Pojan 1,5-vuotisneuvolassa käytiin läpi meidän perheen arjen voimavaroja. Yksi aihe-alue oli parisuhde. Meidän terkkari kysyi, että ollaanko me saatu kahdenkeskistä aikaa Isäihmisen kanssa. Vastasin, että ei ihan lähiaikoina, mutta puhe on kyllä ollut. Terkkari suositteli vahvasti järjestämään parisuhdeaikaa ja vaikka ihan säännöllisesti.

Jotenkin se on vaan jäänyt, että otettaisi aikaa toisillemme. Viikot kuluu ja viikonloppuisin on ollut jos jonkinlaista ohjelmaa. Mä mietin, että eihän sen toisaalta tarvitse olla mikään viikon kuhertelureissu Pattayalle, eikä edes viikonloppuna, joten kehittelin oikein hyvän suunnitelman Isäihmisen pään menoksi – no, omasta mielestäni ainakin…

Kysyin ystävääni lastenhoitajaksi ja jo seuraavalle viikolle saatiin sopiva ilta. Merkkasin seinäkalenteriin DN eli DateNight, mutta ei Isäihminen tätä ollut huomannut! Asia paljastui vasta edellisenä iltana.

Lähdettiin paikalliseen ravintolaan syömään, ei sen kummempaa. Meidän parisuhteelle on ehdottomasti tehnyt hyvää se, että päästään aika ajoin treffeille. Tässä kevään aikana on ollut tilanteita, jolloin tunnelma on kireä, mulkoillaan toisiamme, koska toinen on tehnyt tai jättänyt tekemättä jotain tai sanonut tai jättänyt sanomatta jotain. Kerran sellaisessa tilanteessa jompikumpi totesi, että: ”Meidän olisi hyvä päästä treffeille!” ja toinen vastasi: ”Niin olisi!”

Meillä on sellainen sanaton sopimus, että treffeillä ei saa puhua kotiasioista. Tai jos puhutaan, niin ainoastaan jotain positiivista. Sen jälkeen kun meistä tuli perhe, kun Sesse syntyi, on myös meidän parisuhde ollut koetuksella. Ihan koko ajan ei ole ollut kivaa. Mutta joka kerta, kun ollaan päästy kahden kesken johonkin, vaikka vaan rautakauppaan, ollaan onneksemme huomattu, että hitsi, meillä on vieläkin kivaa toistemme seurassa. Vaikka välillä olisi sellainen olo, että tekisi mieli laittaa ”hopiat jakoon”, niin on ollut hyvä huomata, että kyllä me edelleen toisistamme digataan.

Meille on myös tärkeää, että on jotain yhteistä, mistä molemmat tykätään. Meille kävi tuon ravintolaillan jälkeen niin hyvin, että saatiin vielä toinen treffi-ilta perään, kun mummu ehdotti, että lapset menisivät heille yökylään. Tällä kertaa jäätiin ihan kotiin. Me molemmat tykätään musiikista ja brittihuumorista. Treffit nro 2 kului YouTuben ääressä, kun katseltiin mm. jotain John Cleesen haastattelua sekä James Cordenin ja Jimmy Fallonin show’ta. Eikä sen jälkeen ole kiristellyt lainkaan niin pahasti.

Mitkä asiat ovat tärkeitä teidän parisuhteelle?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram