Kirjoitukset avainsanalla keskosapostolit

Keskosapostolien toinen vlogi on ulkona :) Vlogissa kerromme läpi synnytystarinamme eli hätäsektion ja kiireellisen sektion.

Aiempaan tekstiini tuli aika paljon kommenttia siitä, että lukijoiden kokemus omasta kiireellisestä sektiosta oli lähempänä hätäsektiota kuin tekstissä kuvailemaani kiireellistä keisarileikkausta. Sama juttu on toisella keskosapostolillakin eli ymmärrän kyllä, miksi samaistumispintaa on enemmän hätään oikein vauhdilla etenevän kiireellisen leikkauksen kanssa:

"Eihän satu?" joku varmisti. Ei sattunu ei, mutta mä tunsin kun se pieni tyttö kaivettiin pihalle kohdustani.

"Pelkäsin ihan tajuttomasti, tärisin pelosta ja kylmästä kun kanyyleita ja muita laitettiin paikoilleen. Hoitajat juoksentelivat ja lääkäri seurasi herkeämättä lukemia. Jostain syystä päädyimme vain pieneen huoneeseen, jossa lääkäri totesi tilanteen näyttävän paremmalta. Jäimme miehen kanssa huoneeseen ihmettelemään, mitä helvettiä tapahtuu. Mies hoiti tiedottamisen. Lääkäri tuli kertomaan, että leikataan. Vauva on otettava ulos nyt, kun kaikki on vielä hyvin. Joku hirveä shotti naamaan ja viimeinen sisätutkimus. "4cm auki" Ja sitten mentiinkin vauhdilla leikkaussaliin. Matkalla halusin antaa hätäkastenimen valmiiksi, kysyin kumpi kuolee ja pelkäsin. Mies oli jäänyt synnytyssaliin odottamaan. Mä olin yksin täpötäydessä huoneessa. Kun skalpelli viilsi vatsaani karjuin, että mä tunnen. "Eihän satu?" joku varmisti. Ei sattunu ei, mutta mä tunsin kun se pieni tyttö kaivettiin pihalle kohdustani. Pieni äännähdys lapsesta, ja hetken päästä Hänet vietiinkin teholle tutkittavaksi. Mä jäin yksin kylmään saliin parsittavaksi, ja ainoa tietoni oli, että tyttö se oli ja hengissä ainakin toistaiseksi. Hän syntyi 07:17."
Postauksesta Pikkukeskosen tarina

Tekstissäni halusin kuitenkin kertoa eroja yleistäen. Yleistäen kiireellinen sektio ei välttämättä nimestään huolimatta ole niin kiireellinen kuin hätäsektio, jossa lapsi on oltava ihan viimeistään 15 minuutin sisällä maailmassa, mieluiten alle 10 minuutin sisällä. Pääsääntöisesti tukihenkilö saa tulla kiireelliseen keisarileikkaukseen mukaan, jos sattuu sairaalassa silloin olemaan. Hätäsektioon ei koskaan. Ehkä siksi, että ei voida tietää, mikä on synnytyksen lopputulema? Tekstilläni ei ollut missään vaiheessa tarkoitus vähätellä KENENKÄÄN synnytystä vaan antaa vertaistukea kanssasisarille – kelle tahansa, joka osaa minun ja haastateltujen synnytyksiin samaistua. Ehkä vlogista selviää lisää:

Mukavia videonkatseluhetkiä, vaikka aihe onkin vakava :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018