Sesse on rauhallinen lapsi. Äänekäs ja touhukas, mutta rauhallinen siinä mielessä, etten muista, että hänellä olisi aiemmin ollut kovinkaan voimakasta uhmaikää. Olen kyllä tavannut uhmaikäisiä, päiväkodissa työskennellessä ja kuopuksen kanssa eläessä. Poika saattaa kilahtaa aivan pienistä asioista, joista taas Sesse on aiemmin ollut aivan, että ”Aha, okei”.

Niin tosiaan aiemmin, muttei enää. Nyt eskari-ikäisestä Sessestä on tullut esiin puolia, joita en tunnista. En osaa ennakoida tai reagoida oikein, enkä osaa toimia uhmaraivarin käynnistyessä.  Ennakointi tarkoittaisi sitä, että vältän toimintaa tai sanoja, joiden tiedän ärsyttävän lastani. Nyt näitä ärsyttäviä asioita voi olla: tietynlainen katse, se että ei katso, hymyily, hymyilemättömyys, kysymykseen vastaaminen, vastaamatta jättäminen, liikkuminen, liikkumattomuus, sylin tarjoaminen (tämä on aiemmin toiminut pomminvarmasti), rauhoittuminen, suuttuminen.

On täysin lottovoiton kaltainen onnenkantamoinen, jos löytyy joku asia, mikä saa uhmaraivarin laantumaan. Se asia vaihtuu ja on joka kerta aivan eri. Ja se, että uhmaraivarikohtaus loppuu, ei tarkoita sitä että se loppuu kokonaan. Se saattaa noin nanosekunnissa alkaa uudestaan, syynä on jokin edellä luetelluista – tai joku täysin muu.

Joo, Uhmaikä, myönnän, että olet saanut mut vähän hämilleen. Olen ajatellut, että "Mitä olet tehnyt mun Sesselle ja voisinko saada hänet takaisin, kiitos!" Toisaalta ymmärrän, että jos mulla on ollut rauhallinen vauva ja rauhallinen taapero, ei universumi päästä ketään niin helpolla, että olisi siihen perään vielä rauhallinen eskarilainen. Mutta, kuulkaas, Uhmaikä ja universumi, ihan sama! Kyllä me tästäkin selvitään…ja jäädään mielenkiinnolla odottamaan teini-ikää.

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram