Huhtikuun 24. päivä vietetään Vaatevallankumousta, Rana Plaza-tehtaan sortumisen vuosipäivää. Vaatevallankumous on maailmanlaajuinen kampanja, jonka tarkoitus on herätellä ihmisiä vaatimaan "vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä". Mun mielestä tämä kampanja koskee kaikkia, koska oletan että kaikki ostavat ja käyttävät vaatteita!

Onnettomuudessa kuoli yli tuhat ihmistä, mutta valitettavasti sekään ei ole riittänyt parantamaan tehtaiden työoloja. Näihin asioihin on tietysti yksittäisen ihmisen vaikea vaikuttaa, mutta mä uskon että pienilläkin teoilla on vaikutusta. Muistelen nähneeni jonkun kampanjan yhteydessä seuraavan sitaatin: “The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.” (Rob Siltanen). Suomeksi joten kuten, että "Ne hullut tyypit jotka luulevat voivansa muuttaa maailmaa, tekevät juuri niin!"

On muutama keino, miten mä uskon voivani vaikuttaa vaateteollisuuden vastuullisuuteen ja eettisyyteen. Yksi on se, että hankin vaatteeni sellaisilta valmistajilta, joiden tuotannon tiedän olevan eettistä ja läpinäkyvää. Toinen on se, että ostan vain tarpeeseen eli laatu korvaa määrän. Aika hyvänä periaatteena voi pitää sitä, että hinnaltaan halpa vaate on todennäköisesti aina epäeettisesti valmistettu. 

Jos sinua alkoi kiinnostaa, kuka vaatteesi on tehnyt, osallistu huomenna (24.4.) Vaatevallankumoukseen #whomademyclothes tarkemmat ohjeet löytyy täältä.

Eettiseen kuluttamiseen voi tutustua ainakin Facebookissa sivuilla:

Eettisen kaupan puolesta

Eettinen, ekologinen ja vastuullinen muoti

Olen osallistunut Vuosi ilman uusia vaatteita-haasteeseen ja siitä kerroin tässä jutussa:

Vuosi ilman uusia vaatteita - näin minun kävi!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram