Olin kestovaippainfossa, ihan vain mielenkiinnosta ja kuulemassa uutta tietoa. Pikkiriikkinen ahdistus hiipi mieleen kun infon pitäjä kertoi miten paljon vaippajätettä kertyy yhdeltä lapselta. Mutta toisaalta, miten paljon sitä vähentää jo yhden kestovaipan käyttäminen päivässä. En tiedä miten tulin alkaneeksi kestoilijaksi. Kovin paljoa en siitä tiennyt ainakaan esikoisen aikana, sillä äitiyspakkauksessa 2013 ollut Imse Vimsen imuosa oli alkuun vastasyntyneen tyynynä!

Olen ostellut kestovaippoja pikkuhiljaa, kirpputoreilta, tutuilta ja marketista uutena. Käytän kestoja pojalla lähinnä kotona. En ole vielä löytänyt niin varmastikuivaa komboa, että lähtisin kestoissa kylille. Tai siis poika lähtisi. Likka ei suostu enää kestoja käyttämään. Välillä saan hänet laittamaan harjoitteluhousut, mutta muuten koko kuivaksi opettelu on likan kanssa yhtä taistelua! Ekohippi-ihmisenä kestoilen muutenkin. Imetysaikana käytän kestoliivinsuojia ja ihonhoidossa kestovanulappuja. Things to do-listalla on kangaslappujen ompeleminen talouspaperin korvikkeeksi ja kankaiset lautasliinat, joitain mainitakseni. Kokokestovaippailuun en varmaan pääse ennen pojan kuivaksi oppimista, mutta yksikin kesto päivässä on 365 vaippaa vuodessa vähemmän kaatopaikalla!

Ekoilua harrastan myös siten, että vaatteet itselle ja lapsille ostan pääasiassa kirppiksiltä. Olen mukana Facebook-haasteessa Vuosi ilman uusia vaatteita, eikä tee yhtään tiukkaa. Ja niille jotka lukivat liian nopeasti niin ei, en ole kokonaista vuotta ilman vaatteita nakuna vaan ostan tarvitsemani vaatteet käytettynä, lainaan tai vuokraan jne. Aloitin haasteen käymällä läpi oman vaatekaappini ja kas, siellä oli vaikka ja kuinka käyttämättömiä vaatteita. Tyyliini kuuluu mukavuus ennen kaikkea, viimeisimmän muodin kanssa sillä ei taida olla mitään tekemistä.

Mulle on sanottu ettei tällainen ekohörhöily mitään auta, kun Venäjällä tehtaat päästää niin paljon kuraa luontoon tai että tää maapallo tuhoutuu joka tapauksessa. Mutta mä olen sitä mieltä, että kukaan ei saisi olla niin välinpitämätön, että viittaa kintaalla ympäristöasioihin. Haluan että mun lapset kasvaa siihen, että kierrätetään ja mietitään kulutustottumuksia. Ja lähdetään siitä että se materia ei ole niin tärkeää. Pikku-Kakkosessa on ohjelma jonka lopussa pingviini sanoo aina "tää on mun pallo ja tää on sun pallo - älä potki tätä palloa!".

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat