Kirjoitukset avainsanalla säästäminen lapsiperheessä

Aika moni blogia lukeva jo tietääkin, että mun mielestä (etenkin) lapsille kannattaa ostaa vaatteita kirppareilta. Varsinkin pikkuvauvoille, jotka vain möllöttävät paikoillaan eivätkä esimerkiksi konttaa housuista polvia rikki. Olenkin nyt ahkerasti plärännyt asuinkaupunkini fb-kirppareita läpi ja sieltä olenkin löytänyt kivoja paketteja halpaan hintaan! Vaatteet ovat kuin uusia eikä tarvitse pulittaa itseään kipeäksi. Lisäksi olen kirpparikierroksilla isosiskon vaatteiden lisäksi kiinnittänyt huomiota tarjolla oleviin pienempiinkin kokoihin ja joitain vaatteita olen löytänyt ihan ”kivijalkakirpparilta”. Vaatehankintoihin oman twistin toi se, että aiemmasta kokemuksesta ei ole mitään hyötyä: silloin tuli kevätvauva eli ostin kesävaatteita, kun nyt tulossa on syysvauva eli talvivaatteille olisi tarve!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) jakama julkaisu

Mitä vaatteita olen sitten hankkinut uudelle tulokkaalle ja mitä oli jo valmiina?

50-62 kokoja

Bodyja x 9

Kietaisubodyja x 3 (isin lempparit)

Housuja x 10

Puolipotkuhousuja x 1

Sukkahousuja x 2

Yökkäreitä x 3 + 2 kpl esikoisen jäljiltä (terällisiä ja ei-terällisiä)

Haalareita x 2 + 3 kpl esikoisen jäljiltä (tykkään haalareista, ne on musta helppoja pukea)

Näistä en ees tiedä, onko nää yökkäreitä vai haalareita, mutta haittaako se vauvalla? :)
Näistä en ees tiedä, onko nää yökkäreitä vai haalareita, mutta haittaako se vauvalla? :)

Tää pingviinihaalari oli ihan lemppari, onneks säästin sen! <3
Tää pingviinihaalari oli ihan lemppari, onneks säästin sen!

Sama haalari Kipsulla tässä, kuin ylemmässä kuvassa vasemmalla
Sama haalari Kipsulla tässä, kuin ylemmässä kuvassa vasemmalla

Sukkia x 14

Trikoopipo x 3 (joista kaksi on esikoisen vanhoja)

Kevyt karvahaalari esim. autoon & kauppaan (5e kirppari)

Lämpöpussi vaunuihin (20e kirppari)

Näiden lisäksi otamme äitiyspakkauksen, josta löytyy lisää vaatetta. Tosin kledjut oli ainakin Kipsulle niin isoja, että hän on vasta viimeisten kuuden kuukauden aikana alkanut käyttää osaa niistä!

Suurin osa vaatteista on peräisin fb-kirpparilta ostetusta paketista, josta pulitin 12 euroa. Osa on jäänyt esikoiselta ja osan olen bongaillut erikseen kirpuilta - sekä kivijalka- että nettikirppareilta. Paapiin haalarin ostin lapsimessuilta alesta. Yhteensä kaikkeen tähän meni alle 40 euroa.

Vielä puuttuu (ainakin)

Lämpimämpiä pipoja

Turvakaukaloon ei-toppa-pussukka

Tumppuja!

Isoimpana ahdistusta aiheuttavana puuttujana on TUPLARATTAAT! Tähän myllyyn en ole vielä kerännyt tarpeeksi voimia, joten sivuutan aiheen vielä ainakin pari kuukautta ja sitten paniikkishoppaan! :D

Mitä muuta multa puuttuu (varsinkin ajatellen talvivauvaa)? HELP! 

ps. Ideoita ja ehdotuksia voit antaa helposti esimerkiksi instagramin puolelle! :)

Kommentit (10)

Vilma
1/10 | 

Meillä (englannin) talvivauvalle puettiin aina kaikkien vaatteiden alle lyhythihainen body vielä. Eli esim lyhythihainen body + pitkähihainen body + puolipotkarit ja yöllä myös oli yökkärin alla lyhythihainen body. Sit trikoisen kypärämyssyn ostaisin vielä lämpimien pipojen alle ja sellaset ylipolven menevät villasukat (junasukat ohjeella tein ite) oli ihan parhaat kantoliinaan kun meni ulos. Englannin talveen jouduin kerran tai kaks laittaan lämpimämpää haalaria kun tollasta collegehaalaria (meillä toi sama pingviini säästössä!😍) vaunuihin äitiyspakkauksen makuupussin lisäks, laitoin vaan villasukat, pipon ja tumput. Meillä esikoinen on kyllä aina ollut kuumaverinen :-)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Ai että, huippuja vinkkejä! Ja joo muuten junasukat on tallessa vielä jossain kun vaan löytäisi! Kypärämyssy on muuten kans ehdoton, tuleekohan sellainen äippiksessä tänä vuonna... Kiitos vinkeistä ja kommentista! 😍

Vierailija
2/10 | 

Kannattaa huomioida vauvan koko talvikuukausina. Äp:n toppahaalari on sopiva noin puolivuotiaalle lapselle. Eli mahdollisesti joudut hommaamaan vielä pienemmänkin talvihaalarin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Erittäin hyvä huomio! Meillähän äp-haalari meni vielä tänä talvena nyt 2-vuotiaalle lapselle, eli ne on kyllä tosi runsaita! Mietin, että kuinkakohan paljon haalaria tarvitsee, vai onko vauva aina ulkoilujen ajan vaunuissa eli toppapussukassa? Vai olisiko tosiaan hyvä vielä jokin haalari hankkia...

Satu K.
3/10 | 

Meillä ainakin käytettiin äippäpakkauksen haalaria jo vastasyntyneestä, kun sen saa vetoketjuille muutettua toppapussiksi. 😊
Meillä tärkeimmät tavarat talvivauvalla oli turvakaukalon lämpöpussi, merinovillainen kypärämyssy pipojen alle ja se äippäpakkauksen villahaalari.
Mä rakastan kirppistelyä niin paljon, että varmaan 90% mun ja lapsen vaatteista on kirpparilta. Mies on ainoa, joka ostaa vaatteensa uutena, kun en osaa hälle shoppailla vaatteita. 😂
Ihania vaatteita teillä on Vipinää varten! 😍

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Voi kiitos! AI SAAKO!? En oo ees tienny :D Joo merinovillapipo on muuten hankittava, loistava idea! Kirput on parhaita, mut mä en löydä jotenki itelleni mitään ikinä :/

Sannakoo
4/10 | 

Minulla tulossa myyntiin erittäin hyväkuntoiset Bugaboo tuplarattaat Vaasassa jos olet kiinnostunut :)

Vierailija
5/10 | 

Me tarvittiin tokalle vauvalle sopiva toppahaalari, kun esikoista piti viihdyttää puistossa ja vauva ei koko aikaa nukkunut rattaissa. Minusta vauvaa oli kätevin sylitellä, kun oli sopiva haalari. Äp-haalarissa tuntui että vauva valuu haalarin sisälle, jos yrittää pitää yhdellä kädellä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänä vuonna oon tehnyt jotain poikkeuksellista! Olen ollut ajoissa joululahjojen ostossa. Okei, tarkennus: Joululahjojen ostossa lapselleni. Muiden lahjat on edelleen ajatuksen tasolla... Ajattelin jakaa teille viisi vinkkiä, jotka saattaa helpottaa joululahjastressiä… vaikka tiedän, että jo tämän postauksen otsikko silmienne alla lisää sitä..!

Käytä hyväksi FB-kirppareita!

Huomasin jokin aika sitten, että meidän tyttö etsi joka kerta kerhoissa samat Fisher & Pricen Little Peoplet ja alkoi leikkiä itekseen niillä. Ostin testilelun kotiin ja sama toistui. Samalta istumalta lisäsin alueemme fb-kirpparille Ostetaan-ilmoituksen noista leluista ja sainkin nopeasti vastauksia. Nyt piilossa on merirosvolaivaa, maatilaa ja lentokonetta ukkeleineen. Kaikki yhteensä alle 50 eurolla!

Little people -sarjan linna!
Little people -sarjan linna!

Kirjaa ylös hankintoja pitkin syksyä (tai vuotta?!)

Tämän kikan kerroinkin jo Vauva-lehden juttuun, mutta mainitaan se vielä uudelleen 😉 Eli kirjoita ylös tuotteita, jotka voivat odottaa jouluun asti. Meillä hyvä esimerkki on turvaistuin: Omaan autoon se oli saatava heti, mutta kakkosturvaistuin isovanhempien autoon voi odottaa.

Musta tuntuu, että meidänkin lasta (laskutaidon puutumisesta huolimatta) kiinnostaa paketit ja niiden narut enemmän kuin sisältö.

"Ota sä tää pahvirulla, niin mä saan leikkiä näillä ukoilla rauhassa"
"Ota sä tää pahvirulla, niin mä saan leikkiä näillä ukoilla rauhassa"

Pakkaa lelut useampaan pakettiin!

Kiinnostaako teidän taaperoa määrä vai laatu? Muistan itse lapsuudesta, kun laskettiin veljen kanssa pakettien määrä – kummalla oli enemmän? Musta tuntuu, että meidänkin lasta (laskutaidon puutumisesta huolimatta) kiinnostaa paketit ja niiden narut enemmän kuin sisältö. Siispä suunnittelin laittavani omiin paketteihin yllä mainittuja Fisher & Pricen ukkeleita ja paljon kiharrettua narua!

Ketäänhän ei kiinnosta, jos minä piirrän kortin, mutta lapsen sormista väsätty taideteos onkin jo arvostetumpi tuotos!

Taaperon ja äidin valitsemat risut koristamassa olkkaria
Taaperon ja äidin valitsemat risut koristamassa olkkaria

Tee itse

Ketäänhän ei kiinnosta, jos minä piirrän kortin, mutta lapsen sormista väsätty taideteos onkin jo arvostetumpi tuotos! Miltä kuulostaa sormivärein tehty abstrakti taide kehystettynä tai lapsen kädenjälki piirrettynä dinosaurukseksi? Entä herkkukori, jossa muun muassa yhdessä tehtyjä pipareita taaperon koristelemana?

Meidän taideteoksia syksyn väreissä
Meidän taideteoksia syksyn väreissä

Ole ajoissa asialla ja hyödynnä Black Friday (23.11)

Vaikka tää koko postaus otsikoineen saakin pienen hien pintaan, vannon, että ajoissa olemista kiittää lopuksi! Sekä hermot että kukkaro. Olen nimittäin kokeillut myös sitä 23.12 kaupoissa juoksemista ja siitä sain palkaksi turhaa (ylihinnoiteltua) krääsää paketteihin ja hikivanan selkään. Jos olet ajoissa asialla, voit hyödyntää Black Fridayn tarpeellisiin ja edullisiin hankintoihin. Krääsää on turha ostaa halvallakaan eli sitä en suosittele Black Fridayn varjollakaan. 😊

viime vuoden black friday hankinta
viime vuoden black friday hankinta

Ootteko te tehneet jo joululahjahankintoja?

Jouluaskartelupaskarteluja pääset seuraamaan meidän instagramista!

Kommentit (1)

Satu K.
1/1 | 

Vika kuva on ihan paras! :'D Mutta siis, olen aloittanut jo joululahjojen hankinnat. Jotenki tuntuu, että pakko, koska opiskelu + pikkutaapero on yhdistelmä, jossa ylimääräistä aikaa ei tunnu juuri jäävän. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En oo kyllä ihan varma, miksi kidutan itteäni kirjoittamalla kaikki vauvaan uponneet rahat ylös. Saatan pyörtyä loppusumman nähdessäni, mutta uteliaisuus voittaa! Summat eivät ole tarkkoja (koska en muista enää mitään), mutta antavat selkeää suuntaa silti. Onnekseni mieheni on jäätävän kova kirppisbongaaja, joten loppusummasta todennäköisesti puuttuu sen ansiosta nolla perästä. Aloittakaamme!

 

Vauvan kuljetus

Vaunut 430€ - Britax Smile -vaunut tori.fi:stä. Kävimme kokeilemassa vaunuja eri liikkeissä ja kun tiesimme lempparit, aloimme hyvissä ajoin metsästää niitä kirppareilta. 

Turvakaukalo 50€ - Britaxin turvaistuin ja telakka. Kirpparilta ja ystävältä nämäkin.

Manduca ja trikooliina 60€ - Facebookista löytyy kestovaipat & kantovälineet kiertoon -ryhmä, josta nämä molemmat on ostettu.

Hoitolaukku 70€ - tää oli kyllä tosi kallis, mutta on ajanut asiansa täydellisesti

Vauvan vaatteet

Vaatteet 400€ - suurin osa on ostettu kirpparilta tai saatu saatu läheisiltä tai Kelalta äitiyspakkauksessa <3 Oon ostanut myös muutaman ison vaatepakkauksen fb-kirpparilta.

Tässä voidaan varmaan "kiittää" vauvani keskosuutta, koska koon 62-68 vaatteet ovat menneet neljän kuukauden iästä tähän päivään!

 

Vauvan nukkuminen

(Unipesä 0€ (toivottu lahjaksi))

(Pinnasänky saatu 0€), mutta maalit ja hiontapaperi 10€

Lämpöpussi 60€

Itkuhälytin 50€ - kuvallinen hälytin ostettu, radiopuhelimet löytyi mieheni kätköistä

Whisbear 70€ - paras nukuttaja!

 

Vauvan lelut, kirjat ja harrastukset

Lelut ja kirjat 150€ - omaa rahaa näihin on mennyt mielestäni tosi vähän, koska kaikki on ostettu kirpparilta tai saatuja

Jumperoo 25 puntaa eli about 30€ - tän avulla sain hetken lepuuttaa käsiäni Englannissa!

Vauvauinti 100€ 

(Sitteri 0€ - saatu)

Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...
Pelastakaa mut tältä ikuiselta lelusotkulta...

Vauvan ruokailu

(0-5kk 0€ - imetys säästi pitkän pennin)

5-12kk 1,50€ x 5(ruokailua) x 7(päivää) x 30(viikkoa) = 1575€ - AUTS! Joka päivähän ei olla syöty viittä annosta eikä ne joka päivä ole maksaneet 1,50€/annos, mutta jotain sinne päin!

Rintapumppu 40€ - käsipumppu ostettu uutena

Rintapumppu 25€ - sähköinen fb-ryhmästä

Tutit ja tuttipullot 60€ - näitä on yritetty ostaa aika maltillisesti tuttihimosta huolimatta

Imetysrintsikat ja topit 100€ - saakeli nää olikin kalliita ja kun näitä tarvi niin monet! 

Syöttötuoli 10 puntaa eli 12€

 

Vauvan hygienia ja vaipat

(Hoitopöytä 0€ - saatu mun vanha)

Kylpyamme 10€

Kosteuspyyhkeet 60€

(Pyyhe 0€ - kiitos äitiyspakkaus!)

Kestovaipat 60€ - ostin jättimäisen paketin kestovaippoja samasta fb-ryhmästä kun yllä.

Kertakäyttövaipat 300€ - kertiksiä käytettiin vauvan ensimmäinen elinkuukausi, koska keskosille ei oikein löytynyt kestovaippoja. Kun pienemmät koot alkoivat mahtua, siirryimme kestoihin mutta kertikset tulivat uudelleen kuvioihin, kun muutimme väliaikaisesti mun porukoille. Myöskään Englantiin emme ottaneet mukaan kestoja.

Suurin osa muista hygieniatuotteista on saatu äitiyspakkauksesta <3

Vauvan vakuutus ja lääkkeet

(Vakuutus 0€ - Ensimmäinen vuosi oli ilmainen)

Rauta- ja keskostipat 40€ - Keskostippoja meidän Kipinä sai ensimmäiset about kolme kuukautta ja rautaa vuoden ikään

Baby-vac 35€ - PARAS!

Särkylääkkeet 10€

Muut lääkkeet: 50€

 

Vauvan huoneen sisustus ja remontointi

Sisustuskrääsä 100€

Remppa 70€

YHTEENSÄ: 4027 euroa

Arvatenkin tästä puuttuu varmasti vaikka mitä ja paljon on kaikkea rahaa vievää, mikä ei suoraan liity vauvaan vaan kiertäen. Esimerkkinä vaikka omat aika säännölliset ruokailuajat, että imetys sujuu toivotusti. Tähänhän voisi lisätä myös esimerkiksi kaikki lääkkeet, joita kokeilimme raskautuaksemme, mutta se on jo ihan eri tarina. En ole koskaan nähnyt muiden laskelmia aiheesta, mutta uskoakseni ollaan aika keskikastia kulutuksessa? Ei varsinaisesti mitään tuhlaajia, mutta monesta asiasta voisi vielä säästääkin. 

Onko kukaan muu uskaltanut laskea tätä summaa?
 

Kommentit (10)

Laura/iloa, eloa!
1/10 | 

Meiän eka vauvavuosi oli 1000e, tää seuraava sit 500e, kun tälle kierrokselle hankittiin sisarusrattaat, itkuhälytin, vähän vaatteita, seisomalauta, leikkimatto ja rengasliina.

Satu K.
2/10 | 

Varmaan aika samoihin summiin menee meilläkin, tosin vaavi on vasta 7 kk, eli eihän sitä tiedä mitä tässä tulee vielä hankittua. :D Olen itse kunnon kirppishaukka ja hintojen vertailija, joten uskon, että ollaan useita satasia säästetty tämän ansiosta. Oikeastaan ainoa asia, joka meille oli ehdoton hankkia uutena oli turvakaukalo, lähes kaikki muu on tullut käytettynä. Ja osan olen jo ehtinyt myydä eteenpäinkin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

mekään ei oltais kyllä kirpparilta turvakaukaloa hankittu, mutta ystävältä uskalsi :) mä en oo myynyt vielä mitään eteenpäin, vaan nyt kesällä oliskin tarkoitus ottaa kirpparipöytä ja lyödä rahoiks :D :D haha, ei vaan, oikeasti päästä tästä krääsästä eroon!

Annika79
3/10 | 

Meillä mennyt todennäköisesti enemmänkin. En oo merkannut ylös mitään. Ekalle ostettiin uutena vaunut, matkarattaat, turvakaukalo ja telakka. Nyt kolmatta varten ostettiin käytettynä tuplarattaat 450 e. Uutena ois ollu lähes tonnin.

Paljon mennyt teillä kosteuspyyhkeisiin. Meillä neiti 8 kk tänään ja oon ostanut 3 pakettia tähän mennessä. :D Pesen aina vedellä.

Vierailija
4/10 | 

Ite oon kirjoittanut kaiken ylös, mutta en ole vielä laskenut summia, koska paljon kn vielä hankittavaa ennen elokuuta :)

Alotin lukemaan sinun blogia viikonloppuna ja nyt pääsin loppuun (alkuun) asti. Kirjoitat aivan ihanasti ja monta liikutuksen hetkeä on ollut tässä muutamien päivien aikana ♡ melkoinen matka teillä on kyllä ollut, onneksi nyt kaikki on hyvin!

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Oi kiitos, ehdottomasti! :) Haha, ihana tuo "hormonihuuruissani haistoin homeen" :D voin kertoo, että hyvä ku en iteki mennyt meidän kirpparilta ostettuja vaunuja suurennuslasin kera läpi :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjoitin aiemmin hoitovapaani alkamisesta ja siitä, mistä olen itse ajatellut pihistää. Pyysin myös apua ja vinkkejä hyviin säästökohteisiin ja jestas, että niitä satoi kaatamalla! Aivan huikeita ideoita, joista osa ei itsellä ollut käynyt mielessäkään. Kysyin instagramissani haluaisitteko, että teen koonnin vinkeistä ja vastaus oli murskaluvuin "kyllä". Täältä siis pesee!

Kaupassakäynti

- Tee kauppalista ja osta tarvikkeet koko viikon ruokiin. Älä osta listan ohi!

- Keskitä varsinkin lihaostokset ilta-aleihin!

Näistä en ollut kuullutkaan! Tarkista oman S-ryhmä-kauppasi ilta-alen alkamisajankohta paikan päältä, koska se vaihtelee kaupoittain.

- Jogurtit ja rahkat maksavat irtopurkkeina enemmän kuin litrantölkissä.

Ole muutenkin tarkkana litrahintojen kanssa – niissä on huomattavia eroja!

- Keskitä ostokset.

- Kangaskassi tai jo ostetut muovipussit kauppaan.

Tätähän mä aina yritän, mutta ikinä en muista. Siksi päätinkin, että taittelen pieniksi kolmioiksi useamman muovipussin ja laitan kaikkiin laukkuihin ja reppuihini! Varsinkin hoitolaukkuun, joka kulkee 95%:sti mukana.

- Tutustu Fiksuruoka-sivuston tuotevalikoimaan!

 

Ruokailu

- Suosi kasvisruokaa (kasvissosekeitto, kasvismakaronilaatikko). 

- Tee itse ruuat koko perheelle. Valmisruuat tulevat kalliiksi.

- Koko perheelle aamu- ja/tai iltapalaksi puuroa.

Mä tätä aina välillä yritän, mutta homma on kuollut siihen, että oma ehtii jäähtyä Kipsua syöttäessä. Nyt, kun Kipsu syö itse, tämäkin voisi onnistua. Sormiruokailijalle puurosta voi jättää jämäkämpää niin lapsi saa helpommin syötyä :)

- Syksyllä metsään keräämään lisukkeet puuroon!

- Perhekahviloissa tarjoillaan pientä rahaa vastaan runsas aamupala.

- Kahvilassa käymiset ja ulkona syömiset minimiin.

 

Siivous, kodinhoito ja hygienia

- Kestovaipat.

Näihin palataan takaisin heti, kun Suomeen päästään.

- Ota harsot hyötykäyttöön esimerkiksi siivoustarvikkeeksi.

- Lantraa vedellä esimerkiksi Tolua suihkepulloon. Sijoita kerran vaahdottavaan suihkepulloon, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin.

- Kuukuppi! 

Tällaisen ehdin jo hankkiakin, mutta jäi käyttämättä Kipsun ilmoittaessa tulostaan :)

- Palasaippua kestää huomattavasti pidempään kuin pumppupullo.

 

..Sitten pari keskosäidin, rautatippatahrojen taki, oppimaa, kikkaa myös:

- Osta vanishin sijaan sitruuna. 

Sitruuna toimii jopa niihin rautatahroihin, joille vanish ei voinut mitään. Kerran mun nenä alkoi vuotaa verta keskellä yötä ja koko tyynyliina oli aamulla kuivuneessa veressä. Lähti sitruunalla nekin tahrat!

- Aurinko.

Nii-in, luit oikein. Tahra kuin tahra haalenee pois auringossa. Ei tarvitse edes paljoa paistaa, niin lika lähtee.

 

Lasten vaatteet ja tarvikkeet & aktiviteetit

- FB-kirppareilta löytyy hyviä ja halpoja lastenvaatteita, joten tarkista ne ennen kun ostat uutta.

- Suosi ilmaisia kerhoja ja käykää puistoissa, pyörälenkeillä ja metsäretkillä. 

Pyörä on ollut jo pitkään ostoslistalla... josko siihen sijoittaisi osan säästöistä? :)

- Bussilla saa kulkea isossa osassa maata ilmaiseksi vaunujen kanssa.

Vaasassa(kin) on tämä hieno etu suurimman osan päivästä. Katso poikkeukset täältä.

Muut menot

- Kilpailuta vakuutukset ja liittymät.

Näissä on usein isoja eroja, joten usein kilpailutus on vaivan arvoista! Puhelinliittymääni en ole kilpailuttanut about ikinä! 

- Ylimääräiset kuukausittaiset "piilomenot" pois, kuten suoratoistot.

Samantien lähti (pitkin hampain tosin) hayu! varikolle.

- Lääkärikäynnillä voi pyytää kirjoittamaan reseptin "perustuotteisiin" kuten särkylääkkeisiin, rasvoihin ja allergialääkkeisiin.

- Autolla ajelu minimiin.

 

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä...

...Budjetoi etukäteen ja kirjoita kaikki menot ylös.

Ihanaa, listoja! Tää ei ollut sarkasmia vaan tykkään listoista. Pystyy paremmin huijaamaan olevansa tilanteen tasalla, kun näkee asiat paperilla ;)

 

Kiitos kaikille vinkeistä! En todellakaan tullut ajatelleeksi edes puolia näistä! Edelleen saa antaa kikkakolmosia kommentteihin<3

Kuvat: Pixabay

Kommentit (7)

RvaJ
2/7 | 

Pakko tuohon reseptin kirjoittamiseen sanoa, että toisinaan normaali tuote maksaa enemmän reseptillä ostettaessa mitä ilman reseptiä. Asia kannattaa aina varmistaa ensin apteekista vaikka heillä tästä asiasta olisi velvollisuus kyllä kertoa ilman kysymistäkin :)

Meinaan joskus vain se "resepti-ohje" maksaa kolme euroa lisää itse siihen tuotteeseen. Esimerkkinä tais olla ihan perus panadol-liuos jonka saat itse hyllystä hakemalla halvemmalla kuin, että otat sen reseptillä.

Vierailija

Mutta jos on vakuutus, koko hinnan saa sieltä takaisin, jolloin korkeammalla hinnalla ei ole väliä. Olettaen tietenkin, että omavastuu täyttyy joka tapauksessa.

Vierailija

Toki, mutta reseptillä kirjoitetut lääkkeet korvaa lapsen vakuutus jos sellainen lapsella on.

RvaJ

..Niin, jos omistaa vakuutuksen ja näyttää siltä, että omavastuu on tulossa täyteen niin mikä jottei :) Mutta kaikilla ei kyseisiä vakuutuksia ole ja oletusarvo tuntuu olevan joka tapauksessa se, että reseptillä kaikki olisi halvempaa mikä ei siis kuitenkaan pidä paikkaansa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram