Osallistun (jälleen kerran) haasteeseen ja tällä kertaa tarkoituksena on kiinnittää huomiota muovijätteen syntymiseen. Haasteen nimi on Muoviton maaliskuu ja tästä Facebook-linkistä pääset tutustumaan aiheeseen lisää. Muovijäte on maailmanlaajuinen ongelma, mutta pienin askelin siitä on mahdollista päästä eroon.

Muovia on perhanan vaikea välttää, kauppareissu kestää huomattavasti kauemmin kun yrittää löytää vaikkapa leipää, jota ei olisi pakattu muoviin. Täysin muovittomasti en ole selvinnyt, mutta kyllä tällainen haaste laittaa taas miettimään. 

Viime kuukausien muovittomia ostoksia ovat olleet mm. metalliset pillit, mittalusikat ja kulhot, puinen leikkuulauta, paperivartiset vanupuikot (pakkauksessa tosin oli muovia) sekä hiiliteräksinen paistinpannu. Tuon pannun ostin tänään ja kunhan Isäihminen on sen ottanut käyttöön, voidaan arvioida, oliko ostos tosiaan ikuinen, niinkuin luvataan (itsehän en oikeastaan osaa enkä edes tykkää kokata).

Joko sinä olet osallistunut haasteeseen?

Muovijätteen vähentämisestä olen kirjoittanut aiemmin:

Kohti muovittomuutta - ja sen yli! 7+1 keinoa, joilla perheenäiti voi vähentää muovijätteen syntymistä 

Voihan mikromuovi! - perheenäidin vinkit mikromuovin vähentämiseksi Huom! Tässä jutussa mainitsemani fleecekangas valittiin vuoden 2017 turhakkeeksi!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram