Kirjoitukset avainsanalla Kauralastut

Eikö tämä ole jo aika ysäriä? Leivoin kauralastuja! Meillä oli eilen mammayhdistyksen tapahtuma. Olen yrittänyt kantaa korteni kekoon ja leipoa näihin tapahtumiin, vaikken kovin hyvä tai innokas leipuri olekaan. Yleensä teen suklaaneliöitä eli mokkapaloja, aika ysäriä nekin. Ellei jopa kasaria!

Eilen aamupäivällä muistin että: - Ainiin, en ole leiponut! Enkä ala nyt tehdä suklaaneliöitä, ne vie aikaa ja lapset pyörivät jaloissa. Joten ensimmäinen nopea, helppo ja yksinkertainen tarjottava, mikä tuli mieleeni, oli kauralastut!

Kattilassa sulatetaan 100 g margariinia. Siihen sekoitetaan 4 dl kaurahiutaleita, 2 rkl vehnäjauhoja (tai 1,5 rkl tattarijauhoja, kuten minä tein), 2 tl leivinjauhetta, 2 dl sokeria ja 2 munaa.

Nostellaan leivinpaperin päälle nokareita ja paistetaan 200 asteessa n. 5 minuuttia. Annetaan jäähtyä vähän ja irroitellaan lastalla. Tuosta taikinamäärästä tuli kaksi pellillistä eli n. 32 kpl.

Lastujen paistuessa tein vielä Janssonin kiusauksen joka sai mennä uuniin kauralastujen jälkeen. Meni viime vuosisadan puolelle sekin kokkailu!

Mikä on teidän luottoleipomus, joka syntyisi vaikka unissaan? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram