Kirjoitukset avainsanalla Lastenvaatteet

Lastenvaatteiden maailma: Siinä vasta paketti, josta en tiennyt YHTÄÄN mitään ennen omaa lasta. Ainut lastenvaatemerkki, jonka tiesin, oli Molo ja sitäkään en tiennyt varsinaisesti merkin elementtien takia... Jostain syystä merkit alkoivat kiinnostaa minua hyvinkin nopeasti. Ei siksi, että ne olisivat "coolimpia", vaan koska usein hinnalla saa laatua ja laatua tarvitaan, kun kontataan laminaateilla ja kaadutaan hiekassa. Yllätyin, että suomalaisia lastenvaatemerkkejä oli niin paljon ja yllätyin vielä lisää, kun tajusin kuinka ekologisesti ja eettisesti vaatteiden koko tekoprosessi yritetään huomioida. Itse arvostan myös sukupuolineutraaliutta kuoseissa, joten siitä saa mun kirjoissa aina plussaa :)

Ainut lastenvaatemerkki, jonka tiesin ennen omaa lasta, oli Molo ja sitäkään en tiennyt varsinaisesti merkin elementtien takia...

Siispä keräsin tähän postaukseen 10 omaa suomalaista suosikkilastenvaatemerkkiä ja rehellisen arvostelun materiaalien kestävyydestä ja mukavuudesta, kuoseista ja siitä, mitkä toimii meidän hoikkeliinille parhaiten kokonsa puolesta. Tämä EI ole kaupallinen postaus, vaan olisin itse toivonut tällaista silloin, kun vaatemerkkien maailmaan pää edellä sukelsin :D

Papu Design

Papun perusti vuonna 2012 kahden lapsen äiti ja vaatesuunnittelija Anna Kurkela ja pian mukaan liittyi myös taiteilija Hanna-Riikka Heikkilä. Omien sanojensa mukaan Papulle tärkeää on ympäristön, eläinten ja ihmisten kunnioittaminen vaatteiden tekoprosessissa. Meillä on Papun tunika sekä taaperolla että minulla. Tunikoiden laatu vastaa mielestäni hyvin hintaa ja on todella mukava päällä. Tämä merkki nousi heti parin vaatekappaleen myötä kärkikahinoihin lemppareissa. Nyt Papulla on tullut juuri uusi mallisto, New York, estradille ja kuosi on musta ihana! Papun kokomitoituksesta en uskalla sanoa mitään, koska meidän vaatteet ovat tunikoita.

Paapii design

Paapiin kohdalla rakas käsityöharrastus muuttui ammatiksi vuonna 2011, kun muotoilija Anniina Isokangas ryhtyi yrittäjäksi. Yrityksellä on käytössään luomupuuvillaiset vaatetuskankaat ja yrityksen mukaan isoina kulmakivinä toiminnassa on kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus. Tuotteet ommellaan Suomessa ja Paapiin vaatemallisto valmistetaan aurinkoenergialla! Meillä on tytöllä kaksi Paapiin mekkoa ja kuopukselle ostin Lapsimessujen alesta haalarin. Kangas on laadukasta, joskaan ei niin joustavaa kuin esim. Papulla. Paapiin isoin valttikortti on mielestäni ehdottomasti upeat kuosit, jonka kanssa ei kukaan muu pääse edes vertailuun! RAKASTAN niitä! Sukupuolineutraaleja, pirteitä, tyylikkäitä, värikkäitä, söpöjä – kaikin puolin vaan niin ihania! Kokomitoitus on meidän hoikalle typylle melko runsas.


Kaiko Clothing

Kaiko sai alkunsa vuonna 2016 Mirjam Sokan toimesta. Hän halusi yhdistää muodin ja hyväntekeväisyyden ja näin alkoi syntyä eettisesti valmistettuja vaatteita, joiden tuotoista 7%:ia lahjoitetaan naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja kankaat valmistetaan ja ommellaan suomalaisomisteisella tehtaalla Portugalissa. Kaiko on yksi mun lemppareista vaatteiden laadun vuoksi. Mielestäni kangas vastaa paljon Papun omia joustavuudellaan ja tukevuudellaan. Tätä merkkiä meiltä löytyy kaksi mekkoa tytöltä, yksi minulta ja isikin sai oman paidan isyyspakkauksesta! Nyt tilasin uusvanhaa Bambi-kuosin bodya kaksin kappalein vauvallekin! Lisäksi minulta ja taaperolta löytyy myös hiuspannat ja -pampulat. Kaikon kokomitoitus on mielestäni todella runsas, hukuin itsekin M-kokoon, vaikka yleensä se on sopiva.


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Blaa Oy

Blaa kertoo vaatteidensa olevan kestäviä ja iloisia lasten käyttövaatteita. Merkin käyttämä puuvilla on pääosin Turkista ja se on luomua ja GOTS-sertifioitua. Myös tämän merkin vaatteet valmistetaan samalla suomalaisomisteisella tehtaalla Portugalissa kuin monen muunkin suomalaisen lastenvaatemerkin. Blaa on perustettu 2012 Suomessa. Meillä on tytöllä tätä merkkiä legginsit, t-paita sekä jumpsuit. Parasta Blaassa on mielestäni kuosit ja niiden laatu. Kankaat ovat joustavia ja kestävät mielestäni hyvin käyttöä. Tilasin juuri itselleni imetysvaatteita, joita Blaalta sattumalta tätä postausta tehdessä löysin! Palaan niiden arvosteluun instagramin puolella sovituksen jälkeen! Blaan kokomitoitus sopi hyvin tytöllemme, joka on hieman hoikempaa sorttia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Verson Puoti

Verson Puoti iski mua suoraan sydämeen lapsimessuilla, kun heiltä löytyi vasta edesmenneen läheiseni nimeä kantava mallisto. Ostin samalta seisomalta itselleni ja tyttärelleni samanlaiset mekot. Puoti on vuonna 2011 perustettu perheyritys, joka toimi alkuun kotiompelimo -tyylillä. Vuonna 2013 ensimmäinen oma vaatemallisto näki päivänvalon. Mallistot suunnitellaan Kempeleessä ja ommellaan lähituotantona Virossa. Avainsanoja tuotteille ovat laatu, kestävyys, ekologisuus sekä ajattomuus. Kankaat painetaan Euroopassa ja suurin osa kankaista on luomupuuvillaa. Kokomitoitus vastaa "normaalia".

VIMMA company

Vimman tuotteet valmistetaan joko kotimaassa tai lähituotantona Virossa. Tuotteissa käytetään pääosin luonnonmateriaaleja, jotka tulevat Suomen lisäksi Baltian alueelta. Joskus VIMMAn mallistoja rikastuttavat kierrätysmateriaalit, joille on annettu mahdollisuus uuteen elämään! Kätilö, suunnittelija, vaimo ja kuuden lapsen äiti Marjut Rahkola on yrityksen alku ja juuri. Itse olen rakastunut täysin VIMMAn lettikuosiin, jota tytöltämme löytyy paitana, haalarina, tunikana sekä legginseinä. Legginsejä on käytetty paljon ja niissä onkin polvissa reiät kaatumisen seurauksena. VIMMAn legginsit ovat ainakin juuri sopivaa kokoa meidän tytölle eli sanoisin, että melko tiukkaa mitoitusta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Gugguu

Gugguu oli ensimmäinen lastenvaatemerkki, johon tutustuin oman lapsen myötä. Yrityksen ovat perustaneet kaksi kolmen lapsen äitiä, jotka ovat myös siskoksia. Vuonna 2012 he halusivat alkaa tehdä laadukkaita, tyylikkäitä ja kestäviä vaatteita lapsille. Kaikki kankaantoimittajat ovat eurooppalaisia ja kankaat tulevat muun muassa Suomesta, Virosta, Portugalista, Hollannista, Saksasta ja Italiasta. 100% orgaaninen college on Suomessa kudottua. Gugguuta meiltä löytyy eniten – ehkä koska se on tuntunut tutuimmalle ja turvallisimmalle? On paitoja, haalareita, housuja ja päähineitä. Suurin osa näistä tosin ostettu kirpparilta. Mielestäni tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita, lempparit ovat erilaiset lakit. Gugguuta tilasin vauva-aikana aina runsaasti isompaa kokoa, koska mitoitus on todella tiukka. Nyt kuitenkin koko 86 on aivan liian iso meidän 84cm tytölle. Eli joko koot tasaantuu tai sitten niitä on muutettu?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Metsola Lifestyle

Metsola oli Gugguun jälkeen seuraava merkki, johon tutustuin. Metsolan mallistot suunnitellaan Suomessa, pääosin Oulussa. Pääsuunnittelijoina toimivat Riina Pulkkinen ja Sanna Paakki. Suunnittelussa pyritään huomioimaan tuotteen pitkä elinkaari, kuten laatu, istuvuus, malli ja värit. Metsolan tuotteet kaavoitetaan, leikataan, ommellaan ja neulotaan Virossa, Latviassa ja Puolassa. Tätä merkkiä meillä on myös useampi kappale, muun muassa haalareita, paitoja, bodyja, frillahousuja ja lakkeja. Lempparit näistäkin ovat lakit ja haalarit. Ikäväkseni Metsolan vaatteet eivät ole minua vakuuttaneet kestävyydellään, koska sekä yhteen haalariin että paitaan tuli hihan suuhun reikä parin käytön jälkeen. Metsolat vastaavat mitoituksiltaan mielestäni todella hyvin "yleisiä" kokotaulukkoja.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Reima

Reima on varmasti luettelemistani merkeistä vanhin, jo vuodesta 1944 saakka! Meillä Reimaa käytetään ylivoimaisesti eniten ulkovaatteissa sen kestävyyden ja laadukkuuden vuoksi. Talvihaalareita meiltä löytyy kaksi, yksi välikausihaalari, yhdet talvikengät, yhdet kesäkengät ja yhdet välikausikengät. Kaikki ovat pysyneet moitteettomassa kunnossa, joten jatkan tulevaisuudessakin varsinkin ulkovaatteiden kanssa Reima-linjalla. Merkkiä löytyy myös erittäin hyvin kirppareilta ja aiemmin mainitsemistani tuotteista vain talvikengät on ostettu uutena! Kokomitoitus on mielestäni erittäin iso: Meidän 84cm tytölle meni 74 koon haalari.

Story of Roo

Uusin tuttavuus on Story of Roo, jonka kuosit ovat ainoat, jotka minun kirjoissani pääsevät edes lähelle kisaamaan persoonallisuudellaan Paapiin kanssa. Ne on suunnitellut Ulla-Maj Saarisen suunnittelemia ja ne pohjautuvat Maijan kirjoittamaan Roon tarinaan. Kankaat ovat luomupuuvillaa ja ne on painettu Puolassa ja Liettuassa. Roon kuosit myös ovat mielestäni omanlaisiaan ja lisäpisteitä kuviointien sukupuolineutraaliudesta. Tätä merkkiä meillä löytyy vain mekko, joka sekään ei ole päässyt vielä käyttöön kokonsa takia (92/98). Tästä syystä en voi antaa arvioita mitoituksesta, mutta sormet syyhyää jo muiden merkin tuotteiden perään!


Vaikka tässä postauksessa luettelin lempparimerkkejäni, en silti ole varsinaisesti merkkiuskollinen. Puen, ostan ja ihailen muitakin vaatteita kuin merkki- ja ylivoimaisesti isompi siivu lapsen komeron sisällöstä ostetaan kirppareilta. Liputan silti laadun puolesta ja useissa yllämainituissa yrityksissä se on isossa roolissa. Ajatuksenani on käyttää suurta osaa vaatteista vielä pikkuveljelläkin, joten annan itselleni luvan panostaa kestävyyteen, joka maksaa.

Oliko listassa sun lemppareita? Oletko samaa mieltä mitoituksesta? Puuttuuko listasta joku ehdoton lemppari, josta uskot minun pitävän? Ootko sä sattumoisin hurahtanut myös lastenvaatemerkkien maailmaan?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 | 

Yksi loistava kotimainen yritys, joka valmistaa laadukkaita ja kestäviä lastenvaatteita on NOSH. Meidän perheen käytetyin!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Mistäköhän nää kankaat tulee? Meillä on useampi vaatekappale dolce vitaa kans ja oon tykännyt ite, mutta monilla tutuilla kankaat kärsiny tosi paljon pienessäkin käytössä. Meillä jostain syystä ei onneks!

Vierailija
3/10 | 

Meillä suurinosa vaatteista on silverjunglen. Lapsilla ja mulla. Niihin sitten yhdistelen muutamaa noita sinunkin listassasi olevia merkkejä.

Vierailija
4/10 | 

Mun suosikki on NOSH 😍
Ja sit yks mitä ei oo vielä mainittu on aarrekid, siitä ei oo kokemusta enempää, kuin yksi body kirpparilta 🙈

Vierailija
5/10 | 

Metsola on ulkonäöllisesti mun suosikki, mutta laatu ei tpsiaan ohan kärkeä heillä. Papu on pärjännyt parhaiten käytössä ja pesuissa, mutta aina ei löydy omaan makuun sopivaa sieltä. Gugguu mieleatäni aivan ylihinnoiteltu, kivan näköisiä mutta colleget kulahtaa jo muutamaassa pesussa ihan hirveiksi haalistuneiksi koppuroiksi. Blaa on ehkä tän hetken suosikki, laatu ja ulkonäkö samassa. Noshit ovat kestäviä, mutta aika tylsiä ja räikeitä värejä, hankalia yhdistellä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018