Joulut ja uudet vuodet alkaa olla meidän osalta taputeltu ja ollaan saatu jo hetki viettää arkea kotona joulun paikasta toiseen juoksemisen sijaan. Ai että on ihanaa!

Kuuntele alta podcast kasvukivuistani äitiyteen:

Oon aina ollut vähän rutiinien rakastaja. Ei mitenkään orjallisesti, mutta kyllä tietynlainen johdonmukaisuus päivien kuluissa tuo mulle turvaa. Tämä ei ole muuttunut lapsien myötä vaan päinvastoin! Se on korostunut entisestään.

Sain paljon ihmettelyjä osakseni, kun aloin luoda tarkoituksellisesti rytmiä vauvan päiviin (varsinkin päiväunien osalta) jo hänen ollessa vain pari kuukautta vanha. Kommentoitiin, että eikö tuo ole kamalan rajoittavaa ja raskasta, kun seuraan kelloa unien osalta. Onhan se ehkä ensimmäiset pari päivää, kunnes helpottaa.

Itselleni vapautta tuo juuri esimerkiksi se, että tiedän lapsieni nukkuvan klo 14 ja silloin saan itsekin hetken huilata.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Itselleni vapautta tuo juuri esimerkiksi se, että tiedän lapsieni nukkuvan klo 14 ja silloin saan itsekin hetken huilata. Tai se, että voin suositella poikani kummitädin kyläilylle klo 16:sta, koska tiedän vauvan valvovan silloin. Uskallan varailla partureita ja kahvitteluja tiettyihin aikoihin, kun tiedän 99,9% varmuudella vauvan nukkuvan tai kertoa kellonajan vierailijoille, koska he näkevät vauvan hereillä! Ja kuten esikoisestani huomaan, mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä joustavampaa arjesta tulee.

Joten kyllä – tykkään ehdottomasti enemmän arjesta ja rutiineista, mutta spontaanikin osaan olla...rytmin sallimissa rajoissa! 🙈

Ootko sä rutiinien fani vai enemmänkin spontaani?
 

Kommentit (3)

Käyttäjä29242
Liittynyt23.6.2019
1/3 | 

Mä olen vielä vähän kaihtanut tarkkoja aikatauluja 5kk ikäisen vauvan kanssa kun ajattelen esim illoista ettei vauva voi joka ilta olla täsmälleen samaan aikaan valmis unille. Haluaisin siis kuulla kokemuksiasi siitä kuinka kellontarkkoja tyyppejä pienistä kasvaa tällä rutiini systeemillä? :) Kiitos blogista, kirjoituksesi on aina tosi kivoja! :)

Tap
2/3 | 

Meillä vauva 2 kk, ja jo useampi viikko on pidetty rytmiä yllä. Nyt tehtiin pieni korjaus rytmiin ja hyvin on sekin lähtenyt tällä viikolla sujumaan.

Olen tosiaan sitä mieltä, että rytmit ovat äitejä varten ja vähän myös vauvoja. Mutta ainakin meidän päivät sujuvat kaikilla iloisemmin, kun pidetään tietystä rytmistä kiinni. Ja alusta asti rytmi vaan joutuu välillä joustamaan vähän, mutta niihinkin osaa jo taipua, kun tietää millä tavalla rytmiä voidaan muuttaa ilman, että se menee sekaisin seuraavanakin päivänä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018