Joka vuosi joulun tai lasten syntymäpäivän lähestyessä ahdistun hiukan. Apua, lisää tavaraa! Lisää leluja, joista osa jää kaapin perälle lähes koskematta! Sessen syntymäpäiville loin Yhden lahjapaketin-taktiikan ja Pojalle toivoin aineettomia lahjoja. Ennen joulua laitoin meidän lapsille lahjoja ostaville läheisille melko tarkat (lue hyvin tarkat) ohjeet siitä, mitä saa tai ei saa hankkia:

Ei leluja – jos jokainen ostaja hankkisi uuden lelun, niitä tulisi 7-8 (eli isovanhemmat, isoisovanhemmat, tädit ja kummit). Lapset eivät tarvitse niin montaa lelua, eikä jaksaisi lopulta edes innostua uusista leluista parin (no, okei, muutaman) paketin jälkeen. Näin ainakin on tapahtunut aikaisempina vuosina.

Vaatteet on ok – sisävaatetta ja yöppäreitä tuntuu tarvitsevan aina. Poika sai Spiderman-hupparin, joka aiheutti tämän tyyppisen reaktion! Paita oli heti puettava ja sitä pidettiin vielä seuraavat kaksi päivää.

Lahjakortit on ok – lahjakortit Leo’s Leikkimaahan herätti aivan yhtä innostunutta hihkumista kuin toiveiden mukaiset lelut (joita siis Isäihmisen kanssa hankittiin lapsille se 4 kpl/mukula). Yhdestä kirjekuoresta paljastui paperi, johon oli printattu Heurekan logo ja hetken arvuuttelun jälkeen kyseisen lahjan sisältö paljastui. Kesäksi on siis, jotain mitä odottaa!

Lahja voi olla itse tehty, käytetty/kierrätetty, tai voi osallistua meidän hankkimiin leluihin – koska ekologisuus ja minimalismi.

Vain yksi lahja per ostaja – koska minimalismi.

Lahjojen(kin) osalta meidän joulu 2019 toteutui toiveiden mukaisesti. Lapset olivat tyytyväisiä ja äitikin sai mitä halusi, kun lahjoja oli kohtuullinen määrä. Sesseltä saadun palautteen perusteella oli "paras joulu ikinä!". 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram