Kirjoitukset avainsanalla isyys

Kyllä täytyy sanoa, että ei se oo puolisollakaan vaan helppoa ja kivaa raskauden aikana. En todellakaan lähde väittää samaa kuin luin joku aika sitten jonkun blogista, että "raskausaika voi olla raskaampaa puolisolle", mutta ei se helppoakaan oo!

Kuuntele podcast aiheesta alta!

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Joskus rv34 aikaan mun mies muuttui maailman ärsyttävimmäksi. En tiedä mikä siihen (lue: todennäköisesti muhun) meni, mutta jotain tapahtui. Kaikki mitä se teki, v*tutti. Joka sana, mikä sieltä rasittavasta suusta tuli pihalle, sai raivon valtaan. Sanat, äänet, äänenpaino, sanamuodot, liikkeet, eleet, ajatukset, keskustelunaiheet, niiden puute, kotityöt, niiden tekemisen puute, niiden väärin tekeminen, hajut enkä ollu koskaan aiemmin tajunnu sitäkään, kuinka se mässyttää superkovaa syödessään!? Ihan vakio juttu: täytän tiskikonetta miehen pitkin pöytiä jättämistä astioista ja kiroilen mielessäni. Vakkarilauseet mielessäni ovat esimerkiksi: Oonko mä tän torpan joku taloudenhoitaja? Eikö näitä tiskejä tosiaan voi laittaa 20cm alaspäin, jolloin ne olis jo koneessa? Miks nää sukat ei löydä pyykkikoriin, yrittääkö toi kylvää niistä uusia sukkia? ja lista jatkuu. 

Kuin tilauksesta luin Vauva-lehden artikkelin, jossa kerrottiin henkilökohtaisen tilan tarpeen lisääntyvän raskausviikolla 34. Ihme, en ookaan huomannut!

Jossain vaiheessa tuli yhtäkkiä täyskäännös näihin fiiliksiin. Mun mieshän on ihaninta maailmassa. Koskaan hän ei oo ollu komeampi tai hauskempi! No, yhdeksän vuoden kokemuksella tiedän, että tää todella on jonkin sortin hormonaalinen reaktio, haha! Onhan se ihana, mutta ei tää elämä nyt näin vaaleanpunaista oo, miltä vaikutti mun rakkauslasien läpi! Nyt on silti sellainen vaihe, jossa öisinkin laitan käteni hänen päälleen vain siksi, että ukko ei vaan karkaa! 

Miten puolison sitten pitäisi olla, kun joka viikko äiti on eri fiiliksellä?

Miten puolison sitten pitäisi olla, kun joka viikko äiti on eri fiiliksellä? Usein raskaana haluaa huomiota mutta sitten ei haluakaan? Jos sitä huomiota ei anna, niin tulee(ko) äidille olo ettei tota paskaa kiinnosta yhtään (tulee!). Ei puolison varmaan auta muu kuin tunnustella tilannetta säännöllisesti ja jos vaikuttaa siltä, että raskaana oleva ei halua paloitella kuulumisten kysyjää, jatkaa vaikka ihan kosketuksella? 

Aika venäläistä rulettiahan toi taitaa olla. Onneksi mä oon se, joka on raskaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

Vielä kuukausi sitten mietin, että tällä kertaa en tee miehelleni isyyspakkausta. Tein pakkauksen jo esikoisemme kohdalla ja mielestäni se sisälsi jo kaiken, mitä tuore isä voi tarvita (okei, ja aika paljon ylimääräistäkin). Pari viikkoa sitten kuitenkin tajusin, että miehelläni on TAAAAAS synttärit edessä joten päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! 

Vuoden 2017 isyyspakkaus :)
Vuoden 2017 isyyspakkaus :)

Tässä siis meidän vuoden 2019 isyyspakkaus:

Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero
Taustalla taiteellisen inspiraation väsyttämä taapero

Ensimmäisenä halusin jotkin samistelupaidat isälle ja pojalle ja Martinexilta löytyi muumeja, mikä tietty on aina mun ykkösvalinta! Samasta paikasta sain myös kylpyleluja (koska isi haluaa saunakaverin :D), haisulipehmon (kuvaava Shitty is the new blackin kirjoittajan lapselle) sekä Lamazen leijona -pehmolelun ja muumipalapelin

 

Olin viikolla parturissa ja muistin siinä hiustenpesun yhteydessä, että miehenihän rakastaa päähierontaa! Ostin siis kampaamosta lahjakortin leikkaukseen, johon kuuluu päähieronta. Sopivasti osui myös Kaikon alet isyyspakkauksen rakennuksen ajalle, niin tilasin ruosteen värisen paidan 10 eurolla!

Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi!

Hello Ruby -kirjasarjan "Maailman paras koodisatukirja" oli vain pakko saada, koska tietokonehäärääminen on isin sydäntä lähellä. Tuotahan voi lukea toki esikoisenkin kanssa. Viiksitutti oli sellainen, jonka olisin tilannut ilman isyyspakkaustakin. Isi on pensselifani ja samasta syystä marraskuun Movember onkin parisuhteemme haastavin kuukausi :D Viskiä ostan usein lahjoiksi. Tälläkin kertaa menin samalle myyjälle sönkkäämään saman litanian, minkä olen mieheni viskimausta oppinut yhdeksän vuoden aikana. 

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja".

Viimeisenä - mutta isin henkilökohtaisena lempparina - tälläkin kertaa paketista löytyi "lahjakortteja". Jotkut sanovat näitä "vapaudu vankilasta"-korteiksi, mutta nämä meidän omat on aina hieman tarkemmin rajattuja :D Yksi on Slush -tapahtumaan, yksi on bändiharkoille ja yksi on krapulapäiville. Isillä, kun tuppaa nuo darrat vievän voimat koko päiväksi.

Päällimmäisenä paketissa oli taideteoksemme, jonka minä piirsin uskomattoman lahjakkuuteni inspiroimana ja esikoinen väritti.

Ootteko te tehneet puolisollenne tällaisia vanhemmuuspakkauksia? Mitä ne ovat sisältäneet?

Psst! Seuraathan meitä jo instagramissa? Löydät meidät @shittyisthenewblack -nimimerkillä!

Psst! Ootko kuunnellut jo Shitty is the new black -podcastin uusimman jakson? Se löytyy alta :)

 

 

Kommentit (2)

Syyskuinen2019
1/2 | 

Kahdesta ensimmäisestä en tehnyt. Nyt kun odotan kolmatta yhteistä ja olemme eronneet, päätin tehdä jotta hän muistaisi ja tietäisi kuitenkin, että arvostan hänen isyyttään edelleen: mukana on nyt body jossa lukee isin tyttö (kaksi edellistä lastamme on poikia), isin ja tyttöjen lettikirja ja tuttipullo. Mietin mitä mukavaa vielä keksisin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puolisot jäävät usein raskaudessa täysin sivurooliin. Sehän nyt on selväkin asia, koska äiti lapsen kantaa kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Aloin silti miettiä, miten puoliso voisi olla paremmin osa odotusmatkaa ja miten äiti voisi osallistaa häntä paremmin? Alla muutama yksinkertainen idea!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Kysele kuulumisia

Tästä mä naputan vähän väliä mun miehelle. Hänellä on nyt todella kiireistä töidensä kanssa, joten välillä tuntuu, että odotan yksin. Mutta nalkuttaminen on selkeästi toiminut! :D

Hiero jalkoja tai päätä tai mitä paikkaa äiti toivookaan

Mun lemppari on selän hipsuttelu!

Ota vastuuta esikoisesta ja anna äidille aikaa levätä (mitä lähemmäs synnytystä mennään)

Meillä isi linjasi 2v-hulinoinnin takia nukkumajärjestelyn niin, että he menivät taaperon kanssa kellariin nukkumaan ja minä sain makuuhuoneen itselleni. Oon saanut levättyä tosi hyvin ja niin on muukin perhe (mahakaveria myöten!).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Tee ruokaa pakkaseen!

Meidän perheen isi tekee maailman parasta jauhelihakastiketta! En tajunnut tätä pakkaseen ruuan tekemistä ennen kuin huomasin syöneeni esikoisen syntymän jälkeen kaiken äitini tekemän sapuskan jo ensimmäisten kotiviikkojen aikana. Ihan korvaamatonta! Ei sitä vain ehdi tehdä ruokaa, kun yrittää pitää kaikki perheenjäsenet hengissä uudessa elämäntilanteessa.

Kerro olevasi tukena ja oikeasti läsnä

Meillä kävi niin, että minun piti kuulla tuo. Siis vaikka se oli miehelleni täysin itsestäänselvyys. 

Laita kylpy valmiiksi/tee illallinen/osta kaupasta lemppari-irttiksiä ja laita leffa pyörimään

Tätähän voi tehdä muutenkin kuin vain odottajalle, mutta kaikilla näillä pienillä teoilla voi näyttää, että arvostat äitiä, joka pitää huolta mahassa kasvavasta uudesta elämästä.

Anna aikaa keskustelulle, kosketuksille ja hellyydelle

Pian niille jää vielä vähemmän aikaa!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Miten sun puoliso on ollut tukena raskauden aikana? Miten sä - puoliso - olet ollut tukena? 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Juuri tuollaisia pieniä ja toista auttavia tekoja tuli tehtyä vaimolle raskausaikana. Yleisestikin jaksamisen helpottamista ja läsnäoloa. Sen, mikä itselle on tässä noussut ajatuksena esiin on se, että sekä raskauden aikana, että myös lapsen syntymän jälkeen myös isät tarvitsevat sitä tukea ja varmasti myös osaltaan mahdollisuuksia lepoon. Omalla kohdalla odotusaika oli henkisesti aika raskasta, enkä tiedä tuliko sitä oikeastaan missään kohtaa purettua tai tuliko siihen kiinnitettyä huomiota. Olisi ehkä pitänyt. Ja nyt vauvavuoden taifuunissa on huomannut, että kyllä ne omatkin akut välillä ovat aika tyhjinä. Eli yhteispeliä ja huomioimista puolin ja toisin. Pieniä tekoja ja pyytämättä tehtyjä toimenpiteitä toisen jaksamisen eteen. Niin ja kuuntelee niitä toisen osapuolen hyväntahtoisia neuvoja eikä aina sano, että "kyllä minä jaksan"

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Niin totta! ❤️ Meillä isi sai nukkua "täydet yöt" kun imetin, niin fyysistä väsymystä ei tullut mutta henkistä väsymystä nukkuminen ei estäisi! Oon kyllä paljon yrittänyt kysellä tunteista ja varsinkin dramaattisen synnytyksen jälkeisistä fiiliksistä. ❤️ Mutta neuvolassa voisi mun mielestä olla yksi käynti ihan isää varten!

Satu K.
2/4 | 

Meillä mies teki juuri tuollaisia pieniä ihania tekoja: haki herkkuja kaupasta ja hieroi jalkoja. Mä tosin olin niin toimintakykyinen ihan viime metreille saakka, että kotitöiden osalta mentiin ihan tavallisella fifty-fifty jaolla ja mähän nukuin ihan superhyvin raskaana ollessani, että väsymyksestä (lukuunottamatta sitä ekan kolmanneksen kuolemanväsymystä) en kärsinyt juuri ollenkaan. :D

Annika79
3/4 | 

Meillähän on isää varten ihan oma isäneuvola - siis yksi käynti. En muista oliko 7 vuotta sitten, mutta kahdesta nuoremmasta sitä on tarjottu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämä mieheni koti-isyys on opettanut myös mulle paljon kaikennäköistä. Äidin tapa ei todellakaan ole aina paras. Vaikka tämän olenkin aina tiennyt, niin ihan hyvä saada asiasta muistutusta vielä käytännön esimerkkienkin kera 😉

1. Ruokailun stressaus

Isi ei missään vaiheessa stressaillut meidän lapsen syömisestä. Määrästä eikä tavasta. Jännä juttu, että tyttö syö nyt todella hyvin ja lusikalla tai haarukalla. Kumma.

2. On ok haluta juoda kahvi tai syödä ruoka rauhassa

Ja miettikää – meidän lapsi on oppinut tämän! Meillä isi saa juoda aamukahvin rauhassa lapsen leikkiessä olkkarissa! Ruuan syövät yhdessä, mikä on myös ihailtavaa. Itsehän laitoin vaan Kipinälle ruuan ja ite söin silloin kun ehti. Mä en KOSKAAN saanut syödä yhtään mitään rauhassa, siksi pitikin syödä jotain päikkäriaikana.

3. Kaikkien ähinöiden takia ei tarvitse juosta härits… katsomaan lapsen tilannetta

En tiedä johtuuko tästä, mutta puolentoista vuoden klo 7 herätysten sijaan isi ja lapsi herää joka aamu 8-10 välillä. Ei pöllömpää vai mitä?

4. Isi osaa leikkiä

Mä en osaa. Osaan mä jotenkin, mutta en yhtä hyvin kuin isi. Muistan, kun vuosia sitten mieheni mietti ääneen, mitenköhän tyttöjen kanssa leikitään? Hänellä on vain veljiä, joten oikeasti mietti sitä. Nyt naurattaa, että hän oli se, joka kysyi sitä minulta!

5. Rentous

Tätä piirrettä oon kyllä kehunut aiemminkin, mutta rentous kaiken kanssa on jotain, mistä voisin ottaa mallia. Ehkä rennommalla viballa tyttö olisi nukkunut munkin kanssa pidempään ja syönyt paremmin? Eräässä asiassa en tosin halua ottaa liikaa mallia mieheni rentoudesta. Nimittäin aikatauluissa 😉

Missä sä voisit ottaa mallia puolisoltasi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018