Työpaikan kahvipöydässä virisi keskustelu aiheesta, joka ei minua enää koske, mutta joka on ihmetyttänyt suuresti. Jos hoitovapaalla oleva vanhempi sairastuu, mitä tapahtuu? Eikö hoitovapaalla oleva henkilö voida rinnastaa työsuhteessa olevaan henkilöön? Ja kun työsuhteessa oleva henkilö sairastuu, hän menee lääkäriin ja saa todennäköisesti sairaslomaa. Hän palaa kotiin ja menee lepäämään toipumiseensa asti.

Aikoinaan hoitovapaalla ollessani sairastin onneksi todella vähän. Sairastumiseni oli lähinnä iskiasvaivoja, jolloin en saanut selkäkivulta nostettua vauvaa. Tai migreeniä, joka vei sängyn pohjalle. Meidän kohdalla tilanteen pelasti se, että miehelläni oli ymmärtäväinen työnantaja. Hän sai oltua pois töistä, kun minä en ollut lapsenhoitokuntoinen.

Yhden migreenikohtauksen puhjetessa lasten mummu tuli avuksi ja lähti töistä kesken päivän, jotta pääsin lääkäriin. Tulin kysyneeksi, että mites nyt kun mummu on pois töistä lasta hoitamassa, onko hänellä oikeus sairaslomaan tai vastaavaan? Ei kuulemma ole!

Entä ne, joilla ei ole mahdollisuutta jäädä pois työstään puolison sairastumisen takia? Tai ne, joilla ei ole lähiverkostoa, johon tukeutua?

Monella paikkakunnalla on ymmärtääkseni palautettu lapsiperheiden kotipalvelu tai vastaava apu. Toivon, että kyseinen palvelu on sellainen, johon voi tukeutua vanhemman sairastuessa. Sillä eihän siinä ole mitään järkeä, että ihminen, joka ei olisi työkuntoinen, joutuisi huolehtimaan silti lapsistaan.

Mä käytin edellisen asuinpaikkakunnan kotipalvelua, kuormittavassa tilanteessa!

Miten te olette järjestäneet lapsen hoidon jos kotona oleva vanhempi sairastuu? Oletteko saaneet ulkopuolista apua, muualta kuin lähipiiristä?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Onneksi ei ole apua tarvittu. Kuopuskin ymmärsi syntyä viikonloppuna kun esikoinen oli muutenkin menossa mummolaan yöksi, niin pääsi mies mukaan synnytykseen. Miehen työnantaja kyllä varmasti joustaisi jos on pakko, äitini varmasti tulisi apuun jos ihan hätätilanne iskisi. Äitinikin on kyllä työelämässä eli ei kovin montaa päivää voi poissa olla. Mutta tähän mennessä olen hoitanut lapset itse kotona kuumeessa, oksennustaudissa ja kovassa päänsäryssä ja olinpa joskus hammaslääkärissäkin lapsi mukana. Mutta onneksi ei tosiaan mitään ihan toimintakyvyttömäksi tekevää sairautta ole tullut, vaikka kyllähän se toipuminen olisi aika paljon nopeampaa jos saisi levätä eikä valvoa öitä vauvan kanssa ja viihdyttää leikki-ikäistä päivisin...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram