Otin haasteen vastaan On elettävä huolella-blogin Piialta! Ihan hirveästi mä en näistä haasteista diggaa, joku positiivisuus-haaste Facebookissa oli niin ällö ;) Mutta tää oli ihan hauska, tässä siis minusta 10 asiaa, asiaa, asiaa:

1. Mun varpaankynnet on aina lakatut - mä en juuri perusta omaan ulkonäkööni liittyvistä asioista. Käyn kampaajalla aniharvoin, kulmia pitäisi värjätä, kun on tällainen olmi, pystyn viettämään kokonaisen päivän ilman meikkiä ja ihan poistuen kotoa ulkomaailmaan, pukeutumistyylini - no, se ei ole mikään tyyli. Mutta mun varpaankynnet on aina lakatut! Huollan, viilaan ja lakkaan ne säännöllisesti!

2. Rakastan rikosdekkareita - olen lukenut ja nähnyt varmaan kaikki Wallanderit. Muita lemppareitani on Poirot, Marple sekä Sherlock Holmes. Brittiläisten lisäksi kaikki Pohjoismaiset rikossarjat on ihan huippuja. Ja mikä parasta, yksi jakso kestää suurin piirtein tunnin, mikä on aivan maksimiaika, minkä jaksaa illalla tv:tä katsoa, ennen kuin siirtyy petiin - rikosdekkaria lukemaan. Tosin, päätin hiljattain vaihtaa genreä ja valitsin elämänkerrat. Rajasin kategoriaa muusikoiden elämänkertoihin. Kun kirppikseltä vielä löytyi teos Jimi Hendrixin elämästä, on iltalukeminen nyt siis vaihtunut. Ostin silti samasta loosista myös yhden Camilla Läckberg-dekkarin :D

3. Mulla on pirun hyvä nimimuisti - tästä on erityisesti hyötyä Trivial Pursuitissa. Onpa mulle joskus ystävä soitellut, kun ei muistanut jonkun näyttelijän nimeä! Helpottaa myös työssäni, kun päivässä opin parinkymmenen lapsen etunimet tuosta vaan.

4. Mulla on näkömuisti - eli olen visuaalinen oppija. Opin nimet ja sanat helpommin, kun näen ne kirjoitettuna. Englantilainen ystäväni yritti minulle opettaa Maija Poppanen-leffan laulusta tutun sanan supercalifragilisticexpialidocious (ja ei, muistini ei ole niin hyvä ettenkö joutunut äsken Googlaamaan tuota sanaa :D). Yritin toistaa sitä monta kertaa hänen perässään, mutta ei, en oppinut! Kerran näin jossain tv-ohjelmassa, miten sana kirjoitetaan ja opin sen saman tien!

5. Olen melko tarkka, järjestelmällinen ihminen - tykkään järjestyksestä ja erityisesti siitä, että kotona tavaroilla ja asioilla on omat paikkansa. Kaikki perheenjäsenemme eivät aina noudata sitä, että tavarat palautettaisi niiden omille paikoille - perheeseemme kuuluu 3-vuotias tyttö, 11 kk:n ikäinen poika ja aikuinen mies, joten saatatte arvata, ketä perheenjäsentä tarkoitan! Rentoudun siivoamalla ja järjestämällä paikkoja, oltiin sitten kotona tai lomalla. Minua on kutsuttu Monicaksi, ja kaikki jotka ovat seuranneet tv-sarjaa Frendit, tietävät ketä ja mitä tällä tarkoitetaan.

6. En ole oikeastaan koskaan sisustanut yhtään kotiani - kotini ovat periaatteessa olleet pelkästään kalustettuja, ei sisustettuja. Kalusteiksi olen hankkinut, saanut ja haalinut järkeviä vaihtoehtoja, jotta kodissa pystyy syömään, nukkumaan, säilyttämään tavaroita ja välillä kutsumaan kavereita kylään. Ainoa asia, mitä kodeissani voisi sisustuselementiksi kutsua, on kynttilät. Yksi entisistä kodeistani oli vanhassa puutalossa, joten kynttilöiden polttaminen oli lievä paloturvallisuusriski. Kahden pienen lapsen kodissa, no, sama asia!

7. En pidä shoppailusta - siis sellaisesta ajanvietteestä, jossa kierrellään kauppoja ja ostellaan kaikkea kivaa. Jos lähden ostoksille, vaate- joululahja- tai mille tahansa muille ostoksille, mulla on mukana tarkka lista siitä, mitä ostan ja mistäkin. Käyn tasan ainoastaan niissä kaupoissa, joista saa tasan ne asiat, joita listalla on ja lähden kotiin. Poikkeuksena on lomareissut. Silloin saatan ajankuluksi kierrellä katselemassa, ensisijaisesti tietysti tuliaisia, mutta myös itselleni jotain mitä olen joskus ajatellut haluavani tai tarvitsevani.

8. Matkustaminen on yksi lempiharrastuksiani - oli se sitten kotimaassa tai ulkomailla. Tämä on räikeässä ristiriidassa sen kanssa, että haluan elää mahdollisimman ekologisesti. Matkustaminenhan saastuttaa ihan törkeästi. Mutta, iso osa meidän sukulaisista ja ystävistä asuu muualla Suomessa. Ja koska he ovat meille niin kovin rakkaita, teemme useampia reissuja vuodessa heitä tapaamaan. Ulkomailla käymme ihan vain elämyksiä kartuttaaksemme. Hiljattain löysin, kirpparilta tämänkin, kirjan 1000 places to see before you die. Siinä kevyesti tavoitetta.

9. Lempparikomediani on Kummeli - olin teini-iässä silloin kun Kummeli alkoi, ja se oli mun ja kavereideni lemppariviihdettä. Edelleen Kummelin sanonnat vilisevät meidän perheen puheissa ja sarjaa katsoessa palaan ehkä sinne yläasteaikojen tunnelmiin. Nauraa räkätän edelleen niille samoille vitseille, ne ei mun mielestä ole vanhentuneet yhtään!

10. Sellainen pikkujuttu tässä tuli mieleeni, mitä en ole varmaan tullut vielä tätä blogia kirjoittaessani kertoneeksi, että mun nimeni on Leena, terve vaan kaikille :)

Mitkä kymmenen asiaa sinusta ansaitsevat tulla julkistetuksi!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram