Pidän itseäni jouluihmisenä, vaikken innostu koristeista, joululauluista ja muusta hömpötyksestä ennen kuin kalenterissa lukee JOULUkuu. Minulle joulu on aivan yhtä paljon joulu, vaikkei koti tuoksu piparille (jutun kuva on viime vuodelta, jolloin näköjään olen saanut jopa leivottua) ja vaikka joulupukki ei vierailisi meillä aattona. En stressaa, vaikka tämäkin joulu olisi hyvin minimalistinen, ensi vuonna voi olla että kykenen panostamaan vähän enemmän. Jokainen joulu on uusi mahdollisuus, eikö?Lähtökohtani on se, etten tee tai osta mitään turhaa!

Koristelu

- en ahdistu, vaikken päässyt tälläkään kertaa mukaan uusimpaan joulutrendiin – tonttuovi-villitykseen. Päällimmäinen ajatukseni oli, että - Mihin mä sellaisen oven edes laittaisin, ettei taapero sitä turmele? Ensi vuonna muodissa on todennäköisesti joku uusi juttu, ehkä toteutan sen!

- joulukuusi, koristeet ja 2-vuotias ovat mun mielestäni huono yhdistelmä. Lapset ovat päässeet aiemminkin koristelemaan kuusta mummulassa, eikä meille oikeastaan edes mahtuisi normaalikokoista kuusta. Viime vuonna viritimme koristeita katonrajaan ripustettuun oksaan sekä ylähyllyille sen mukaan miten niille mahtui.

- jos olen ostanut uusia joulukoristeita, olen hankkinut ne käsityöläisten joulumyyjäisistä tai työttömien työpajalta. Tällöin tuen kotimaista työtä samalla kun saan kotiini yksilöllisiä koristeita, kiinalaisen tusinakrääsän sijaan.

Joululahjat

- rajoitan lahjojen ostamisen pelkästään siskoni kolmelle lapselle ja kummitytölleni. Selvitän lahjatoiveet etukäteen ja vältyn ostamasta mitään tarpeetonta.

- aikuiset ovat saaneet joulutuomisina esim. tuikkukipot kynttilöineen, suklaakakkua, itsetehtyä Daimia ja viime vuonna seinäkalenterit, joiden tuotto meni ystäväni lapsen luokkaretkirahastoon.

- hyvä joululahjaidea ihmisille joilla on jo kaikkea, on aineeton lahja. Sellaisia ovat vaikkapa vuohet, kanat, koulupuku ja muut koulutarvikkeet. Klikkaa tästä, niin ymmärrät mitä tarkoitan!

Lahjaostokset

- rahan ja ympäristön lisäksi haluan säästää aikaa, joten lahjaostoksille lähden vasta sitten, kun olen saanut valmiiksi listan. Tässä listassa on jokaisen lahjansaajan nimi ja hänelle ostettava lahja. Yleensä lahjat saa haettua kerralla ja jopa yhdestä ostospaikasta. Kuten kerroin aiemmin, omille lapsilleni en tänäkään jouluna osta lahjoja.

- jos nautit ostoksilla juoksemisesta ja lukemattomien kassien raahaamisesta ympäriinsä, niin mitä jos tänä jouluna tekisit näin: osta lapsillesi ja niille jotka tosissaan tarvitsevat jotain, vain ne välttämättömimmät lahjat. Voit jatkaa ostoksiasi osallistumalla Joulupuu-keräykseen tai muuhun hyväntekeväisyyteen, jossa kerätään lahjoja vähävaraisille perheille.  

- muistathan ottaa huomioon, että ostamasi lahjat ovat eettisesti ja ekologisesti kestäviä!

Stressaatko sinä joulua? Mikä aiheuttaa eniten stressiä?

P.S. Hyviä ajatuksia ja vinkkejä jouluun löytyy ainakin blogeista Huhu täydellisistä äideistä ja Tired & Exhausted since 2014!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram