Kirjoitukset avainsanalla Matkustus

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Britaxin kanssa. 

Jo raskaana ollessani näin lähes tulkoon painajaisia kolmesta hankinnasta: vauvan vaunuista ja turvakaukalosta ja -istuimesta. Malleja, värejä, muotoja, merkkejä ja ominaisuuksia on niin pitkä lista kuin vain jaksaa kirjoittaa. Juuri tästä syystä siirrettiin valintaprosessia jatkuvasti eteenpäin. Vaunut hankittiin pari viikkoa ennen lapsemme (ennenaikaista) syntymää ja turvakaukalo oli kaupassa vielä Kipinän nähdessä päivänvalon!

Maitopumppu, turvakaukalo ja on se vauvakin jossain <3
Maitopumppu, turvakaukalo ja on se vauvakin jossain

Vaunujen kanssa lähdin lähestymään asiaa päättämällä, mitä oikein haluan niiltä? Missä käytän niitä? Asumme keskustassa, joten mitään ihan mahdottomia metsäreittejä ei ajatuksissa ollut rullailla. Tärkeämpää oli helppo ja ketterä liikkuvuus eli kääntyvät etupyörät. Kuitenkin Suomessa asutaan, niin ihan minimaaliset renkaat eivät saaneet olla – pitäähän niillä päästä loskassakin eteenpäin! Päädyttiin ostamaan Britaxin Smile -vaunut ja oon ollut todella tyytyväinen. Tämän valinnan jälkeen oli helppo valita runkoon sopiva (Britaxin) turvakaukalo.

Britaxin (vanhan Brion) Smile -kärryt Englannin kotikadullamme <3
Britaxin (vanhan Brion) Smile -kärryt Englannin kotikadullamme

...ja Britaxin turvakaukalo näppärästi runkoon napsautettuna!
...ja Britaxin turvakaukalo näppärästi runkoon napsautettuna!

Melkein 1,5 vuotta pärjäsimme tuolla kaukalolla, kunnes vauva kasvoi ulos siitä. Silti se tuntui tapahtuvan liian nopeasti, vaikka olisihan tuossa puolessatoistavuodessa ollut aikaa googletella. Aloin jo vaipua epätoivoon kaikkien arvostelujen ja suositusten kanssa, kunnes löysin facebookista turvaistuimet / bilbarnstolar -ryhmän! Ryhmästä löytyi paljon faktatietoa, tutkimuksia ja suosituksia peruspulliaisen kielellä eli minäkin ymmärsin. Ei tarvinnut kauaa selata keskusteluja huomatakseen turvaistuinten Top 3:n. Omien havaintojeni mukaan ne olivat Axkid Minkid, Maxi-Cosi Pearl XP ja Britax Max Way (Plus).

Loppujen lopuksi kynnyskysymykseksi tuli automme (Toyota Auris) tila. Mikä näistä mahtuu pienimpään tilaan? Tämä kysymys sai meidät valitsemaan meille sopivimmaksi Britax Max Wayn.

Mummolan oma Britax-turvakaukalo
Mummolan oma Britax-turvakaukalo

Liikenneturva suosittelee matkustamaan selkä menosuuntaan ainakin kolmevuotiaaksi asti, joten se oli yksi ehdoton kriteeri istuimelle. Ruotsissa sama suositus on 4-5-vuotiaaksi asti ja meilläkin tyttö todennäköisesti mahtuu helposti ainakin siihen ikään matkaamaan selkä edellä. Toinen kriteeri oli myös turvallisuuteen liittyvä, eli halusin tuolin olevan Plus-testihyväksytty. Kaikki yllämainitut istuimet asennetaan selkä menosuuntaan ja ovat Plus-testihyväksyttyjä (Maxi-Cosi FamilyFix XP - ja FamilyFix One -jalustojen kanssa käytettynä) eli se ei vielä ratkaissut sopivinta yksilöä meidän perheellemme. Loppujen lopuksi kynnyskysymykseksi tuli automme (Toyota Auris) tila. Mikä näistä mahtuu pienimpään tilaan? Tämä kysymys sai meidät valitsemaan meille sopivimmaksi Britax Max Wayn. Koska hinta kaikissa vaihtoehdoissa useampi satanen, halusin istuimen menevän Kipsulle pitkään. Max Wayssa painohaarukka on 9-25kg ja 125 cm eli todennäköisesti Kipa mahtuu kyseiseen tuoliin vielä yläkoulussakin (nimimerkillä 135cm 6. luokalla!).

Tyylikäs kuosi vai mitä?
Tyylikäs kuosi vai mitä?

Lähetin viestiä suoraan Britaxille ja asiantuntijan kanssa keskustelun jälkeen olin entistä vakuuttuneempi valinnasta. Valitsimme vielä hieman parannellun version eli Max Way Plussan, jossa on lisänä parempi pääntuki, sivutörmäyssuoja ja olkapehmusteet. Nämä ominaisuudet sopivat paremmin kuin hyvin meidän pienikokoiselle tytöllemme myös turvallisuuden kannalta ja useamman kallistusvaihtoehdon ansiosta automatkoista on tullut ihanan rauhallisia. Lisäplussana monta värivaihtoehtoa, joista valitsin supercoolin farkkukankaisen! Ainut haittapuoli, jonka ymmärsin MW:ssä olevan verrattuna MiniKidiin oli aiemmin mainitun vaikeampi asennus. En kuitenkaan kokenut sitä itse hankalaksi (okei, mies ei kokenut) ohjeiden avulla eikä meidän ole tarkoitus siirrellä tai irrottaa tuolia kuin aniharvoin. Näin ollen tuolla ei ollut meille mitään merkitystä.

"Noniin, mites tää nyt siis asennettiinkaan"
"Noniin, mites tää nyt siis asennettiinkaan"

Loppukevennyksenä meikämandoliini kivikautisessa kaukalossani ja oikealla Kipaliinos <3
Loppukevennyksenä meikämandoliini kivikautisessa kaukalossani ja oikealla Kipaliinos

Oletteko päätyneet samaan istuinvalintaan kuin me? Mitkä ominaisuudet koit tärkeimmäksi  valintatilanteessa?

Lisää kuvia ja arvosteluja Britaxin Max Wayn pidemmän käytön jälkeen löydät instagramistamme

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (9)

jjennim
1/9 | 

Meiltä löytyy Britaxin joku istuin, mallia en muista. Se on telakallinen ja naama menosuuntaan päin. Meille ensimmäinen kriteeri oli siirrettävyys, joudumme melkein päivittäin siirtämään autosta toiseen istuinta enkä löytänyt selkä menosuuntaan päin menevää istuinta joka olisi helppo ja nopea siirtää. Toinen oli mukavuus, matkaamme suht usein mökille johon aikaa autossa kuluu 5h/ ruuhkissa vielä enemmän. Meidän poikamme ei viihtyisi selkä menosuuntaan päin niin pitkää matkaa.  Tiedän että selkä menosuuntaanpäin olisi kaikista turvallisin ratkaisu ja tuntuu että tästä joka somessa painetaan tekstiä ulospäin mutta totesin että olen 100 kertaa turvallisempi kuski kun olemme kaikki sulassa sovussa autossa :D Tämä aihe on myös mielestäni jotenkin ehkä arka, tai olen kuullut että monet äidit kokevat syyllisyyttä ja pahaa mieltä kun heillä ei ole varaa ostaa uusia autoja/istuimia että tämä asia olisi kaikista turvallisin lapselle. Mutta kaikista parasta näissä selkämenosuuntaanpäin istuimissa on, että loistavaa että nämä on kehittyneet niin pitkälle että turvallisuus pystytään maksimoimaan! :) Sekä hyvä juttu näissä on että tietoa jaetaan eteenpäin! :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Joo aika kalliita kyllä ovat istuimet nykyään, musta tuntuu että ovat kalliita vaikka selkä olis mihinkä suuntaan :D toki sitten, kun jakaa summan käyttöiälle niin ei hinta sitten ole paha! Mutta ymmärrän kyllä, mistä tuo syyllisyyden tunne voi kummuta.. ja äiti-ihminenhän keksii sitä aihetta vaikka sitten vaatteiden väreistä, jos ei muuta löydy :D 

Käyttäjä10845
Liittynyt25.3.2018

Meillä on Klippanin Triofix (tms), joka menee telakalla selkä menosuuntaan 18kg asti. Helppo siirtää, kun isofix kaukalo , ja saa näppärästi myös vöillä , kun ei ole niitä alavöitä asennettavana. Arvioiden mukaan lapsi on 5,5v kun tuo 18kg täyttyy 😂 sitten voidaan alkaa vertailemaan noita "vaikeammin" siirrettäviä, kun menee 25kg saakka.
Selkä menosuuntaan istuimien turvallisuus on ollut tiedossa jo 60-luvulla & niitä on jo silloin ollut. Jostain syystä tieto levisi hyvin Ruotsissa, mutta Suomessa ei niinkään (vaikka myynnissä Suomessa myös silloin). Tiedä mistä johtuu sitten 🙄
Mutta syyllistää ketään ei saisi, jokainen tekee varmasti päätökset niinkuin katsoo perheensä kannalta parhaaksi ❤️

Vierailija
2/9 | 

Hyvän istuimen valitsitte! Asennus ei lainkaan vaikea tai edes hidas, kunhan vain ottaa ja opettelee! :) Hinta-turvallisuussuhde aivan loistava.
Ja eikös nuo teidän kärryt ja kaukalot ole nimenomaan brioa, ei britaxia🙈 Meillä oli kans aikoinaan samat ja tosi tyytyväisiä oltiin👌🏻

Vierailija
3/9 | 

Kyllä olette kuvassa niin samannäköisiä 😊
Meille turvaistuimeksi valikoitui Besafe izi modular. Ollaan tykätty ja oltu tyytyväisiä istuimeen.

Satu K.
4/9 | 

Meille valikoitui Britaxin Dualfix, koska se on saanut hyvät arviot turvaistuintesteissä ja koska siinä on 360 astetta pyörivä telakka. Joten istuimen saa käännettyä ovelle ja lapsen laittaminen autoon on itselle paljon helpompaa. :D Meille tärkeintä istuimen valinnassa oli tosin juurikin se, että sillä voi matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman kauan. Perääni on ajettu kaksi kertaa viimeisen 5 vuoden aikana :( , joten haluan yrittää minimoida pikkuisemme loukkaantumisen riskit, jos kolari sattuisi taas kohdalle.
Ja voi vitsit noi viimeset kuvat, voitteko olla enää söpömpiä! :D <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ne, jotka seuraa meitä instagramissa, tietääkin reissustamme Unkariin. No, Budapestin reissusta kotiuduttu noin viikko sitten kaikki ehjänä palana ja ajattelin nyt listata juttuja, mitä en oo kyllä ennen lasta koskaan tehnyt matkalla. Oon edelleen hyvin hämmentynyt näistä! Mukavana lisänä kuvia Budapestista.

Ennen lasta en oo reissussa koskaan..

... syönyt mäkkärisafkoja vessassa.
Kyllä. Luit oikein. Oli järkyttävä nälkä, kun mieheni palasi ruuanhakureissulta, mutta lapsellani oli se kuuluisa kriittinen tunti yöunia menossa. Ei uskallettu ottaa riskiä vaan vietiin ruuat ja pöytä (😂) vessaan ja syötiin siellä!


... harkinnut vakavasti tekeväni kutupesää mieheni ja netflixin kanssa hotellin aulan sohvalle, koska taaperoni nukkuu hotellihuoneessa.
Ongelma on hyvin sama kuin yllä. Hotelleissa tuppaa olemaan se yksi huone + vessa. Niin, siitähän se ajatus sitten lähti..

... päätynyt petaamaan lapselleni sänkyä vessaan.
Loppupeleissä siirrettiin retkisänky vessaan! Siellä oli sopivan viileä, huoneen sai täysin pimeäksi ja meidän ei tarvinnut muuttaa huopatossutehtaalle klo 19.30. Vauvakin selkeästi piti, koska nukkui kuin tukki 19:30-8:00! 

... ollut yöpuulla ulkomaanreissulla jo klo 19.30.
En oo kyllä koskaan pikakävellyt hotellille, koska kello on jo 19 ja puolen tunnin päästä yksi reissukaveri pitää olla unten mailla!

... pakannut viiden päivän reissulle kuutta (!!) matkalaukkua mukaan (sis. vaunut)
Vähäkö pitää pakata kamaa enemmän kun on lapsi messissä? Jestamandeera, noistaki kuudesta laukusta varmaan 5,5 oli Kipsun ja me jaettiin miehen kanssa pieni toalettipussukka.

... hinkannut hienossa ravintolassa bolognesen tahroja tapetista.
Tähän ei lisättävää.

Sanokaa nyt, hyvät ihmiset, että me ei olla ainoat, jotka on syöneet vessassa ruokansa ettei vauva herää :D

Kommentit (4)

Laura/ iloa, eloa!
1/4 | 

Hahaa :'''D Just hyvä tuo matkasänkykikkailu! Kesällä kun oltiin pari viikkoa reissussa, niin nuo tavalliset hotellihuoneet oli kyllä pahimpia. Hengasin välillä vessassa illalla, tai sitten jossain nurkassa lattialla pimeessä hotellihuoneessa :D onneks oli välillä huoneistohotellejakin, luksusta! :D Reissaaminen on saanu kyllä ihan uusia ulottuvuuksia lasten myötä.

Mutsi
2/4 | 

Me ratkaistiin tämä nukkumisongelma ottamalla AirBnBstä kämppä reissuillemme. Kaksion saa hotellihuoneen hinnalla ja vauvan nukkuessa voi viettää iltaa olohuoneessa. Ja keittiö helpottaa reissua huomattavasti! 😊 Hotellihuoneet jätämme suosiolla parisuhdereissuihin, ne syyt miksi olen rakastanut hotelliöitä ei vain toteudu lapsen kanssa 😅

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän perheellä kolkuttelee loma oven takana ja niinkuin tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet hehkutuksestani instagramin puolella, suuntaamme Seinäjoelle Provinssiin rokkaamaan koko poppoo! Tämän setin jälkeen käydään vain sunnuntaina kääntymässä kotona ja jatketaan matkaa mökkeilemään ystäväperheen kanssa. Tuolle matkalle ajattelin haastaa toisen perheen maman pelaamaan kanssani Shitty is the new blackin -reissubingoa, joka löytyy alta ;)

Jos kuva ei näy tai siitä ei saa selvää, löytyy kohdat myös alta:

 1. Kuski EI KAIPAA neuvoja
 2. Joku kysyy, koska ollaan perillä
 3. Joku itkee
 4. Joku nauraa
 5. Joku laulaa
 6. Joku sanoo, että on nälkä
 7. Joku sanoo, että on jano
 8. Joku sanoo, että on TYLSÄÄÄÄ
 9. Radiosta tulee "huonoa musaa"
 10. Juomaa läikkyy takapenkille
 11. Jonkun selkänojaa potkitaan
 12. Joku puklaa
 13. Joku kysyy uudelleen, koska ollaan perillä
 14. Autossa alkaa haista kakka
 15. Autossa alkaa haista pissa
 16. Jollain on kuuma
 17. Jollain on kylmä
 18. Ajetaan oikeasta risteyksestä ohi
 19. Joku nukkuu, vaikka ei pitäisi
 20. Joku ei nukahda, vaikka pitäisi
 21. Joku KIUSAAAAAAAA
 22. Joku huutaa ÄITIIIII
 23. Joku huutaa ISIIIIIIIII
 24. Jotkut tappelevat
 25. Jotain unohtui

Ihanaa kesää muillekin loman aloittelijoille (ja tietty niillekin, joilla ei loma vielä ala/oli jo/ei sitä ole lainkaan) ja jos kiinnostaa seurata meidän lomaa muuallakin kuin blogissa, Shittyn instagram päivystää! 

Kommentit (12)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016
1/12 | 

Ei vitsi ku alkoi hymyilyttään. Kuulostaa moni niin tutulta. Tähän voisi vielä lisätä meidän perheen bravuurit: kuskin menee hermot kitinään ja se uhkaa jättää lapset seuraavalle bussipysäkille, tulee kiire lähdössä ja sinkoillaan paniikissa ympäri kämppää, joku kieltää ettei saa laulaa vaikka toinen osaa tosi hienosti kaikki sanat ja äidille tulee nälkäkiukku.

Hanna-Mari/life with Hanna-Mari
3/12 | 

Hauska bingo! Meidän lapsi on niin pieni vielä, että tänä kesänä en pääse tätä pelaamaan, mutta omasta lapsuudesta muistan, että olisi äidilläni aika nopeasti apukuskin penkillä tämä bingo ollut täynnä, ihan täynnä :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hahha, mäkin muistelin just omia lapsuusmatkojaki ja toi lause "koska ollaan perillä" jatkui aina "JOS KERRANKI VIELÄ KYSYT NII EI MENNÄ MIHINKÄÄN!!!" :D

Vierailija
6/12 | 

Ja se jokaisen vanhemman lemppari keskellä ei mitään "mulla on KAUHEE vessahätä"

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

toi oli myös mun miehen lemppari kun olin raskaana ja ajeltiin puerto ricon vuoristossa :D parit puskapissat sain kokea sillä matkalla! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Radisson Blu Seaside hotellin kanssa.

Kuten tiedätte, meidän pikku perhe otti viime viikolla suunnakseen Helsingin, jotta talouden leidit pääsivät lapsimessuille. Täytyy olla rehellinen ja sanoa, että se oli aika kova tulikaste äitiyteen näin ensikertalaisen silmin, mutta kivaa oli! Lähdimme kohti Helsinkiä jo torstaina ja yövyimme vasta remontoidussa, hyvien kulkuyhteyksien varrella olevassa, Hietalahden Radisson Blu Seasidessa. Heti ensimmäisenä alkoi jännittää, että miten onnistuu sormiruokailu hotellissa tai reissussa ylipäätään?

Alla 5 vinkkiä (ja linkit resepteihin) vauvan sormiruokailun onnistumiseen hotellissa (ja tässä tapauksessa nimenomaan Seasidessa).

1. Valmistele sopivat ruuat jo edellisenä iltana

Itse sain apua reseptien valitsemiseen Sormet suuhun blogin Ninalta.

Linkit resepteihin postauksen lopussa
Linkit resepteihin postauksen lopussa

Huoneessa odotti hedelmälautanen, joka oli täydellinen iltapala sormiruokailijallemme<3
Huoneessa odotti hedelmälautanen, joka oli täydellinen iltapala sormiruokailijallemme

2. Varmista, että huoneestanne löytyy minibaari

Lähtöaamuna pakkasin sormiruuat kylmälaukkuun ja Seasiden Double King -huoneesta löytyi minibaari, jonne tyhjäsin laukun sisällön. Ensi kerralla tosin pakkaan muoviastioiden sijasta eväät pusseihin, koska minibaarithan ovat nimensä mukaisesti pieniä!

Kerrankin hotellihuone, jossa tarpeeksi iso eteinen!
Kerrankin hotellihuone, jossa tarpeeksi iso eteinen!

Just ja just mahduin tähän 2m leveään sänkyyn ;)
Just ja just mahduin tähän 2m leveään sänkyyn ;)

3. (Hotellin) Ravintolan tarjoilijalta voi pyytää höyrytettyjä vihanneksia myös perheen pienimmälle

Niin, kaikkeahan ei ole pakko itse tehdä, vaan saa niitä vihanneksia muualtakin kun kodin viereisestä marketista! 

Bistro Gimis
Bistro Gimis

4. Hotelliaamupalalta löytyy yleensä vaikka mitä myös sormiruokailijalle!

Olin varautunut siihen, että aamupalalta ei löytyisikään Kipsulle mitään, mutta väärässä olin! Ainakin Seasiden aamupalalta löytyi kaikenlaista myös (huonosti aamulla ruokaa syövälle) vauvalle.

Hedelmät uppoaa aina!
Hedelmät uppoaa aina!

Top3 Kipsun lemppareissa: appelsiini, kananmuna & riisikakut. Nämä upposivat parhaiten :D
Top3 Kipsun lemppareissa: appelsiini, kananmuna & riisikakut. Nämä upposivat parhaiten :D

5. Esimerkkiruuat resepteineen (hotelli)matkalle

Apinaeväs - vanha tuttu, uppoaa aina!

Muffinssit - nämä olivat yllättävän ruokaisia! Mustikan maku tuntuu toimivan Kipsulle aina.

Valkopapudippi - tämä oli oma lemppari, menis aivan hyvin ihan aikuisten dipistä!

Hummus eli valkopapudippi, mutta papujen tilalla kikherneitä + persiljaa - tämä oli Kipsun lemppari. Lempiruoka eli parsakaali meinas jäädä syömättä, kun hän vain kastoi vihanneksen hummukseen ja imeskeli soosit kaalin päältä :D

Mitä itse hotelliin tulee, niin parasta oli huoneen iso eteinen jossa en repinyt vaunuilla tapetteja seinistä. Seuraavana isot ihanat sängyt, jossa nukuin kuin tukki ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, asiakaspalvelu. Kipsu ei meinannut saada unen päästä kiinni (=koska nukkui melkein koko 4h ajomatkan), niin puolen yön aikaan respasta tuotiin meille hymyssä suin retkisänky. Kolmen kuukauden Englannissa asumisen jälkeen kieltämättä välillä tuntuu, että asiakaspalvelu Suomessa on todella tylyä, mutta Radisson Blu Seasiden palvelu ei poikennut Englannin ystävällisyydestä lainkaan. T muuten lisäisi tähän listaan vielä hotellin aamupalan, joka oli hieman erilainen kuin yleensä hotelleissa.

Summa summarum: aion jatkossakin uskaltaa poistua kotoa sormiruokailevasta vauvasta huolimatta ;)

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kiinnostava kirjoitus tärkeästä aiheesta.

"En revi vaunulla tapetteja huoneen seinästä" oli toivottavasti vitsi. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018