Väitän olevani jouluihminen, vaikka en ihan hirveästi siihen panosta, en rahallisesti enkä ajallisestikaan. Tykkään joulunodotuksesta, joulun tunnelmasta, joululauluista ja itse joulunpyhistä. Niissä erityisen kivaa on yhdessäolo läheisten kanssa ja ehdottomasti jouluruoat! Mun mielestä edellä mainitut eivät vaadi suuria ja väittäisin etten kärsi minkäänlaisesta joulustressistä. Aamulehden jutussa kerrotaan että perheet kuluttavat tänä jouluna lahjoihin n. 340€ ja koko jouluun 580€. Ihan mielenkiinnosta päätin yrittää laskeskella meidän perheen budjettia:

Joulukalenterit hyväntekeväisyyteen n. 6€

- omille lapsille olemme saaneet useampana vuonna joulukalenterit ystäviltä tai sukulaisilta

Joulukoristeet 0€

- tänä vuonna en ole ostanut uusia joulukoristeita

Joulukortit n. 7€

- meidän perhe lähettää/antaa n. 30 joulukorttia. Korttipohjat, kirjekuoret ja postimerkit maksoivat vajaa 7€.

Joulukuusi 0€

- meille ei oikein joulukuusi ole mahtunut ja kuusen virkaa toimittaa katosta roikkuva oksa (metsästä poimittu ja maalattu), joka koristellaan. Lasten mummulaan hankitaan joka vuosi kuusi, jonka koristeluun lapset ovat päässeet osallistumaan.

Joululahjat n. 160€

- omille lapsille n. 8€. Olen ottanut tavaksi ostaa omille lapsille ”lahjaksi” kuusenpallot, lähtien Baby’s 1st Christmas-palloista. He saavat muutenkin n. 8 lahjaa, mikä on 3- ja 5-vuotiaille tarpeeksi (ellei jopa liikaa).

- siskoni lapsille (7-, 12- ja 16-vuotiaat) 15-20€/lahja. Ekaluokkalaiselle hankin tavaralahjan, isommat toivovat rahaa tai lahjakortteja.

- kummilapselle (13-v.) 20€:n lahjakortti.

- lähipiirin aikuisille (yht. 8 lahjaa) n. 40€. Aikuisille joilla lähtökohtaisesti on jo kaikkea, ostan jotain pientä ja ekologista. Viime vuonna tällainen lahja oli kesto-/tiskirätti Nöpsikseltä.

- joululahjat Joulupuu-keräykseen n. 35€. Ostin kaksi lahjaa, jotka toimitetaan vähävaraisten perheiden lapsille.

Hautakynttilät isovanhempien haudoille 3€

Jouluruoat ja juomat n. 80€

- vietämme joulun aina pois kotoa, joten emme oikeastaan osallistu jouluruokien hankintaan tai valmistukseen. Kerran olen jouluna leiponut jälkiruoaksi suklaakakun, mutta en usko että tänä(kään) vuonna enää saan itsestäni sellaista reippautta irti. Viime vuonna valmistin luumurahkaa ja hankimme juotavaa, ja tänä vuonna mennään varmaan aika samoilla linjoilla.

Rumin joulupaita-kisa n. 10€

- viime vuonna päätimme aloittaa perinteen matkimalla suoraan amerikkalaisia. Kirpputorilta löysin punaisen neulepaidan ja uskoisin pystyväni tuunaamaan sen itseltäni tai äidiltäni löytyvillä materiaaleilla.

Laskimeni mukaan nämä ovat yhteensä 266€. Mukaan voisi tietysti lisätä polttoainekulut, kun joulun alla ajelemme ensin Satakunnasta Pirkanmaalle ja sitten takaisin, mutta alle 300€ jää joka tapauksessa! Mietin, että mitä meidän nelihenkiseltä perheeltä ehkä jää hankkimatta, kun budjetti on suunnilleen puolet tuosta uutisessa mainitusta. Toisaalta, tässä on ehkä esimerkki siitä, että jouluna voi päästä vähemmälläkin!

Paljonko teidän perheellä kuluu rahaa jouluun?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram