Kirjoitukset avainsanalla taapero

Vaihetta vaiheen perään. Mikäs siinä! Jokin aika sitten meillä alkoi vallan ihastuttava kyselyikä. Tämä ilmenee kysymyksillä:"Mikä toi on? Mikä tää on? Mikä toi ääni on? Mitä teet täällä?".

Hetkeäkään ei voi olla itsekseen, koska kuka sitten kertoo lelulaatikon sisällön nimiä? 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Vielä ajattelen vilpittömästi, että tuo on maailman suloisinta. Niin sympaattista, kun pientä kiinnostaa kaikki niin äärettömästi! Kun koko maailma on uutta ja ihmeellistä ja kaikille (tutuillekin asioille) tarvitaan nyt nimi. Tähän kyselyyn liittyy nähtävästi erittäin olennaisesti se, että joku on jatkuvasti läsnä vastaamassa kysymyksiin. Hetkeäkään ei voi olla itsekseen, koska kuka sitten kertoo lelulaatikon sisällön nimiä? 

Tällä hetkellä söpöin näistä on tuo "Mitä teet täällä?". Usein vastaukseni tuohon on: No, minä asun täällä. Tuolla vastauksella tosin ansaitsen itselleni oikeastaan vain uuden kysymyksen, mutta vielä se ei ole "miksi". Sekin on varmasti tulon päällä. Tuo kysymys kuulostaa huomattavasti haastavammalta vastata! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Seuraava vaihe ymmärrykseni mukaan on se, että ei riitä, että kerrot pallon olevan pallo. Vaan sitä pitää kuvailla. Pyöreä punainen pallo. Apua, tuohan vaatii jo ihan eri tavalla ajatustyötäkin ja en tiedä miten väsyneet äitiaivot taipuu siihen! Jännä nähdä kuinka kauan tämä kysely on "tosi söpöä". Villi veikkaus, että jossain vaiheessa alkaa vähän maistua puulta, mutta onneksi seuraava vaihe on jo kulman takana ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Ainun kanssa.

Pääsin vastikään käymään kylässä Ainun toimistolla Helsingin Herttoniemessä. Kyselin aiemmin instagramissani, mistä haluaisitte minun kysyvän ja jokainen laittamanne kysymys pyöri enemmän ja vähemmän vastuullisuuden ympärillä. Se sopi minulle vallan mainiosti, koska juuri tuo aihe minuakin kiinnosti eniten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Yritysten vastuullisuushan on nyt oikein hitti! Se, mitä se eri yrityksille tarkoittaa ja mitä konkreettisia tekoja tehdään, kuitenkin vaihtelee paljon! Ainulla ollaan tekemisissä vauvoille ja lapsille suunnattujen tuotteiden kanssa, joten odotin vastuullisuuden tuotteiden elinkaaressa olevan isossa roolissa. Ja niin se (onneksi!) olikin.

Ainu tekee säännöllisesti kuluttajatutkimuksia, joiden perusteella tuotteita uudistetaan.

Pääsin ihan hommiin asti!
Pääsin ihan hommiin asti!

Astuessani neuvotteluhuoneeseen sain nähdä uunituoreet ihonhoitosarjan tuotteet, joista oli "poistettu" tuoksu kokonaisuudessaan kuluttajilta saadun palautteen perusteella. Ainu tekee säännöllisesti kuluttajatutkimuksia, joiden perusteella tuotteita uudistetaan. Tämä tuoksun poistaminen oli nimenomaan perheiden toive. Toiveisiin voidaan reagoida, koska tuotekehitys ja laboratorio sijaitsevat Helsingissä ja tehdas Heinävedellä! Nämä uudistetut ihonhoitotuotteet (pesuneste, suojavoide ja pesuvaahto & shampoo) ovat myös biohajoavia ja vegaanisia. 

Tässä mä nimenomaan _lisään_ tuoksua suihkugeeliin :)
Tässä mä nimenomaan _lisään_ tuoksua suihkugeeliin :)

Hahaa, onnellinen laborantti! :D
Hahaa, onnellinen laborantti! :D

Mitä tulee konkreettisuuteen vastuullisuuden osalta, Bernerillä on tavoitteena saada kaikki pakkauksensa täysin kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi tulevina kahtena vuotena (2020-2022) Berner on yksi viidestä suomalaisesta perheyrityksestä, jotka tukevat Unicefin hanketta vähentää äiti- ja lapsikuolleisuutta Ruandassa

Ainu-pupu kaverina. Kuva: Jonna N. Photography
Ainu-pupu kaverina. Kuva: Jonna N. Photography

Käynnin jälkeen tuli sellainen olo, että Ainun tuotteita on turvallinen käyttää elämäni tärkeimpien ihmisten iholla. Koen myös arvokkaana, että minun ääntäni kuluttajana - mutta vielä tärkeämpänä eli äitinä - kuunnellaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mun oma äiti muistaa usein kertoa, kuinka näki viimeisen (barbieilla) leikkiyritykseni. Olin hakenut ison barbietaloni olkkariin, kasannut ja sisustanut sen ja ottanut nuket esiin. Olin tuolloin suht vanha, ehkä jo seiskalla? Tuota kertaa ennen oli ollut piiiiitkä tauko leikeissä, mutta halusin nähtävästi kokeilla vielä viimeisen kerran. Aikani yritin, jonka jälkeen totesin äidille:"Mä en osaa enää leikkiä". Muistan tuon kerran itsekin. Leikki ei vaan lähtenyt. Se tuntui teennäiselle, vaikka puitteet oli enemmän kuin kunnossa!

Kuuntele alta tuorein SITNB-podcast siitä, kuinka äidin "pitäisi" olla valmis uuteen rooliin jo ennen lasta:

En usko osaamattomuuteni leikkiä johtuvan siitä, etten "uskaltaisi heittäytyä". Viikottain heittäydyn laulamaan ja tanssimaan lastenlauluja tyttäreni kanssa.

Oma lapsi ei muuttanut asiaa. En osaa vieläkään leikkiä leluilla. En usko sen johtuvan siitä, etten "uskaltaisi heittäytyä". Viikottain heittäydyn laulamaan ja tanssimaan lastenlauluja tyttäreni kanssa eikä edes se haittaa, että illalla naapurit näkevät meille suoraan sisälle. Sellainen perinteinen hahmoilla leikkiminen on vain tosi hankalaa, vaikka sitä silloin tällöin yritänkin. En usko myöskään, että se johtuisi mielikuvituksen puutteesta tai siitä ettei se olisi koskaan "kehittynyt", koska pienempänä leikin paljon itsekseni.

Tämä "kaukoputki" piti rakentaa, kun taapero näki muumipapalla kaukoputken ja halusi tietty samanlaisen :D
Tämä "kaukoputki" piti rakentaa, kun taapero näki muumipapalla kaukoputken ja halusi tietty samanlaisen :D
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Siispä teemme paljon kaikkea muuta. Meidän juttumme on esimerkiksi askartelu, jota teemme viikottain – joskus useammankin kerran. Ei ne mitään Picasson töitä tai Einsteinin ideoimia ole, mutta taidankin olla juuri sopivalla taapero-tasolla niiden kanssa! Laitamme ruokaa ja leivomme yhdessä ja näiden lisäksi teemme kotitöitä, kuten pesemme, ripustamme ja lajittelemme pyykkejä. Me myös piirrämme eri välineillä, muovailemme vahoilla ja asettelemme hamahelmiä. Olen mielestäni myös melko hyvä keksimään eri hahmoleikeille alun, josta taapero osaa sitten itsekseen jatkaa. Ja jos ei osaa, onneksi isi rientää apuun! Hän kyllä osaa pikku-ukko- ja autoleikitkin!

Osaatko sä leikkiä leluilla?

psst! Meidän helppoja askarteluja löytyy instagramista hashtagilla #amatööritaskartelee

Kommentit (2)

Satu K.
1/2 | 

Tavallaan joo, mutta tavallaan en. :D Meillä myös isi on tässä kyllä parempi, se keksii pikkuautoleikkeihinkin vaikka mitä uusia juttuja (joita minä sitten kopioin :D). Kirjojen lukemiseen taapero sit taas kelpuuttaa lähes pelkästään mut. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hajoilinkin jo instagramini puolella, kuinka joulu tuottaa nykyään harmaita hiuksia. Ei ruokien, ei siivousten vaan lahjojen takia. Ahdistaa tavaramäärä jo nyt eikä meille rehellisesti sanottuna mahdu enää yhtään enempää leluja. Lapsihan tulee yllättävän vähällä toimeen. Sen tajusin viimeistään silloin, kun tein taaperolleni kenkälaatikosta nukkekodin ja hän leikkii sillä edelleen päivittäin!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Jouluaika on silti mielestäni todella tunnelmallista aikaa ja siihen kuuluu olennaisesti odotus eli lähtölaskenta jouluaattoon! Suklaakalenteria meillä ei tarvita, koska lapsi ei vielä ymmärrä karkin päälle (toisin kun äitinsä). Näin eräässä fb-ryhmässä maininnan joulukalenterista, joissa jokaisessa luukussa on jotain tekemistä.

Siispä aloin suunnitella omaa "elämyskalenteria" ja jaan sen nyt teillekin!

1. päivä Elokuvailta! Muumipeikko ja pyrstötähti
2. päivä Kuusen koristelua
3. päivä Kodin koristelua
4. päivä Eväsretki viereiseen ruusupuistoon
5. päivä Hoplop
6. päivä Piparien leivontaa mumman kanssa
7. päivä Suunnistus uusvanhan joulusatukirjan luokse kartan avulla
8. päivä Joulusatukirjan lukemista paapan kanssa
9. päivä Tropiclandiaan
10. päivä Majanrakennusta
11. päivä Perhemuskari
12. päivä Muskarilaisten yhteinen joulujuhla
13. päivä Joulukorttien askartelua
14. päivä Joulupuuro Bragella
15. päivä Lasten kauneimmat joululaulut
16. päivä Taaperoiden pikkujoulut
17. päivä Joulusatuhierontaa
18. päivä Hoplop
19. päivä Pulkkailua
20. Päivä Elokuvailta! Muumit Rivieralla ja herkkuja 
21. päivä Joulu kummien kanssa
22. Päivä Kuusenkoristelu mummolassa
23. Päivä Joululauluja Kummisedän & -tädin kanssa
24. Päivä mummolaan joulua viettämään!

Sanomattakin selvää, että tätä joudutaan säätämään vauhdissa. En mitenkään voi olla tässä vaiheessa varma, onko joulukuun 19. päivä lunta maassa, jotta pääsisi pulkkailemaan. Meillä onkin joulusukkakalenteri, jonne laitan edellisenä iltana seuraavan päivän elämyksen kirjoitettuna tai vinkkien kera. Esimerkiksi piparimuotti ja mumman kuva ennen itsenäisyyspäivää!

Millainen kalenteri teillä on vai onko mitään?

Kommentit (2)

Tanya
1/2 | 

Ihana idea. Kyllä joulun odotus noin mukavilla puuhasteluilla sujuu varmasti nopeasti. 5-vuotias halusi laivalta ostaa karkki-joulukalenterin ja sen hänelle soin. Mutta lisäksi voisin tehdä tuollaisen koko perheen kalenterin niinkuin teillä 😊 Metsä/eväsretket ja piparinleivontaa ainakin, kodin koristelua ja sen sellaista..

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kyllä 5-vuotias varmasti meilläkin saisi jo karkkikalenterin jos osaa pyytää! :-) Tää 2,5v on vielä aivan liekeissä välipalapatukoista! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram