Viime viikolla tein sen viimeksi. Varoitin kyllä etukäteen sanomalla, että: - Tiedän ettei raskaana olevien masuja saisi silitellä, mutta teen sen silti! Olen silittelijä. Ollessani itse raskaana, en kokenut siinä mitään epämiellyttävää, että vauvamahaani siliteltiin. Se aika, minkä vauvavatsa on alttiina silityksille, on melko lyhyt. En minäkään kenenkään vatsaa silitä heti kun saan tietää, että testi on ollut plussalla. Silitän vasta kun on mitä silittää!

En silittele tuntemattomien masuja. Onneksi ketään tuntematon ei yrittänyt minun raskausvatsaani koskea, olisin saattanut tirvaista! Olisihan se nyt hieman noloa, jos menisi tuntemattoman vatsaa silittelemään ja ilmenisi, ettei tämä olekaan raskaana. Siinäpä kiusallinen ja nolo tilanne.

En silittele samaa masua montaa kertaa, yksi kerta riittää! Enkä silittele kauaa. En liimaudu tulevan äidin kylkeen minuuteiksi, vaan silitän korkeintaan joitain sekunteja. Kuopusta odottaessani ystäväni tosin teki näin. Kysyi: - Saanko kokeilla? Vastaus oli: Tottakai! Hän tuli viereeni, silitti ympyrää vatsan päällä, painoi vielä korvansa vatsaani vasten, taisi jotain kuiskutellakin. Ilmankos Poika on aina niin innoissaan, kun tämä ystävä tulee kylään.

Onko kyse siitä, että ovatko lapset vain meidän vai koko kylän?

Löysin parin vuoden takaisen artikkelin, jossa psykologi Venla Berg toteaa, että ”raskauteen osallistumisen tarve on sisäsyntyistä, koska ennen lapset syntyivät tiiviiseen yhteisöön, jossa kaikki pitivät uudesta tulokkaasta huolta.”

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram