Kirjoitukset avainsanalla lapsiperhearki

Kyselin teiltä apua instagramissa jo pitkään minulla/meillä mietintämyssyssä olleeseen kysymykseen, nimittäin ostaako tuplarattaat vai ei! Eihän teistä mitään apua ollut; äänet jakautui 55% sisarusrattaiden puolesta ja 45% niitä "vastaan"! :D Vaikka selkeää päätöstä ei ollut tarjolla kyselyn perusteella, teillä oli älyttömän hyviä perusteluja, jotka nyt jaan kaikille (meidän perheen kulmasta):

Englannista vaunulenkiltä!
Englannista vaunulenkiltä!

Sisarusrattaiden puolesta:

Meidän reilu kaksivuotias taapero ei jaksa vielä kävellä päiväkotimatkoja tai sitten kilometrin matkaan pitää varata kaksi tuntia. Sitä sitten en tiedä, kestääkö äidin kaali!

Taaperon uhm... oma tahto pahen... paranee päivä päivältä, joten on varmasti helpottavaa saada hänet "sidottua" vaunuihin ottamaan happea. Kantovälinettä en saa päälleni yhtä nopeasti.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Päikkärit onnistuu molemmilla vaunuissa. Toki ne onnistuu myös toinen vaunuissa ja toinen repussa, mutta sitten minä olen jonon jatkona köytettyä nukkuvaan jengiin.

En usko, että raskauden aikana kipeytynyt selkäni jaksaisi kantamista pitkä matkoja. Ainakaan siis alkuun.

Vaunuttelu molempien kanssa on about ainut liikuntamuoto alkuun ja lumesta tulee ihanaa lisävastusta...

Muiden vaihtoehtojen puolesta/Sisarusrattaita "vastaan":

...Toisaalta kantaminen voisi olla hyvää treeniä juurikin sille keskivartalolle!

Kantaessa on ihana olla niin lähellä vauvaa ja pitää häntä turvassa.

Vaunuissa tarvitsemme käytännön syistä pitkulaiset mallit (ei siis sellaiset, joissa lapset istuvat vierekkäin), mutta niissä usein toinen ei sitten näe mitään. Vauvan ei mitään tarvikaan nähdä, mutta taapero ei jaksa sekuntia kauempaa kuomuja katsella!

Opin uutta: kantotakkeja todella on olemassa eli kantoreppu toimisi myös talvella.

Eräs laittoi myös kommentin, että minunhan pitäis kulkea päiväkotiin ratasosan kanssa joka tapauksessa eli vauva repussa, koska vauvahan tarvii alkuun kopan! Ratas ei kelpaa vielä hetkeen.

Seisomalautaa toiset kehui ja toiset sanoi, että on ihan hyödytön talvella, jota kohti tässä mennään. Aion luottaa tässä enemmistöön ja tämä vaihtoehto tuskin meillä toimisi. Varsinkaan, kun en näe taaperon jaksavan seistä/istua siinä, kun pääsee juoksemaan äitiä karkuunkin....

Vaunut maksaa eikä niille ole kauheasti ollut käyttöä viime aikoina. En tosin tiedä, onko syynä lähinnä kesä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Meillä on jo manduca ja aion ostaa silti vielä kirpparilta liinan. Myös tula on harkinnassa ja kantotakki, vaikkakin hinnat onkin aika kovia.

Johtopäätökset:

Tästä nyt ei kukaan saa selvää, että mihin tulokseen olen päätynyt, joten kerron! Aion ostaa, mahdollisesti vasta vauvan syntymän jälkeen, myös sisarusrattaat. Uudempi ongelma onkin nyt se, että minkälaiset. Oikeastaan olen löytänyt (vain) kolme potentiaalista vaihtoehtoa, joista nyt pitäisi sitten päättää:

Help! Kokemuksia?

Muista "pikkuhankinnoistani" (hehe) voit kuunnella alla olevasta podistani!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 | 

Heippa! Meillä lapsilla on ikäeroa 2v10kk ja pojat on nyt 2v ja 5v ja tuplarattaat on edelleen käytössä. Ostettiin käytettynä Britax B-Readyt kun kuopus syntyi ja ollaan oltu niihin todella tyytyväisiä! Olen ollut poikien kanssa kotona, joten arjen liikkumiset on hoidettu rattailla&bussilla. Isompi nukkui lähes neljä vuotiaaksi päiväunet ja sain pojat nukkumaan rattaisiin samaan aikaan.

Miinuksia on kennorenkaat, mutta niihinkin on tottunut. Sekä se, että ratasosan istuin ei mene täysin makuuasentoon. Se on siis kuppi-istuin ja jää hieman pystyyn. Meillä olikin pitkään lainassa rattaisiin sopiva britaxin normaali ratasosa, jossa selkänojaa saa säädettyä ja päikkärit sai nukuttua vähän paremmassa/suoremmassa asennossa.

Lapset viihtyy omissa paikoissaan hyvin ja uskon, että alhaaltakin näkee aika hyvin. Pienempi "joutui" aluksi alas, mutta nyt kun isompi painaa (n. 17kg) jo sen verran, että rattaiden työntäminen on raskasta, niin hän istuu alhaalla.

Tällä hetkellä sisaruskäytössä rattaat on oikeastaan vain pidemmillä matkoilla, kun isompi väsähtää kävelyyn tai pitää päästä reippaasti eteenpäin. Mutta senkin jälkeen kun isompi ei enää rattaissa viihdy niin rattaat on hyvännäköiset "yksilö"-rattaat.

Ja hei ratasosa mahtui ylös myös kopan kanssa kasvot työntäjään päin, joskin ei täysin istuma-asennossa.

Isoveli oli useampana päivänä kerhossa, joten rattaiden piti muuntautua "lennossa", sillä kuljin niiden kanssa matkat. Kun matkassa oli vain vauva niin pidin koppaosaa päällä normaaleina vaunuina. Paluumatkalla isoveli kuitenkin mahtui lepäämään alas sisarusosaan, vaikka koppa oli päällä... Tällöin ei tarvinnut työntää "puoliksi tyhjiä" rattaita.

Ja kysy hei ihmeessä lisää, tästä saattoi tulla vähän sekava teksti :D

Vierailija
2/10 | 

Meillä oli käytössä seisomalauta penkillä (https://www.ozbaby.fi/lapsen-kanssa-liikkuminen/tuote/seisomalauta-bumpr...). Pelkän seisomalaudan kanssa lapsi ei toki jaksanut paikoillaan seistä, mutta kun lisänä tulee penkki+kahvat mistä pitää kiinni, istui lapsi paikoillaan kuin tatti. Ja kuopus syntyi talvella ja asutaan pohjois-Suomessa. Seisomalauta liikkuu ihan hyvin lumessa, se sohjo on suurempi ongelma.

Hanna/Laella
3/10 | 

Täältä ehdottomasti puolesta ääni. Poikien ikäero 2v10kk ja käytettiin rattaita mm. kerhosta hakiessa reilu 3,5v ikään, melkein neljäveeksi, koska tyyppi saattoi nukahtaa/oli ihan poikki kerhon loppuessa.

Nyt seuraavien ikäeroksi tulossa about sama 2v10kk ja uudet Mountain Buggy Duetit odottaa toista matkustajaa (tällä hetkellä yksikkönä korin kanssa). Ei näin ajokortittomana muuten pääsisi mihinkään (esim perhekerhoon reilu kaksi kilsaa ja 2,5veen tahti on mitä on vaikka reipas onkin) . :D

Phil&teds Sporteista tykkäsin kanssa yksikkökäytössä mutta tämän hetkinen kuopus ei suostunut sinne alle joten tuplina ei meillä toimineet.

Vierailija
4/10 | 

Meillä kävi kääntymässä Beemoot, en suosittele. Meillä samanlainen ikäero kuin teillä ja vanhempi ei olisi pituuden puolesta mahtunut mukavasti istumaan Beemoo-rattaissa. Päädyttiin juurikin noihin B-readyihin ja ovat olleet todella hyvät. Lapset 1v ja reilu 3v ja näillä mennään edelleen tarvittaessa ilman ongelmia. Phil & Tedsit ovat myös hyvät, hieman kompaktimmat.

Mombiez
5/10 | 

Meillä on baby jogger city selectit tuplina, kun saatiin käytettynä ostettua (muuntautuu myös yhden istuttaviksi!)
ikäeroa snadisti yli 1 v 3kk. Meillä on myös seisomalautakin, muttei vielä pahemmin käytössä kun lapset nyt 1.5v ja 2.5kk (: manduca käytössä myös, lisäksi trikooliinaa käyttänyt nuoremman kanssa. Rengasliina on kuulema nopea ja kätevä (ittellä vielä vasta harkinnassa)

Vierailija
6/10 | 

Meillä ollut Phil&Teds Dot -rattaat kolmella lepsella. Ikäerot 2 v ja 2v 2kk. Todella hyvin on toimineet. Isojen renkaiden ansiosta kulkee hyvin myös lumessa ja sohjossa. Pikkuvauvalla olen käyttänyt pehmeää kantokoppaa, jonka saa kätevästi sujautettua "takaluukusta" rattaisiin vaikka sisaristuin olisikin yläpuolella paikallaan. Ja vaikka Dotit on pienemmät kuin Sportit niin hyvin mahtuvat 2- ja 4-vuotiaat vielä rattaissa matkustamaan. Yksi vinkki ensi kevättä ja kesää ajetellen. Isommalle lapselle voi hankkia potkupyörän, ja jos hän kesken matkan väsyy potkimaan, voi pyörän kätevästi laittaa ylösalaisin rattaiden aisan päälle ja lapsen sisaristuimeen.

Vierailija
7/10 | 

Ehdottomasti ja todellakin tuplat ja Phil&Tedsit. Meillä on Sportit! Lapsilla ikäeroa 2v 10kk. Kun vauva syntyi alkoi kuopus vauvailla myös, luulin pärjääväni ilman tuplia, toisin kävi. Isompi mahtui ala jakkaraan, kun vauva oli turvakaukalossa adapterilla yläosassa tai myös kolmiolla edessä pystyy istumaan. Aika pienenä pystyy laittamaan jo myös vauvan sinne ala jakkaralle jolloin isompi voi istua myös kyydissä isossa osassa. Sporteissa lienee molemmissa markkinoiden pisimmät selkänojat, joten pitkä ikäiset. Oikein näppärät menee tosi pieneen pakettiin mahtuu pienempäänkin takakonttiin sekä kulkenu hyvin mukana airshellissä lentokoneessa. Kulkee lumessa erinomaisesti ja näppärät myös kaupassa. Kapeat niin mahtuu kätevästi melkein mistä vain välistä. Näihin saa tarvittaessa kolme kyytiin, vanhin kolmiolle, seuraava pää jakkaraan ja pienin ala jakkaraan. 😂 Suosittelen 😍

Vierailija
8/10 | 

Emmaljunga super vikingeistä tykkäsin ite kovasti. Lapsilla ikäeroa 3v 2kk ja oli kyllä kätevää kun sai uhmiksen rattaisiin. Esikoinen kyllä tosi kova liikkumaan mutta hänestä oli kiva myös istua rattaissa. Kivat rattaat kun voi muuntaa niin monipuolisesti :)

Käyttäjä29091
Liittynyt17.6.2019

Meillä myös nämä käytössä ja aivan paras ostos. Lapsilla ikäeroa 1v8kk. Todella monipuoliset ja joka sentin arvoiset rattaat. Näillä mahtuu kulkemaan pienemmistäkin väleistä. Meillä myös esikoinen kova kävelemään mutta näissä tykkää myös istua pidemmät matkat

Vierailija
9/10 | 

Hei. Meillä britax b-readyt ja ollaan kyllä tykätty. Rattaat on siitä hyvät et niitä voi käyttää tuplina tai ilman. Vaunukoppa ja istuin yhdistelmä on vähä ahdas, mutta meidän 2v4kk ei aina edes halua rattaissa olla nii sen istuimen voi täyttää vaikka tavaroilla😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun ei tarvitse enää kirjoittaa tätä blogia lainkaan itse, kun teillä on niin hyviä juttuja! Kyselin instagramissa (kiukuspäissäni) tähän aiempaan tekstiin liittyen, että ootteko vihanneet puolisoanne hetkellisesti? Oma kiukkuni oli siksi, että mies herätti keskellä yötä koputtelemalla ikkunaan, kun oli unohtanut avaimet autoon (ja autonovet lukossa). Vajaa 500 äänestä 8 vastasi, että ”puolisoni on täydellinen” (5 näistä oli miehiä :D )  ja loput myönsivät tunteneensa vihankaltaista ärsytystä ukkoaan/akkaansa kohtaan. Kyselin seuraavaksi, että mikä on puolisonne ärsyttävin piirre (ja minkä puolisonne sanoo teidän ärsyttävimmäksi piirteeksi) ja alla olevat vastaukset sain. Jakoviivan jälkeen on saman vastaajan puolison vastaus.

HITAUS

(Tää saa mutkin meillä hengittelemään paperipussiin ja laskemaan tuhanteen. Joskus sekään ei auta.)

Piiiitkääää seliiityyys tyyyyliii ja minun: sanot joo, kun kysyn oikee vai vasen

Hitaus!!! kaikessa!!!

Se on nii helvetin hidas lähtijä. Ja tietysti lapsemme on perinyt saman ihanan piirteen…

Se on niin hidas

Hitaus! Miten voi miettiä vastauksia 10min yksinkertaiseen kysymykseen?

Hitaus! Itse kun olen tyyppiä nytkaikkimulleheti. Joka puolisoa taas ärsyttää..

HITAUS! Kaikessa! Voi hyvä luoja kun naama repee sen takia

 

ENNAKOINTI

(Meillä mies kehittyi tässä isosti hoitovapaan aikana. Kun onkin joku muukin, joka pitää saada ruokittua ja pukeisiin (ja sitten vielä yhdet ”ollaan just lähössä-kakat” vaippaan), niin oppi ettei voi alkaa ajatella lähtöä vasta 2 min ennen.)

Ei kykene suunnitelmallisuuteen ja kuulemma mun on, kun vaadin suunnitelmia ja ennakointia

Mies on aina myöhässä ja arvioi ajan aivan pieleen. Mieheni mielestä varmaan nalkutan liikaa

Se ei aina ajattele loppuun asti

 

NALKUTUS / MUREHTIMINEN

Se, että se ei stressaa/murehdi ja mä sit murehdin kaikesta / en uskalla kysyy mun ärsyttävää piirrettä, koska pelkään, että suutun

Varmaan mun mäkätys

Mun turhasta mäkättäminen ja hänessä mustavalkoisuus

Omani kuulemma liika nillitys/pikkutarkkuus

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

SAAMATTOMUUS / keskeneräiset projektit

(Meillä on samaa, mutta ei siten, että ei veisi projekteja loppuun vaan se, että niitä on niin HELVETISTI päällänsä kerralla!)

Se, että ei vie mitään asiaa loppuun

Jahkailu ja ajoittainen saamattomuus ärsyttää mua eniten miehessä ja miehen mielestä ärsyttävintä mussa on kun kaiken pitäis tapahtua hetijustnyt!

Oma-aloitteisuuden täysi puutos. Ei tarvitse tehdä mitään, koska minä hoidan

Keskeneräisten projektien haaliminen… ja ärsyttävintä minussa on niistä jäkättäminen

Asioita on noin sata vireillä, mutta ne on äärimmäisen hankala viedä loppuun

 

PÄÄTÖKSENTEKOKYVYN PUUTE

(Tää oli meilläkin yks! Meinaa joskus mennä järki siihen juupaseipäs-touhuun, mutta uskon, että sen vastakohta ärsyttää mussa miestä. Mä oon joskus liiankin äkkipikainen päätöksissä.)

Jahkailu

”ihan sama”, ”en tiiä”, ”päätä sä”

Kaksosmies, eli ”ihan sama”, ”päätä sä” ja sit ku päätän, nii se ei kelpaa. PRKL, olisit sanonu itte sit

 

AJATTELEMATTOMUUS / VÄLINPITÄMÄTTÖMYYS / ITSEKKYYS / HUOMIOIMATTOMUUS

(Tää on meillä molemmilla joskus ongelma, josta joutuu syyttää aika paljolti somea.)

Siinä menee hermo, kun kumppani ei kuuntele/huomioi jos katsoo esim. puhelinta tai telkkua. Puolison mielestä mun tekaistu avuttomuus ärsyttää. Mun mielestä boostaan hänen egoa, kun muka välillä tarvitsen häntä. Onhan se kiva, että hän tuntee olevansa hyödyksi ja avuksi!

Ikuisuuspaskat!

Keskittyminen! Keskittyy esim. tiskaan niin tunteella, ettei huoma vaikka taapero vieressä kaatuu

Se, että vastaa ”joo” vaikka sillä ei oo mitään hajua mitä oon just sanonu!

Miehen on huolettomuus ja ajattelemattomuus!

Välinpitämättömyys! Niin ärsyttävää! Nyt taas lojuu autonrenkaat pihassa.

Puolisoni on itsekkäämpi kuin mitä toivoisin. Minä pyydän liikoja.

Sen emmerdale-ilme eli kun se on niin keskittynyt johonkin (ei oikeesti emmerdaleen) ettei nää eikä kuule mitään! Mussa sitä ärsyttää se, että luovutan heti jos joku ei mee niinku pitää nii toteen, että ”v*ttu mitä paskaa, ihan sama, en sit tee” tms.

 

MUUT

Nälkäkiukku / Jätän kuulemma ruokaa lautaselle

Lapsellisuus / Puolison mielestä varmaan turha järkevyys

Se jättää sukat joka paikkaan! Ja rouskuttaa sipsejä ärsyttävästi

Mistä ees aloittaisin?

Molemmat varmaan sanois, että siivoamattomuus

Vastaan, että sipsien imeskely. Kyllä, luit oikein.

Kukaan ei ikinä usko tätä, mutta imurointi! tttu, mies imuroi koko ajan!

Se, kun selvästi joku ottaa pattiin, mutta ei voi sanoa mikä, vaan pitää vaan murjottaa päivätolkulla. Ja minussa kuulemma se, että luulen tietäväni kaikesta kaiken

Noooo tänään se on toi hengittäminen :D ja mussa ei oo ärsyttäviä puolia!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Oli aika hauska lukea, kun varmaan puolissa vastauksista sen piirteen vastakohta, mikä ärsytti puolisossa, ärsytti puolisoa vastaajassa. Eli esimerkiksi vastaajaa ärsytti puolison suunnittelemattomuus ja puolisoa ärsytti vastaajan jatkuva suunnitelmallisuus. Huomaan tota samaa tapahtuvan meillä esimerkiksi liikkumisten osalta: mä haluan hoitaa ripeästi kaiken tarvittavan, kun mies tuntuu musta venyvän ja vanuvan. Hän taas tuskin ymmärtää, miksi pitää väkisin sähköttää, kun ei ole mihinkään ”pakolliseen” kiire vaan ollaan lähdössä vaikka kauppaan. Joku raskaampi ihminen vois sanoa tähän, että puhumallahan nämäkin selviäis, mutta mä en oo se. Ei koskaan ehdi puhua, ku ollaan aina silloin lähössä kauppaan! :D

Lue myös: Miksi aina puhutaan, että vauvavuosi on rankka, kun sen jälkeen vasta paukkuukin? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018