte instagramin kautta! Laittakaa sinne viestiä vielä, jos jokin jäi mietityttämään, niin pommitan Miikaa lisää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Raskauskeijun kanssa.

Muistatteko, kun kirjoitin vauvani vaiheista? No, mikään ei näköjään ole yhtä pysyvää kuin se, että niitä h*lvetin vaiheita tulee ja menee jatkuvasti. Näitä yritetään painaa läpi tällä hetkellä:

Junareissun "EI!"-tyttö
Junareissun "EI!"-tyttö
 • Herään öisin äitini REM-unen aikana -vaihe (alkaa äitii jo vähä väsyttää...)
 • Haluan pukea ulkovaatteet päälleni ITSE -vaihe 
 • ... ja siis varsikin ulkokengät... sisälle -vaihe
 • Syön sormiani -vaihe (luulin, että tästä päästiin jo..)
 • Minulla todellakin on oma tahto -vaihe (muistatte varmaan, kun Anna tuli taloon?)
 • Äiti ei osaa tehdä mitään oikein -vaihe
 • Isi ei osaa tehdä mitään oikein -vaihe
 • Karkaan kaupassa -vaihe
 • "TÄÄÄÄÄÄÄÄ" -vaihe, jolloin vanhemman tehtävä on selittää, mikä mikäkin on


 • En jaa lelujani -vaihe
 • Haluan silti muiden lelut -vaihe
 • Kasvikset on ällöjä -vaihe (miten näistä tuli yhtäkkiä niin ällöttäviä?)
 • Potta on tyhmä -vaihe 
 • Vastaan kaikkeen EI -vaihe
 • Halailu on kivaa! -vaihe
 • Äiti on kiva -vaihe
 • Syön kiviä -vaihe (siis miksi, MIKSI, tämä tuli takaisin?!)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Kuulostaako näistä vaiheista mikään tutulta?

Kommentit (6)

Satu K.
1/6 | 

Hmm, meillä temppuillaan tällä hetkellä näiden vaiheiden kanssa:

1. Laitan asioita suuhuni, koska on kivaa, kun äiti/isi pyytää ottamaan ne pois sieltä ja lähtee sitten jahtaamaan minua, kun en suostu ja juoksen karkuun
2. Kiipeän JOKA paikkaan
3. Yritän saada kerättyä syliini kaikki pikkuautoni kerralla ja raivostun, jos yksikin niistä tippuu
4. Vihannekset on ällöjä (ja oikeastaan kaikki, mikä vaan sattuu suussani tuntumaan ällöltä)
5. Nukun yöni ja päiväuneni hyvin 🙏 (mä niin jinxasin tän, eikö vaan? 😂)
6. Menen johonkin nurkkaan/kaapin taakse tekemään kakat vaippaan (kai muidenkin taaperot on tehny tällaista...? 😅)
7. Juoksen karkuun minkä pienistä kintuistani pääsen, jos vain mainitaankin sanat vaipanvaihto tai pukeminen

Sellaista tällä erää. 😄

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hahhaa mahtavia! 😂😂 Osaan niin kuvitella ton 7.! Ja oikeastaan muutkin, koska kaikki käyty täälläkin läpi!

Ja viimeisenä.... RIP nro. 5 😂

Vierailija
2/6 | 

Joo, mulla tyttö täytti just 10 v. Vaiheet 3-6 menossa edelleen. Ts sormet suuhun palasi tänä talvena. Tervetuloa vanhemmuus- peliin. Eiköhän tämä rauhoitu tossa viimeistään 10 v kuluttua kun lapsi muuttaa kotoa. Nyt yleensä saa jo nukkua ( vikkonloppuaamuisin 9:ään!) joten kyllä tämä tästä. Kunhan selviät siitä 2 lasta alle kouluiän- vaiheesta hengissä ja mielenterveys tallella (mä edelleen haluaisin takaisin "kylään" lapseni pienenä, kunhan saisin NUKKUA yöt että jaksais paremmin nauttia. En pysyvästi, kun ne on niin ihania nytkin. Joka päivä mutta harvoin koko päivää.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Eihh! Sormet suuhun ei siis ole odotettavissa loppua kokonaan ihan hetkeen 😩 Joo onhan nää ihania, vaikka vähä raskaita vaiheita onkin vähän väliä 😉❤️

jjennim
3/6 | 

Voi että noi kuulostavat niin tutuilta, täällä menossa vaiheet: 1. herätä äiti neljältä yöllä ja rääkäse se nukkumaan sun pieneen taapero sänkyyn......2. kengät jalassa pitää juosta myös sisällä. 3. kaikki kasvikset tai terveellinen ruoka on pahaa, pelkkää voita ja kermaa pitäisi saada. :/ 4. kummeille pitäisi päästä joka päivä. :D On ne ihania mutta voi että nää ottaa välillä pattiin taistella samoista asioista useaan kertaa päivässä. :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

TODELLAKI :D joo ja toi kasvikset on myrkkyä -vaihe tuli kyllä sillee aika yllätyksenä meille(kin), että kuitenki aiemmin syöny kasviksia ihan hyvällä halulla :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Vauva-lehden kanssa.

Muistan, kun esikoista odottaessa selailin netissä keskusteluja, joissa puhuttiin samasta lasketusta ajasta kuin minulla. Kuinka niin moni oli unohtanut about kaiken aiemmasta raskauksistaan?

Ei muistettu mitään kolotuksia, ei ruoka-ainesuosituksia, eikä varsinkaan tunnemyrskyjä. Opin nyt oman toisen raskauteni myötä ymmärtämään heitä kantapään kautta.

Haluatteko kuulla, mitä en muistanut edellisestä raskaudesta? No, esimerkiksi harjoitussupistuksia. Viime perjantaina minulla meni 45 minuuttia alle 2 kilometrin matkaan. Alavatsa kovettui täysin ja tuntui hankalalta kävellä. En muistanut tällaisia aluksi lainkaan esikoisen ajalta, varsinkaan näin aikaisessa vaiheessa!

Enkä muistanut tätä vilpitöntä onnea, kun tuntee pienen ensimmäiset liikkeet. Yllätyksenä on tullut myös se, kuinka vaikea välillä on hillitä itkuaan. Viimeksikin itkin vaippamainokselle, mutta viime viikonloppuna meinasin alkaa itkeä, kun lapseni räjäytti ilmapallonsa. Ei lapsen takia vaan ilmapallon...

Tällä kertaa en – hyvänen aika – muista edes raskausviikkojani! Kipsun viettäessä aikaa mahassa muistin tarkat päivätkin. Voitte kuvitella, kuinka mahdotonta kärryillä pysyminen on miehelleni, joka edellisenkin raskauden aikana sanoi vielä viimeisen kolmanneksen aikana kavereilleen, että "raskaus on vielä vasta ihan alussa".

Ratkaisin asian niin, että tilasin itselleni Vauva.fi:n viikkokirjeen, ja välitän sen aina eteenpäin myös miehelleni.

Tällä hetkellä Vipinä painaa noin 200 grammaa ja on 20 senttiä pitkä, joka vastaa kirjeen mukaan omenaa!

Onhan mulla tälläkin kertaa jotain appejakin. Harmi vaan, että ne jää avaamattomaksi useammankin viikon osalta.

Viikkokirje tulee nimensä mukaisesti kerran viikossa, joten kiinnostus riittää sen lukemiseen. Puhumattakaan siitä, että aiheet ovat olleet oikeasti kiinnostavia. Viime viikon aiheista luin vuoden 2019 äitiyspakkauksesta, 4D-ultrakuvauksesta ja kuin tilauksesta lapsimessujen alla oli vertailtu vauvasänkyjä. Meidän retkisänky painaa kuin synti ja lapsimessuille olisi tarkoitus lähteä junalla eli nykyinen sänky on turhan painava.

Näiden lisäksi viikkokirje pysyy kärryillä meidän raskauden vaiheista. Se kertoo aina, mikä viikko on meneillään ja mitä silloin mahassa ja kehossani tapahtuu. Tällä hetkellä Vipinä painaa noin 200 grammaa ja on 20 senttiä pitkä, joka vastaa kirjeen mukaan omenaa! Toivottavasti seuraavassa viikkokirjeessä annetaan vinkkejä, miten käsitellä tilannetta, jossa alat itkeä sääliessäsi ulos unohtunutta hiekkaämpäriä...

Mitä kaikkea sä unohdit aiemmista raskauksista? Ja hei – nähdäänkö me lapsimessuilla?

psst! Kun vaihdat Vauva.fi-tietoihisi synnytyksen jälkeen lapsen syntymäajan, saat kirjeeseen juttuja vauvasi kehityksestä sekä vertaistukea ja tietoa vauva-arjesta. 

Kommentit (1)

Iitalinta
1/1 | 

Unohtui kyllä ihan kaikki! 😅 Harjoitussupistukset yllätti ihan täysin ja tosi aikaisessa vaiheessa myös, samoin liitoskivut! Ai että oli meinaan kipeät toisessa raskaudessa..😫 Ja sit synnytyksen jälkeen jälkisupistukset oli jotain aivan hirveetä! Itkua tuli väännettyä se pari päivää ku pahimmat kivut oli päällä..😣 Ja raskausviikoista ei toisessa ollut mitään hajua. Oli alkuraskaus, puoliväli ja loppuraskaus..😅 Eka raskaus loppui mulla "kesken" kun synnytys jouduttiin käynnistämään rv 33+3 mun raskausmyrkytyksen vuoksi joten tokassa raskaudessa tuli koettua myös paljon semmoista mitä ekassa ei, eli kaikki loppuvaiheen vaivat..😄 Vaikka niin lupasin itselleni että jos toinen raskaus täysiaikaiseksi menee niin yhtään en valita mutta kyllä tuli valitettua ku oli niin tukala olla yms..🙈

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018