Oli jotenkin lohdullista katsella kuvia Ruotsin prinsessa Victorian syntymäpäiväjuhlilta. Kuninkaallisten lapset ovat aivan samanlaisia kuin kaikkien muidenkin! Madeleinen 3-vuotias tytär pisti show'n pystyyn ja Victorian Oscar-poika karkaili tutkimaan ympäristöä. Samalla lailla kuin kuka tahansa 3- ja 1-vuotias! Ai mutta hetkinen, nuo piltithän ovat samanikäisiä kuin Sesse ja Poika - jotka käyttäytyvät useimmiten aivan samalla tavalla!

Mä olen ymmärtänyt asian niin, että tietyn ikäiset lapset käyttäytyvät suunnilleen tietyllä tavalla. Kuten sanottu, lapset eivät ole miniaikuisia ja vasta harjoittelevat ihmisiksi olemista. Juju on lähinnä siinä, miten me kasvattajat suhtaudumme tuohon käytökseen ja miten toimimme tilanteissa, joissa lapset käyttäytyvät ei-toivotusti!

Menin jokin aika sitten lukemaan erääseen uutiseen liittyviä kommentteja. Virhe! En muista, mitä uutinen tarkalleen koski, mutta jotenkin liittyi lasten käyttäytymiseen julkisissa paikoissa. Eräs ihminen oli kommentoinut suunnilleen, että "kyllä minun lapseni osasivat aina käyttäytyä, eivät ikinä kiukutelleet ja ovat nyt fiksuja, kuten ovat heidän lapsensakin!"

Ensinnäkin, epäilen suuresti! En usko että kenenkään lapsi ei koskaan käyttäydy huonosti! Toiseksi, jos kommentoijalla on jo lapsenlapsia, hänen omat lapsensa ovat varmaan olleet lapsia suunnilleen -70-80-luvuilla, jolloin lapsia hellästi kasvatettiin Koivuniemen Herran avustuksella. Lapset oli varmaan peloteltu käyttäytymään kunnolla. Että siinä!

Kukaan vanhempi ei varmaan toivo, että oma lapsi alkaa kiukutella, laittaa ranttaliksi tai saa raivarin, oltiin sitten kotona tai ihmisten ilmoilla. Mutta aina niille tilanteille ei vain voi mitään. On nälkä, jano, pissahätä, ei-pissahätä tai joku muu, mitä me vanhemmat emme juuri sillä hetkellä tajua. Emme tajua, koska emme ole olleet tarpeeksi skarppeja ja yrityksistä huolimatta ehkä osanneet ennakoida aivan kaikkea! Koska ihmisiä mekin vain olemme!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat