Kirjoitukset avainsanalla viikon tähtihetket

Viikon Tähtihetket tulevat nyt viimeistä kertaa! Mutta älkää huolestuko, hauskimpia poimintoja arjesta lasten kanssa julkaistaan jatkossa kuukausittain Kuukauden Tähtihetkissä! Tämän viikon Tähtihetkissä ovat mukana Hurlumhei, Isäkuukaudet ja Heinähattu <3 hauskaa viikonloppua ja oikein mukavaa Vappua kaikille :)

  • Tytöllä on housut joissa on vähän levenevät lahkeet! Mieheni keksii mielellään asioille uusia termejä ja näiden housujen uusi nimitys paljastui, kun tyttö kyseli, että: - Missä ne mun discohousut on? (Kerrottakoon, että kestovaippojen nimitys on hippivaipat eli hipparit: - Ei kai Pojalla oo hippareita? mieheni saattaa kysyä.)
  • Kaksveellä on siskon vanha Hello Kitty -kylpytakki, jota pieni kutsuu nimellä kylpykatti (takki on ilmeisen vaikea sana). Nimitys sopii, kun kerran kylpykatissa on kissan kuviakin.
  • Työkaverilta kuultua: ekaluokkalainen oli ihmetellyt Yleisö-WC -kyltin kohdalla, että onko tuolla katsomo?
  • Katselin itseäni peilistä ja ihmettelin ääneen päähäni ilmestyneitä ensimmäisiä harmaita hiuksia. Poika kuunteli ja totesi: "Sun ei äiti kannattais syödä niin paljo, niin sä et vanhenis niin nopeesti."

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitkäperjantain tähtihetket tulevat tässä! Mukanani ovat Kun minusta tuli äiti, Heinähattu, Colour Outside the Lines ja Älyllistä äitiyttä <3 Hauskaa pääsiäistä kaikille ;)

Uusia pääsiäistermejä

Meillä 5v ei osaa sanoa K-kirjainta ja kertoi haluavansa pääsiäisenä Tinder-munia!

Kohta-viisveellä on vielä kasvikunnassa vähän opeteltavaa: "Hei tuolla on pajunkissapensas!"

Taaperoiden suusta

Puhumista opetteleva taaperoni murjaisi bussista pois jäädessämme ensi kertaa yhden näppärän sanan. Osoitti vielä sormella melko suurikokoista miestä ja karjaisi: "Äijä!"

Vuoden ikäinen tyttäreni oli nähnyt isokokoisen henkilön, jolla oli ollut yllään mustavalkoiset vaatteet. Katsellut siinä hetken ja todennut että - Panda! 

Tyttäreni oli 2-vuotiaana kova matkimaan käyttämiäni lausahduksia. Kerran häntä toruessani jostain, vastasi että - Opeta toi titiseminen! (Lopeta toi kitiseminen!)

Uraohjausta ja päivän pelastus

9-vuotiaani antoi minulle ammatinvalinnan ohjausta: "Sun kannattais alkaa tekeen nuorisotyötä. Ku sä oot aina niiden juoppojen ja mummujen kans, sulla tulee ryppyjä ja vanhenet nopeesti. Nuorten kans saisit nauraa!"

Oltiin kävelyllä. Työnsin taaperon rattaat suojatielle. Olikin pakko perääntyä, kun kaukaa tuli mersu hyvää vauhtia. Ettei jäädä alle. Juuri ennen meitä, autoilija jarruttikin kiivaasti ja päästi meidät tien yli. 9-vuotias: "Näytti siltä, kuin se ois ihastunu suhun, ku se jarrutti yhtäkkiä niin kovaa." Oih! Päiväni oli pelastettu..."

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Perjantaita taas vaan kaikille! Tähtihetket tulevat jälleen meikäläiseltä, viime viikolla ne julkaisi Heinähattu! Näissä hetkissä mukana olivat Ihanasti sopiva sekä Isäkuukaudet, kiitos <3 

Remontin keskellä elävä lapsemme kysyi autossa: "Kumpaan lelukauppaan me mennään, Bauhausiin vai ToysRusiin?"

Kolmevuotias tuli luokseni huulessaan hiuspinni. Ihmettelin asiaa ja hän totesi että "tää on sellainen munniharppu!" äiti on silmät pyöreinä ja tyttö jatkaa "sellainen mitä se jätkä soitti siinä Soitonkylässä!". Siinäpä kaksi käsitettä mitä en tiennyt kuuluvan lapseni sanavarastoon - munniharppu ja jätkä.

Kaupan kassalla lapset olisivat halunneet näppäillä PINin. Se ei oikein sopinut minulle. Kassa lohdutti: "Meidän poika toivoi kerran joululahjaksi sellaista luottokorttia!"

Kolmevuotiaani hölmöili jotain, minä huokaisin syvään ja sanoin ”voi hyvä ihminen”. Tyttö totesi ääni väristen ”en mä ole ihminen, mä olen lapsi!”.

Hyvää viikonloppua <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mihinkä nämä viikot oikein menee, taas on perjantai, jihuu! Tähtihetkissä mukana tällä kertaa Hurlumhei, paljon kiitoksia <3

Oikein pirtsakkaa viikonloppua kaikille!

Kolmevuotias näytti tekemäänsä piirustusta. Äiti kehui: Onpa hieno! Mikä se on? - Se on koira! vastasi tyttö. - Piirrä sille joku kaveri, kehotti äiti. - Ei ei, kyllä se pärjää! totesi lapsi.

Ihan kohta kaksivuotias pyysi minua tekemään muovailuvahasta auton. Tein ja se kelpasi pienelle. Viisvee isosisko sen sijaan totesi minulle: "Äiti, mä ymmärrän että sä yrität tehdä parhaasi, MUTTA nyt sä et kyllä oikein onnistunut."

Taustatiedoksi kerrottakoon, että tämän tarinan äiti harrastaa kuntonyrkkeilyä: Äiti ja kolmevuotias pelasivat Muumi-Aliasta. Pakassa oli kuvassa näkyvä kortti. Äiti kysyi, että: Mikä tuo on? Lapsi vastasi: Koukku! Äiti: Mikä koukku? Lapsi: Alakoukku!

Voiko tuon maton nyt laittaa Facebook-kirppikselle nimikkeellä Vauvan leikkimatto?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram