Kirjoitukset avainsanalla vauva-arki ulkomailla

Uskokaa tai älkää - nyt se on täällä! Nimittäin asuntopostaus. Kyselin blogin fb-sivuilla sekä instagramissa miten esittelyn haluaisitte: kuvina vai videona. No, apuahan teistä ei ollut lainkaan, koska tulokset meni tasan :D Yritin siis tehdä molemmat, mutta en vain yksinkertaisesti kestä katsoa itseäni videolla puhumattakaan itseni kuuntelusta! Näin ollen, asuntopostaus tulee kuvina:

Eteisestä kun tullaan sisälle, nähdään ensimmäisenä keittiö:

Pieni ja näppärä. Hassua - Englannissa vaatteiden pesukone sijoitetaan 99,9%:sti keittiöön. Niin meilläkin. Joka vei ikävästi tilan astianpesukoneelta ja oonki päässy tiskihommiin. Hyi että, se olikin ärsyttävää!

Keittiöstä päästään eteisen kautta jatkamaan olohuoneeseen:

Olohuone on aika iso. Sieltä on myös kulku takapihalle ja pieni siivouskomero (rappusten alla). 

Huoneessa on myös ruokailuryhmä. Matto otettiin heti ekalla viikolla pois, koska Kipsu söi sitä jatkuvasti. Ja mulla vilisi päässä kuvat aiemmista asukkaista kengät jalassa kävelemässä sen päällä...

Aidattu takapiha näyttääpi tältä:

Ja talo takapihalta:

Oikealla näkyy varastorakennuksen ovi.

Alakerrassa on myös pieni vessa, mutta en saanut siitä kuvaa, koska se todellakin on kuvailuni mukainen!

Yläkertaan mennään rappusia pitkin, jotka on vuorattu kokolattiamatolla. Pitäähän sitä jossain olla, kun kerran Briteissä asutaan ;)

Käytävän varrella on kaksi (vieras)makuuhuonetta ja päädyissä WC ja master bedroom.

Tuolla käytävällä ollaan leikitty ekaa kertaa Kipsun kanssa hippaa! Mä meen piiloon, kurkkaan sitä ja se lähtee ryömimään karkuun!

Meidän makkari:

Tuolla vasemmalla on komerot, joiden lattialla kokolattiamatto. Komero ei oo sellainen suomalaistyyppinen, jossa tila on käytetty kokonaan hyväksi vaan tuolla on lipasto sisällä ja henkaritanko. 

Sänky on iiiiiihana ja peitto superlämmin! Pakko olla, kun öisin on välillä aika vilpoinen.

Vierashuone1:

Tästä oli myös vaikea ottaa kuvia, koska on aika pieni. Huone sisältää sängyn, lipaston ja vaatekaapin.

Täällä mä oon nyt nukkunut, kun vieraat ovat saaneet master bedroomin ja T nukkuu Kipsun kanssa. Jos mä nukun samassa huoneessa, en saa lainkaan unta. Miks äidit herää kaikkiin ääniin, joita vauva päästää? Ärsyttävää, kai tää menee ohi joskus?

WC:

Kipsun huoneesta en saanut kuvaa, koska aina kun kirjoitan blogia, hän nukkuu huoneessa :D Instagramin puolella huone (ja koko talo) vilisee vähän väliä ja yleisön pyynnöstä aion kuvailla vähän enemmänkin täällä sisällä. Sinne siis seurailemaan! :) 

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 Tämä maa on aivan sekaisin, kun eilisen ja yön aikana on satanut noin 5cm lunta. Tiet on täynnä kolareita tai ovat tyhjillään ja toimittajat prassailee sillä, kuinka sähkö ja/tai kaasu loppuu. Uutisissa sanottiin, että "do NOT go outside and definitely do NOT travel". Me lähettiin rantaan ravintolaan syömään. Crazy finns.

------

psst! Sunnuntaihin saakka on vielä aikaa osallistua arvontaan instagramin puolella! <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (9)

Annika79
1/9 | 

Kivan näköinen asunto. :) Minkä ihmeen takia kukaan haluaa käyttää tilaa keittiöstään pesukoneelle?! :o Mun mummulassa oli aikoinaan pesukone keittiössä, koska heillä oli vain pieni kylmä vessa eteisessä ja pesulla kävivät ulkosaunassa kerran viikossa. Mä en ikinä selviäis sillä että kävis vaan kerran viikossa pesulla.

Mun vanhemmat asuu nykyään siinä talossa ja tekivät jo ennen muuttoa saunan ja kylppärin kellariin. Mun lapsilla on siis sama mummula kuin minulla aikoinaan. :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Voi vähä ihana toi, että on sama mummula <3 ! Siis en kyllä tiedä, ehkä 50% koska se on vaan tapana ja 50% koska vessat on vaan aina nii pieniä? :D

Annika79

Onko pyykkikori kuitenkin jossain muualla? Eli pyykit kuskataan jostain keittiöön, kun on pyykinpesun aika? Onko teillä muuten kuivauskaappia astioille, kun oon käsittänyt että sekin on ihan suomalainen juttu? Käsittämätöntä jos pitää tiskata ja kuivata astiat. :o

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Joo ei pyykit kyllä keittiössä muhi 😁 kuivauskaappia ei oo, se tosiaan taitaa olla suomalainen keksintö. Ja loistava sellanen onki! 😍

Etna

No en ole keksinyt, siks tulee niin vähän kommentoitua ja seurattua blogeja täällä, kun vuorovaikutus ja seuraaminen jää niin vaikeaksi. Argh. Laita palautetta :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Istuin uusien äitiystävieni kanssa alas miettimään, mitä eroja on englantilaisessa ja suomalaisessa vauva-arjessa. Ongelma mietinnöissä oli aluksi se, että kellään ei ollut vertailukohtaa. Nämä Englannissa asuvat äidit eivät tiedä vauva-arjesta Suomessa enkä minä tiedä siitä Englannissa. Heti, kun lopetimme asian varsinaisen miettimisen ja jatkoimme muita juttuja, alkoi eroavaisuuksia paljastua. Alla ne, mitä keksimme :)

Pienilläkään vauvoilla ei oo käsineitä ja pipotkin aika harvinaisuus.

Lasten vaatetus. Tästä puhuin jo aiemmin, mutta lasten vaatetus todellakin on erilaista. Pienilläkään vauvoilla ei oo käsineitä ja pipotkin aika harvinaisuus. Lähellämme on kouluja, joiden pihoilla leikitään aivan (Suomen mittakaavassa) kesävaatteissa. Kesävaatteilla tarkoitan tässä yhteydessä koulupukuja eli tytöillä kauluspaitaa, hametta, krakaa, sukkahousuja/polvisukkia ja bleiseriä. Siinä kaikki. Joskus oon nähnyt myös koulun logolla varustettuja huppareita, mutta niitä vissiin harvemmin päälle laitetaan. Tulee ihan kylmä katsoa, kun koululaiset kävelevät opettajan johdolla läheiseen kirkkoon. Opettajalla on kunnon takki ja usein lakkikin, mutta lapsilla vain nuo koulupuvut.


Tästä on hyvä jatkaa vielä kuravaatteisiin. Niitä ei siis ole. Maassa, missä sataa usein, ei käytetä kuravaatteita. On siis jonkin sortin kuravaatteita olemassa, mutta ne ovat enemmänkin muovipussit tavallisten vaatteiden päälle.

Kun Suomessa mennään ulos säällä kun säällä, täällä sade, kylmyys ja/tai tuuli saavat perheet pysymään sisällä.

Ehkä kuravaatteita ei tarvita, koska huonolla säällä ei ulkoilla. Kun Suomessa mennään ulos säällä kun säällä, täällä sade, kylmyys ja/tai tuuli saavat perheet pysymään sisällä. Me käymme joka päivä ulkona täälläkin - satoi tai paistoi. Silloin kun sataa, lyödään sadetakkia ja -suojaa niskaan ja olemme ainoat, joita kaduilla näkee. Hullut suomalaiset.

Ulkoilu on ehkä korvattu erilaisilla päiväkerhoilla. Täällä on suht yleistä, että joku äiti ryhtyy franchise -yrittäjäksi ja pitää itse kerhoja niille varatuissa tiloissa. Lisäksi on kirkon ja seurakunnan pitämiä kerhoja ja muita, joita Suomestakin löytyy.

Neuvolassa ei seurata lainkaan pituutta...

Huomaan vähän väliä, että suomalaisen neuvolan tasoa arvostellaan aika kovin sanoin. Täällä taso on (kuulemani mukaan) vielä epätasalaatuisempaa. Neuvolassa ei seurata lainkaan pituutta ja muut käynnit ovat lähinnä painokontrolleja. Paljon on kiinni omasta aktiivisuudesta.

Ruokasuositukset poikkeavat kyllä huomattavasti riippuen siitä, missä maassa asuu. Oon ymmärtänyt, että suositukset ovat vähän joka maassa erit, mutta täällä esimerkiksi jogurttia kehoitetaan antamaan ensimmäisten kiinteiden joukossa. Olen nähnyt kaupassa äidin antavan alle 1-vuotiaalle lapselleen pienen sipsipussin, jotta vauva jaksaisi olla rauhassa loppukauppareissun. Oon myös nähnyt, kun ravintolassa about samanikäinen saa sormiruokailla ranskalaisen ja juoda sokerista pillimehua.

Suomessa on mielestäni enemmänkin sääntö, että ylimääräistä suolaa ja sokeria vältellään kun taas täällä se on poikkeus.

Pre-schooliin mennään jo 3-vuotiaana, josta jatketaan kouluun 5-vuotiaana.

...Ehkä osittain tästä syystä harrastukset aloitetaan jo 2-vuotiaana. 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: ulkona vaunuissa nukkuminen. Sitä ei täällä kukaan muu, paitsi ehkä hullut suomalaiset, harrasta. Joskus jätän lenkin jälkeen vauvan vaunuihin aidatulle takapihallemme, mutta tuon ajan istun naama terassin oven lasissa koko uniajan. 

---

psst! Osallistuitko jo blogin fb:stä tai/ja instagramista löytyvään arvontaan? Tarjolla olis mahdollisuus voittaa pikkulakin ihana myssy! :)

Kommentit (9)

Annika79
1/9 | 

Onko mitään Reimatecin tyyppistä sateenpitävää vaatetta edes? Luulis että kun aina sataa, niin ois kuraista ulkona ja vaatteet kastuu. :o

Yhden tutun poika asuu Kaliforniassa. Ne tuli pienen vauvan kanssa Suomeen kylmään aikaan kylään. Annoin meidän pojan pieneksi jääneitä äitiyspakkauksessa olleita töppösiä, pipoja, tumppuja, villahaalarin ym. Ajattelin että vauva tarkenee, eikä tarvi ostaa turhaan lyhyen visiitin takia mitään. Vanhemmat oli todella kiitollisia. Veivät mukanaan kotiin ne. Kuulemma siellä on iltaisin tosi viileää, eikä kaupoissa myydä mitään tuollaista siellä. Hyvä että tulivat tarpeeseen. :)

Mun mies osti Lontoosta v 2004 tavallisen takin näköisen tummansinisen takin, joka pitää vettä ja tuulta. Se on edelleen käytössä ja yksi parhaista ostoksista, mitä reissuista on koskaan hommattu. Ei mikään tuulitakki, vaan ihan perustakki. Ja oli todella edullinenkin.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Mä en oo nähnyt mitään sateenpitäviä vaatteita :O siis sellasia toppatakkeja oon nähny, joissa kiiltävä pinta mutta ei se mitään vettä kyllä pidä! :D

Essi
Liittynyt18.9.2015
2/9 | 

Kuulin yhdeltä kaverilta, että brittilässä lapsille puetaan mielummin liian vähän vaatetta päälle kuin liikaa. Ilmeisesti sen takia, että jos on liian kuuma, niin lapsi voi kuolla (?) Kuulemma pikkuvauvoja käsivarret violetteina näkyi ihan järjestään. Pitääkö tänmöinen uskomus paikkansa?

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Kuolema-syystä en oo kuullut enkä onneksi oo nähnyt liloja käsiä, mutta vuokranantaja kertoi, että täällä kyllä tarkoituksella laitetaan vähemmän vaatetta että sitten tottuvat pieneen kylmyyteen :D en tiedä voiko toi olla totta...

Rusinapulla
3/9 | 

En nyt tieda uskotaanko taalla etta vauva voi kuolla, jos on liian lammin, mutta niin ainakin uskotaan, etta kylma karaisee, joten pikkulapsillakaan tosiaan harvoin nakee hattuja, hanskoja tai edes sukkia. Vanhemmilla kylla nakyy olevan pipot ja toppatakit.. Jokainen suomalaisaiti on varmasti saanut hymahtelya osakseen, kun lapset on oikeasti puettu saan mukaisesti ja lampimasti. Mun tyttarella kun oli kyparamyssy paassa, niin multa kysyttiin, etta miksi puen hanet nunnaksi. Ostan Suomesta kyparamyssyt ja kuravaatteet kun niita ei taalta tosiaan helposti loyda.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

no just tää, että "karaisee"! hahha nunnaks :D meil on vaunuissa toppamakuupussi (ei yhtään liikaa näillä keleillä) nii musta tuntuu et meitä aina katotaan kieroon sen takia :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Englanti-arjessa on paljon kaikkea huippua, vaikka parin postauksen verran on ihmeteltävää löytynytkin. Vaikka sohvalla istuessa jakaus vaihtaa puolta kun ikkunoista vetää niin kovaa, on hyviä puolia silti enemmän. Alla muutamia<3

Arkkitehtuuri - ihan ylivoimainen ykkönen! Niin kauniita, mielenkiintoisia ja yksityiskohtaisia taloja, katuja ja puistoja. Ja ihanan värikkäitä! Eikö oo outoa, että se mitä piirteitä meidän uudessa kämpässä oudoksuin - ihastelen täällä? Meidän talo on myös pastellisävyinen, vanha eikä mikään ihan tyypillinen malliltaan. 

Musa-tv ja tv-tarjonta kokonaisuudessaan!!! - ei vitsi oon niin onnellinen edelleen tästä. Musiikki-tv-kanava, josta tulee musiikkia!? Juuri kun luulin, ettei elämä voi paremmaks muuttua niin alkoi siskoni on noita -maraton. Ai että, elämä hymyilee.

Säät - täällä on täydellinen ilmasto tälläselle länsirannikon helm.. kivikokkareelle. Arska paistaa, lämmin mutta ei liian ja ettei tulis koti-ikävä nii tulee niin h*lvetisti :D

Vauvan ruuat - Vaikka Kipsu onkin eri mieltä tästä, niin sosevalikoimat on kyl huikeat! Kipsua vaa ärsyttää, ku se on jo nii iso tyttö, että joutuu syömään klönttisempää mössöä. 

Pyykkiteline - ihanasti innovoitu pyykkiteline, jossa tila ripustaa nousee ylöspäin eikä sivuille. Suomen pyykkitelineet vie pirusti tilaa, mutta tollanen torni mahtuu yhdelle neliölle!

Ihmiset - ihanaa, kun ihmiset on niin ystävällisiä. Small talkia onneksi on tullut nyt yhdeksän kuukautta harjoiteltua, niin enää ei tämäkään suomityttö mee aivan jäihin, jos joku alkaa jutella. Ravintoloissa lähestulkoon jokainen nousee apuun, jos oon menossa sinne vaunuilla ja tarjoilijat jaksaa aina huomoida lapsetkin.

(Radio)musiikki - Radio luukuttaa yhtä paljo Queenia ku Suomessa JVG:tä. Kelpaa! Ylipäätään musatyyli täällä uppoaa meikäläiseen!

Tämmönen vanha torppa, johon on pistetty parturi pystyyn!
Tämmönen vanha torppa, johon on pistetty parturi pystyyn!

Siivousvälineet - ei vitsi, imuri rullaa joka suuntaan ja toi lattiamoppi on aivan mahtava! IG:ssä sitä jo videoinkin, mutta siis varressa on nappi joka tuuttaa puhdistusainetta mopin eteen ja siitä vaan sitte hinkuttamaan. Pakko saada Suomeenki tollane!!

Kaiken voi tilata. Tää oli jo aiemmassa postauksessa, mutta se on ihan parasta! Amazon ja ocado ovat kovassa käytössä ;)

Sanoinko jo arkkitehtuuri? Ihan perus-Pertillä voi olla jumalaton ovi tai sitten miljoonatalossa niin pieni, että tämä tyttö jäis persiistään kiinni. Hauska yhtälö, jos ja kun täällä on paljon ylipainoa, mutta ovet on usein tosi pieniä. Kuinka täällä ei oo edennyt jo epidemiaksi ihmiset, jotka on juuttuneet oven karmeihin kiinni?

Kommentit (16)

Annika79
2/16 | 

Siskoni on noita. :) Seurasin sitä aivan innoissani kun se tuli meillä telkusta. Mutta en olisi kehdannut kenellekään tunnustaa, että seurasin. :D On sarjoja, joita voi sanoa julkisesti seuraavansa. Ja sitten on sellaisia, joita ei kerrota. :D

Nää on niin ihania luettavia. Kauanko ootte vielä siellä?

Annika79

Tuli muuten mieleen että onko teillä kerttikset käytössä siellä? Ei varmaan muuttokuormaan mahtunut kestot. :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahaa, toi sarja tuntuu olevan niin monille sellainen salarakas, että uskallan siitä tykkäämisen jo julkisesti myöntää ;) 

oli tarkoitus ottaa muutama kestovaippa mukaan, mutta unohtui! harmittaa kyllä, kun vauvan pylly kyllä kestää paremmin kestoja tai sitten muumeja, joita täältä ei saa :/

Annika79

Oltiin viikko mun vanhempien luona. Vauvalle oli mukana riittävästi kestoja, mutta isoveljelle oli vaan muutama. Laitoin aamulla aina keston ja päikkäreille kerttis. Jokainen kesto on tosiaan edes yksi kerttis vähemmän, vaikka se tuntuukin niin mitättömältä. :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Niin on! :) Oon yrittänyt täällä kirppareilta niitä kattella, mutta arvaa onko täällä niitä? :D about maailman epäekologisimmassa maassa ;)

Elli Leppiniemi
3/16 | 

Oi miten hauska postaus! Tästä tuli niin ikävä Englantiin ja varsinkin Southamptoniin, kun sieltä vasta kuukausi sitten muutin vaihdon jälkeen pois. Nuo värikkäät ja pastelliset talot oli munkin lemppareita, ja mäkin tykkään tosi paljon englantilaisesta arkkitehtuurista vaikkei se ehkä olekaan sieltä moderneimmasta päästä. Se on silti jotenkin älyttömän symppistä ja tyylikästä, tykkään! :D

Rusinapulla
6/16 | 

Musta taas noi pyykkitelineet on arsyttavia, olin ihan onnessani kun loysin Lidlista "suomalaisen" telineen. :D

Telkkarissa pyorii samat sarjojen uusinnat tuhannetta kertaa, Frendit ja Big Bang Theory on niin nahty, etta osaan ne jo ulkoa. :D Vaikka tv-kanavia on joku miljoona, niin valilla ei silti meinaa loytaa mitaan katsottavaa.

Erivarisiksi maalatut talot on ihania ja tekee kaduista ihanan nakoisia, ei mitaan jaykkia saantoja niinkuin Suomessa, vaan saat maalata talosi minkavariseksi haluat. ♡

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yksi postaustoiveista oli, että kyylään ympäriltä asioita, jotka Englannissa hämmästyttää, kummastuttaa pientäää kulkijaaaa. Alla ensimmäisen viikon aikana bongatut ihmetykset.

Tiskisieni - Tiskisieni taitaa ulkomailla olla enemmän sääntö kun poikkeus? Budapestissa myös tiskattiin sienellä ja harjasta ei kukaan tiennyt mitään. Mua ällöttää märällä sienellä hangata paskoja astioista, niin täälläkin käytiin ensitöiksi hakemassa supermarketista tiskiharja.

Kokolattiamatot & kenkien pitäminen sisällä - outoaaaaaa! Meillä ei oo kokolattiamattoa, koska se oli ehdoton EI asuntokriteereissä. Sen lisäksi että on kokolattiamatot (parhaassa tapauksessa myös vessassa), niin kävellään kengät jalassa sisällä. 

Subwayt - meidän kämpiltä on 2 km säteellä SEITSEMÄN subwayta. Onhan se toki terveellisempää, ku vaikka mäkki...

Lounas - Täällä ei syödä lounasta ollenkaan. Tai syödään, mutta se on joku sämpylä, limu ja sipsipussi. Ehkä siksi noita subeja onkin niin pirusti? T:n duunissa kuulemma pyörii sämpyläauto, jossa on sireenit ku jätskiautossa ja sieltä jengi sit ostaa ravitsevan lounaan.

Sipsit - Tämä kansa selkeästi rakastaa sipsejä. Niitä on kaupoissa jumalaton hyllyllinen ja säkit on jätesäkin kokoisia (kuten ehkä osa instagram seuraajista jo huomas?). Jätesäkeissä on pikkupusseja sipsejä, joita voi kivasti laittaa jokaiseen laukkuun ja takin taskuun, jota omistaa :)

Ovet aukeaa sisäänpäin. SUPERärsyttävää :D 

Liikenneympyrät - tää on kyllä yks fiasko aina! Vaikka taksikuski kertoi meille säännöt ja niitä noudatetaan, on se ihan yhtä tyhjän kanssa! Toimiakseen kaikkien pitäis noudattaa samoja sääntöjä, mutta ihan samanlainen villi länsi tää on, kun muuallakin. Eli ohjeeni on: vilkuta jonneki suuntaan ja ens kerralla vilkuta toisin - kyllä se joskus oikein menee.

Sään seuraaminen - Kerrottiin meidän vuokraemännälle, että ollaan lauantaina lähdössä äänestämään Brightoniin. Hän kauhistui. Oli kuulemma luvattu niin karseeta ilmaa. No lähdettiin silti eikä säässä sen kummempaa. Suomen sateinen syyskuu. Muutenkin tuntuu, että säitä seurataan tosi paljon. Seuraava päivä suunnitellaan säiden mukaan toisin kun Suomessa. Satoi tai paistoi niin Kipsu nukkui ulkona.

Uskon, että näitä postauksia on tulossa vielä jokunen, koska joka päivä ihmettelen jotain! Puolustukseksi sanon kyllä vielä sen verran, että kokonaispisteissä Englanti ja Portsmouth on piiiiiiitkälti plussan puolella. Ihmiset on aivan ihania ja ystävällisiä, ilma on ollut pääsääntöisesti kivan keväinen ja viimeisimpänä plussana - täällä on musa-tv, josta oikeasti tulee musiikkia!! 

Kommentit (16)

RvaJ
1/16 | 

Aloin nauramaan ääneen tuolle sämpylä-autolle :D 

Tää oli hei ihan huippu postaus!  Näitä lisää, ehdottomasti :)

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahah, nii mäki nauroin ku T siitä kertoi :D kuvittelen ku se kurvaa sireenit päällä myymään sämpylöitä!

Kiitti <3 pitääpä alkaa kirjoittamaan jatko-osaa :D

RvaJ

Sireenit :D Ai kauhee :D

Siellä ei kysytä, että kuka tilasi ambulanssin vaan, että kuka tilasi sämpylä-auton? :D

RvaJ

Eikös ne käytä semmosta juustoveistä? Vai onko ne niin kehittyneitä, että kaikki juusto on vaan yksinkertaisesti valmiiksi viipaloitua :D

Annika79
3/16 | 

Meidän mummu tiskaa sellasella rätillä. Niin ällöttävää! :P

Kaveri oli Englannissa aikoinaan au pairina. Oltiin siellä kylässä. Maito oli pahaa ja liha maistui oudolta. Kun tehtiin ruokaa, niin kaveri kysyi mikä siinä on kaasunumero. Anteeksi mikä??? Kaikissa pakkauksissa oli joku pirun kaasunumero uunin lämpötilaa varten. :o

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hyyiiiii :D oho! tollasesta en oo tiennykää! Maito on mun mielestä aina ulkomailla ihan paskaa, mut liha on onneks ollu vähintään yhtä hyvää ku suomessa :) äääkk, mistään kaasunumerosta en oo kuullukaan, ehkä nää on päässy teknologiassa eteenpäin :D

Annika79

Mun kummien tyttö asui vuosikausia Lontoossa. Sillä oli yhdessä kämpässä kylppärissä kokolattiamatto. :D Mun mielestä laivallakin on kuvottavaa kun on hytissä kokolattiamatto. Ennen ei niinkään, mutta silloin kun on konttaava lapsi niin yööök!

Me oltiin Englannissa 2004. Silloin ainakin oli kaikilla kaasuhella ja ruokapakkauksissa kaasunumero, kuten meillä uunin lämpötila 200 astetta. Onko vielä kylmä- ja lämminvesikraana erikseen? Noilla oli jopa suihkussa. Siinä sitten yrität saada sopivaa vettä. Ja luulin että siellä oli kylppärin kattovalo rikki, mutta se katkaisija kuuluikin kääntää alaspäin. :D Ilmeisesti järkytyksiä, kun edelleen muistan. :D

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

hahah :D tää taitaa itseasiassa olla aika uus talo ja tää omistaja on rempannut tätä, niin täällä on kyllä kaikkea "luksusta" kuten kuumat ja kylmät vedet samasta nupista! tää kaasujuttuki on onneks utopiaa mulle :D mut toi kokolattiamatto on kyllä karsee - myös laivoilla

Annika79

Tuokin oli kyllä viimeisen päälle rempattu, mutta vanhaan tyyliin, kun oli entinen pappila. Pelottava vanha talo. Siellä kummittelikin. Ja uskon siihen todella. Koin sen itsekin vaikka ensin naureskelin. Siellä oli yksi ruokakomero, jonka ovea ei saanut aina auki. En uskonut, mutta kun sata kertaa yritettiin kääntää kahvasta, niin pakko oli uskoa. Jonkin ajan päästä se sitten aukesi. Siinä ei ollut mitään lukkoa. Se ei vaan auennut. Muutenkin sieltä kuului ääniä. Olisiko se ollut sodan aikana väliaikaisesti sairaala, vai miten se meni. Ainakin naapurissa oli kirkko ja hautausmaa. Öisin ketut ääntelivät ulkona. Unelmien talo. :D

Rusinapulla
4/16 | 

Juusto on todellakin valmiiks viipaloitua tai sit sita leikataan veitsella. Taalla on tosi vahan esim. kermajuustoja mita vois hoylata, naa naiden juustot ei oikein toimi juustohoylan kanssa.

Ja tosiaan, siis ruokapakkauksissa on myos se "kaasunumero", siis jos on kaasu-uuni, niin siina nupissa ei lue montako astetta on, vaan on vaan numerot samaan tapaan kuin hellan levyilla. "Kun paistat taman pizzan, niin laita kaasu-uuni neloselle". Aika vahan niita kaasu-uuneja enaa nakee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. Huumorin kanssa palstatilan jakaa myös syvemmät pohdinnat hätäsektiostani, lapseni keskosuudesta sekä tahattomasta lapsettomuudesta, joka edelsi aiemmin mainittuja kolmen vuoden ajan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Blogiarkisto

2019
2018