Kirjoitin 10+1 huomiota vauva-arjesta, jotka opin vauvan ensimmäisten kuuden kuukauden aikana – postauksen viime vuoden marraskuussa, kun Kipsu oli reilu 6 kuukautta (ki 4,5kk). Äitiyden myötä moni asia, tapa ja sana muutti merkitystään. Samoin kuin vauvatarvikkeiden kanssa, voisi näitäkin vertailla tähän päivään, kun vauva on melkein vuoden!

6kk sitten: Kakkajutut ei enää naurata samaan malliin. Niiden juttujen hohto katos jo aika aikaisessa vaiheessa, kun sai kynnellä hinkata painepaskoja tapetista... mutta toisaalta, jonkun toisen kakka ei oo koskaan tehnyt mua onnellisemmaksi, kun oman vauvan neljä päivää panttaamat tortut.
Nyt: Ei kakkajutut naurata samaan malliin, mutta on ne edelleen hauskoja. Tai ne on muuttanut twistiään! Enää ei kikata joka kerta kun vauva pieraisee, mutta onhan se huvittavaa huomata laulavansa sanaa kakka eri taajuuksilla ja rytmityksellä vauvan istuessa pöntöllä. Oma lemppari on laulaa sanaa MacGyverin tahtiin:"Ka ka ka ka kaaaaa kaka kaa ka ka kaa ka ka ka kaa kaa kaa". #coolmom

6kk sittenPierut ei myöskään enää naurata samoin. Niistä(kin) jotenkin katoaa se hauskuus, kun kaasua rätisee päin naamaa päivittäin (ja yleensä aina tosi kiusallisissa tilanteissa).
Nyt: Kts. kommentit yllä :) 

6kk sitten:  Kauppareissut, elokuvissa ja suihkussa käynti ja muut yksinkertaiset asiat, jotka ennen olivat peruskauraa, ovat nykyään JUHLAA, jos ne saa tehdä yksin. Plussaa vielä siitä, jos ei tarvitse kiirehtiä.
Nyt: Totta edelleen! Ihan parasta, jos saa viedä roskat :D otan kaiken irti siitä kahdesta minuutista!

6kk sittenKoko päivä sisätiloissa hajottaa pään. Ei siis ihme, että äidit sopii treffejä ja käy ties missä kerhoissa. Jossain on pakko päivän aikana käydä, tai kuuppa sekoaa.
Nyt: Word! Vauvakin nukkuu yönsä paremmin, kun on saanut raitista ilmaa.

Mammakaverit on (ainakin tämän hetkisen) elämän suola <3

6kk sittenMammatreffien kovimmat hitit puheenaiheissa ovat vauvan skeida ja saman kaverin nukkumiset. Voit räjäyttää pakan lausumalla maagisen lauseen:"Apua, mikä yö".
Nyt: Näistä ei kyllä enää jutella. Nyt ihmetellään jokaisen vauvan uusia taitoja ja kuinka nopeasti niitä alkaakin sitten yhtäkkiä sataa! Kakkajutut on aika 2017 vuotta. Maaginen pakan räjäyttämislause voisi tällä hetkellä olla "apua, millä te suojaatte tota päätä seisomisharjoituksien ajan".

6kk sittenVaikka saisit syödä rauhassa, et syö, koska kuitenkin tulee joku syy, miksi et saa ruokailla loppuun asti. Kylmä ruokakin alkaa olla jo... ihan ok.
Nyt: Tämä on helpottanut sormiruokailun myötä. Vauvaa myöskin pystyy nykyään hämäämään leluilla erilailla kuin aiemmin. Aiemmin kun vauvalla oli nälkä, niin silloin sitä ruokaa oli tultava HETI. Nyt voi ensiksi syödä naksun ja leikkiä soppakauhalla.

6kk sittenHiukset kannattaa pitää kiinni, ettei niitä loppujakin raskauden ja imetyksen jälkeen säilyneitä ressukoita revitä irti.
Nyt: Tai leikata ne niin lyhyeksi, että vauva ei yllä. Mä valitsin lopulta tämän vaihtoehdon.

6kk sittenOle valmis uhraamaan rillisi. Nekin revitään päästä.
Nyt: Onneksi mulla on useammat rillit, sillä näitä kiskotaan edelleen.

6kk sittenUni on yliarvostettua. Puolen vuoden jälkeen väsymykseen on vain jossain määrin tottunut. 
Nyt: No, tämä on kyllä totta! Tai tuntuu siltä, että ei vaan tarvitse enää niin paljoa unta kuin ennen. Tämä tietenkin on jokin universumin huijaus, josta saadaan varmaan kiittää evoluutiota :D

Ja vielä yksi: ..En muista enää miksi lastenvaatemerkki nimeltä Molo oli hauska. En vaan muista. :)

Siinäpä niitä! Tuleeko muita asioita mieleen, jotka ovat saaneet uuden merkityksen (tai menettäneet terävimmän kärkensä) vauvan saapumisen myötä?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi just sopivan (epä)täydellisestä taaperon ja vauvan äidistä, perhe-elämästä ja parisuhteesta. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Kurkkaa myös meidän perheen backstagelle Instagramissa tai Facebookissa!

Sarianna Salo: sh1ttyisthenewblack@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018