Kirjoitukset avainsanalla kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Ainun kanssa.

Pääsin vastikään käymään kylässä Ainun toimistolla Helsingin Herttoniemessä. Kyselin aiemmin instagramissani, mistä haluaisitte minun kysyvän ja jokainen laittamanne kysymys pyöri enemmän ja vähemmän vastuullisuuden ympärillä. Se sopi minulle vallan mainiosti, koska juuri tuo aihe minuakin kiinnosti eniten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Yritysten vastuullisuushan on nyt oikein hitti! Se, mitä se eri yrityksille tarkoittaa ja mitä konkreettisia tekoja tehdään, kuitenkin vaihtelee paljon! Ainulla ollaan tekemisissä vauvoille ja lapsille suunnattujen tuotteiden kanssa, joten odotin vastuullisuuden tuotteiden elinkaaressa olevan isossa roolissa. Ja niin se (onneksi!) olikin.

Ainu tekee säännöllisesti kuluttajatutkimuksia, joiden perusteella tuotteita uudistetaan.

Pääsin ihan hommiin asti!
Pääsin ihan hommiin asti!

Astuessani neuvotteluhuoneeseen sain nähdä uunituoreet ihonhoitosarjan tuotteet, joista oli "poistettu" tuoksu kokonaisuudessaan kuluttajilta saadun palautteen perusteella. Ainu tekee säännöllisesti kuluttajatutkimuksia, joiden perusteella tuotteita uudistetaan. Tämä tuoksun poistaminen oli nimenomaan perheiden toive. Toiveisiin voidaan reagoida, koska tuotekehitys ja laboratorio sijaitsevat Helsingissä ja tehdas Heinävedellä! Nämä uudistetut ihonhoitotuotteet (pesuneste, suojavoide ja pesuvaahto & shampoo) ovat myös biohajoavia ja vegaanisia. 

Tässä mä nimenomaan _lisään_ tuoksua suihkugeeliin :)
Tässä mä nimenomaan _lisään_ tuoksua suihkugeeliin :)

Hahaa, onnellinen laborantti! :D
Hahaa, onnellinen laborantti! :D

Mitä tulee konkreettisuuteen vastuullisuuden osalta, Bernerillä on tavoitteena saada kaikki pakkauksensa täysin kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi tulevina kahtena vuotena (2020-2022) Berner on yksi viidestä suomalaisesta perheyrityksestä, jotka tukevat Unicefin hanketta vähentää äiti- ja lapsikuolleisuutta Ruandassa

Ainu-pupu kaverina. Kuva: Jonna N. Photography
Ainu-pupu kaverina. Kuva: Jonna N. Photography

Käynnin jälkeen tuli sellainen olo, että Ainun tuotteita on turvallinen käyttää elämäni tärkeimpien ihmisten iholla. Koen myös arvokkaana, että minun ääntäni kuluttajana - mutta vielä tärkeämpänä eli äitinä - kuunnellaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Sokos Hotel Vaakuna Vaasa kanssa.

Suunniteltiin jo raskaana ollessamme kaverini kanssa, että pidetään pikkujoulut keskenämme. Mä kuitenkin rakastan yllätyksiä, niin päätin kesken kaiken muuttaa meidän pikkujoulut varpajaisiksi ja aloin miettiä, mikä olis SE JUTTU, mitä äidit tarvisi vapaailtanaan? Päädyin itsetehtyyn "spahan", ravintolaillalliseen ja hotelliyöhön. Siispä otin yhteyttä Sokos Hotel Vaakunaan, koska se sijaitsee ihan keskellä Vaasaa ja varasin huoneen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Alunperin suunnittelin varaavani ihan oikeista hoitoloista ajat, mutta sitten tajusin, ettemme me malta olla vauvoistamme erossa 24 tuntia!

Annoin ystävälleni Helille edellisenä päivänä kirjekuoren, jossa oli kortti lisäinfosta, mitä pakata mukaan seuraavana päivänä. Aloitimme päivämme noin klo 15 meillä kotona ja olin laittanut kellarin saunaosastollemme span kuorintojen, naamioiden, porealtaan ja saunan kera. Alunperin suunnittelin varaavani ihan oikeista hoitoloista ajat, mutta sitten tajusin, ettemme me malta olla vauvoistamme erossa 24 tuntia! Siispä pysyimme kotona ja miehemme toivat vauvoja aina välillä imetettäväksi ja paijailtavaksi!

Moottorisahamurhaajamummo
Moottorisahamurhaajamummo
Ei pöllömmät näköalat!
Ei pöllömmät näköalat!

Span jälkeen lähdettiin Vaakuna -hotellille ja alettiin laittautua. Kuunneltiin musiikkia ja juotiin huoneesta löytynyttä yllätysskumppaa. Oli tosi vapauttavaa (mutta myös outoa!), kun kukaan ei roikkunut jaloissa kiinni tai huutanut jatkuvasti ÄITIÄITIÄITIÄITIIII! Huone oli sen verran iso, että mahduin hyvin levittämään ympäriinsä kaikki noin 50 vaatekappaletta, jotka paniikissa pakkasin mukaan samalla kun taapero halusi UTIIN (eli syliin).

Superior Twin huone
Superior Twin huone

Lilaa luomiin ja menoks!
Lilaa luomiin ja menoks!

Tästä jatkettiin alakerrassa sijaitsevaan VENN -ravintolaan, jossa uuden lihattoman elämäni kunniaksi tilasin (varmaan ekaa kertaa ikinä ravintolassa!) veggie-levyn. Täytyy tunnustaa, että oli kyllä kunnon ennakkoluulot sitä kohtaan, mutta levy oli superhyvä! Ehkä siis jatkossakin uskallan ottaa vegeruokia ravintoloissa. 

Tää sohva oli heti meidän mieleen - voi ottaa pikkupäikkärit ennen iltaa :D
Tää sohva oli heti meidän mieleen - voi ottaa pikkupäikkärit ennen iltaa :D

VENNistä oli tarkoitus lähteä jo pubikierrokselle, mutta haluttiinkin mennä takaisin huoneeseen kuuntelemaan omia musiikkeja, juomaan skumppaa ja katselemaan torin menoa. Aikamme istuttuamme lähdettiin baarikierrokselle ja käytiin NELJÄSSÄ eri baarissa (jotka kaikki sijaitsi varmaan 100 metrin sisällä huoneestamme:D)!! Näistä kaksi oli yökerhoja ja voi jestas: oltiin kyl liian vanhoja niihin! 

Yöksi päästiin kääriytymään hotellin lakanoihin, mutta en voi kyllä sanoa, että kauheasti olisi tullut uniakkuja ladattua! Henkisiä äitiakkuja tosin sitäkin enemmän. Ensi kerralla voisin varata huoneen vaan nukkumistarkoitukseen ja oikeasti nukkua varastoonkin!

Kiitos Vaasan Vaakuna lapsivapaasta illasta - se tuli todellakin tarpeeseen! Nyt jaksaa ihan uudella innolla kuunnella tuota ÄITIÄITIÄITI-mantraa! Oikeastaan en haluaisi nyt muuta kuullakaan!

psst! Hotellin avaintaskua näyttämällä saa isosta osasta keskustan liikkeitä -15% alennusta!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Ainun kanssa. 

Meidän esikoinen rakasti tutteja. Ja sitä myötä minäkin rakastin niitä. Tyttö sai niistä lohtua, turvaa ja "tekemistä", ja minä sain pienen aikalisän pitkien imetysten keskelle.

Siispä pakkasin kuopuksen kohdalla tutin jo sairaalalaukkuun. Toisena aamuna synnärillä, pitkän imetyksen päätteeksi, tarjosin tuttia vauvalle ja hän tutustui siihen muutaman minuutin. Nukahdin itsekin tuoksi ajaksi ja heräsin siihen, kun aamukierrosta tehnyt kätilö huomautti, että he eivät suosittele tuttia käytettäväksi.

Voi tuttihäpeä, olit jälleen täällä!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Onneksi tällä kertaa olin itsevarmempi äiti. En hätkähtänyt hoitajan sanoista, hänhän teki vain työtään. Olen itsekin imetysmyönteinen ja ymmärrän, että oikea imuote on hyvä löytää ennen tutin tarjoamista. Minusta (ja kätilöiden mielestä) vauvani imuote oli kuitenkin jo synnytyssalissa kunnossa ja useampikin kakka oli jo tullut, joten ravintoa vauva kyllä sai. Lisäksi annoin vauvan tutustua tuttiin vain pienen hetken kerrallaan: Ehkä hän tällä tavoin muistaisi sen käyttötarkoituksen myöhemminkin?

Minulla on tavoitteena imettää tälläkin kertaa yli vuosi, ehkä jopa WHO:n kaksi vuotta.

Vastasyntynyt imee tissiä vaikka vuorokauden ympäri maitoa tilaillessaan, enkä tietenkään halua sekoittaa sitä. Minulla on tavoitteena imettää tälläkin kertaa yli vuosi, ehkä jopa WHO:n kaksi vuotta. Tällä kertaa imetys on tuntunut myös paljon helpommalta kuin esikoisen kanssa – nyt se on varmaan sellaista kuin sen kuuluisikin olla! Nautinnollista sekä äidille että lapselle.


Minua harmittaa, että tutista on tehty pahis. Omasta mielestäni se on mahtava vekotin, eikä siitä vieroittaminen ollut meille vaikeaa. Alkuun aloimme rajoittaa tutinkäyttöä vain nukahtamisen ja automatkojen ajaksi taaperon ollessa yhdeksän kuukautta. Kokonaan jätimme sen pois pari kuukautta ennen kaksivuotissynttäreitä. Meillä vieroitusta helpotti se, että leikkasimme tutista pään pois, jonka jälkeen se ei esikoiselle kelvannutkaan, koska hän ei saanut ”imua päälle”.

Ja sitten on se toinen pahis, tuttipullo! Ymmärrän varovaisuuden imetyksen ”vaarantumisen” kannalta, mutta välillä minusta tuntuu, että varoittelu on hieman lähtenyt käsistä. Tiedän useamman äidin, jotka eivät ole uskaltaneet antaa pulloa lainkaan ja kun vihdoin uskaltautuivat, ei vauva huolinut enää sitä. Tämähän ei ole ongelma, jos se on äidille ok, mutta nämä äidit (samoin kuin minä) olisivat kaivanneet toisinaan “pään tuuletusta” enemmänkin kuin parin tunnin jumpan ajan.


On ihanaa olla niin tarpeellinen vauvalle, mutta täydellinen riippuvaisuus ahdistaa minua.

Vauvan tuttipullostakin syöminen oli minun järjissä pysymiseni edellytys. Vaikka pullosta ei varsinaisesti “tarvitsisi” koskaan tarjota maitoa, niin minä tarvitsin tiedon, että lapsi saisi ruokaa minun halutessa lähteä yhtäkkiä vaikka lenkille. On ihanaa olla niin tarpeellinen vauvalle, mutta täydellinen riippuvaisuus ahdistaa minua. Esikoisen hylkiessä pienen hetken pulloa, se alkoi vaikuttaa jo imetykseeni. Totaalinen vastuu pienen vauvan ruokinnasta stressasi ja aiheutti minulle vastareaktion imetykseen: Ajattelin jopa, että lopetan imetyksen kokonaan, jotta lapsi varmasti pysyy hengissä pulloruokinnalla, jos itse en jostain syystä pystyisikään imettämään!

Tällaiset arjen helpotukset ovat minun maailmassani varsin hyväksyttäviä. Imetysmyönteisenä äitinä ajattelen, että vauvan tuttipullosta syömisen ansiosta imetän todennäköisesti pidempään, ei päinvastoin.

Imetysapua Vauvan sivuilta löytyy täältä!

Vauvantahtisesta pulloruokinnasta lisää täällä! 

Kommentit (4)

Tiina/Fit Fat Mama
1/4 | 

Siis se on hyvä vaan jos vauva syö myös tuttipulloa ja tuttia :).

Pääsee itse edes vähän irti tarvittaessa.

Meillä esikoinen söi sekä tissiä että pulloa, mutta toinen lapsi ei koskaaaan suostunut syömään tuttia eikä pulloa.

Oli aika rankkaa olla tasan se ainoa joka pystyi ruokkimaan vauvan :C.

Vähän ehkä avauduinkin asiasta silloin :D

https://blogit.terve.fi/fitfatmama/vauva-ei-syo-tuttipulloa-eika-tuttia/

Imetysmyönteinen tuttihaaveilija
2/4 | 

En voisi olla enempää samaa mieltä! Oma esikoinen ei koskaan oppinut syömään tuttia kymmenistä eri malleista ja sadoista yrityksistä huolimatta. Hänet sai erinäisissä tilanteissa rauhoittumaan ainoastaan rinnalla, ja kuinka monesti olisin antanut vaikka vasemman käteni, että poika olisi edes kerran tyytynyt rinnan sijasta tuttiin (esim. kirkon penkissä tätini hautajaisissa). Imetysmyönteisyys on hieno ja tärkeä asia, mutta esimerkiksi tässä tutti/tuttipullo asiassa se menee usein ojasta allikkoon. Seuraava lapseni on syntymässä maaliskuussa ja aion (taas) tehdä kaikkeni, että vauva hyvän imuotteen löydettyään oppisi imemään muutakin kuin rintaa. Ihan meidän koko perheemme hyvinvoinnin ja mielenterveyden vuoksi.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oon samaa mieltä. Imetysmyönteisyys ja tuttipullon satunnainen käyttö ei missään määrin kumoa toisiaan! Päinvastoin, pitää äidin järjissään!

Toivottavasti teillä uusi tulokas hyväksyis nää apukeinot 🙏

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

Vielä kuukausi sitten mietin, että tällä kertaa en tee miehelleni isyyspakkausta. Tein pakkauksen jo esikoisemme kohdalla ja mielestäni se sisälsi jo kaiken, mitä tuore isä voi tarvita (okei, ja aika paljon ylimääräistäkin). Pari viikkoa sitten kuitenkin tajusin, että miehelläni on TAAAAAS synttärit edessä joten päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! 

Vuoden 2017 isyyspakkaus :)
Vuoden 2017 isyyspakkaus :)

Tässä siis meidän vuoden 2019 isyyspakkaus:

Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero
Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero

Ensimmäisenä halusin jotkin samistelupaidat isälle ja pojalle ja Martinexilta löytyi muumeja, mikä tietty on aina mun ykkösvalinta! Samasta paikasta sain myös kylpyleluja (koska isi haluaa saunakaverin :D), haisulipehmon (kuvaava Shitty is the new blackin kirjoittajan lapselle) sekä Lamazen leijona -pehmolelun ja muumipalapelin

 

Olin viikolla parturissa ja muistin siinä hiustenpesun yhteydessä, että miehenihän rakastaa päähierontaa! Ostin siis kampaamosta lahjakortin leikkaukseen, johon kuuluu päähieronta. Sopivasti osui myös Kaikon alet isyyspakkauksen rakennuksen ajalle, niin tilasin ruosteen värisen paidan 10 eurolla!

Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi!

Hello Ruby -kirjasarjan "Maailman paras koodisatukirja" oli vain pakko saada, koska tietokonehäärääminen on isin sydäntä lähellä. Tuotahan voi lukea toki esikoisenkin kanssa. Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi :D Viskiä ostan usein lahjoiksi. Tälläkin kertaa menin samalle myyjälle sönkkäämään saman litanian, minkä olen mieheni viskimausta oppinut yhdeksän vuoden aikana. 

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja".

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja". Jotkut sanovat näitä "vapaudu vankilasta"-korteiksi, mutta nämä meidän omat on aina hieman tarkemmin rajattuja :D Yksi on Slush -tapahtumaan, yksi on bändiharkoille ja yksi on krapulapäiville. Isillä, kun tuppaa nuo darrat vievän voimat koko päiväksi.

Päällimmäisenä paketissa oli taideteoksemme, jonka minä piirsin uskomattoman lahjakkuuteni inspiroimana ja esikoinen väritti.

Ootteko te tehneet puolisollenne tällaisia vanhemmuuspakkauksia? Mitä ne ovat sisältäneet?

Psst! Seuraathan meitä jo instagramissa? Löydät meidät @shittyisthenewblack -nimimerkillä!

Psst! Ootko kuunnellut jo Shitty is the new black -podcastin uusimman jakson? Se löytyy alta :)

 

 

Kommentit (2)

Syyskuinen2019
1/2 | 

Kahdesta ensimmäisestä en tehnyt. Nyt kun odotan kolmatta yhteistä ja olemme eronneet, päätin tehdä jotta hän muistaisi ja tietäisi kuitenkin, että arvostan hänen isyyttään edelleen: mukana on nyt body jossa lukee isin tyttö (kaksi edellistä lastamme on poikia), isin ja tyttöjen lettikirja ja tuttipullo. Mietin mitä mukavaa vielä keksisin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018