Kirjoitukset avainsanalla vauva-arki

Vauva-arki on nyt toden totta alkanut ja vauva määrää tahdin! Tämä vauva ei ole lainkaan niin hyvä nukkuja alusta asti kuin isosiskonsa ja äidillä meinaa olla välillä hieman hankala pysyä hereillä päivisin. Muistan viimeksi imetyshormonien pitävän minulla hyvän meiningin jopa kuusi kuukautta, mutta nyt olen aivan naatti jo muutaman viikon jälkeen. Kysyin instagramissa teidän vinkkejä päivistä selviämiseen, kun ei voi vain nukkua esikoisen vaatiessa oman osuutensa huomiosta. 

Kuuntele vinkit hereillä pysymiseen podcastina alta:

Teidän suosikkivinkit (vähiten ääniä saaneesta suosituimpaan) päivistä selviämiseen huonon yön jälkeen:

Koko ajan pitää olla jotain tekemistä (6 ääntä)

Eli ei saa hetkeksikään pysähtyä tai läsähtää sohvalle, koska siihen jäät ja väsy vyöryy yli. Pitää olla koko ajan joka päivä jotain tekemistä, niin pysyy hereillä! Tämän oon myös ottanut käyttöön ja täytän kalenteria jo edellisellä viikolla!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Musiikki (7 ääntä)

Musiikki on ollut kyllä ihana lisä aamuissa ja myös podcastit! Oon nyt oman podin myötä oppinut kuuntelemaan muidenkin omia ja sehän on aivan ihanaa, kun on mukamas aikuista seuraa! 

Esikoinen päiväkotiin (8 ääntä)

Täytyy olla jälkiviisas ja sanoa, että oon ollut kyllä hullu, kun edes harkitsin, että en laittaisi esikoista hoitoon pariksi päiväksi viikossa. MINÄ siis en selviäisi yövalvomisista, jos en voisi lohduttaa itseäni ajatuksella maanantain ja tiistain päiväunista. Nuo päivät on nyt myös muuttuneet pyykkihuolto- ja siivouspäiviksi ja näin ollen voin sitten loppuviikon käyttää energiani taaperon kanssa touhuamiseen.

Mee sieltä, mistä aita on matalin! (8 ääntä)

Tää tulee jotenkin aika itestään nyt toisen lapsen kohdalla. On jääny hääräämiset sikseen enkä ees tunne siitä huonoa omaatuntoa.

Suklaa & sokeri (9 ääntä)

Tämän ohjeen oon ottanu kyl turhan kirjaimellisesti. Oon aivan koukussa irtokarkkeihin, tällä viikolla tein porkkanakakkua ja synnytyksen jälkeen oon tehnyt varmaan viidesti mustikkapiirakkaa! Oon päättänyt, että jälkitarkastuksen jälkeen tää saa loppua. Onko muita, jotka aloittaa terveellisemmän elämän vertaistuellisesti mun kaa? :D

Ulkoile (10 ääntä)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Ulkoilu on kyllä varmasti superhyvä tapa! Taapero saa päästellä höyryjään ja kaikki saa nauttia raittiista ilmasta. Tätä aloin heti noudattaa – myös sateella uuden sadetakkini kera!

Pakko vaan jaksaa (10 ääntä), En edes tiedä (8 ääntä), Kaikkeen tottuu (7 ääntä)

Nää on varmaan kaikki totta, mutta miettikää kuinka surullista? No, onneks tämäkin on vaan vaihe!

Läheisten ja ulkopuolinen apu (20 ääntä)

Tässä oon tosi huono (niinkuin suomalaiset yleisestikin), mutta onneksi isovanhemmat ovat tarjonneet itse apuaan ihanan aktiivisesti taaperon kanssa. Miksi sitä onkaan itselle niin vaikea pyytää apua? En mä ainakaan koskaan oo katsonut ketään kieroon, joka on kertonut palkanneensa hoitajan vaikka MLL:n kautta. Päinvastoin! Musta se on ihailtavaa, että tietää omat rajansa, ottaa omaa aikaa eikä vaan väkisin PÄRJÄÄ lapsiperhearkea läpi.

Kahvi (24 ääntä)

Kahvia en juo, mutta oon alkanut miettiä, että tällä menolla aloitan ihan pian! Teetä osa suositteli myös, jos ei kahvi maistu. 

Nuku aina kun pystyt (35 ääntä) eli silloin, 

  • kun lapset nukkuu
  • kun puoliso tulee töistä
  • kun on viikonloppu ja puoliso voi ottaa vetovastuun
  • kun on joku kylässä

Tässä oon kehittynyt ihan sikana! En edes tiedä, mitä ajattelin esikoisen vauva-aikana, kun hääräsin ja siivosin koko päikkäriajat. Niinkuin se kämppä sotkuineen ei odottaisi? Mies on onneksi ottanut hienosti koppia (ilman nalkutustakin ;)) esikoisen viihdytyksestä, joten hänen ollessa kotona, minulla on kyllä mahdollisuus levätä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Muita

Lisäksi muita hyviä vinkkejä oli musta huumori, maca-jauhe ja perhepeti. Viimeisin ei valitettavasti meillä toimi, koska en kertakaikkiaan saa itse unta siten. En, vaikka olisin kuinka väsynyt. Tai katsotaan asiaa uudelleen jonkin ajan kuluttua!

Puuttuuko listasta joku oleellinen vinkki? Otan kaikki kiitollisena vastaan!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikein naurattaa, kuinka tää elämä on lapsen myötä nykyään niin erilaista joissain asioissa. Esikoisen kohdalla viis veisasin äitiyspakkauksen kuoseista tai sisällöstä, mutta nyt oon jo kaksi kuukautta odottanut vuoden 2019 pakkauksen julkaisua! Tällä kertaa minulla on hyvät mahdollisuudet saada ”valita” sekä 2019 vuoden että 2018 pakkauksen välillä. Tai sitten voin ottaa tuon edun rahana.

Onko toisen lapsen kohdalla enää järkeä ottaa kumpaakaan pakkausta?

Vuoden 2018 lempparituote oli ehdottomasti makuupussi. Makuupussi oli syy myös vuonna 2017, miksi odotin kyseisen vuoden pakkausta (viimeiselle päivälle, jolloin ehdin vielä tilata!). Pidin vain enemmän kyseisten vuosien kuoseista.

Tällä kertaa vuoden 2018 makuupussi on mielestäni kivempi.

Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa.

Vuoden 2019 pakkauksen myssy ja collegehaalari on supersöpö ja bodyissa on ihana jääkarhupuku – voiiii! Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa. Tammikuussa Kelalta tiedotettiin, että jatkossa pakkauksen sisältöä tullaan karsimaan, koska työolot osassa äitiyspakkauksen tuotteita valmistavissa yrityksissä eivät ole olleet hyvät. Mutta muutoksien kerrotaan näkyvän vasta aikaisintaan ensi vuoden (2020) pakkauksessa. Ymmärrän erittäin hyvin panostamisen laatuun ja sosiaaliseen vastuuseen, mutta esimerkiksi unipussi ja maistelututti olivat loistava lisä aiempiin pakkauksiin! Nyt ne ovat kadonneet.

Yllä vuoden 2019 pakkaus ja alla vuoden 2018.

Kovimpaan käyttöön pakkauksen sisällöstä meillä on tullut:

MAMILAN! Herranjestas, tämä on kyllä jonkun korkeamman voiman lahja imetystaipaleen alussa.

Makuupussi. Äidilläni on omanikin, vuodelta -88, vielä tallessa. Olen ostanut vielä yhden ekstramakuupussinkin, jotta pystyin leikata siihen reiät ja laittaa rattaisiin vöiden läpi.

Iloisena vuoden 2017 äp:n makuupussissaan puolivuotispäivänään<3!

Villasekoitehaalari. Tämähän menee meillä edelleen esikoisella ja onkin ollut kovassa käytössä.

Kaikki hygieniatarvikkeet. En olisi osannut ostaa näistä varmaan mitään! Kynsisakset ovat olleet hyvät, koska reunat on pyöristetty niin niillä ei saa kovin pahaa jälkeä aikaan. Alkuun käytin myös paljon lämpömittaria vaunuissa (kesävauva), koska pelkäsin, että lämpö nousee liian korkeaksi. Myös tissisuojat olivat alkuun jatkuvasti käytössä suojaamassa paitoja maitolänteiltä.

Petivaatteet. Nämä ovat myös edelleen käytössä.

Itse laatikko! Siellä meidän pikkuinen nukkui yli puolen vuoden ikään asti 😊

Taustalla näkyy pinnikseen sijoitettu äitiyspakkaus. Tässä kuvassa Kipsu saanut jatkaa uniaan äidin vieressä sängyn puolella!

Näillä puheilla tilaan vuoden 2018 pakkauksen heti, kun saan tilaamiseen tarvittavan todistuksen neuvolasta. Mutta miettikää miten upeaa, että voin tällaistakin arviota tehdä maassamme, jossa jokainen lapsi on oikeutettu näin mahtavaan pakettiin tarpeellisia tuotteita. Rahan sijasta haluan ehdottomasti myös kuopukselle ”äitiyspakkausvaatteita” säästettäväksi ja vaikka hygieniatuotteita onkin sitten tuplana, niin voin lahjoittaa niistä osan tulevaisuudessa niitä tarvitsevalle. Musta on aina ollut kiva ihailla niitä vaatteita, joita äitini on omasta äitiyspakkauksestani säästänyt. Kuinka se muoti kiertääkään ympyrää 😉

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Ylläolevassa kuvassa Kipsu makoilee mun, vuoden -88, makuupussin päällä

Meinaatko sä ottaa vuoden 2019 pakkauksen? Oletko ottanut kaikille lapsillesi aina äitiyspakkauksen vai tuet?

Täältä voit käydä katsomassa koko vuoden 2019 pakkauksen sisällön!

Kommentit (12)

Ihan mamina
1/12 | 

Ihana postaus! Oon kyllä tyytyväinen, että tilasin 2018 pakkauksen vaikka teki mieli odottaa tätä. 2018 pakkauksessa on kivempi toppapuku ja pussi, mut 2019 pakkauksessa kivemmat vaatteet. Myös 2018 pakkauksen villapuku on ihan ykkönen! 

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kiitos <3 mä aion tilata heti pakkauksen ku vaan saan sen lapun kouraan ja toivon, että saan ton 2018-pakkauksen! Viime vuonna niitä on kuulemma riittänyt kesäkuuhun asti niin nyt toivon samaa! :D

Nannamiharu
2/12 | 

Meille syntyi tammikuussa perheen kolmas lapsi ja mä jätin pakkauksen ottamatta. 2 aikaisemman lapsen vaatteet on kaapissa tallessa, osa jopa käyttämättöminä ku esim toppavaatteet olivat väärää kokoa jne. Näin ollen otin rahana. Rahat käytän oikean kokoisten kausivaatteiden ostamiseen. Saan useamman talven toppavaatteet kuitenki rahalla ostettua. Kirpparilta tottakai kun sitä suosin muutenkin. Ja jotenki, alkanu menee masentavaan värimaailmaan nuo vaatteet. Ite kaipais sellasta räiskyvää värimaailmaa

Innis
3/12 | 

Esikoiselle otettiin pakkaus 2016 ja nyt kohta syntyvälle otettiin äitiysavustus rahana. Minua ahdistaa tavaramäärät, ja siksi jätettiin toinen pakkaus ottamatta. Jos saatavilla olis ollut vielä 2017 pakkausta tälle tulevalle, niin sitten olis ollut vaikeampi valinta, siinä oli ihania värejä! Ajatus oli ostaa erikseen tuo makuupussi tulevalle kuopuksellekin, että se sitten jäisi säästöön.

Sonja
4/12 | 

Jännää, miten tämä 2019 pakkaus jakaa mielipiteitä. Itseäni tämä miellyttää hieman enemmän, varsinkin makuupussi ja metsäneläinkuosit, lintupöksyt ja -body. :) Viime vuoden pakkauksen juhlavuoden Suomi100-huopatossut löysin kirpparilta uutena 1,50€, toivottavasti mahtuvat vielä juhannuksena syntyvälle esikoistytölle. Pakkauksen värit oli mielestäni kivan neutraaleja, joita voin helposti yhdistellä keltaisiin ja retrokuvioisiin kirppislöytöihini. Itse panttaan hakemusta viimeiseen hetkeen, että saisin tämän uudemman! :D Ihanaa odotusta sulle.

Annika79
5/12 | 

Oon ottanu jo kolme pakkausta, joten nyt en ota. Meillä on riittävästi tallessa sisaruksilta, joten epäilen että ei tarvitse hommata mitään. Olin laiska enkä laittanut myyntiin. Onneksi. :D Rakkaimmat ja arvokkaimmat säästin ja kaikki vähänkään nuhjuisemman näköiset vein neuvolan lahjoituslaatikkoon tai UFF:lle. Eilen vein taas kassillisen neuvolaan ja edelliset oli sieltä hävinneet.

Mäkin tein tuon saman että hommasin tori.fin kautta vanhan äp-makuupussin ja leikkasin siihen reiät valjaille vainuihin. :D

Taskukokoinen
6/12 | 

Vuoden 2018 pakkauksessa on kaikenlaista pikkusälää, koska äitiysavustuksen arvo nousi kesken kaiken viime vuonna ja se lisäarvo piti jotenkin täyttää pikkutuotteilla. Itse sain kesävauvalle 2018 viimeisten joukossa vuoden 2017 pakkauksen lisäarvotuotteilla, ja sen myötä sain esim. kaksi kuumemittaria. 😅 Vuoden 2019 pakkaus taas on suunniteltu järkevämmäksi kokonaisuudeksi ja siinä on esim. paljon enemmän bodyja kuin aiemmissa pakkauksissa, oliko peräti 14 kpl.

Minusta on myös vain hyvä että epäkäytännöllinen unipussi on korvattu unihaalarilla! Meidän bebe ei ainakaan perustanut pussista, johon jäi jalat jumiin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Aijaa 😂 Joo todellaki on järkevää suunnitella pakkaus paremmaksi kokonaisuudeksi eikä väkisin tukkia turhaa kamaa boksiin. Meillä unipussi tuli aktiiviseen käyttöön 🙏

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En oo kyllä ihan varma, miksi kidutan itteäni kirjoittamalla kaikki vauvaan uponneet rahat ylös. Saatan pyörtyä loppusumman nähdessäni, mutta uteliaisuus voittaa! Summat eivät ole tarkkoja (koska en muista enää mitään), mutta antavat selkeää suuntaa silti. Onnekseni mieheni on jäätävän kova kirppisbongaaja, joten loppusummasta todennäköisesti puuttuu sen ansiosta nolla perästä. Aloittakaamme!

 

Vauvan kuljetus

Vaunut 430€ - Britax Smile -vaunut tori.fi:stä. Kävimme kokeilemassa vaunuja eri liikkeissä ja kun tiesimme lempparit, aloimme hyvissä ajoin metsästää niitä kirppareilta. 

Turvakaukalo 50€ - Britaxin turvaistuin ja telakka. Kirpparilta ja ystävältä nämäkin.

Manduca ja trikooliina 60€ - Facebookista löytyy kestovaipat & kantovälineet kiertoon -ryhmä, josta nämä molemmat on ostettu.

Hoitolaukku 70€ - tää oli kyllä tosi kallis, mutta on ajanut asiansa täydellisesti

Vauvan vaatteet

Vaatteet 400€ - suurin osa on ostettu kirpparilta tai saatu saatu läheisiltä tai Kelalta äitiyspakkauksessa <3 Oon ostanut myös muutaman ison vaatepakkauksen fb-kirpparilta.

Tässä voidaan varmaan "kiittää" vauvani keskosuutta, koska koon 62-68 vaatteet ovat menneet neljän kuukauden iästä tähän päivään!

 

Vauvan nukkuminen

(Unipesä 0€ (toivottu lahjaksi))

(Pinnasänky saatu 0€), mutta maalit ja hiontapaperi 10€

Lämpöpussi 60€

Itkuhälytin 50€ - kuvallinen hälytin ostettu, radiopuhelimet löytyi mieheni kätköistä

Whisbear 70€ - paras nukuttaja!

 

Vauvan lelut, kirjat ja harrastukset

Lelut ja kirjat 150€ - omaa rahaa näihin on mennyt mielestäni tosi vähän, koska kaikki on ostettu kirpparilta tai saatuja

Jumperoo 25 puntaa eli about 30€ - tän avulla sain hetken lepuuttaa käsiäni Englannissa!

Vauvauinti 100€ 

(Sitteri 0€ - saatu)

Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...
Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...

Vauvan ruokailu

(0-5kk 0€ - imetys säästi pitkän pennin)

5-12kk 1,50€ x 5(ruokailua) x 7(päivää) x 30(viikkoa) = 1575€ - AUTS! Joka päivähän ei olla syöty viittä annosta eikä ne joka päivä ole maksaneet 1,50€/annos, mutta jotain sinne päin!

Rintapumppu 40€ - käsipumppu ostettu uutena

Rintapumppu 25€ - sähköinen fb-ryhmästä

Tutit ja tuttipullot 60€ - näitä on yritetty ostaa aika maltillisesti tuttihimosta huolimatta

Imetysrintsikat ja topit 100€ - saakeli nää olikin kalliita ja kun näitä tarvi niin monet! 

Syöttötuoli 10 puntaa eli 12€

 

Vauvan hygienia ja vaipat

(Hoitopöytä 0€ - saatu mun vanha)

Kylpyamme 10€

Kosteuspyyhkeet 60€

(Pyyhe 0€ - kiitos äitiyspakkaus!)

Kestovaipat 60€ - ostin jättimäisen paketin kestovaippoja samasta fb-ryhmästä kun yllä.

Kertakäyttövaipat 300€ - kertiksiä käytettiin vauvan ensimmäinen elinkuukausi, koska keskosille ei oikein löytynyt kestovaippoja. Kun pienemmät koot alkoivat mahtua, siirryimme kestoihin mutta kertikset tulivat uudelleen kuvioihin, kun muutimme väliaikaisesti mun porukoille. Myöskään Englantiin emme ottaneet mukaan kestoja.

Suurin osa muista hygieniatuotteista on saatu äitiyspakkauksesta <3

Vauvan vakuutus ja lääkkeet

(Vakuutus 0€ - Ensimmäinen vuosi oli ilmainen)

Rauta- ja keskostipat 40€ - Keskostippoja meidän Kipinä sai ensimmäiset about kolme kuukautta ja rautaa vuoden ikään

Baby-vac 35€ - PARAS!

Särkylääkkeet 10€

Muut lääkkeet: 50€

 

Vauvan huoneen sisustus ja remontointi

Sisustuskrääsä 100€

Remppa 70€

YHTEENSÄ: 4027 euroa

Arvatenkin tästä puuttuu varmasti vaikka mitä ja paljon on kaikkea rahaa vievää, mikä ei suoraan liity vauvaan vaan kiertäen. Esimerkkinä vaikka omat aika säännölliset ruokailuajat, että imetys sujuu toivotusti. Tähänhän voisi lisätä myös esimerkiksi kaikki lääkkeet, joita kokeilimme raskautuaksemme, mutta se on jo ihan eri tarina. En ole koskaan nähnyt muiden laskelmia aiheesta, mutta uskoakseni ollaan aika keskikastia kulutuksessa? Ei varsinaisesti mitään tuhlaajia, mutta monesta asiasta voisi vielä säästääkin. 

Onko kukaan muu uskaltanut laskea tätä summaa?
 

Kommentit (10)

Laura/iloa, eloa!
1/10 | 

Meiän eka vauvavuosi oli 1000e, tää seuraava sit 500e, kun tälle kierrokselle hankittiin sisarusrattaat, itkuhälytin, vähän vaatteita, seisomalauta, leikkimatto ja rengasliina.

Satu K.
2/10 | 

Varmaan aika samoihin summiin menee meilläkin, tosin vaavi on vasta 7 kk, eli eihän sitä tiedä mitä tässä tulee vielä hankittua. :D Olen itse kunnon kirppishaukka ja hintojen vertailija, joten uskon, että ollaan useita satasia säästetty tämän ansiosta. Oikeastaan ainoa asia, joka meille oli ehdoton hankkia uutena oli turvakaukalo, lähes kaikki muu on tullut käytettynä. Ja osan olen jo ehtinyt myydä eteenpäinkin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

mekään ei oltais kyllä kirpparilta turvakaukaloa hankittu, mutta ystävältä uskalsi :) mä en oo myynyt vielä mitään eteenpäin, vaan nyt kesällä oliskin tarkoitus ottaa kirpparipöytä ja lyödä rahoiks :D :D haha, ei vaan, oikeasti päästä tästä krääsästä eroon!

Annika79
3/10 | 

Meillä mennyt todennäköisesti enemmänkin. En oo merkannut ylös mitään. Ekalle ostettiin uutena vaunut, matkarattaat, turvakaukalo ja telakka. Nyt kolmatta varten ostettiin käytettynä tuplarattaat 450 e. Uutena ois ollu lähes tonnin.

Paljon mennyt teillä kosteuspyyhkeisiin. Meillä neiti 8 kk tänään ja oon ostanut 3 pakettia tähän mennessä. :D Pesen aina vedellä.

Vierailija
4/10 | 

Ite oon kirjoittanut kaiken ylös, mutta en ole vielä laskenut summia, koska paljon kn vielä hankittavaa ennen elokuuta :)

Alotin lukemaan sinun blogia viikonloppuna ja nyt pääsin loppuun (alkuun) asti. Kirjoitat aivan ihanasti ja monta liikutuksen hetkeä on ollut tässä muutamien päivien aikana ♡ melkoinen matka teillä on kyllä ollut, onneksi nyt kaikki on hyvin!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oi kiitos, ehdottomasti! :) Haha, ihana tuo "hormonihuuruissani haistoin homeen" :D voin kertoo, että hyvä ku en iteki mennyt meidän kirpparilta ostettuja vaunuja suurennuslasin kera läpi :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Valitettavasti tämän päivän postauksen teksti ei koostu vauvaperheen mustien sukkien tiukasta analyysista vaan mustasukkaisuudesta, jota meidän(kin?) perheestä – varsinkin alkuvaiheessa – löytyi. 

Kuva: Niki Strbian
Kuva: Niki Strbian

Olin mustasukkainen miehestäni.

Ensimmäistä häpeilin, mutta onneksi yksi äitikaverini paljasti pienessä hiprakassa omat mustat sukkansa mulle, niin kehtasin itsekin nostaa pulttuja. Olin mustasukkainen miehestäni. Vauva sai maata tuntikaupalla T:n sylissä, kun itse olin milloin pumpun jatkeena ja milloin tukkimassa ruokaa lärviin, että jaksaa taas pumppailla. Kipsu sai pusuja, haleja ja silitystä ja itse jäin ilman. Tuntui tosi epäreilulle, vaikka tietenkin ihailin, kuinka omistautuneesti isi tytärtään hoivasi 💛

Mites ne isin sukat sitten? No, mustathan nekin varmasti olivat, kun äiti sai kantaa lasta masussaan ja pitää omanaan raskausajan. Isi joutui vain katsoa vierestä ja kokeilla vauvan liikkeet mahan läpi, mutta vähäistähän tuo on verrattuna siihen, että äiti voi lähestulkoon heittää kivet babyn kanssa. Kyllä ne sukat vähän vaalenee vauvan tullessa mahasta pihalle, mutta imetys pitää huolen siitä, että äidin ja ex-kehovuokralaisen symbioosi jatkuu. Tilastojen mukaan isä-raukka yleensä palaa vielä töihinkin nopeammin.

Sitten on vuorossa perheen bossin mustasukkaisuus. Sitä voi varmasti olla joko äidistä, isästä tai äidistä ja isästä yhdessä. Yhdellä läheisellä poikavauva alkoi häslätä ja huutaa, jos perheen isä edes koski äitiin. Samoin kuin tyttölapsilla usein tulee vaihe, jossa "ihastuvat" isäänsä ja ovat menossa tämän kanssa naimisiin!

Tätä meillä ei ole (onneksi?), mutta varmasti myös sisaruksien sukat muuttuvat mustiksi, kun yhtäkkiä joutuvatkin jakamaan vanhempien huomion uuden tulokkaan kanssa. Itse kuulemma en ole ehtinyt olla veljestäni kovinkaan mustis, koska minun on pitänyt häntä mukamas niin hoivata. Itseasiassa muistan, että olin aika antimustasukkainen - tuli heti paha mieli jos koin, että saan enemmän huomiota kuin veljeni!

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, äidin mustasukkaisuus vauvasta. Tai en tiedä onko tuo oikea sana kuvaamaan sitä, kuinka itse välillä oon kateellinen, kun vauva ilostuu enemmän nähdessään jonkin muun kuin minut! Tai voi hyvänen aika kuinka kärsisin, jos vauvan eka sana olisikin vaikka "eno” äidin sijaan! Sitten hammasta purren ja hymyillen:"Joo on se jo äidin sanonut...".

Uskaltaako kukaan muu tunnustaa perheessä olleen jotain näistä mustista sukista vauvan saapumisen jälkeen? 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Niin naurettavaa kuin se onkin, niin sisaruksen mustasukkaisuus myöhempää tulokasta kohtaan voi jatkua hyvinkin iäkkääksi. Meillä sisareni kanssa menee hyvin, kun vaan jaksan keskittyä ihailemaan hänen erinomaisuuttaan ja muistan sen, että minun tulee sulautua tapettiin täysin huomaamattomaksi. Heti jos on vaarana että joku erottaa minut tapetin kuviosta, hänellä on jo kova kiire vakuuttaa, ettei tuo ole mitään, tai tuo on ihan huono, eikä tuon tarpeista tarvitse välittää, mutta kun sen sijaan hän sentään on niin hieno ja hyvä ja tärkeä ihminen. Eikä olla vielä kuin kuusissakymmenissä. Varmaankin sama jatkuu hautaan asti :-D :-D :-D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018