Lapset aloittivat uudessa päiväkodissa viime marraskuussa. Muutimme nykyiseen kotikaupunkiimme elokuussa ja päiväkotipaikat olivat hiukan kiven alla. Vaikka nykyinen hoitopaikka on eri puolella kaupunkia, hyviä puolia ovat toimintatavat, joihin en ole aiemmin törmännyt.

Lelujen vapaapäivä – joka torstai lelut pitävät vapaapäivän, eli leikkien täytyy tapahtua jotenkin muuten. Vanhempien WhatsApp-ryhmään onkin tullut valokuvia mielikuvitusleikeistä, joissa on mm. matkustettu lentokoneella tai junalla.

Valokuvat – työntekijät valokuvaavat paljon ja lähettävät kuvia WhatsAppissa joko yksityisesti tai vanhempien Whatsapp-ryhmässä. Lapset ovat myös saaneet kuvata tabletilla ja näitä kuvia esiteltiin päiväkodin kevätjuhlassa.

Metsäretki – joka perjantai on metsäretki, satoi tai paistoi. Muutenkin ulkoillaan säässä kuin säässä.

Kuukausikirje – joka kuukausi kotiin tulee lapsen henkilökohtainen kirje, jossa on muutama valokuva kuluneen kuukauden puuhista sekä muutama kysymys liittyen menneen kuukauden tapahtumiin. Kirje luetaan kotona ja kysymyksiin vastataan. Sessen vastaus siihen, että - Mikä on ollut kivointa? on joka kerta ollut - Kaikki! Poika vastaa useimmiten Palomies Sami tai Spiderman, vaikka ne eivät olisi mitenkään liittyneet kuluneen kuukauden tapahtumiin. Mutta mä ajattelen, että näistä jää kivat muistot Kasvun kansioihin, joita voi sitten isompana lueskella.

Paperinen kuukausiohjelma – kun Sesse oli kerhossa, en millään oppinut siihen, että viikko-ohjelma piti katsoa kerhon nettisivuilta! Tämän kevään vasu-keskustelussa annoin positiivisen palautteen siitä, että joka kuukausi saamme kopion kalenterin sivusta, johon on merkitty päivittäinen ja viikoittainen ohjelma. Kopio on kotona jääkaapin ovessa, josta on helppo tarkistaa, mitä milloinkin on! Tämä on ehkä vanhanaikaista, eikä kovin ekologista, mutta mua se helpottaa ja on johtanut jopa siihen, että lapsilla on ollut oma lelu mukana lelupäivinä ja eväät mukana metsäretkeä varten! No, okei, pari kertaa eväät on vaan unohtuneet, kun arjessa on ollut liikaa muuttujia...

Mitkä asiat teidän päiväkodissa on parasta?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Syli. Joka aamu vastassa on syli ja sylissä on aina tilaa. Myös muiden ryhmien hoitajilta jos oman ryhmän hoitaja ei ole paikalla vielä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram