Mun oma äiti muistaa usein kertoa, kuinka näki viimeisen (barbieilla) leikkiyritykseni. Olin hakenut ison barbietaloni olkkariin, kasannut ja sisustanut sen ja ottanut nuket esiin. Olin tuolloin suht vanha, ehkä jo seiskalla? Tuota kertaa ennen oli ollut piiiiitkä tauko leikeissä, mutta halusin nähtävästi kokeilla vielä viimeisen kerran. Aikani yritin, jonka jälkeen totesin äidille:"Mä en osaa enää leikkiä". Muistan tuon kerran itsekin. Leikki ei vaan lähtenyt. Se tuntui teennäiselle, vaikka puitteet oli enemmän kuin kunnossa!

Kuuntele alta tuorein SITNB-podcast siitä, kuinka äidin "pitäisi" olla valmis uuteen rooliin jo ennen lasta:

En usko osaamattomuuteni leikkiä johtuvan siitä, etten "uskaltaisi heittäytyä". Viikottain heittäydyn laulamaan ja tanssimaan lastenlauluja tyttäreni kanssa.

Oma lapsi ei muuttanut asiaa. En osaa vieläkään leikkiä leluilla. En usko sen johtuvan siitä, etten "uskaltaisi heittäytyä". Viikottain heittäydyn laulamaan ja tanssimaan lastenlauluja tyttäreni kanssa eikä edes se haittaa, että illalla naapurit näkevät meille suoraan sisälle. Sellainen perinteinen hahmoilla leikkiminen on vain tosi hankalaa, vaikka sitä silloin tällöin yritänkin. En usko myöskään, että se johtuisi mielikuvituksen puutteesta tai siitä ettei se olisi koskaan "kehittynyt", koska pienempänä leikin paljon itsekseni.

Tämä "kaukoputki" piti rakentaa, kun taapero näki muumipapalla kaukoputken ja halusi tietty samanlaisen :D
Tämä "kaukoputki" piti rakentaa, kun taapero näki muumipapalla kaukoputken ja halusi tietty samanlaisen :D
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S A R I A N N A S A L O (@shittyisthenewblack) on

Siispä teemme paljon kaikkea muuta. Meidän juttumme on esimerkiksi askartelu, jota teemme viikottain – joskus useammankin kerran. Ei ne mitään Picasson töitä tai Einsteinin ideoimia ole, mutta taidankin olla juuri sopivalla taapero-tasolla niiden kanssa! Laitamme ruokaa ja leivomme yhdessä ja näiden lisäksi teemme kotitöitä, kuten pesemme, ripustamme ja lajittelemme pyykkejä. Me myös piirrämme eri välineillä, muovailemme vahoilla ja asettelemme hamahelmiä. Olen mielestäni myös melko hyvä keksimään eri hahmoleikeille alun, josta taapero osaa sitten itsekseen jatkaa. Ja jos ei osaa, onneksi isi rientää apuun! Hän kyllä osaa pikku-ukko- ja autoleikitkin!

Osaatko sä leikkiä leluilla?

psst! Meidän helppoja askarteluja löytyy instagramista hashtagilla #amatööritaskartelee

Kommentit (2)

Satu K.
1/2 | 

Tavallaan joo, mutta tavallaan en. :D Meillä myös isi on tässä kyllä parempi, se keksii pikkuautoleikkeihinkin vaikka mitä uusia juttuja (joita minä sitten kopioin :D). Kirjojen lukemiseen taapero sit taas kelpuuttaa lähes pelkästään mut. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018