Kirjoitukset avainsanalla vauva-arki

En oo kyllä ihan varma, miksi kidutan itteäni kirjoittamalla kaikki vauvaan uponneet rahat ylös. Saatan pyörtyä loppusumman nähdessäni, mutta uteliaisuus voittaa! Summat eivät ole tarkkoja (koska en muista enää mitään), mutta antavat selkeää suuntaa silti. Onnekseni mieheni on jäätävän kova kirppisbongaaja, joten loppusummasta todennäköisesti puuttuu sen ansiosta nolla perästä. Aloittakaamme!

 

Vauvan kuljetus

Vaunut 430€ - Britax Smile -vaunut tori.fi:stä. Kävimme kokeilemassa vaunuja eri liikkeissä ja kun tiesimme lempparit, aloimme hyvissä ajoin metsästää niitä kirppareilta. 

Turvakaukalo 50€ - Britaxin turvaistuin ja telakka. Kirpparilta ja ystävältä nämäkin.

Manduca ja trikooliina 60€ - Facebookista löytyy kestovaipat & kantovälineet kiertoon -ryhmä, josta nämä molemmat on ostettu.

Hoitolaukku 70€ - tää oli kyllä tosi kallis, mutta on ajanut asiansa täydellisesti

Vauvan vaatteet

Vaatteet 400€ - suurin osa on ostettu kirpparilta tai saatu saatu läheisiltä tai Kelalta äitiyspakkauksessa <3 Oon ostanut myös muutaman ison vaatepakkauksen fb-kirpparilta.

Tässä voidaan varmaan "kiittää" vauvani keskosuutta, koska koon 62-68 vaatteet ovat menneet neljän kuukauden iästä tähän päivään!

 

Vauvan nukkuminen

(Unipesä 0€ (toivottu lahjaksi))

(Pinnasänky saatu 0€), mutta maalit ja hiontapaperi 10€

Lämpöpussi 60€

Itkuhälytin 50€ - kuvallinen hälytin ostettu, radiopuhelimet löytyi mieheni kätköistä

Whisbear 70€ - paras nukuttaja!

 

Vauvan lelut, kirjat ja harrastukset

Lelut ja kirjat 150€ - omaa rahaa näihin on mennyt mielestäni tosi vähän, koska kaikki on ostettu kirpparilta tai saatuja

Jumperoo 25 puntaa eli about 30€ - tän avulla sain hetken lepuuttaa käsiäni Englannissa!

Vauvauinti 100€ 

(Sitteri 0€ - saatu)

Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...
Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...

Vauvan ruokailu

(0-5kk 0€ - imetys säästi pitkän pennin)

5-12kk 1,50€ x 5(ruokailua) x 7(päivää) x 30(viikkoa) = 1575€ - AUTS! Joka päivähän ei olla syöty viittä annosta eikä ne joka päivä ole maksaneet 1,50€/annos, mutta jotain sinne päin!

Rintapumppu 40€ - käsipumppu ostettu uutena

Rintapumppu 25€ - sähköinen fb-ryhmästä

Tutit ja tuttipullot 60€ - näitä on yritetty ostaa aika maltillisesti tuttihimosta huolimatta

Imetysrintsikat ja topit 100€ - saakeli nää olikin kalliita ja kun näitä tarvi niin monet! 

Syöttötuoli 10 puntaa eli 12€

 

Vauvan hygienia ja vaipat

(Hoitopöytä 0€ - saatu mun vanha)

Kylpyamme 10€

Kosteuspyyhkeet 60€

(Pyyhe 0€ - kiitos äitiyspakkaus!)

Kestovaipat 60€ - ostin jättimäisen paketin kestovaippoja samasta fb-ryhmästä kun yllä.

Kertakäyttövaipat 300€ - kertiksiä käytettiin vauvan ensimmäinen elinkuukausi, koska keskosille ei oikein löytynyt kestovaippoja. Kun pienemmät koot alkoivat mahtua, siirryimme kestoihin mutta kertikset tulivat uudelleen kuvioihin, kun muutimme väliaikaisesti mun porukoille. Myöskään Englantiin emme ottaneet mukaan kestoja.

Suurin osa muista hygieniatuotteista on saatu äitiyspakkauksesta <3

Vauvan vakuutus ja lääkkeet

(Vakuutus 0€ - Ensimmäinen vuosi oli ilmainen)

Rauta- ja keskostipat 40€ - Keskostippoja meidän Kipinä sai ensimmäiset about kolme kuukautta ja rautaa vuoden ikään

Baby-vac 35€ - PARAS!

Särkylääkkeet 10€

Muut lääkkeet: 50€

 

Vauvan huoneen sisustus ja remontointi

Sisustuskrääsä 100€

Remppa 70€

YHTEENSÄ: 4027 euroa

Arvatenkin tästä puuttuu varmasti vaikka mitä ja paljon on kaikkea rahaa vievää, mikä ei suoraan liity vauvaan vaan kiertäen. Esimerkkinä vaikka omat aika säännölliset ruokailuajat, että imetys sujuu toivotusti. Tähänhän voisi lisätä myös esimerkiksi kaikki lääkkeet, joita kokeilimme raskautuaksemme, mutta se on jo ihan eri tarina. En ole koskaan nähnyt muiden laskelmia aiheesta, mutta uskoakseni ollaan aika keskikastia kulutuksessa? Ei varsinaisesti mitään tuhlaajia, mutta monesta asiasta voisi vielä säästääkin. 

Onko kukaan muu uskaltanut laskea tätä summaa?
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (10)

Laura/iloa, eloa!

Meiän eka vauvavuosi oli 1000e, tää seuraava sit 500e, kun tälle kierrokselle hankittiin sisarusrattaat, itkuhälytin, vähän vaatteita, seisomalauta, leikkimatto ja rengasliina.

Satu K.

Varmaan aika samoihin summiin menee meilläkin, tosin vaavi on vasta 7 kk, eli eihän sitä tiedä mitä tässä tulee vielä hankittua. :D Olen itse kunnon kirppishaukka ja hintojen vertailija, joten uskon, että ollaan useita satasia säästetty tämän ansiosta. Oikeastaan ainoa asia, joka meille oli ehdoton hankkia uutena oli turvakaukalo, lähes kaikki muu on tullut käytettynä. Ja osan olen jo ehtinyt myydä eteenpäinkin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

mekään ei oltais kyllä kirpparilta turvakaukaloa hankittu, mutta ystävältä uskalsi :) mä en oo myynyt vielä mitään eteenpäin, vaan nyt kesällä oliskin tarkoitus ottaa kirpparipöytä ja lyödä rahoiks :D :D haha, ei vaan, oikeasti päästä tästä krääsästä eroon!

Annika79

Meillä mennyt todennäköisesti enemmänkin. En oo merkannut ylös mitään. Ekalle ostettiin uutena vaunut, matkarattaat, turvakaukalo ja telakka. Nyt kolmatta varten ostettiin käytettynä tuplarattaat 450 e. Uutena ois ollu lähes tonnin.

Paljon mennyt teillä kosteuspyyhkeisiin. Meillä neiti 8 kk tänään ja oon ostanut 3 pakettia tähän mennessä. :D Pesen aina vedellä.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Musta tuntuu että kosteuspyyhkeistä 90%:ia menee, kun siivoan kämppää :D vauvaan enää käytä niitä juuri lainkaan :D !

Vierailija

Ite oon kirjoittanut kaiken ylös, mutta en ole vielä laskenut summia, koska paljon kn vielä hankittavaa ennen elokuuta :)

Alotin lukemaan sinun blogia viikonloppuna ja nyt pääsin loppuun (alkuun) asti. Kirjoitat aivan ihanasti ja monta liikutuksen hetkeä on ollut tässä muutamien päivien aikana ♡ melkoinen matka teillä on kyllä ollut, onneksi nyt kaikki on hyvin!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oi kiitos, ehdottomasti! :) Haha, ihana tuo "hormonihuuruissani haistoin homeen" :D voin kertoo, että hyvä ku en iteki mennyt meidän kirpparilta ostettuja vaunuja suurennuslasin kera läpi :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitettavasti tämän päivän postauksen teksti ei koostu vauvaperheen mustien sukkien tiukasta analyysista vaan mustasukkaisuudesta, jota meidän(kin?) perheestä – varsinkin alkuvaiheessa – löytyi. 

Kuva: Niki Strbian
Kuva: Niki Strbian

Olin mustasukkainen miehestäni.

Ensimmäistä häpeilin, mutta onneksi yksi äitikaverini paljasti pienessä hiprakassa omat mustat sukkansa mulle, niin kehtasin itsekin nostaa pulttuja. Olin mustasukkainen miehestäni. Vauva sai maata tuntikaupalla T:n sylissä, kun itse olin milloin pumpun jatkeena ja milloin tukkimassa ruokaa lärviin, että jaksaa taas pumppailla. Kipsu sai pusuja, haleja ja silitystä ja itse jäin ilman. Tuntui tosi epäreilulle, vaikka tietenkin ihailin, kuinka omistautuneesti isi tytärtään hoivasi 💛

Mites ne isin sukat sitten? No, mustathan nekin varmasti olivat, kun äiti sai kantaa lasta masussaan ja pitää omanaan raskausajan. Isi joutui vain katsoa vierestä ja kokeilla vauvan liikkeet mahan läpi, mutta vähäistähän tuo on verrattuna siihen, että äiti voi lähestulkoon heittää kivet babyn kanssa. Kyllä ne sukat vähän vaalenee vauvan tullessa mahasta pihalle, mutta imetys pitää huolen siitä, että äidin ja ex-kehovuokralaisen symbioosi jatkuu. Tilastojen mukaan isä-raukka yleensä palaa vielä töihinkin nopeammin.

Sitten on vuorossa perheen bossin mustasukkaisuus. Sitä voi varmasti olla joko äidistä, isästä tai äidistä ja isästä yhdessä. Yhdellä läheisellä poikavauva alkoi häslätä ja huutaa, jos perheen isä edes koski äitiin. Samoin kuin tyttölapsilla usein tulee vaihe, jossa "ihastuvat" isäänsä ja ovat menossa tämän kanssa naimisiin!

Tätä meillä ei ole (onneksi?), mutta varmasti myös sisaruksien sukat muuttuvat mustiksi, kun yhtäkkiä joutuvatkin jakamaan vanhempien huomion uuden tulokkaan kanssa. Itse kuulemma en ole ehtinyt olla veljestäni kovinkaan mustis, koska minun on pitänyt häntä mukamas niin hoivata. Itseasiassa muistan, että olin aika antimustasukkainen - tuli heti paha mieli jos koin, että saan enemmän huomiota kuin veljeni!

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, äidin mustasukkaisuus vauvasta. Tai en tiedä onko tuo oikea sana kuvaamaan sitä, kuinka itse välillä oon kateellinen, kun vauva ilostuu enemmän nähdessään jonkin muun kuin minut! Tai voi hyvänen aika kuinka kärsisin, jos vauvan eka sana olisikin vaikka "eno” äidin sijaan! Sitten hammasta purren ja hymyillen:"Joo on se jo äidin sanonut...".

Uskaltaako kukaan muu tunnustaa perheessä olleen jotain näistä mustista sukista vauvan saapumisen jälkeen? 

Kommentit (2)

Vierailija

Niin naurettavaa kuin se onkin, niin sisaruksen mustasukkaisuus myöhempää tulokasta kohtaan voi jatkua hyvinkin iäkkääksi. Meillä sisareni kanssa menee hyvin, kun vaan jaksan keskittyä ihailemaan hänen erinomaisuuttaan ja muistan sen, että minun tulee sulautua tapettiin täysin huomaamattomaksi. Heti jos on vaarana että joku erottaa minut tapetin kuviosta, hänellä on jo kova kiire vakuuttaa, ettei tuo ole mitään, tai tuo on ihan huono, eikä tuon tarpeista tarvitse välittää, mutta kun sen sijaan hän sentään on niin hieno ja hyvä ja tärkeä ihminen. Eikä olla vielä kuin kuusissakymmenissä. Varmaankin sama jatkuu hautaan asti :-D :-D :-D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjoitin 10+1 huomiota vauva-arjesta, jotka opin vauvan ensimmäisten kuuden kuukauden aikana – postauksen viime vuoden marraskuussa, kun Kipsu oli reilu 6 kuukautta (ki 4,5kk). Äitiyden myötä moni asia, tapa ja sana muutti merkitystään. Samoin kuin vauvatarvikkeiden kanssa, voisi näitäkin vertailla tähän päivään, kun vauva on melkein vuoden!

6kk sitten: Kakkajutut ei enää naurata samaan malliin. Niiden juttujen hohto katos jo aika aikaisessa vaiheessa, kun sai kynnellä hinkata painepaskoja tapetista... mutta toisaalta, jonkun toisen kakka ei oo koskaan tehnyt mua onnellisemmaksi, kun oman vauvan neljä päivää panttaamat tortut.
Nyt: Ei kakkajutut naurata samaan malliin, mutta on ne edelleen hauskoja. Tai ne on muuttanut twistiään! Enää ei kikata joka kerta kun vauva pieraisee, mutta onhan se huvittavaa huomata laulavansa sanaa kakka eri taajuuksilla ja rytmityksellä vauvan istuessa pöntöllä. Oma lemppari on laulaa sanaa MacGyverin tahtiin:"Ka ka ka ka kaaaaa kaka kaa ka ka kaa ka ka ka kaa kaa kaa". #coolmom

6kk sittenPierut ei myöskään enää naurata samoin. Niistä(kin) jotenkin katoaa se hauskuus, kun kaasua rätisee päin naamaa päivittäin (ja yleensä aina tosi kiusallisissa tilanteissa).
Nyt: Kts. kommentit yllä :) 

6kk sitten:  Kauppareissut, elokuvissa ja suihkussa käynti ja muut yksinkertaiset asiat, jotka ennen olivat peruskauraa, ovat nykyään JUHLAA, jos ne saa tehdä yksin. Plussaa vielä siitä, jos ei tarvitse kiirehtiä.
Nyt: Totta edelleen! Ihan parasta, jos saa viedä roskat :D otan kaiken irti siitä kahdesta minuutista!

6kk sittenKoko päivä sisätiloissa hajottaa pään. Ei siis ihme, että äidit sopii treffejä ja käy ties missä kerhoissa. Jossain on pakko päivän aikana käydä, tai kuuppa sekoaa.
Nyt: Word! Vauvakin nukkuu yönsä paremmin, kun on saanut raitista ilmaa.

Mammakaverit on (ainakin tämän hetkisen) elämän suola <3

6kk sittenMammatreffien kovimmat hitit puheenaiheissa ovat vauvan skeida ja saman kaverin nukkumiset. Voit räjäyttää pakan lausumalla maagisen lauseen:"Apua, mikä yö".
Nyt: Näistä ei kyllä enää jutella. Nyt ihmetellään jokaisen vauvan uusia taitoja ja kuinka nopeasti niitä alkaakin sitten yhtäkkiä sataa! Kakkajutut on aika 2017 vuotta. Maaginen pakan räjäyttämislause voisi tällä hetkellä olla "apua, millä te suojaatte tota päätä seisomisharjoituksien ajan".

6kk sittenVaikka saisit syödä rauhassa, et syö, koska kuitenkin tulee joku syy, miksi et saa ruokailla loppuun asti. Kylmä ruokakin alkaa olla jo... ihan ok.
Nyt: Tämä on helpottanut sormiruokailun myötä. Vauvaa myöskin pystyy nykyään hämäämään leluilla erilailla kuin aiemmin. Aiemmin kun vauvalla oli nälkä, niin silloin sitä ruokaa oli tultava HETI. Nyt voi ensiksi syödä naksun ja leikkiä soppakauhalla.

6kk sittenHiukset kannattaa pitää kiinni, ettei niitä loppujakin raskauden ja imetyksen jälkeen säilyneitä ressukoita revitä irti.
Nyt: Tai leikata ne niin lyhyeksi, että vauva ei yllä. Mä valitsin lopulta tämän vaihtoehdon.

6kk sittenOle valmis uhraamaan rillisi. Nekin revitään päästä.
Nyt: Onneksi mulla on useammat rillit, sillä näitä kiskotaan edelleen.

6kk sittenUni on yliarvostettua. Puolen vuoden jälkeen väsymykseen on vain jossain määrin tottunut. 
Nyt: No, tämä on kyllä totta! Tai tuntuu siltä, että ei vaan tarvitse enää niin paljoa unta kuin ennen. Tämä tietenkin on jokin universumin huijaus, josta saadaan varmaan kiittää evoluutiota :D

Ja vielä yksi: ..En muista enää miksi lastenvaatemerkki nimeltä Molo oli hauska. En vaan muista. :)

Siinäpä niitä! Tuleeko muita asioita mieleen, jotka ovat saaneet uuden merkityksen (tai menettäneet terävimmän kärkensä) vauvan saapumisen myötä?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jippii, lapsimessut ovat täällä!

Enpä olis kyllä pari vuotta sitten uskonut, että tuun olemaan aivan liekeissä lapsimessujen ansiosta 😂 voisi sanoa, että Provinssin System of a downin keikka on vaihtunut Lapsimessujen seuraaviin näytteillepanijoihin/esiintyjiin:

Ensimmäisenä suuntaan Meidän Perheen & Vauvan pisteelle (6b90), jossa meillä on bloggaajien treffit! Paikalla klo 13 paikkeilla siis ainakin Koti-iskä88, Koivulan emäntä, Sormet suuhun -blogin Nina, MormuskaMutsi, Colour Inside the Linesin Susanna, Terkuin Ninni ja jos bloggaajat ei kiinnosta niin pallomeri varmasti kiinnostaa!

Sitten Unikarhu, joka löytyy paikalta 6k75. Nalle, joka on edelleen joka ikinen yö käytössä. Edelleen Kipsulla on pari-kolme isompaa häsäyssettiä öisin, mutta äiti voi sen ajan tapittaa kattoa koska Unikarhu hoitaa nämä :)

Kirpunkoti (6h10) on uusi tuttavuus, jonka keskosäitikaverini (miks pitää aina erikseen sanoa KESKOSÄITIkaveri😂) bongasi! Ihanien julisteiden lisäksi huhut kertoo, että pisteellä on näytekappale Mestaripiirros, keskosen oma vauvakirjasta!

Vanhana telinevoimistelijana on ehdottomasti käytävä tsekkaamassa Suomen voimistelutuoteen standi (6f60), jos vaikka Kipsulla alkais jo tässä iässä sydän sykkiä jumpalle!

Imetyksen tuen pisteellä (6p8) ajattelin käydä heittämässä ainakin yläfemmat, koska heistä oli suuri apu imetyksemme onnistumisessa.

Muumivaippojen (6n48) uskoutuneena fanina pitää käydä kärkkymässä näytekappaleita housuvaipoista, jotka saattavat olla lähitulevaisuuden vaippavalinta.

Manduca on ainut vaihtoehto vauvan kuljetukseen messuilla, koska vaunut ovat liian isot ja retropelialueelle on päästävä hakkaamaan vanhoja klassikoita. Kyllä, telinevoimistelun lisäksi sydän sykki nuorempana myös PC:n, Nintendon, pleikkarin ja Segan ikivihreille ;)

Oho, tässä postauksessa oli enemmän paljastuksia minusta, kun varmaan missään aikaisemmassa :D Pelasin pienenä (ja vähän isompanakin) golden oldie -pelejä, harrastin telinevoimistelua about 10v (ja tuomaroin ja valmensin sen jälkeen vielä) ja pidän hieman raskaammasta musasta! Olipas siinä jännittäviä faktoja!

Nähdään messuilla! Vetäkää hihasta jos oon aivan laput silmillä... niin kuin yleensä. ;)

Kommentit (6)

Satu K.

Toi kuva, jossa repusta pilkistää pää! 😍 Aiheutti spontaaneja naurunpyrskähdyksiä! 😄
Ps. SOADin keikka provinssissa oli KOVA!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2018

Instagram