Kirjoitukset avainsanalla Raskaus

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Vauva-lehden kanssa.

Muistan, kun esikoista odottaessa selailin netissä keskusteluja, joissa puhuttiin samasta lasketusta ajasta kuin minulla. Kuinka niin moni oli unohtanut about kaiken aiemmasta raskauksistaan?

Ei muistettu mitään kolotuksia, ei ruoka-ainesuosituksia, eikä varsinkaan tunnemyrskyjä. Opin nyt oman toisen raskauteni myötä ymmärtämään heitä kantapään kautta.

Haluatteko kuulla, mitä en muistanut edellisestä raskaudesta? No, esimerkiksi harjoitussupistuksia. Viime perjantaina minulla meni 45 minuuttia alle 2 kilometrin matkaan. Alavatsa kovettui täysin ja tuntui hankalalta kävellä. En muistanut tällaisia aluksi lainkaan esikoisen ajalta, varsinkaan näin aikaisessa vaiheessa!

Enkä muistanut tätä vilpitöntä onnea, kun tuntee pienen ensimmäiset liikkeet. Yllätyksenä on tullut myös se, kuinka vaikea välillä on hillitä itkuaan. Viimeksikin itkin vaippamainokselle, mutta viime viikonloppuna meinasin alkaa itkeä, kun lapseni räjäytti ilmapallonsa. Ei lapsen takia vaan ilmapallon...

Tällä kertaa en – hyvänen aika – muista edes raskausviikkojani! Kipsun viettäessä aikaa mahassa muistin tarkat päivätkin. Voitte kuvitella, kuinka mahdotonta kärryillä pysyminen on miehelleni, joka edellisenkin raskauden aikana sanoi vielä viimeisen kolmanneksen aikana kavereilleen, että "raskaus on vielä vasta ihan alussa".

Ratkaisin asian niin, että tilasin itselleni Vauva.fi:n viikkokirjeen, ja välitän sen aina eteenpäin myös miehelleni.

Tällä hetkellä Vipinä painaa noin 200 grammaa ja on 20 senttiä pitkä, joka vastaa kirjeen mukaan omenaa!

Onhan mulla tälläkin kertaa jotain appejakin. Harmi vaan, että ne jää avaamattomaksi useammankin viikon osalta.

Viikkokirje tulee nimensä mukaisesti kerran viikossa, joten kiinnostus riittää sen lukemiseen. Puhumattakaan siitä, että aiheet ovat olleet oikeasti kiinnostavia. Viime viikon aiheista luin vuoden 2019 äitiyspakkauksesta, 4D-ultrakuvauksesta ja kuin tilauksesta lapsimessujen alla oli vertailtu vauvasänkyjä. Meidän retkisänky painaa kuin synti ja lapsimessuille olisi tarkoitus lähteä junalla eli nykyinen sänky on turhan painava.

Näiden lisäksi viikkokirje pysyy kärryillä meidän raskauden vaiheista. Se kertoo aina, mikä viikko on meneillään ja mitä silloin mahassa ja kehossani tapahtuu. Tällä hetkellä Vipinä painaa noin 200 grammaa ja on 20 senttiä pitkä, joka vastaa kirjeen mukaan omenaa! Toivottavasti seuraavassa viikkokirjeessä annetaan vinkkejä, miten käsitellä tilannetta, jossa alat itkeä sääliessäsi ulos unohtunutta hiekkaämpäriä...

Mitä kaikkea sä unohdit aiemmista raskauksista? Ja hei – nähdäänkö me lapsimessuilla?

psst! Kun vaihdat Vauva.fi-tietoihisi synnytyksen jälkeen lapsen syntymäajan, saat kirjeeseen juttuja vauvasi kehityksestä sekä vertaistukea ja tietoa vauva-arjesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Iitalinta
1/1 | 

Unohtui kyllä ihan kaikki! 😅 Harjoitussupistukset yllätti ihan täysin ja tosi aikaisessa vaiheessa myös, samoin liitoskivut! Ai että oli meinaan kipeät toisessa raskaudessa..😫 Ja sit synnytyksen jälkeen jälkisupistukset oli jotain aivan hirveetä! Itkua tuli väännettyä se pari päivää ku pahimmat kivut oli päällä..😣 Ja raskausviikoista ei toisessa ollut mitään hajua. Oli alkuraskaus, puoliväli ja loppuraskaus..😅 Eka raskaus loppui mulla "kesken" kun synnytys jouduttiin käynnistämään rv 33+3 mun raskausmyrkytyksen vuoksi joten tokassa raskaudessa tuli koettua myös paljon semmoista mitä ekassa ei, eli kaikki loppuvaiheen vaivat..😄 Vaikka niin lupasin itselleni että jos toinen raskaus täysiaikaiseksi menee niin yhtään en valita mutta kyllä tuli valitettua ku oli niin tukala olla yms..🙈

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikein naurattaa, kuinka tää elämä on lapsen myötä nykyään niin erilaista joissain asioissa. Esikoisen kohdalla viis veisasin äitiyspakkauksen kuoseista tai sisällöstä, mutta nyt oon jo kaksi kuukautta odottanut vuoden 2019 pakkauksen julkaisua! Tällä kertaa minulla on hyvät mahdollisuudet saada ”valita” sekä 2019 vuoden että 2018 pakkauksen välillä. Tai sitten voin ottaa tuon edun rahana.

Onko toisen lapsen kohdalla enää järkeä ottaa kumpaakaan pakkausta?

Vuoden 2018 lempparituote oli ehdottomasti makuupussi. Makuupussi oli syy myös vuonna 2017, miksi odotin kyseisen vuoden pakkausta (viimeiselle päivälle, jolloin ehdin vielä tilata!). Pidin vain enemmän kyseisten vuosien kuoseista.

Tällä kertaa vuoden 2018 makuupussi on mielestäni kivempi.

Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa.

Vuoden 2019 pakkauksen myssy ja collegehaalari on supersöpö ja bodyissa on ihana jääkarhupuku – voiiii! Mutta 2019 pakkauksessa en näe villahousuja, huopatossuja, unipussia, maistelututtia enkä lusikkaa. Tammikuussa Kelalta tiedotettiin, että jatkossa pakkauksen sisältöä tullaan karsimaan, koska työolot osassa äitiyspakkauksen tuotteita valmistavissa yrityksissä eivät ole olleet hyvät. Mutta muutoksien kerrotaan näkyvän vasta aikaisintaan ensi vuoden (2020) pakkauksessa. Ymmärrän erittäin hyvin panostamisen laatuun ja sosiaaliseen vastuuseen, mutta esimerkiksi unipussi ja maistelututti olivat loistava lisä aiempiin pakkauksiin! Nyt ne ovat kadonneet.

Yllä vuoden 2019 pakkaus ja alla vuoden 2018.

Kovimpaan käyttöön pakkauksen sisällöstä meillä on tullut:

MAMILAN! Herranjestas, tämä on kyllä jonkun korkeamman voiman lahja imetystaipaleen alussa.

Makuupussi. Äidilläni on omanikin, vuodelta -88, vielä tallessa. Olen ostanut vielä yhden ekstramakuupussinkin, jotta pystyin leikata siihen reiät ja laittaa rattaisiin vöiden läpi.

Iloisena vuoden 2017 äp:n makuupussissaan puolivuotispäivänään<3!

Villasekoitehaalari. Tämähän menee meillä edelleen esikoisella ja onkin ollut kovassa käytössä.

Kaikki hygieniatarvikkeet. En olisi osannut ostaa näistä varmaan mitään! Kynsisakset ovat olleet hyvät, koska reunat on pyöristetty niin niillä ei saa kovin pahaa jälkeä aikaan. Alkuun käytin myös paljon lämpömittaria vaunuissa (kesävauva), koska pelkäsin, että lämpö nousee liian korkeaksi. Myös tissisuojat olivat alkuun jatkuvasti käytössä suojaamassa paitoja maitolänteiltä.

Petivaatteet. Nämä ovat myös edelleen käytössä.

Itse laatikko! Siellä meidän pikkuinen nukkui yli puolen vuoden ikään asti 😊

Taustalla näkyy pinnikseen sijoitettu äitiyspakkaus. Tässä kuvassa Kipsu saanut jatkaa uniaan äidin vieressä sängyn puolella!

Näillä puheilla tilaan vuoden 2018 pakkauksen heti, kun saan tilaamiseen tarvittavan todistuksen neuvolasta. Mutta miettikää miten upeaa, että voin tällaistakin arviota tehdä maassamme, jossa jokainen lapsi on oikeutettu näin mahtavaan pakettiin tarpeellisia tuotteita. Rahan sijasta haluan ehdottomasti myös kuopukselle ”äitiyspakkausvaatteita” säästettäväksi ja vaikka hygieniatuotteita onkin sitten tuplana, niin voin lahjoittaa niistä osan tulevaisuudessa niitä tarvitsevalle. Musta on aina ollut kiva ihailla niitä vaatteita, joita äitini on omasta äitiyspakkauksestani säästänyt. Kuinka se muoti kiertääkään ympyrää 😉

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Ylläolevassa kuvassa Kipsu makoilee mun, vuoden -88, makuupussin päällä

Meinaatko sä ottaa vuoden 2019 pakkauksen? Oletko ottanut kaikille lapsillesi aina äitiyspakkauksen vai tuet?

Täältä voit käydä katsomassa koko vuoden 2019 pakkauksen sisällön!

Kommentit (12)

Ihan mamina
1/12 | 

Ihana postaus! Oon kyllä tyytyväinen, että tilasin 2018 pakkauksen vaikka teki mieli odottaa tätä. 2018 pakkauksessa on kivempi toppapuku ja pussi, mut 2019 pakkauksessa kivemmat vaatteet. Myös 2018 pakkauksen villapuku on ihan ykkönen! 

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kiitos <3 mä aion tilata heti pakkauksen ku vaan saan sen lapun kouraan ja toivon, että saan ton 2018-pakkauksen! Viime vuonna niitä on kuulemma riittänyt kesäkuuhun asti niin nyt toivon samaa! :D

Nannamiharu
2/12 | 

Meille syntyi tammikuussa perheen kolmas lapsi ja mä jätin pakkauksen ottamatta. 2 aikaisemman lapsen vaatteet on kaapissa tallessa, osa jopa käyttämättöminä ku esim toppavaatteet olivat väärää kokoa jne. Näin ollen otin rahana. Rahat käytän oikean kokoisten kausivaatteiden ostamiseen. Saan useamman talven toppavaatteet kuitenki rahalla ostettua. Kirpparilta tottakai kun sitä suosin muutenkin. Ja jotenki, alkanu menee masentavaan värimaailmaan nuo vaatteet. Ite kaipais sellasta räiskyvää värimaailmaa

Innis
3/12 | 

Esikoiselle otettiin pakkaus 2016 ja nyt kohta syntyvälle otettiin äitiysavustus rahana. Minua ahdistaa tavaramäärät, ja siksi jätettiin toinen pakkaus ottamatta. Jos saatavilla olis ollut vielä 2017 pakkausta tälle tulevalle, niin sitten olis ollut vaikeampi valinta, siinä oli ihania värejä! Ajatus oli ostaa erikseen tuo makuupussi tulevalle kuopuksellekin, että se sitten jäisi säästöön.

Sonja
4/12 | 

Jännää, miten tämä 2019 pakkaus jakaa mielipiteitä. Itseäni tämä miellyttää hieman enemmän, varsinkin makuupussi ja metsäneläinkuosit, lintupöksyt ja -body. :) Viime vuoden pakkauksen juhlavuoden Suomi100-huopatossut löysin kirpparilta uutena 1,50€, toivottavasti mahtuvat vielä juhannuksena syntyvälle esikoistytölle. Pakkauksen värit oli mielestäni kivan neutraaleja, joita voin helposti yhdistellä keltaisiin ja retrokuvioisiin kirppislöytöihini. Itse panttaan hakemusta viimeiseen hetkeen, että saisin tämän uudemman! :D Ihanaa odotusta sulle.

Annika79
5/12 | 

Oon ottanu jo kolme pakkausta, joten nyt en ota. Meillä on riittävästi tallessa sisaruksilta, joten epäilen että ei tarvitse hommata mitään. Olin laiska enkä laittanut myyntiin. Onneksi. :D Rakkaimmat ja arvokkaimmat säästin ja kaikki vähänkään nuhjuisemman näköiset vein neuvolan lahjoituslaatikkoon tai UFF:lle. Eilen vein taas kassillisen neuvolaan ja edelliset oli sieltä hävinneet.

Mäkin tein tuon saman että hommasin tori.fin kautta vanhan äp-makuupussin ja leikkasin siihen reiät valjaille vainuihin. :D

Taskukokoinen
6/12 | 

Vuoden 2018 pakkauksessa on kaikenlaista pikkusälää, koska äitiysavustuksen arvo nousi kesken kaiken viime vuonna ja se lisäarvo piti jotenkin täyttää pikkutuotteilla. Itse sain kesävauvalle 2018 viimeisten joukossa vuoden 2017 pakkauksen lisäarvotuotteilla, ja sen myötä sain esim. kaksi kuumemittaria. 😅 Vuoden 2019 pakkaus taas on suunniteltu järkevämmäksi kokonaisuudeksi ja siinä on esim. paljon enemmän bodyja kuin aiemmissa pakkauksissa, oliko peräti 14 kpl.

Minusta on myös vain hyvä että epäkäytännöllinen unipussi on korvattu unihaalarilla! Meidän bebe ei ainakaan perustanut pussista, johon jäi jalat jumiin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Aijaa 😂 Joo todellaki on järkevää suunnitella pakkaus paremmaksi kokonaisuudeksi eikä väkisin tukkia turhaa kamaa boksiin. Meillä unipussi tuli aktiiviseen käyttöön 🙏

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mä tykkään aina lukea raskaana olevien veikkauksia vauvan sukupuolesta. Mä oon myös tykännyt itse veikkailla sukupuolta oman raskauden – tai nyt voin sanoa raskauksien – kohdalla. Kipinää odottaessani ”tiesin” jo ensimmäisen kolmanneksen aikana, että tulossa on tyttö. Tuli vain sellainen fiilis. Tää tuntuu ärsyttävän tosi monia, että puhutaan jostain fiiliksestä, mutta sori vaan kaikki: mulla oli sellainen ja oikeaksihan se sitten osoittautui. Tämän hetken mahakaveria oon veikannut aiemmin pojaksi, mutta nyt ei oo ollenkaan noin vahvaa fiilistä asiasta. Tuokin poikafiilis tuli jostain syystä sydänäänet kuullessani. JOTEN katsotaanpa, josko vanha kansa osaisi veikata syyskuussa syntyvän lapsen sukupuolen ja miten ne osuvat oikeaan esikoistyttöni kohdalla.

Uskomus: Jos raskaana olevan vatsa on leveä ja kasvaa sivuille, tulee tyttövauva. Jos vatsa on terävä ja kasvaa eteenpäin, tulee poikavauva.
Vipinä: Tämä maha kasvaa kyllä joka jumalan suuntaan.
Kipinä: Sama.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Ei näy sitä perinteistä linea negraa, mutta käviskö hätäsektioarpimainen vastaava?

Uskomus: Tyttövauvaa odottavat haluavat syödä erityisesti kalaa ja lihan himo viittaa puolestaan poikavauvaan.
Vipinä: Kala ällöttää kyllä niin, että menee ihan kylmiä väreitä.
Kipinä: En muista samanlaista ällötystä.

Uskomus: Mieheni äiti teki mulle alkuraskauden aikaan myös sormustestin: Jos mahani päällä hiuksesta riippuva sormus alkoi pyöriä ympyrää, odotan tyttöä ja jos sormus heilui pituussuunnassa edestakaisin, on mahassa poika.
Vipinä: Tämä ennusti poikaa, tosin mies vannoi näkevänsä äitinsä pyörittelevän sormusta ihan omia aikojaan 😉
Kipinä: Tätä ei taidettu kokeilla.

Uskomus: Linea negra meinaa poikaa ja sen puuttuminen tyttöä.
Vipinä: Ei näy sitä perinteistä linea negraa, mutta käviskö hätäsektioarpimainen vastaava?
Kipinä: Ei näkynyt hänestäkään viivoja

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Uskomus: Poika potkii terävästi (oikealla puolella) ja tyttö möyrii.
Vipinä: Vipinä möyrii
Kipinä: Potkii koko mahassa

Uskomus: Pahoinvointi olisi tytön kohdalla helpompaa, koska äidin ja tytön hormonitoiminta sopivat paremmin yhteen kuin äidin ja pojan.
Vipinä: Ollu kyllä karseita oloja vielä toisellakin kolmanneksella
Kipinä: Ei ollut mikään!

Uskomus: Tyttöä odottaessa tekisi mieli makeaa, kun taas poikaa odottaessa himottaisi suolainen ja rasvainen.
Vipinä: Tekee mieli rasvaista ja makeaa!
Kipinä: Taisi hieman enemmän tehdä mieli makeaa

Uskomus: Tytön kerrotaan pilaavan äitinsä kauneuden, kun taas poika saa äidin hehkumaan.
Vipinä: Kyllä tässä on ollu hehku kaukana
Kipinä: Muistaakseni mulla oli ihan suht nätskä olo Kipinän raskausaikana

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Jos oksettaa aamuisin, saa tytön ja jos oksettaa päivällä, saa pojan… ja jos oksettaa koko päivän, saa dinosauruksen.

Uskomus: Poikavauvaa odottavat naiset kasvaisivat raskauden aikana hieman suuremmaksi kuin tyttöä odottavat.
Vipinä & Kipinä: Oon jo nyt samoissa mitoissa mahani kanssa raskausviikolla 18 kuin mitä olin Kipinän raskaudessa ehkä rv25.

Uskomus: Jos jalkakarvasi kasvavat nopeammin, saat pojan.
Vipinä & Kipinä: Kyllä karvat kasvaa ihan perusvauhtia.

Uskomus: Jos oksettaa aamuisin, saa tytön ja jos oksettaa päivällä, saa pojan
Vipinä & Kipinä: …ja jos oksettaa koko päivän, saa dinosauruksen.

Uskomus: Vanhan kansan oppien mukaan poikalapsen aiheuttama raskaus ja synnytys olisivat hivenen vaikeampia kuin tyttölapsen kohdalla.
Vipinä: Alkuaskaus on ollut kyllä raskaampaa kuin Kipinän kohdalla.
Kipinä: Mitäs tuosta Kipinän raskaudesta ja synnytyksestä nyt voisi sanoa..?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Uskomus: Tyttövauva ovat rauhallisia, kun taas poikavauvat ovat päinvastaisia.
Vipinä: On ollu kyllä tosi rauhallinen kaveri, ultraa myöte
Kipinä: Heitti ultrassa volttia ja riehui jatkuvasti

Uskomus: Tytöillä on useammin hikka kuin pojilla
Vipinä: Taitaa olla vielä liian aikaista hikoille, koska niitä en ole tuntenut lainkaan
Kipinä: Raukalla oli joka päivä vähintään kerran hikka!

Uskomus: Pojalla on hitaampi sydämensyke (alle 140) ja tytöllä nopeammat (yli 140)
Vipinä: On ollut alle 140
Kipinä: Oli aina reilusti alle 140

Ja vielä yksi ekstra!

Uskomus: Närästys raskaana viittaa siihen, että lapsella on tuuhea tukka syntyessään.
Kipinällä oli lettiä ku viimestä päivää, mutta mua ei närästänyt lainkaan!

Vipinä olisi vanhan kansan mukaan poika jaolla 6/15! Tyttöön täsmäsi 5/15 eli ei tää nyt kauheen varmalta vieläkään vaikuta! 4/15 sopi molempiin.

Kipinä olisi vanhan kansan opeilla tyttö (7/15).

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tää raskaus on ollu kyllä monella tapaa... jotenki voimakkaampi kuin aiempi. Kaikki tunteet ja olot ja vilut ja väsyt ovat olleet aggressiivisempia ja vähä väliä joku ällöttää tai itkettää. Ajattelin teidän iloksi koota alle eri aiheiden top3:set!

Top3 ällöttävimmät hajut
1. Taaperon vaippa (voi pyhä jysäys, että sai välillä vedet silmissä pidätellä oksua)
2. Työkaverin mikrossa lämmittämä kalaeväs
3. Jääkaappi / rööki

Top3 ällöttävimmät ruuat
1. Avocado / sushi !! (ja mä viel ennen raskautta rakastin palavasti sushia, nyt pitää pidellä yrjöö ku kirjoitanki tätä)
2. Kaikki muusit (ja pahinta, jos sinne sekaan on jääny joku kokkare!)
3. Kalakastike, jonka tein ensimmäisen ja viimeisen kerran

Top3 parhaimmat hajut
1. Taaperoni<3
2. Mieheni, silloin kun hän ei... No, haise.
3. Kloori (älä kysy miks)

Top3 himotukset
1. Appelsiinit (tää oli viimekski ja ai että appelsiinit on parasta maailmassa!)
2. Cheeseballsit
3. Näkkäri

Top3 itkun aiheet
1. Ku walking deadin walkeritki on vaan jotenki niin raukkoja
2. SuomiLOVE
3. Kun mies tuo kaupasta cheeseballsien sijaan juustonaksuja

Top3 koettelemukset
1. Puolisoni (miten se voikaan olla joka toinen päivä niin ärsyttävä ja joka toinen päivä niiiiiiin ihana?)
2. Sokerirasituskokeen litku 
3. Combo, johon kuului alkuraskauden väsy, pahoinvointi ja taaperon norovirus

Kertokaa teidän top3:ia!! Haluan tietää!! <3

psst! Käy nappaamassa instagramimme kohokohdista itelles "raskauden top3:t" täytettävä "lomake", täytä se, lisää storyihisi ja tägää mut siihen <3 olis kiva lukea muidenkin itkujen aiheita ja ällötyksiä!

Kommentit (1)

Hanna
1/1 | 

Mä himoitsen pihvejä, vaikken muuten ole mikään todellinen lihan ystävä MUTTA se raa'an lihan haju mitä en normisti edes haista on kamala. Ja miniluumutomaatit on olleet kanssa toinen ruokahimo nyt kolmannesta. :D ja allekirjoitan myös tuon kuinka mies herättää kaikenlaisia tunteita (tekemättä mitään haha)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018