Kesän aikana olen löytänyt metsän. Tai olen mä tiennyt missä se on, meidän talonyhtiön takaa lähtee polku ja se johtaa metsään ja pururadalle. Mutta tänä kesänä olen oikeasti vasta löytänyt sen. Löytänyt siinä mielessä, että tajunnut sen arvon, ihanuuden ja mahdollisuudet. Kesällä tehtiin kävelyretkiä metsään, Sesse tietysti kävelee jo itse, vaikka välillä (eli usein) jalat väsyy ja täytyy päästä isän reppariin eli olkapäille. Poika on kulkenut kantorepussa. Lämpiminä päivinä kiusana on hyttyset, mutta kesän edetessä ja marjojen kypsyessä metsästä on tullut ihan mun lemppari.

Meidän talonyhtiössä ei ole leikkipaikkaa. Vanha ei täyttänyt EU-standardeja ja se purettiin. Omalle takapihalle hankimme hiekkalaatikon, liukumäen ja keinun. Silti välillä on sellainen olo, etten jaksa siinä omalla pihalla nököttää. Lähimpään leikkipuistoon on vajaa kilometrin verran ja ellei ole sopinut jonkun kanssa puistotreffejä, ei sinne huvita kovin usein raahautua. Pitää ottaa eväät ja vaipat ja vaihtovaatteet ym. ym.

Metsään ollaan otettu pari kippoa, that’s it! Poika on istunut tyytyväisenä polulla, marjakippo vierellään ja taitavalla pinsettiotteellaan poiminut marjoja suuhunsa. Ja annas olla jos menet koskemaan kippoon, kyllä tulee huuto. Likka kerää omaan kippoonsa, kunnes se onkin tyhjä ja tulee hakemaan täydennystä äidin kiposta. Välillä hän huutaa - Äiti, mä meen tänne! - Joo, mene vaan! Järkeä on kuitenkin sen verran, ettei lähde päättömästi talsimaan hirveän kauas. Ollaan kävelty pitempiäkin retkiä, mättäiltä ja kiviltä toisille. Metsämaasto on ymmärtääkseni hyvää harjoitusta lapsen motoriikalle! Samalla voi kerätä marjojen lisäksi muita luonnon antimia, vaikkapa askartelumateriaaliksi! Upeita askarteluohjeita löytyy ainakin Teehetkien koti tai Mormuskamutsi-blogeista. Sieniä en ole vielä opetellut keräämään, otetaan nyt kuitenkin asia kerrallaan.

Muita meidän perheen yhteisiä ajanviettotapoja on uimahallissa käyminen. Se on siitä kiva harrastus, että uimahalli tai kylpylä löytyy melkein joka kylältä, matkustitpa kotimaassa tai ulkomailla. Uimahousut eivät vie matkalaukussa paljoa tilaa, kuten eivät kevyet hamam-pyyhkeetkään! Sessen kanssa aloitettiin vauvauinti, kun tämä oli vajaan 5 kk:n ikäinen. Sitä ennen oltiin käyty vauvahierontakurssi ja synnyttäneiden joogakurssi sekä Baby-move-jumpassa, jossa pääosin äidit jumppaa ja vauvat köllöttelee. Etsiskelin meille sopivaa harrastusta ja tuo vauvauinti oli ajankohdallisesti loistava. Muskarit sun muut oli niin hassuina aikoina, etten valinnut niitä. Vauvauinti oli perjantaisin klo 10.30! Tosin sinne ei isä päässyt mukaan, mutta se oli silloin toissijaista, kun vaihtoehto olisi ollut lauantai- tai sunnuntaiaamu klo 8.

Vauvauintia harrastimme vuoden verran. Sitten totesin, ettei siinä ehkä ole enempää opittavaa ja voidaan käydä uimahallissa ihan perheen kesken. Sesse onkin käynyt paljon isänsä, tämän työkaverin ja hänen tyttärensä kanssa. Kun odotin poikaa, päätin, etten mene tämän kanssa vauvauintiin. Koin liian vaivalloiseksi järjestää Sesselle aina hoitopaikka uinnin ajaksi. Ajattelin, että kyllä mekin sitten aletaan käydä uimahallissa, kun poika on tarpeeksi iso....poika täyttää kohta 11 kuukautta ja olemme käyneet hänen kanssaan uimahallissa kolme kertaa! Mutta yritystä tietysti on.

Tässä meidän läheisellä koululla on lasten temppujumppa. Jumppa on lauantaisin aamupäivällä ja koko syksy maksaa 10€, ihan naurettavan vähän. Temppujumpassa vanhemmat ovat mukana ja huolehtivat, ettei oma jälkikasvunsa telo itseään. Mitään ohjattua ei ole, vaan lapset kiertävät eri välineitä itsekseen. Oppiihan siinäkin tärkeitä taitoja yhdessä toimimisesta ja vaikkapa oman vuoron odottamisesta.

Mummu olisi halunnut mennä Sessen kanssa muskariin, mutta 3-vuotiaiden muskarissa aikuiset eivät ole enää mukana. Meidän lapsesta ei nyt tullut muskarilaista, mutta musiikkia meillä harrastetaan ihan muutenkin. Lasten isä on ostanut lukuisia soittimia ja likka välillä rämp…anteeksi, soittaa ukuleleään ja laulelee itse keksimiään biisejä.

Minusta olisi kiva jatkaa yhdessä perheen kanssa harrastamista. Jos likka innostuu vaikkapa jalkapallosta, voisiko treeneissä olla yhteisiä harjoitteita lapsille ja aikuisille! Talvella voi jo mennä yhdessä hiihtämään ja luisteluakin alkaa opetella. Mä en mitenkään innolla odota mitään harrastuksiin kuskaamisrumbaa, mutta jos olisi mahdollista jatkaa yhteisiä harrastuksia niin, että siinä koko perhe saisi suositusten mukaiset hiet pintaan, olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Mitä yhteisiä harrastuksia teidän perheellä on? Minkälaisia asioita on mahdollista harrastaa ilman, että jokainen perheenjäsen sinkoilee omaan juttuunsa?

Blogia voit seurata myös Facebookissa! Jos haluat sähköpostiisi ilmoituksen aina kun blogissa julkaistaan uusi kirjoitus, tee näin: rekisteröidy, kirjaudu ja klikkaa Seuraa tuolta mun pärstänkuvan alta!

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Meillä on toiminut samoin kuin teillä myös metsä, uinti ja muskarikin vielä 3- ja 1-vuotiaiden kanssa koko perheen yhteisenä harrastuksena. Myös juokseminen lapset tuplarattaissa on hyvä konsti lähteä koko porukalla. Kävelykin tietysti ajaa saman asian.

sessejapoika
Liittynyt20.5.2016
2/2 | 

Hei, pahoittelut, huomasin nyt vasta sun kommentin! Juokseminen ei - vielä :D - kuulu mun harrastuksiini. Me tosin hankittiin sellainen pyöräkärry, johon mahtuu molemmat mukulat ja niihin saa kiinnitettyä eteen pyörän, jolla ne muuttuu juoksukärryiksi! Maybe some day ;)

Oma blogini: Sesse ja poika

Blogini somessa: Facebook Instagram 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram