Kirjoitukset avainsanalla säästäminen lapsiperheessä

Tänä vuonna oon tehnyt jotain poikkeuksellista! Olen ollut ajoissa joululahjojen ostossa. Okei, tarkennus: Joululahjojen ostossa lapselleni. Muiden lahjat on edelleen ajatuksen tasolla... Ajattelin jakaa teille viisi vinkkiä, jotka saattaa helpottaa joululahjastressiä… vaikka tiedän, että jo tämän postauksen otsikko silmienne alla lisää sitä..!

Käytä hyväksi FB-kirppareita!

Huomasin jokin aika sitten, että meidän tyttö etsi joka kerta kerhoissa samat Fisher & Pricen Little Peoplet ja alkoi leikkiä itekseen niillä. Ostin testilelun kotiin ja sama toistui. Samalta istumalta lisäsin alueemme fb-kirpparille Ostetaan-ilmoituksen noista leluista ja sainkin nopeasti vastauksia. Nyt piilossa on merirosvolaivaa, maatilaa ja lentokonetta ukkeleineen. Kaikki yhteensä alle 50 eurolla!

Little people -sarjan linna!
Little people -sarjan linna!

Kirjaa ylös hankintoja pitkin syksyä (tai vuotta?!)

Tämän kikan kerroinkin jo Vauva-lehden juttuun, mutta mainitaan se vielä uudelleen 😉 Eli kirjoita ylös tuotteita, jotka voivat odottaa jouluun asti. Meillä hyvä esimerkki on turvaistuin: Omaan autoon se oli saatava heti, mutta kakkosturvaistuin isovanhempien autoon voi odottaa.

Musta tuntuu, että meidänkin lasta (laskutaidon puutumisesta huolimatta) kiinnostaa paketit ja niiden narut enemmän kuin sisältö.

"Ota sä tää pahvirulla, niin mä saan leikkiä näillä ukoilla rauhassa"
"Ota sä tää pahvirulla, niin mä saan leikkiä näillä ukoilla rauhassa"

Pakkaa lelut useampaan pakettiin!

Kiinnostaako teidän taaperoa määrä vai laatu? Muistan itse lapsuudesta, kun laskettiin veljen kanssa pakettien määrä – kummalla oli enemmän? Musta tuntuu, että meidänkin lasta (laskutaidon puutumisesta huolimatta) kiinnostaa paketit ja niiden narut enemmän kuin sisältö. Siispä suunnittelin laittavani omiin paketteihin yllä mainittuja Fisher & Pricen ukkeleita ja paljon kiharrettua narua!

Ketäänhän ei kiinnosta, jos minä piirrän kortin, mutta lapsen sormista väsätty taideteos onkin jo arvostetumpi tuotos!

Taaperon ja äidin valitsemat risut koristamassa olkkaria
Taaperon ja äidin valitsemat risut koristamassa olkkaria

Tee itse

Ketäänhän ei kiinnosta, jos minä piirrän kortin, mutta lapsen sormista väsätty taideteos onkin jo arvostetumpi tuotos! Miltä kuulostaa sormivärein tehty abstrakti taide kehystettynä tai lapsen kädenjälki piirrettynä dinosaurukseksi? Entä herkkukori, jossa muun muassa yhdessä tehtyjä pipareita taaperon koristelemana?

Meidän taideteoksia syksyn väreissä
Meidän taideteoksia syksyn väreissä

Ole ajoissa asialla ja hyödynnä Black Friday (23.11)

Vaikka tää koko postaus otsikoineen saakin pienen hien pintaan, vannon, että ajoissa olemista kiittää lopuksi! Sekä hermot että kukkaro. Olen nimittäin kokeillut myös sitä 23.12 kaupoissa juoksemista ja siitä sain palkaksi turhaa (ylihinnoiteltua) krääsää paketteihin ja hikivanan selkään. Jos olet ajoissa asialla, voit hyödyntää Black Fridayn tarpeellisiin ja edullisiin hankintoihin. Krääsää on turha ostaa halvallakaan eli sitä en suosittele Black Fridayn varjollakaan. 😊

viime vuoden black friday hankinta
viime vuoden black friday hankinta

Ootteko te tehneet jo joululahjahankintoja?

Jouluaskartelupaskarteluja pääset seuraamaan meidän instagramista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Satu K.
1/1 | 

Vika kuva on ihan paras! :'D Mutta siis, olen aloittanut jo joululahjojen hankinnat. Jotenki tuntuu, että pakko, koska opiskelu + pikkutaapero on yhdistelmä, jossa ylimääräistä aikaa ei tunnu juuri jäävän. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En oo kyllä ihan varma, miksi kidutan itteäni kirjoittamalla kaikki vauvaan uponneet rahat ylös. Saatan pyörtyä loppusumman nähdessäni, mutta uteliaisuus voittaa! Summat eivät ole tarkkoja (koska en muista enää mitään), mutta antavat selkeää suuntaa silti. Onnekseni mieheni on jäätävän kova kirppisbongaaja, joten loppusummasta todennäköisesti puuttuu sen ansiosta nolla perästä. Aloittakaamme!

 

Vauvan kuljetus

Vaunut 430€ - Britax Smile -vaunut tori.fi:stä. Kävimme kokeilemassa vaunuja eri liikkeissä ja kun tiesimme lempparit, aloimme hyvissä ajoin metsästää niitä kirppareilta. 

Turvakaukalo 50€ - Britaxin turvaistuin ja telakka. Kirpparilta ja ystävältä nämäkin.

Manduca ja trikooliina 60€ - Facebookista löytyy kestovaipat & kantovälineet kiertoon -ryhmä, josta nämä molemmat on ostettu.

Hoitolaukku 70€ - tää oli kyllä tosi kallis, mutta on ajanut asiansa täydellisesti

Vauvan vaatteet

Vaatteet 400€ - suurin osa on ostettu kirpparilta tai saatu saatu läheisiltä tai Kelalta äitiyspakkauksessa <3 Oon ostanut myös muutaman ison vaatepakkauksen fb-kirpparilta.

Tässä voidaan varmaan "kiittää" vauvani keskosuutta, koska koon 62-68 vaatteet ovat menneet neljän kuukauden iästä tähän päivään!

 

Vauvan nukkuminen

(Unipesä 0€ (toivottu lahjaksi))

(Pinnasänky saatu 0€), mutta maalit ja hiontapaperi 10€

Lämpöpussi 60€

Itkuhälytin 50€ - kuvallinen hälytin ostettu, radiopuhelimet löytyi mieheni kätköistä

Whisbear 70€ - paras nukuttaja!

 

Vauvan lelut, kirjat ja harrastukset

Lelut ja kirjat 150€ - omaa rahaa näihin on mennyt mielestäni tosi vähän, koska kaikki on ostettu kirpparilta tai saatuja

Jumperoo 25 puntaa eli about 30€ - tän avulla sain hetken lepuuttaa käsiäni Englannissa!

Vauvauinti 100€ 

(Sitteri 0€ - saatu)

Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...
Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...

Vauvan ruokailu

(0-5kk 0€ - imetys säästi pitkän pennin)

5-12kk 1,50€ x 5(ruokailua) x 7(päivää) x 30(viikkoa) = 1575€ - AUTS! Joka päivähän ei olla syöty viittä annosta eikä ne joka päivä ole maksaneet 1,50€/annos, mutta jotain sinne päin!

Rintapumppu 40€ - käsipumppu ostettu uutena

Rintapumppu 25€ - sähköinen fb-ryhmästä

Tutit ja tuttipullot 60€ - näitä on yritetty ostaa aika maltillisesti tuttihimosta huolimatta

Imetysrintsikat ja topit 100€ - saakeli nää olikin kalliita ja kun näitä tarvi niin monet! 

Syöttötuoli 10 puntaa eli 12€

 

Vauvan hygienia ja vaipat

(Hoitopöytä 0€ - saatu mun vanha)

Kylpyamme 10€

Kosteuspyyhkeet 60€

(Pyyhe 0€ - kiitos äitiyspakkaus!)

Kestovaipat 60€ - ostin jättimäisen paketin kestovaippoja samasta fb-ryhmästä kun yllä.

Kertakäyttövaipat 300€ - kertiksiä käytettiin vauvan ensimmäinen elinkuukausi, koska keskosille ei oikein löytynyt kestovaippoja. Kun pienemmät koot alkoivat mahtua, siirryimme kestoihin mutta kertikset tulivat uudelleen kuvioihin, kun muutimme väliaikaisesti mun porukoille. Myöskään Englantiin emme ottaneet mukaan kestoja.

Suurin osa muista hygieniatuotteista on saatu äitiyspakkauksesta <3

Vauvan vakuutus ja lääkkeet

(Vakuutus 0€ - Ensimmäinen vuosi oli ilmainen)

Rauta- ja keskostipat 40€ - Keskostippoja meidän Kipinä sai ensimmäiset about kolme kuukautta ja rautaa vuoden ikään

Baby-vac 35€ - PARAS!

Särkylääkkeet 10€

Muut lääkkeet: 50€

 

Vauvan huoneen sisustus ja remontointi

Sisustuskrääsä 100€

Remppa 70€

YHTEENSÄ: 4027 euroa

Arvatenkin tästä puuttuu varmasti vaikka mitä ja paljon on kaikkea rahaa vievää, mikä ei suoraan liity vauvaan vaan kiertäen. Esimerkkinä vaikka omat aika säännölliset ruokailuajat, että imetys sujuu toivotusti. Tähänhän voisi lisätä myös esimerkiksi kaikki lääkkeet, joita kokeilimme raskautuaksemme, mutta se on jo ihan eri tarina. En ole koskaan nähnyt muiden laskelmia aiheesta, mutta uskoakseni ollaan aika keskikastia kulutuksessa? Ei varsinaisesti mitään tuhlaajia, mutta monesta asiasta voisi vielä säästääkin. 

Onko kukaan muu uskaltanut laskea tätä summaa?
 

Kommentit (10)

Laura/iloa, eloa!
1/10 | 

Meiän eka vauvavuosi oli 1000e, tää seuraava sit 500e, kun tälle kierrokselle hankittiin sisarusrattaat, itkuhälytin, vähän vaatteita, seisomalauta, leikkimatto ja rengasliina.

Satu K.
2/10 | 

Varmaan aika samoihin summiin menee meilläkin, tosin vaavi on vasta 7 kk, eli eihän sitä tiedä mitä tässä tulee vielä hankittua. :D Olen itse kunnon kirppishaukka ja hintojen vertailija, joten uskon, että ollaan useita satasia säästetty tämän ansiosta. Oikeastaan ainoa asia, joka meille oli ehdoton hankkia uutena oli turvakaukalo, lähes kaikki muu on tullut käytettynä. Ja osan olen jo ehtinyt myydä eteenpäinkin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

mekään ei oltais kyllä kirpparilta turvakaukaloa hankittu, mutta ystävältä uskalsi :) mä en oo myynyt vielä mitään eteenpäin, vaan nyt kesällä oliskin tarkoitus ottaa kirpparipöytä ja lyödä rahoiks :D :D haha, ei vaan, oikeasti päästä tästä krääsästä eroon!

Annika79
3/10 | 

Meillä mennyt todennäköisesti enemmänkin. En oo merkannut ylös mitään. Ekalle ostettiin uutena vaunut, matkarattaat, turvakaukalo ja telakka. Nyt kolmatta varten ostettiin käytettynä tuplarattaat 450 e. Uutena ois ollu lähes tonnin.

Paljon mennyt teillä kosteuspyyhkeisiin. Meillä neiti 8 kk tänään ja oon ostanut 3 pakettia tähän mennessä. :D Pesen aina vedellä.

Vierailija
4/10 | 

Ite oon kirjoittanut kaiken ylös, mutta en ole vielä laskenut summia, koska paljon kn vielä hankittavaa ennen elokuuta :)

Alotin lukemaan sinun blogia viikonloppuna ja nyt pääsin loppuun (alkuun) asti. Kirjoitat aivan ihanasti ja monta liikutuksen hetkeä on ollut tässä muutamien päivien aikana ♡ melkoinen matka teillä on kyllä ollut, onneksi nyt kaikki on hyvin!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oi kiitos, ehdottomasti! :) Haha, ihana tuo "hormonihuuruissani haistoin homeen" :D voin kertoo, että hyvä ku en iteki mennyt meidän kirpparilta ostettuja vaunuja suurennuslasin kera läpi :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjoitin aiemmin hoitovapaani alkamisesta ja siitä, mistä olen itse ajatellut pihistää. Pyysin myös apua ja vinkkejä hyviin säästökohteisiin ja jestas, että niitä satoi kaatamalla! Aivan huikeita ideoita, joista osa ei itsellä ollut käynyt mielessäkään. Kysyin instagramissani haluaisitteko, että teen koonnin vinkeistä ja vastaus oli murskaluvuin "kyllä". Täältä siis pesee!

Kaupassakäynti

- Tee kauppalista ja osta tarvikkeet koko viikon ruokiin. Älä osta listan ohi!

- Keskitä varsinkin lihaostokset ilta-aleihin!

Näistä en ollut kuullutkaan! Tarkista oman S-ryhmä-kauppasi ilta-alen alkamisajankohta paikan päältä, koska se vaihtelee kaupoittain.

- Jogurtit ja rahkat maksavat irtopurkkeina enemmän kuin litrantölkissä.

Ole muutenkin tarkkana litrahintojen kanssa – niissä on huomattavia eroja!

- Keskitä ostokset.

- Kangaskassi tai jo ostetut muovipussit kauppaan.

Tätähän mä aina yritän, mutta ikinä en muista. Siksi päätinkin, että taittelen pieniksi kolmioiksi useamman muovipussin ja laitan kaikkiin laukkuihin ja reppuihini! Varsinkin hoitolaukkuun, joka kulkee 95%:sti mukana.

- Tutustu Fiksuruoka-sivuston tuotevalikoimaan!

 

Ruokailu

- Suosi kasvisruokaa (kasvissosekeitto, kasvismakaronilaatikko). 

- Tee itse ruuat koko perheelle. Valmisruuat tulevat kalliiksi.

- Koko perheelle aamu- ja/tai iltapalaksi puuroa.

Mä tätä aina välillä yritän, mutta homma on kuollut siihen, että oma ehtii jäähtyä Kipsua syöttäessä. Nyt, kun Kipsu syö itse, tämäkin voisi onnistua. Sormiruokailijalle puurosta voi jättää jämäkämpää niin lapsi saa helpommin syötyä :)

- Syksyllä metsään keräämään lisukkeet puuroon!

- Perhekahviloissa tarjoillaan pientä rahaa vastaan runsas aamupala.

- Kahvilassa käymiset ja ulkona syömiset minimiin.

 

Siivous, kodinhoito ja hygienia

- Kestovaipat.

Näihin palataan takaisin heti, kun Suomeen päästään.

- Ota harsot hyötykäyttöön esimerkiksi siivoustarvikkeeksi.

- Lantraa vedellä esimerkiksi Tolua suihkepulloon. Sijoita kerran vaahdottavaan suihkepulloon, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin.

- Kuukuppi! 

Tällaisen ehdin jo hankkiakin, mutta jäi käyttämättä Kipsun ilmoittaessa tulostaan :)

- Palasaippua kestää huomattavasti pidempään kuin pumppupullo.

 

..Sitten pari keskosäidin, rautatippatahrojen taki, oppimaa, kikkaa myös:

- Osta vanishin sijaan sitruuna. 

Sitruuna toimii jopa niihin rautatahroihin, joille vanish ei voinut mitään. Kerran mun nenä alkoi vuotaa verta keskellä yötä ja koko tyynyliina oli aamulla kuivuneessa veressä. Lähti sitruunalla nekin tahrat!

- Aurinko.

Nii-in, luit oikein. Tahra kuin tahra haalenee pois auringossa. Ei tarvitse edes paljoa paistaa, niin lika lähtee.

 

Lasten vaatteet ja tarvikkeet & aktiviteetit

- FB-kirppareilta löytyy hyviä ja halpoja lastenvaatteita, joten tarkista ne ennen kun ostat uutta.

- Suosi ilmaisia kerhoja ja käykää puistoissa, pyörälenkeillä ja metsäretkillä. 

Pyörä on ollut jo pitkään ostoslistalla... josko siihen sijoittaisi osan säästöistä? :)

- Bussilla saa kulkea isossa osassa maata ilmaiseksi vaunujen kanssa.

Vaasassa(kin) on tämä hieno etu suurimman osan päivästä. Katso poikkeukset täältä.

Muut menot

- Kilpailuta vakuutukset ja liittymät.

Näissä on usein isoja eroja, joten usein kilpailutus on vaivan arvoista! Puhelinliittymääni en ole kilpailuttanut about ikinä! 

- Ylimääräiset kuukausittaiset "piilomenot" pois, kuten suoratoistot.

Samantien lähti (pitkin hampain tosin) hayu! varikolle.

- Lääkärikäynnillä voi pyytää kirjoittamaan reseptin "perustuotteisiin" kuten särkylääkkeisiin, rasvoihin ja allergialääkkeisiin.

- Autolla ajelu minimiin.

 

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä...

...Budjetoi etukäteen ja kirjoita kaikki menot ylös.

Ihanaa, listoja! Tää ei ollut sarkasmia vaan tykkään listoista. Pystyy paremmin huijaamaan olevansa tilanteen tasalla, kun näkee asiat paperilla ;)

 

Kiitos kaikille vinkeistä! En todellakaan tullut ajatelleeksi edes puolia näistä! Edelleen saa antaa kikkakolmosia kommentteihin<3

Kuvat: Pixabay

Kommentit (7)

RvaJ
2/7 | 

Pakko tuohon reseptin kirjoittamiseen sanoa, että toisinaan normaali tuote maksaa enemmän reseptillä ostettaessa mitä ilman reseptiä. Asia kannattaa aina varmistaa ensin apteekista vaikka heillä tästä asiasta olisi velvollisuus kyllä kertoa ilman kysymistäkin :)

Meinaan joskus vain se "resepti-ohje" maksaa kolme euroa lisää itse siihen tuotteeseen. Esimerkkinä tais olla ihan perus panadol-liuos jonka saat itse hyllystä hakemalla halvemmalla kuin, että otat sen reseptillä.

Vierailija

Mutta jos on vakuutus, koko hinnan saa sieltä takaisin, jolloin korkeammalla hinnalla ei ole väliä. Olettaen tietenkin, että omavastuu täyttyy joka tapauksessa.

Vierailija

Toki, mutta reseptillä kirjoitetut lääkkeet korvaa lapsen vakuutus jos sellainen lapsella on.

RvaJ

..Niin, jos omistaa vakuutuksen ja näyttää siltä, että omavastuu on tulossa täyteen niin mikä jottei :) Mutta kaikilla ei kyseisiä vakuutuksia ole ja oletusarvo tuntuu olevan joka tapauksessa se, että reseptillä kaikki olisi halvempaa mikä ei siis kuitenkaan pidä paikkaansa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Niin vain lopulta kävi, että munkin vanhempainvapaa tuli tiensä päähän ja tästä kuusta alkaen kukkaroa pursuttaa kotihoidontuki. Tää on todellakin uusi tilanne mulle, koska en oo oikeastaan koskaan elänyt "kädestä suuhun"-meiningillä. Olen ollut töissä 18-vuotiaasta alkaen ja siitä asti oon voinut hyvin pitkälti ostaa mitä haluan. Nyt koko tuki menee lainan lyhennykseen. Vaasalaiset onneksi ovat niin onnekkaita, että kaupunki tukee kotiinjääviä 200 euron täsmälisällä, joka pääsee kokonaisuudessaan meidän perheen taloustilille. Tuollainen tili on ollut meillä jo useamman vuoden. Vaikka summat kokonaisuudessaan eivät päätä huimaa, niin haluan silti erikseen mainita, että minusta tuo on kaikki plussaa.

Monissa muissa maissa tällaisista kotivanhemmuuden tuista voidaan vain haaveilla, joten koen olevani todella onnekas, että valtio tukee kotiäitiyttäni.

Mistä sitten pystyn pihistämään hoitovapaalla (ja miksei muutenkin)?

Kirppareilta oon ostanut tähänkin asti vauvalle vaatteet, mutta vastapainona olen tilannut myös muutaman Gugguun ihanuuden :) Ne saa jatkossa jäädä ostamatta.

Kotona odottaa useampi jätesäkki kirpparikamaa, jotka aion kesän aikana pistää Vaasassa myyntiin. Siitä saa toivottavasti hieman taskurahaa kesän menoihin.

Tilasin muutosverokortin alkuvuodesta, jotta tuistani lähtee pienempi prosentti. Valmiina ollut prosentti olisi ollut aivan liikaa, koska töihin menen vasta loppuvuonna takaisin.

Toinen automme jatkaa seisonnassa oloa vielä tämän reissun jälkeenkin, jotta vakuutusmaksuja ei tarvitse maksaa. Siitä tulee mielenkiintoista, koska 18-vuotiaasta alkaen mulla on ollut auto. 

Asuntolainasta voimme tarpeen tullen maksaa vain korkoja. Kokeillaan kuitenkin selvitä ilman sitä, mutta onneksi on olemassa mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin.

Kuvittelen, että ruuissa säästää, jos koko perhe syö samaa sapuskaa. Eli teen meille ruokia, joita myös Kipsu voi syödä. Onko kellään muulla muuten tapana syödä viikkokausia putkeen jotakin safkaa, jos löytyy joku superhyvä? Tällä hetkellä ollaan syöty jo vaikka kuinka monta kertaa kalapastaa purjolla, herkkusienillä ja chilillä ja viime kesä (ja tuleva!) syötiin pelkästään kaalilaatikkoa :D

Mulle on ehtinyt myös kertyä jonkin verran säästöjä, joten ne pääsevät todennäköisesti tulevaisuudessa kovaan käyttöön. Aion myös säästää laittamalla mieheni maksamaan kaiken ;) T rakastaa hokemaani: Kaikki mikä on mun, on mun. Kaikki mikä on sun, on mun!

Mutta arvatkaapa mistä en tule hoitovapaan(kaan) aikana pihistelemään? Ajasta vauvani kanssa!

Kertokaa lisää hyviä säästövinkkejä kommenteissa!

Ne tulee todennäköisesti tarpeeseen! :D Vauva-lehti oli myös pyytänyt säästövinkkejä ja sielläkin oli muutama hyvä. Esimerkiksi isovanhemmilla syömässä käyminen! ;)

 

Kommentit (22)

Mira/Blinger Shimmer -blogi
1/22 | 

Tuo parinkin satasen extra kaupungilta on todella hyvin, käsittääkseni meillä ei moista etua ole, joten saattaa hyvinkin olla taloudellinen pakko itse palailla vanhempainvapaan jälkeen työelämään - onneksi sinne on vielä aikaa..

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016
3/22 | 

Erittäin hyvin sanottu: "Mutta arvatkaapa mistä en tule hoitovapaan(kaan) aikana pihistelemään? Ajasta vauvani kanssa!" Elämä on valintoja ja minusta on hieno valinta olla lasten kanssa kotona, vaikka taloutta joutuukin venyttämään. Olkoon säästövinkkini vaikka se, että kaikki juoksevat kulut minimiin. Niissä kertyy pienistä summista äkkiä isompia virtoja. Siis lehdet, suoratoistopalvelut, nettiliittymät jne.

Vierailija
4/22 | 

Kotihoidon tuesta menee veroa 25%, että se siitä pienemmästä veroprosentista, argh.

Käyttäjä10845
Liittynyt25.3.2018

Kyllä olen oikeassa 😂
Suoraan Kelan sivuilta

Kotihoidon tuen ennakonpidätys on yleensä sama kuin palkkasi veroprosentti. Jos palkkasi veroprosentti on alle 25 %, kotihoidontukea verotetaan vähintään 25 %:n mukaan, ellet hae muutosverokorttia. Jos saat kotihoidon tuen lisäksi palkkaa tai muuta verotettavaa etuutta, kuten vanhempainpäivärahaa, kotihoidontukea verotetaan lisäprosentin mukaan, ellet hae muutosverokorttia.

Klar
5/22 | 

Hoitovapaa on inhottavaa pihistelyn aikaa, mutta silti niin ihanaa! Meillä pihisteltiin hankinnoissa ja tsekattiin aina eka facekirppikset ja tori ennen kun hankittiin uutta. Ja tietty vaan tarpeeseen. Ruokakuluissa ei taidettu tehdä muutosta, syödään muutenkin aina halpaa perusruokaa ja kauden kasviksia :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

ihanaa kyllä ku on nykyään nii "helppo käydä kirpparilla" :D facekirppareilta oon iteki ostanut merkkivaatteita, mutta ne on kyllä turhan kalliita kirpparikamaksikin :) kauden kasviksista sen verran, että en malta odottaa että varhaiskaalit tulee ja saan alkaa taas tehdä joka viikko kaalilaatikkoa <3 

RvaJ
6/22 | 

Tuo kuntalisä kotihoidontukeen on ihan loistava juttu, sitä kaipaisin itsekin, mutta sitä ei ole :/

Itse olen huomannut, että kaikki se raha mikä tulee, tuppaa myöskin menemään :D Ja tarkoitan siis sitä, että jos rahaa tuleekin yhtäkkiä vähän enemmän niin ihan samalla tavalla sitä saa menemään, kuin tulot on pienemmätkin. Hienoa vaan huomata, että vähemmälläkin tulee toimeen :)

Ja nuo säästöt on monesti kultaakin kalliimmat, koska yllättäviä menoja kyllä tulee :/

On vaan jotenkin tympeää huomata, että raha se on oikeasti joka tätä systeemiä pyörittää..Hmph!

Ja kyllä, muutosverokortin tekemällä saat sen prosentin pienemmäksi, ehkä :D Etuuksista kun tuo pidätys on aina vähän suurempi mitä palkasta. Ja ihan vinkkinä pitää sanoa, että älä arvioi siihen palkkatuloja liian suuriksi, koska ne pienentää sitä prosenttia jolloinka maksat liian vähän veroja kodinhoidontuesta ja tulee mätkyjä. Vähän vaikea näin tätä asiaa selittää, mutta arvioi siis palkkatulot mahdollisimman lähelle totuutta ja sitten sitä Kelan rahaa vähän isommaksi niin ainakin vältyt mätkyiltä :)

Annika79
7/22 | 

Mullakin alkaa kituutus elokuussa. Onneksi on tuo kuntalisä, vaikka se tavallaan tuntuukin mitättömältä summalta.

Yksi hyvä säästövinkki on käydä kaupassa lähellä sulkemisaikaa. Siellä on paljon tuotteita hyvillä alennuksilla. Lihaa saa 30-50 % alennuksella.

Jos ostaa vaatteita uutena (vaikka kyllä pienelle löytää tosi hyväkuntoista kirppikseltäkin), niin edellisen kauden lopussa on hyvät alennukset. Nyt saa ensi talveksi toppavaatetta hyvään hintaan. Kengät on kyllä hurjan hankalia ostaa, kun lapsen jalka ei noudata mitään käyrää. Välillä se kasvaa paljon ja välillä ei. Lopputuloksena esikoisella yhdet aivan liian pienet sandaalit ja toiset, jotka oli sopivat marraskuussa. :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

200 euroa on silti 200 euroa enemmän <3_<3
joo tää oli jotenkin päässyt unohtumaan, että kaupoissa tosiaan toi alemeininki iltaisin!

Apua, mulla ei oo kyllä vielä mitään käsitystä paljonko nää lapset kasvaa missäkin ajassa :D mutta ehkä isompana päästään jollekin käyrille? :D 

Annika79

Mutta vero menee siitäkin. Reilu 170 e tais tulla tilille. Mutta toki sekin on enemmän kuin ei mitään. :D

Meillä on syöty tällä viikolla -30 % jauhelihaa, kanaa ja possunpihvejä. Melkoinen säästö. Lisäksi muutama purkki -30 % maitoa, iso jugurttipurkki ja muitakin tuotteita. :) Toki ostaisin niitä vaikka ei tarttiskaan. Koska miksi maksaa enemmän kun voi maksaa vähemmänkin. :)

Käyttäjä10845
Liittynyt25.3.2018

200€ tuntuu mitättömältä summalta?
Meidän perhe olisi ikionnellinen, kun saataisiin tuo ylimääräinen 200€, sillä syötäisiin koko kuukausi! Valitettavasti meillä ei kuntalisää ole.

Jonna.N
8/22 | 

Teidän pitää alkaa käymään meidän kanssa noissa avoimissa päiväkodeissa/mll:llä syömässä pari kertaa viikossa minihintaan 😁 mitään lehtiä meillä ei tilata, kaikki hankinnat kirpparilta ja kaikki turha heti myyntiin, blogilla voit alkaa tienaamaan ;) monesti saan saman hinnan takaisin lastenvaatteista mitä itekin oon maksanut, joskus enemmänkin. Käytättekö vielä kestoja? Me käydään lisäksi aina prismassa ja käytetään s-etukorttia, siihen kertyneet rahat laitettiin just uuteen autoon :) Ajattelin kans laittaa toisen auton seisontaan kevääksi/kesäksi ja vaihtaa pyörään! Nim. 7v kotiäitinä.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

todellaki aletaan! sä ootki oikeen säästöjumala :D kestot pääsee käyttöön heti ku täältä taas kotiudutaan. oikein paha mieli, kun käytetty kertiksiä! prismaan meki ollaan siirrytty nyt! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018