Mulla on pienimuotoinen missio. Muutimme kesällä omakotitaloon, mikä tarkoitti sitä, että tila lisääntyi melkein puolella. Mikä tarkoitti sitä, että säilytystilakin lisääntyi reilusti. En kuitenkaan millään haluaisi täyttää tätä tilaa millään ylimääräisellä tai ainakin haluaisin pitää tavaramäärän kohtuullisena. Olen sitäpaitsi huomannut, että lapset eivät edes kovin montaa pakettia jaksa kerralla avata. Ja aina lahjojen joukossa on joku lelu, mikä ei niin paljoa kiinnosta, eikä sillä lopulta juurikaan leikitä.

Ostamme todella harvoin lapsille leluja, sillä uusia tulee synttärilahjoiksi sekä jouluna. Tytön synttäreillä laitoin jo kutsuun ilmoituksen, että lahjoja ei tarvitse tuoda. Pojalla ei vielä ole kaverisynttäreitä, joten sukulaisille ja kummisedälle lähteneeseen kutsuun laitoin toiveen aineettomista lahjoista. Kummitädin kanssa olimme viestitelleet jo aikaisemmin ja hän oli ehtinyt jo hankkia lahjan, ennen kuin keksin pyytää muuta kuin tavaralahjaa.

Kutsussa ehdotin, että lahjan tuoja hankkisi Pojalle lahjakortin sisäleikkipuistoon tai elokuviin. Toisena vaihtoehtona esitin ajanviettoa synttärisankarin kanssa. Tämä voisi olla käynti leffassa, uimahallissa, metsäretkellä, hampurilaisella tai ulkoilemassa. Kolmas vaihtoehto oli osallistua Isäihmisen ostamaan lahjaan, joka oli Lego City Taivaspoliisin lentotukikohta.

Juhlapäivänä sankari sai muutaman paketin lisää Legoja sekä kaksi käyntiä leffassa ja yhden teatterireissun. Näihin seuralaisiksi lähtevät lahjan antajat. Eikä lahjojen saaja kommentoinut millään lailla, että paketteja olisi ollut liian vähän!

Tarvitaanko synttäreillä valtavaa lahjamäärää? Jos tarvitaan niin miksi? Korvaavatko aineettomat, elämykselliset lahjat tavaralahjan?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram