Lomareissun päätarkoitus on ottaa rennosti, mutta tällainen ekohippi-ihminen tuntee väkisinkin lievää ahdistusta kun kohteessa ei harrasteta minkäänlaista kierrätystä. Sinne samaan roskikseen menevät metallit, lasit, ruoantähteet ja muut. En tullut edes ajatelleeksi, että olisin voinut matkan aikana huolehtia edes jollain tasolla jätteen vähentämisestä. Vasta jälkeenpäin tuli mieleen ainakin seuraavat jutut:

Muovipussit – kauppaostokset pakattiin aina muovipusseihin, kun ei ollut omia ostoskasseja mukana. Muutama kangaskassi tai vastaava ei olisi paljoa laukussa painanut! Yksi vaihtoehto olisi matkustaa vaikkapa Ranskaan, jossa muovipussit on kielletty ja muoviset kertakäyttöastiat ja sen sellaiset kielletään!

Kertakäyttövaipat – kotioloissa pidän Pojalla kestovaippoja. Ellei muuten, niin ainakin yksi vaippa per päivä on kestovaippa! Olen iskostanut takaraivooni, että ”yksikin kestovaippa päivässä on 365 vaippaa vähemmän vuodessa kaatopaikalla”. Matkustaessa täytyy miettiä, miten vaippojen säilytys ja pesu onnistuu. Tähän olisi varmasti saanut vinkkejä vaikkapa Facebookin kestoiluryhmistä, kun vain olisi tajunnut kysyä! (toinen juttu olisi ollut se, että Isäihminen olisi pitänyt vakuuttaa, että kestovaippojen raahaaminen ulkomaille olisi hyvä idea!)

Vesipullot – hanavettä ei voinut kohteessa juoda, joten vettä oli kannettava kaupasta! Meillä on ollut tapana ostaa mahdollisimman isoja pulloja, jolloin suhteessa jätettä syntyy vähemmän. Mukana oli yksi oma juomapullo, teräksinen sellainen, jota on kevyt kuljettaa. Omassa juomapullossa vettä kulki mukana altaalle ja kävelyretkille, ettei tarvinnut valtavaa 1,5 litran pulloa raahata eikä toisaalta ostaa pieniä pulloja! Omia juomapulloja olisi voinut olla mukana useampikin.

On yksi asia, minkä kulutuksen olen saanut loppumaan kokonaan ja siirtynyt kestotuotteisiin. Se on vanulaput! Ostin muistaakseni Pajumajasta pinon kestovanulappuja ja jokin aika sitten ompelin sellaisia itse vanhasta t-paidasta. Niillä puhdistan silmämeikin rippeet, pyyhin kasvoveteen kostutetulla kasvot ja poistan kynsilakan. Käytetyt pesen pesupussissa 60 asteessa!

Pikku askelin, kohti ekologisempaa elämää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram