Oletko someriippuvainen?

Uhkaako someriippuvuus? Podetko huonoa omaatuntoa somenkäytöstä, mutta et oikein saa tehdyksi asialle mitään? Mä pidän omaa somenkäyttöäni aisoissa seuraavilla konsteilla:

  1. Puhelin ei ääntelehdi jatkuvasti! Mun puhelin kilahtaa ainoastaan, jos tulee yksityisviesti, ihan perinteinen puhelu tai sähköpostiviesti (työsähköpostit tulee ainoastaan työpuhelimeen). Näihin vastaan, jos on sopiva hetki. Tarkistan puhelinta kyllä monta kertaa päivässä, jolloin näen Facebook-ilmoitukset ja Whatsapp-ryhmiin tulleet viestit. Nämä luen vasta sitten kun on paremmin aikaa. Koko ajan ei tarvitse olla tavoitettavissa!

  2. Yöajaksi puhelin on hiljennetty kokonaan! Olen asettanut puhelimen hiljenemään automaattisesti klo 20.00-07.00. Iltakahdeksan ja –kymmenen välillä tarkistelen kyllä viestejä, mutta kuten edellä sanoin, vastailen jos en ole muuta puuhaamassa! Yöt ovat nukkumista ja parisuhteen hoitamista varten.

  3. En lue kaikkia Facebookiin tulleita ilmoituksia! Lyhyessäkin ajassa Facebook-ilmoituksia voi tulla toistakymmentä. En lue läheskään kaikkia. Erilaisiin ryhmiin kuulumalla ilmoituksia tulee kiitettävästi. Jostain asetuksista varmaan ns. ”turhempien” ryhmien ilmoitukset saa poistettua.

  4. Pidän some-taukoja! Somessa ei tapahdu mitään ”elämää suurempaa” jos olet pois vaikka yhden päivän! Ei mitään. Lupaan sen! Edes viikossa ei tapahdu. Ihan oikeesti! Kuukaudessakaan ei tapahtunut!

  5. Latasin somenkäyttöä seuraavan sovelluksen! Otin kuusi päivää sitten käyttöön puhelimen käyttöä seuraavan Simple app usage trackerin. Se seuraa koko puhelimen käyttöä, ei pelkästään some-sovellusten. Huomasin että appin lataamisen jälkeen olen jopa vähän vältellyt turhaa puhelimen tarkistelua, koska en halua että laskuri nousee valtaviin lukemiin. (tilanne 3.3.-10.3. väliseltä ajalta: FB 2 h 40 min, WA 2 h 11 min, IG 28 min. Muita some-kanavia en tällä hetkellä käytäkään. Puhelimen kokonaiskäyttöaika 11 h 16 min.)

Viime aikojen vähäistä puhelimen käyttöä selittää osittain tosin se, että puhelimeni on huollossa kolmatta kertaa ja varapuhelin on raivostuttavan hidas! Saa nähdä miten lukemille käy kun saan "paremman" puhelimen takaisin.

Samalla kun olen päättänyt vähentää omaa somenkäyttöäni, olen lisännyt ihan oikeiden uutisten seuraamista. Tässä pari uutista, tosin someen liittyen, mitkä saivat minut taas havahtumaan ja ajattelemaan asioita:

Onko suhteesi älypuhelimeesi enää terve? Klassinen kysymys kuolinvuoteen äärellä voi havahduttaa

Lääkärilehti: Älylaite uhkaa viedä vauvalta vanhemman - mielihyvän tunteen sijaan vanhemmuus voi tuntua häiritsevältä

Etä-äiti kirjoitti omasta somenkäytöstään: Olen äiti, joka on aivan liian usein kännykän kanssa

Aiempia juttujani somenkäyttöön liityen löytyy näistä:

Kuukausi ilman Facebookia ei ole ollenkaan pöllömpi idea

Viikko ilman somea - onko se edes mahdollista!

Someton sunnuntai - lastenleikkiä!

Someton sunnuntai - tulossa tänä viikonloppuna, ihan kaikkialla!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram