Tuli meidänkin lapsiperhe-elämässä aika pitää ensimmäiset kaverisynttärit, kun Sesse täytti 6 vuotta. Synttärijuhlat tietää synttärilahjoja ja lahjat tietää lisääntyvää tavaramäärää. Tavaramäärä vähän ahdistaa mua ja yritän aina keksiä keinoja millä sitä voisi vähentää. Onneksi olin törmännyt järkevään vinkkiin synttärilahjoihin liittyen ja päätin toteuttaa sen.

Synttärikutsuun laitoin tekstin: ”tuomiseksi riittää onnittelukortti, halutessasi voit osallistua ostamaamme lahjaan, max. 5 €:lla”. Kieltämättä mulla kävi mielessä, että mitäköhän tästä ajatellaan ja vienkö lapselta nyt pois jotain, kun lahjamäärä onkin hyvin pieni.

Sesse jutteli muutamaan otteeseen ennen juhlia, että ”mitähän mun kaverit tuo”.  Juhlapäivän aamuna otin asian puheeksi. Kerroin että nyt tulee vain yksi iso lahja, joka on kaikilta vierailta yhteinen. ”Ai, jokainen tuo pikkulahjan ja sit yksi iso lahja”, ”Ei, vaan pelkästään yksi iso lahja”. Sessen naama valahti, näin että hän kelasi sanomaani. Hetken kuluttua hän kysyi: ”Mikä se iso lahja sitten on”. ”No, se on yllätys, ei sitä kerrota”. Tällä kertaa kasvot kirkastuivat ja suu kaartui hymyyn ”Aa, niin!”

Vieraat saapuivat. Tuomisina kaikilla oli tosiaan onnittelukortti, johon oli liitetty em. rahasumma. Kortit laitettiin esille, eikä Sesse kommentoinut mitenkään sitä, ettei kellään ollut lahjaa tuomisenaan.

Kyseessä olivat siis ensimmäiset kaverisynttärit, jotka meidän perhe on järjestänyt, joten en tiennyt mitä kaavaa tällaisissa noudatetaan. Sesse onneksi tiesi. Hän istahti olohuoneen lattialle ja kehotti muita lapsia istumaan piiriin viereensä. Hain paketin (jonka olin vaivihkaa paketoinut loppuun synttäreiden ollessa jo käynnissä…ai, miten niin viime tipassa…) ja ojensin sen Sessen eteen. Paketista paljastui hänen toivomansa Baby Born-nukke ja kimallekynät. Synttärijuhlat jatkuivatkin siitä Baby Bornia hoivaten, syöttäen ja juottaen.

Yhtään kysymystä ei tullut ”miksen mä saanut enempää lahjoja” tai muuta vastaavaa. Tämä meni mun mielestäni, niin sanotusti nappiin!

 

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa  :)

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram