Ruuhkavuodet on se termi, millä tätä ajanjaksoa kutsutaan. Perhearki, jossa molemmat vanhemmat käyvät töissä ja lapset ovat päiväkodissa ja eskarissa. Kiire koko ajan, ei ehdi nähdä ystäviä eikä tehdä omia juttuja. Paitsi, että mä en halua olla yksi niistä mutseista, jotka voivottelevat kiireistä elämää ja samalla harmittelevat, ettei ehdi tehdä mitään (aikamoinen ristiriita muuten, eikö!).

Mä olen ottanut tavoitteeksi päästä mahdollisimman helpolla. Olen vetänyt meidän perheen menot minimiin. Menoilla en tarkoita rahallisia vaan sellaisia missä pitäisi olla pois kotoa tekemässä jotain. Vaikka toisaalta nämä kaksi kyllä vahvasti liittyvät toisiinsa. Rahaa menee huomattavasti vähemmän kun pysyy vaan kotona.

Valistin lapsille yhden harrastuksen kummallekin sillä perusteella, että harrastuspaikka on mahdollisimman lähellä meidän kotia. Matkoihin ei siis mene ylimääräistä aikaa. Muut arki-illat vietetään pääasiassa kotona. Tämä mahdollistaa sen, että lapsille on helppo järjestää leikkitreffejä nopeallakin varoitusajalla. Melkein viikoittain meillä piipahtaa joku kahville tai lähdemme itse kylään ilman, että sitä täytyy sopia viikkoja etukäteen.

Viikonloput olisi periaatteessa helppo täyttää erilaisilla menoilla. On sisäleikkipuistoja, tapahtumia, nähtävää ja koettavaa. Mä kuitenkin haluan, että lapset tottuvat siihen, että viikonloppuisin oltaisi vaan kotona. Tavallaan haluan, että lapset tottuvat tylsyyteen. Eihän mulla olisi mitään millä "kiristää" hyvään käytökseen, jos joka viikonloppu pääsisi johonkin aktiviteettiin joka tapauksessa.

Viikonloput ovat myös sitä aikaa, jolloin haluaisin tavata ystäviäni. En halua olla se ystävä, jolle ei koskaan sovi nähdä, koska lapsiperhearki. Meidän lapset (4- ja 6-vuotiaat) on jo niin isoja, että pärjäävät ilman äitiä. Yritän kuitenkin pitää periaatteena sitä, että kuukaudessa olisi ainakin yksi kokonainen viikonloppu, jolloin kellään ei ole mitään ennalta sovittua ja suunniteltua menoa.

Mä ajattelen, että mitä vähemmän on etukäteen suunniteltu, sitä vähemmän harmittaa, jos suunnitelmat peruuntuvat. Mieluummin niin päin, ettei olla suunniteltu mitään ja voidaan yllättää lapset jollain kivalla tekemisellä ex-tempore.

Tällä hetkellä tuntuu, että tähän arkeen ei mahtuisi yhtään enempää ohjelmaa, vaan tämä on mulle ja koko perheelle juuri sopiva. Ja meitä itseämme vartenhan me tätä arkea eletään!

Hukkuuko sinun arkesi kiireeseen vai oletko löytänyt oman näköisesi perhe-elämän?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Voisi olla oma kirjoitus ja elämäntapa. Ehkä itsellä auttoi vähän sekin, että oli jo vähän vanhempi äiti, joten oli enemmän rohkeutta elää omannäköistä down-siftaavaa elämää, mitä nuorempana ehkä olisi ollut. Suorittaminen oli jo nähty.

sessejapoika
Liittynyt20.5.2016

Kiitos kommentista! Tuo on muuten totta, olen itsekin ollut parikymppisenä liikkeessä 24/7. Sain lapset yli 30-vuotiaana ja jo ennen sitä totesin, ettei kaikessa tarvi olla mukana :) olen opetellut tykkäämään kotona oleskelusta!

Oma blogini: Sesse ja poika

Blogini somessa: Facebook Instagram 

Faija-81
2/4 | 

Kuulostaa juuri oikeanlaiselta ja leppoisalta. Toki kiinnostaa onko teillä vanhemmilla mitään omia harrastuksia / juttuja / aktiviteetteja, kun pystytte noin paljon kotona viettämään aikaa?

sessejapoika
Liittynyt20.5.2016

Kiitos kommentista! Miehellä on yksi säännöllinen oma harrastus, mulla ei tällä hetkellä ole - en ole löytänyt sellaista sopivaa juttua, minkä sais tän hetkiseen palettiin sovitettua. Mä otan kyllä toisinaan omaa aikaa ja tapaan ystäviä, kierrän kirppiksiä, käyn hierojalla, siinäpä oikeastaan ne. Toki tämä bloggaaminen on mun harrastus, oon myös innokas ompelemaan - nämäkin harrastukset tosin tapahtuu kotona :D

Oma blogini: Sesse ja poika

Blogini somessa: Facebook Instagram 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram