Kirjoitukset avainsanalla kuorolaulu

Eilen alkoi syksyn harrastuksistani toinen - kuorolaulu. Ensimmäinen oli se kuntonyrkkeily, josta kerroin täällä. Ja kolmas on keilailu, joten johan siinä on kolmen koon sarja kasassa! Olisipa muuten hauska valita harrastuksia niiden alkukirjaimen mukaan. Mun olisi vielä kokeiltava vaikkapa kiipeilyä, koskimelontaa, kouluratsastusta, kundaliinijoogaa, kickboxingia,karatea....Joka tapauksessa, kuorolaulusta tuli mun harrastus, kun muutin tähän kylään viisi vuotta sitten. Ja se on pysynyt!

Aikaisemmin en ollut harrastanut laulua koskaan. Ala-asteella - vai onko nykyään oikeaoppisempaa sanoa alakoulussa - lauloin kyllä enkelikuorossa ja yhdessä joulujuhlassa jopa soolon. Esitys oli nimeltään Joulukalla ja siinä näyteltiin ja laulettiin. Muistaakseni roolihahmoni nimi oli Pete, mutta tämä täytyy tarkistaa ystävältäni AaKoolta, joka muistaa kaiken. Ja tarkoitan - ihan kaiken! Mukaanlukien hoitohevoseni nimen, kun 12-vuotiaana olin ratsastusleirillä. Palataan Joulukallaan, sooloni meni näin - mepä mennään maalle isoäidin, isoisän luo, siellä kaikenlaista jännää aina sattuu! Se oli siinä, loput laulettiin yhdessä.

Kuorolaulusta on tullut tärkeämpi harrastus kuin uskoinkaan. Kun odotin Sesseä, liikuntaharrastukset pikkuhiljaa jäi, mutta laulu pysyi! Kesätauon aikana likka syntyi, mutta palasin syksyllä treeneihin, kun vauva oli neljän viikon ikäinen. Olihan se huutanut koko ajan isänsä kanssa ja huusi vielä seuraavankin kerran. Ehdotin miehelleni että jätän syyskauden väliin, mutta hän sanoi, että mene vaan, kyllä me totutaan. Ja kyllä ne tottui! Ja laulu on jatkunut edelleen, kaudesta toiseen. Vuosi sitten odotin poikaa ja jatkoin treeneihin vaappumista syyslomaan asti. Poika oli muistaakseni kaksiviikkoinen kun lauloin joulukeikallamme.

Musiikki on mulle ollut tärkeää aina. Nuoruudessa pauhasi MusicTv, nauhoitin radiosta biisejä, katsoin Jyrkiä, kuuntelin Radio Mafiaa. Sitten aloin käydä keikoilla, festareilla, musikaaleissa Lontoota myöten. Eipä varmaan monikaan voisi kuvitella elämää ilman musiikkia. Minulle siihen on nyt tullut aivan uusi ulottuvuus, kun pääsee laulamaan itse. Niin ja taisin unohtaa mainita, että kuoromme laulaa rock- ja popbiisejä! Tänä syksynä settiin kuuluu ainakin Billy Idolia, Bruno Marsia, Emma Salokoskea ja Gary Moorea. 

Erityisesti mulle on jäänyt mieleen yhdellä kaudella vedetty Coldplayn Fix You. Säestykseksi oltiin saatu sähkökitarapoppoo. Biisin loppuosassa meni kylmät väreet kun kajautettiin korkealta ja kovaa Tear stream, down your face - when you lose something you cannot replace. Tear stream, down your face and I.........

 

Jos haluat sähköpostiisi ilmoituksen uudesta blogikirjoituksesta, tee näin: rekisteröidy, kirjaudu ja klikkaa Seuraa tuolta meikäläisen profiilikuvan alta! Voit seurata blogia myös Facebookissa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram